Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 21.1.2013 13:34:22
|
|
|
|
soni
|
Od rodjenja NAN...sada smo presli na NAN 2..... u pocetku je dosta bljuckala pa sam mislila da joj mleko ne odgovara i probali smo HIPP isto, vratila sam na NAN...
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 22.1.2013 22:53:29
|
|
|
|
Sanchy
|
..greska
< Poruku je uredio Sanchy -- 22.1.2013 22:55:10 >
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 23.1.2013 8:17:55
|
|
|
|
tijatija
|
Izgleda da vise ne uvoze NAN u CG. Do zadnje kutije sam pokupovala gde sam ga nasla.Probacu sa hipp cim ove zalihe potrosimo, nadam se da nece biti problema a Nan mu bas prija
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 23.1.2013 8:53:41
|
|
|
|
lokica77
|
poceli sa bebelacom, pa smo pre nedelju dana presli na NAN, K ga je super prihvatila ali brate gladna je na sat-sat i po-dva, jedino kad spava pa odvali cetiri - pet sati u komadu onda se ne budi da trazi. Nisam pametna da li da joj menjam ponovo mleko ili da probamo jos neko vreme sa ovim, doduse nikad ne pojede onoliko koliko je predvidjeno za njen uzrast uvek pojede manje recimo predvidjeno je 120ml po obroku, ona pojede izmedju 60ml i 90ml i za sat-sat i po ponovo trazi i opet popije izmedju 60ml i 90 ml i tako po ceo dan.Znacilo bi mi vase iskustvo i misljenje
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 23.1.2013 11:45:08
|
|
|
|
jance
|
tijatija znam da su spominjali da je Aptamil najslicniji NANu po sastavu, pa mozda bude i po ukusu. Hipp je Ogi prihvatio isto dobro, kad smo u nekom trenutku pokusali da ga menjamo, ali mu je stegao stolicu ko da sam mu neznamnijasta dala.... lokice, neke bebe su jednostavno takve. uvek su pricali a i pricaju da je bebama zeludac velicine njihove pesnice pa automatski i zato moraju cesce da jedu. sad, postoje dohrane koje u sebi sadrze vise skroba, koji stoji u zelucu duze pa bebu duze drzi sitom, ali ja bas takve nisam volela jer su Ogiju jako stezale stolicu i pravile probleme. po meni, sto tecnije to bolje, pa makar i jeo na sat vremena. a moze i da bude skok u razvoju - flasica varijanta :)
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 23.1.2013 13:48:48
|
|
|
|
Anoniman
|
jance, a nama je hipp bas suprotno uradio, tj. regulisao je stolicu jer je od aptamila dobila zatvor. ali kao sto sam vec pisala, hipp u grckoj i srbiji nije isti. lokice, treba im duze vremena da se priviknu na mleko nakon promene. mislim oko 2-3 nedelje (bar je M toliko trebalo da joj se regulise stolica).
< Poruku je uredio ksena -- 23.1.2013 13:50:02 >
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 23.1.2013 13:54:47
|
|
|
|
jance
|
da, mislila sam na onaj obican Hip Bio, ti mislim dajes onaj sa probiotikom? taj je i nama regulisao stolicu ali je relativno skuplji od obicnog NANa ovde (ili je tad bio) pa smo se odlucili ipak za NAN, jeftiniji je a radi posao...
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 23.1.2013 14:06:36
|
|
|
|
Anoniman
|
pa ne znam, mislim da se ovaj isto zvao hipp bio, to dobijes kad trazis obicni hipp (znaci ne one za bljuckanje i slicno), a i u srbiji sam taj uzimala kao obican. ali cini mi se da je u sastavu imao probiotik (ne mogu da proverim jer smo sad presli na kravlje obogaceno)
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 23.1.2013 14:12:00
|
|
|
|
tijatija
|
Ovde ima samo hipp organic ( cinimi se da je to) ni ja neznam ui cemu je razlika, a naravno nema ovde koga d apitam pogotovo u [rodavnicama gde se prodaju nemaju pojma
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 23.1.2013 14:19:39
|
|
|
|
jance
|
zadnje sto sam ispratila jeste da je Hipp Bio prelazio polako u Hipp Organic. imala sam neke brosure o tome, ali ko zna gde je to sada... no sa dohranom ti je to kao i sa ostalom hranom - moras sam naci sta detetu najvise prija a ne steti previse. meni je u to obicnom HIPPu smetala ta povecana kolicina skroba, bas je i pisalo na kutiji : povecana kolicina skroba za duzu sitost. nekako sam imala osecaj da tovim dete... opet, onaj sa probiotikom ga nije imao u tolikoj meri, znam da je cak i mirisao slicno kao NAN, i bio je bas tecan, kao NAN.... kseno, mislim da smo bas pricali tada da je kod vas taj obican onaj sto kod nas prodaju kao sa probiotikom, ali nisam sigurna dali se dobro secam...
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 23.1.2013 14:37:12
|
|
|
|
Anoniman
|
da, mislim da jesmo. s tim sto sam u srbiji uglavnom nalazila onu papirnu, manju kutiju, a ovde onu malo vecu, ali cini mi se da im je sve isto pisalo, a mozda se i varam. u svakom slucaju, imali su razlicitu boju i nisu se jednako lako rastvarali.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 23.1.2013 14:50:16
|
|
|
|
jance
|
daaaa, sad se secam, u raspustljivosti je bila fora. ovaj sa probiotikom kod nas je isto tako lako mesao kao vas obican, iliti vas obican je imao bolju raspustljivost od onog kod nas.... nas Hipp Bio je imao grozne grudvice, znam da smo morali da damo Ogiju kroz varijabilnu cuclu jer kroz dvojku nije mogao da prodje koliko je bio gust. to me je uzasno nerviralo, najvise nocu...
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 23.1.2013 22:40:44
|
|
|
|
lokica77
|
jance, ksena hvala na odgovoru otprilike to se slaze sa mojim misljenjem ali opet mi je lakse da cujem jos necije
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.2.2013 14:38:03
|
|
|
|
cockic
|
ja sam leni sa godiny dana bila prestala bebelac pa presla na kravlje y medjyvremeny se prehladila nista nije jela ni pila kravlje nece ni 20ml pa sam yzela opet bebelac i naravno da ga je lepo i tad i sad pije sad samo pred spavanje.nego me zanima koja ad mleka dajete deci posle prvog rodjendana da li ona sa oznakom 1+ ili 3-ke.jer mi smo yzeli nedeljy i po pred rodjendan bebelac 2 i sad bi trebala ima za jos neko vece ovo moram da kypim samo neznam koje koliko sam videla samo nestle ima te oznake 1+ a svi ostali one 3-ke ja se razmisljam da li bebelac 3 ili NAN 3 jer smo neko vreme koristi nan pa sad nemam pojma koje inace nan ima 600gr sto mislim da bi mi trajalo tri nedelje kad mi ovo od 400gr traje dve nedelje mozda je bolje taj nan taman bi ga trosila y tom roky od 3 nedelje koliko i sme od kad ga nacnem.nemam pojma mada mnogo me nervira ambalaza tj.kesa sto nije y limenci e sad da li bi mogla y neky bebelac limenky da ga sipam da nestoji y kesi ona je samo pila bebelac i NAN nismo nijedno drygo probali i oba je htela i prijala sy joj a za ta 1+ nemam pojma kakva sy
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.2.2013 14:44:52
|
|
|
|
2002m
|
IZVORNA PORUKA: lokica77 poceli sa bebelacom, pa smo pre nedelju dana presli na NAN, K ga je super prihvatila ali brate gladna je na sat-sat i po-dva, jedino kad spava pa odvali cetiri - pet sati u komadu onda se ne budi da trazi. Nisam pametna da li da joj menjam ponovo mleko ili da probamo jos neko vreme sa ovim, doduse nikad ne pojede onoliko koliko je predvidjeno za njen uzrast uvek pojede manje recimo predvidjeno je 120ml po obroku, ona pojede izmedju 60ml i 90ml i za sat-sat i po ponovo trazi i opet popije izmedju 60ml i 90 ml i tako po ceo dan.Znacilo bi mi vase iskustvo i misljenje moja beba pije Aptamil, na svaka 2h popije po 60ml i ni kapi vise a prethodno sisa. Pravim joj dohranu sa hippovim cajem od kamilice i nema problema sa stolicom.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.2.2013 14:55:06
|
|
|
|
mlada_mama
|
Sofija jede Bebelac1, na svaka 3-4-5 sati, kako kad, a popije po 150ml. Odgovara joj, ima redovnu stolicu
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.2.2013 14:57:27
|
|
|
|
bice devojcica
|
Humanu,na 3 sata otprilike popije 120 ili 150ml kako kad
< Poruku je uredio bice devojcica -- 6.2.2013 15:05:53 >
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.2.2013 15:53:40
|
|
|
|
Tiziana
|
Nan 3 se grozno rastvara u vodi. Nestle junior 1+ je nakon Nan-a.Ali ga slabo ima.JA cerki i dalje dajem ataptirano, trenutno pije Aptamil jer smo ga jednom slucajno kupili,nije bilo ni jedno drugo za njen uzrast i posto ga tamani,onda smo nastavili sa njim.Ali nama pakovanje od 800g traje svega 10 dana! Ne znam kako vma 400g traje 2 nedelje!? JA dajem kravicu u grizu i generalno joj stavljam u hrau kad treba,ali dok traje ova zima,posto ide u jasle,ipak joj dajem adaptirano pa od proleca ukidam jer je zaista preskupo.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.2.2013 15:55:31
|
|
|
|
Tiziana
|
Dajem joj adaptirano da pije,a one kasice od zitarica,griz,pire krompir i uopste bilo sta sto jede pravim sa kravicom,posto ona jede skoro sve kao i mi,to sam htela da napisem..
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.2.2013 16:07:41
|
|
|
|
bice devojcica
|
Nama pakovanje od 500gr(2x250) traje maximum nedelju dana
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.2.2013 17:43:41
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Tiziana Nan 3 se grozno rastvara u vodi. Nestle junior 1+ je nakon Nan-a.Ali ga slabo ima. Od kako su promenili ambalažu ne može se naći baš svuda ali u Aksi uvek ima, mi tu kupujemo.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.2.2013 21:06:27
|
|
|
|
Cvrčko
|
Mi pijemo NAN i to na 3 sata (noć na 5-8 sati) i još uvek ima nekih 6 ili 7 obroka dnevno i uvek popije bar 120ml... Tačna računica je da nam pakovanje od 300gr traje 3 dana, dakle 100gr na dan. Pretpostavljam da 400gr može potrajati 2 nedelje ako beba pije mleko samo ujutro i uveče ili ako plus sisa, pa samo kao dodatak. Sa sinom sam trošila Nativu, isto od Nestle, ali nje više nema da se kupi... I kad je bio bolestan, posebno mleko za osetljiva creva od Aptamila. Ja sam sa njim bila prezadovoljna, ali ne mogu ga uvek nabaviti, pa sam se opet opredelila za Nestle. Novolac me jako razočarao, jer se uopšte nije rastvarao, ponašao se kao blato u vodi a mnogi su mi za Humanu rekli da hoće da izazove ozbiljan zatvor. E sad nama su u porodilištu preporučili Hipp ad mleko, i videla sam da ga prodaju u DM-u ali nismo probali
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.2.2013 21:16:38
|
|
|
|
peca
|
Od rodjenja (ne racunam ono malo sisanja) pije Bebelac, pa Bebelac2,a kad potrosimo ovu konzervu uzecemo Bebelac3. Nikada nismo ni probali drugo mleko. Ne razumem to skakutanje sa mleka na mleko :)
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.2.2013 21:19:58
|
|
|
|
Cvrčko
|
Mleko treba da se menja samo ukoliko ne prija detetu. Sin je pio samo Nativu, ali pošto nestle ne pravi ta specijalna mleka, gastroenterolog nam je prepisao Aptamil. Naravno, nabavka tih specijalnih formula je jako komplikovano, pa smo malo trošili Novolac, malo Aptamil, zavisi šta smo uspeli da nađemo. Odatle i naše iskustvo sa više vrsta. A ćerkica zasad zna samo za NAN
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 6.2.2013 22:18:43
|
|
|
|
cockic
|
pa i ja mislim da cy ono sto voli da pije a to je beblac pila je i nan 2 i sa njim je bilo ok i stolica i sve ostalo. pa nama traje dygo jer joj dajem samo pred spavanje 210ml e sad koliko formyle se daje posle prvog rodjendana ne znam nama je ostala kytija bebelac 2 imamo samo za jos sytra vece pa onda prelazim na bebelac 3. a ona meni nekad popije i 180ml nema pravila evo veceras je popila 180ml ali ona meni ima vecery i to je jela kacamak sa pavlakom i onda je mleko samo kao slag na torti mislim da joj ne treba vise od 180-210ml mleka dnevno jer pije oko 12h 200ml jogyrta i jede te pavlake,kajmake...i ima cedjeni sok sad vec citryse smo yveli sve pa popije i to nekih 150-180ml kako kad i ima yziny banany,jabyky....naravno dorycak i rycak i nemam gde vise da joj stavim mleka mislim da joj je to dovoljno kazy da je i jogyrt jako zdrav i ima kalcijyma.ja napisa sav nas jelovnik
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?