|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koje AD mleko koristite
5.4.2013 13:48:34   
bea83
probaću da nadjem na netu broj te apoteke pa da zovem. Ni ovaj moj neće kravicu, odnosno hoće onu bez laktoze al je ona toliko slaba da nema šanse da ga drži celu noć, a i generalno nisam za to da mu guram kravicu kad već hoće da pije adaptirano, samo još da ga nadjem user posted image

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1051
5.4.2013 13:49:42   
cockic
a ni moja cera nece kravicuuser posted image sa 11 probali nije htela gutljaj jedan da popije,i vratli se na bebelac.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1052
5.4.2013 13:52:42   
cockic
a meni traje dve nedelje limenka samo uvece joj dajem i popije max 150ml.nekad 180ml.a kad je prehladjena,kao sad dajem joj i ujutru i onda krace traje.

meni ona kasno vecera pun tanjir makarona,plazme,kacamaka... i onda ne moze puno da popije mleka.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1053
5.4.2013 13:56:27   
bea83
on nije pio skoro uopšte, samo uveče 120-150ml a od kad je krenuo u vrtić pije tri puta (ujutru, jednom u toku dana mu oni daju, i uveče) tako da sljušti limenku/kutiju za 4,5 dana, uveče puno večera ali bez problema popije 210mleka, očigledno jako slabo jede u vrtiću
Ako nadjem negde mleko moram kupiti nekoliko kutija

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1054
5.4.2013 14:01:48   
Tiziana
I moja cerka je malo pila,tako 90ml,120ml..jedno vreme bas pomalo,zapravo od kad je prestala da sisa nije bas nesto uzival au adaptiranom..Ali u poslednjih mesec dana se naliva,a secam se te iste faze kod sina. I ona bas puno vecera(ona generalno super jede) i onda popije 200ml pred spavanje.a ja joj dam i pred popodnevno spavanje 120ml,a nekad trazi jos pa popije jos 120ml(ukupno 240ml),ujutru popije 210ml..ma kazem u poslednje vreme tamani.A novalac ima neku vanilu i on joj se posebno dopada.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1055
27.9.2013 14:08:24   
nina26
Mi koristimo od rodjenja neko organsko. E, ja se sad razmisljam da joj promenim to mleko i uzmem ono sto je za decu koja nisu sita, APTAMIL plus tsko nesto,jer se nadam da ce je to drzati uvece malo duze i da ce spavati bar 3h. Mozda gresim, ali ona se probudi posle 30' kad popije ovo organsko.

Jedno pitanje, posto je ona sada velika, da li ce promena mleka da joj utice opet na stolicu kao kad je bila manja, pa kad nismo nasli nase mleko davala sam joj drugo, i imala je zatvor po par dana ? Ne bi trebalo, ali sta znamuser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1056
27.9.2013 14:16:42   
bea83
Nina imaš PPuser posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1057
11.10.2013 22:18:06   
Misha i Ljisha
upravo sam procitala na 021 internet portalu kako u ad mleku ima puno aluminijuma, u aptamilu najvise. Kapiram da sad vrse antipropagandu jer bi da promovisu dojenje i nekako sumnjam da je to istina jer se za bebe sve strogo kontrolise ali eto procitajte ako vas zanima

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1058
17.12.2013 9:35:24   
reve84
Drugarice iskusne mame ako moze pitanjce...:)
Moja smizla ima 12 dana :) i na aptamilu smo po preporuci iz porodilista. Zanima me samo koliko dugo moze da stoji to mleko sto se spremi? Ja joj spremam po 60ml ali ona ne pojede sve pa da li mogu kasnije da joj dajem preostalo mleko? Do sada joj nisam davala, bacala sam ostatak al ajde da pitam... I jel sme da se podgreva?

Hvala unapred!

Pozz

Posle kise dodje duga :))))

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1059
17.12.2013 9:38:08   
Peace*
Podgreva se tako što celu flašicu sa ad mlekom stavis u npr džezvu sa vodom, i staviš na ringlu (tako rade u dečijoj bolnici).
Ja sam deci davala i dva sata kasnije, ali je preporuka da stoji što kraće.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 1060
17.12.2013 11:05:08   
Ana RR
Reve, ja nisam davala tj prosipala sam odmah ono što ne popije pa bih posle pravila novu turu. Da li je to ispravno ili ne, nemam pojma, prosto sam tako radila.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 1061
17.12.2013 11:05:41   
reve84
Hvala Peace puno! Pa to sam i mislila...naredna 1-2 sata ako se probudi da joj dam to preostalo, podgrejano...

Imacu ja verovatno jos pitanja, sve mi je novo i slatko :)))

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1062
17.12.2013 11:07:26   
bea83
Meni je stajalo maksimum pola sata, mada patronažna nam je rekla da u početku, dok je još novorođenče u pitanju, sme da stoji maksimum 20minuta, i to naravno na normalnoj temperaturi (u sred leta na plus 40 verovatno ne bih smela da ostavim ni tih pola sata) AD nikad nisam podgrevala, a moje mleko sam podgrevala tako što stavim flašicu sa mlekom u vruću vodu tako da predpostavljam da može i tako AD

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1063
17.12.2013 11:08:02   
reve84
Ma ja se trudim da je nateram da popije sve...patronazna me istripovala da moram da je budim na 2 sata i hranim obavezno 60ml a ona mukica moja ne moze toliko pa maltretiram i nju i sebe nervirajuci se...

Probacu samo ako ostane dosta vise da podgrevam... Nemam pojma...nisam pametna user posted image

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 1064
17.12.2013 11:11:57   
bea83
Da li ti beba ima žuticu? Ja sam moje dete isto budila na dva sata prvih 6 nedelja jer je imao jaku žuticu

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 1065
17.12.2013 11:19:24   
Peace*
Sa prvim sam i ja prosipala, a onda kad sam sa mlađim završila u dečijoj bolnici, onda sam shvatila da to nije neophodno. Prosto, oni tamo ne prave mleka na zahtev, naprave u kuhinji, pošalju na odljenje, i kad ti treba tražiš od sestre. Ne sećam se dal su ga držali u frižideru, ja kod kuće posle nisam, kod nas u stanu je stalno ista temp, leti hladimo na 23, zimi dogrevamo na 23 user posted image . Pa pošto je mleko stajalo kod sestara, uvek sam tražila 10ak min pre nego što mi je trebalo, jer treba da ga ugreju.

< Poruku je uredio Peace* -- 17.12.2013 11:20:38 >

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1066
17.12.2013 11:19:53   
reve84
Imala je u porodilistu. Jednu noc je bila na suncanju i sutradan su nas pustili kuci samo uz preporuku posto su videli da nemam mleka da uz dohranu dajem i vodu sa malo secera da se taj poviseni bilirubin izbaci preko mokrace. Oni mi nisu nista rekli za budjenje vec patronazna sestra. Nemam pojma. Ja je budim ali ona poprilicno negoduje to i nema sanse da popije svih 60ml.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1067
17.12.2013 12:12:13   
Anoniman
reve, ako ima zuticu, budi je obavezno. i moja je imala zuticu + mala tezina i bila je sve uspavana, jela je 30 - 40 ml po 45 minutauser posted image ne zelim ni da se setim tog perioda. ali ne brini, brzo to prodje, ali mora da jede. sto se tice mleka, naravno sto krace stoji - to bolje, ali mislim da ni sat vremena da odstoji nije strasno (kad bude starija moze i dva sata)

(odgovor članu reve84)
  Direktna veza do poruke: 1068
17.12.2013 13:21:01   
bea83
Samo ti nju budi, nek popije i 45ml (1,5 kašikicu dohrane, ja sam tako nekad pravila kad dodajem na moje mleko) ali češće, jer će tako češće i piškiti/kakiti i brže će izbaciti žuticu, moguće je da se bilirubin spustio dovoljno da vas puste iz bolnice ali ne skroz. Nama je žutica počela tek kad smo izašli iz porodilišta i trajala bogami dobre 3,4 nedelje. Stavljaj je pored prozora da spava

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1069
17.12.2013 15:24:19   
reve84
Hvala drugarice divne ste!
Hocu, budim je! Evo sad je tata hrani :)
Ma stavljam je pored prozora ali sunca nigde...najavise narednih dana malo sunca pa cemo da nastavimo to...

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1070
17.12.2013 15:58:10   
doktorkakristal
REVE ja prosipam od poctka ako nesto ostane

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 1071
17.12.2013 17:17:16   
nina26
Reve, ad mleko, bas na nasem pise, da sme da stoji najduze sat vremena. Znaci ako ne popije sve, baci, pa bolje spremi manju dozu, pa ako popije sve ti spremi jos malo. srecnouser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1072
17.12.2013 17:42:45   
Anoniman
reve, nemoj da brines oko sunca, sad ga je i nemoguce naci, najbitnije je da pije sto cesce, kao sto bea kaze, da bi mogao organizam da joj se procisti.

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 1073
19.12.2013 20:32:09   
reve84
Hvala vam drugari na savetu...Sve vas slusam!!! :)

Pozz!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1074
18.1.2014 11:42:56   
reve84
Drugari ja opet pitanje o mleku...
NA prvoj kontroli smo napredovali 750g...prvih 10ak dana po izlasku iz porodilista je jako slabo jela...maltene na silu a posle smo zaradili upalu usiju pa i tada nije jele. Hranila sam je aptamilom. Medjutim doktorka nam je rekla da promenimo hranu u Hipp combiotic. Davala sam joj 5 dana, grcevi su joj se pojacali, mrsti se kad pije a i brate mili ono mleko smrdi za medalju. Ja sam je vratila na Aptamil od juce i sad je mirnija. Jel imate islustva sa tim Hipp-om i da li sam smela dobro uradila sto sam joj vratila Aptamil?

Hvala vam puno!

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here