Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 18.1.2014 11:57:02
|
|
|
|
Tiziana
|
A sto ne probate Novalak? Ono jeste malo skuplje,ali se uvozi iz Nemacke i ima raznih formula u zavisnosti od tegoba koje beba ima. Ja sam koristila samo Novala 3,ali imam drugarice koje su koristile od rodjenja..
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 18.1.2014 12:22:36
|
|
|
|
Sanchy
|
I mi smo koristili Novalac i dalje koristimo Novalac 3,od farmaceuta sam dobila info da je to jedino ad koje se pravi isto za sva trzista pa je to bilo presudno,
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 18.1.2014 12:56:17
|
|
|
|
bea83
|
Probali smo skoro sve na tržištu osim Hipp-a pa tu ne mogu da pomognem, ali da ponovo biram držala bih se Novalaca od početka (naravno ukoliko bebi odgovara) Aptamil je odlično mleko tako da nisi ništa pogrešila, ako bebi odgovara nastavi sa njim
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 18.1.2014 14:10:14
|
|
|
|
doktorkakristal
|
Dora je u porodilistu dohranjivana hipp zato sto su to trenutno imali,po izlasku ja ga nisam nasla,pa sam kupula bebelac koji ona voli i lepo napreduje ,cula sam da je nestle nan dobro za decu koja bljuckaju i imaju grceve,to mi je jedna prijateljica rekla posto sva moguca isprobali jedino je to bebi odgovaralo
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 18.1.2014 19:52:08
|
|
|
|
mihi
|
Nan se uvozi iz Svajcarske znam i lab koja kontrolise.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 18.1.2014 22:10:04
|
|
|
|
serpica
|
Mi smo po prestanku dojenja koristili hipp od njega je povracao pa smo presli na Nan njega je odjednom prestao da pije znam da je dobro ali jednostavno cim oseti odmah pljuje,onda smo uzeli humanu i nju nije hteo e sad smo na bebilacu ali sam cula da je 2 dosta jaca od 1 i drugacijeg ukusa pa se desava da deca nece da ga piju,jos mi samo to fali...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 23.1.2014 15:07:50
|
|
|
|
Lota
|
Mi od rodjenja koristimo Aptamil i dobro ga podnosimo. Nije bljuckala i nismo imali grceve... mada Aptamil koristimo kao dopunu ishrani, posto beba i sisa.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 11.2.2014 13:40:30
|
|
|
|
Nađolina
|
Posto sam imala poteskoca sa dojkama, dr pedijatar mi je vec u porodilistu rekla da ja necu moci dojiti 100% , pa mi je preporucila hipp combiotic hranu... Beba divno napreduje, zdrava je , fino je prihvatila hipp, od njega kako svaki dan dva do tri puta, NIJE IMALA GRCICE NI JEDAN DAN, samo sto ga obavezno kombinujemo sa hipp cajem od kamilice ili komoraca, jer se zna desiti da izmedju obroka bude zedna... Svima bih preporucila ovu hranu...Procitala sam u par vasih postova nesto vezano za to kad hranica "pjeni" hoce li mi neko objasniti kakve to veze ima i sta to znaci? Pozdrav svim mamicama i bebama :*
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 18.2.2014 10:13:06
|
|
|
|
*Maki*
|
Da li je neko probao Novalac NF zbog ovog drugog problema, kada se beba cesto budi nocu? Da li je zbog tih sporo svarljivih hidrata onda ovo mleko da tako kazem ''''teze'''' za bebin stomačić? ( Opis mleka: za ishranu odojčadi koja su često gladna ili se često bude noću. Hrana bogata sporo svarljivim ugljenim hidratima sporije se vari i tako utiče na usporenu apsorpciju glukoze u krv, što obezbeđuje dugotrajan osećaj sitosti. ) Mi smo koristili za nase blizancice po preporuci pedijatara za nase blizančiće Pre Nan, dok nisu presli 4 kg, zatim smo probali Nan 1, kod curice je izazivao zatvor,kod dečkića se pokazao super, probali Impamil, dečkić dobio proliv, kod curice ok, i na kraju Aptamil 1 koji se pokazao dobar za oba pa vise nismo menjali, fino dodaju i imaju lepu stolicu, svakog dana.
< Poruku je uredio *Maki* -- 18.2.2014 10:15:31 >
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 25.2.2014 20:57:09
|
|
|
|
mali_mis
|
Mi koristimo bebelac. Bebac ga obozava, a meni smrdi na svezu ribu.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 31.3.2014 9:15:31
|
|
|
|
mama treći put
|
Ja sam za prvo dvoje koristilaprvo bebilac ali sam ustanovila da kradu na gramazi pa sam prelazila na humanu.A ovom trecem bebcu sam do 6 meseci impamil.E devojke imam drugaricu koja radi u zdravoj hrani i rekla mi je u poverenju da oni ono mleko zakolace dobijaju ustvari prvu klasu humane ibebilaca,aono sto mi kupujemo da su to ostaci.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 31.3.2014 9:24:29
|
|
|
|
mama treći put
|
A inace mije impamil preporucila doktorka i rekla da je super.Sinukoji ima sada 4 godine morala sam da dajem od cetvtog meseca ili Novalak AHR1 jer mu ni jedno drugo mleko nije odgovaralo.Stalno je povracao sve sto popije i imao proliv.Pa je zavrsio u bolnici zbog dehidracije.I onda su ga u bolnici ispitali i ustanovilo se damu odgovaraju samo Novalak AHR1 i kravlje pola pola.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 15.4.2014 13:28:37
|
|
|
|
Klarita
|
mama treci put, izvini stavrno, i izvinjavam se i ostalima, ali ne mogu da ne prokomentarisem notornu glupost da je mleko za kolace bolje Radnica iz zdrave hrane je BIA CIA spijun, a ne dokona zena??? Mislim, zaista! Imam problem. Nikolaj je pio Impamil u bolnici (njega imali od donacija ), cas slabo, cas dobro, ali sve u svemu nisam zadovoljna. Kuci mu dajem Nan hipoalergeno, jer mi se kod Klare pokazalo kao najbolje, ali eto dokaza da ni deca istih roditelja nisu ista. Od juce mu je stolica zelena i smrdljiva (doduse imao ih je dve,ali me hvata panika od toga, sa K sam bila nadrljala) nekako slabo pije. Ako ga ostavim da ogladni bas, pa mu dam, onda popije na brzinu jadnicko, pa povrati. Sta mislite? da li da predjem na obican Nan? Ja vec kupila pa, vas onda pitam a, nan H.A. imam tek otvorenu kutiju...da li da nastavim pa vidim kako dalje, ili odmah probam sa Nan1?
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 15.4.2014 13:34:57
|
|
|
|
bubulence
|
Klarita, ja sam Emi svaki drugi dan menjala mleka dok nismo naisli na neko koje joj odgovara. od NAN je jako povracala, od humane i novalaca nije kakila uopste a bebelac nam je odgovarao... to sve ide od deteta do deteta. secam se da je drugarica malenoj davala samo NAN i nista joj nije falilo. a dr preporucuju ono za cega su placeni... svaki dr preporucuje drugo mleko...
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 15.4.2014 15:34:04
|
|
|
|
Ana RR
|
Klarita, nama je Nan baš odgovarao ( i dan danas pije Nestle junior), prvo je mm kupio to Nan Ha i čim je to ispio kupili smo Nan 1. Nisam ništa drugo probala jer mu je ovo baš bilo po meri.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 24.4.2014 14:41:37
|
|
|
|
suki
|
Pozdrav zene! Hocu da vas pitam sta predlazete koje ad mleko da uzmem. Moram prestati dojenje zbog cestih upala grudi i cvorova kojih po 2 nedelje ne mogu da se resim. Uzela sam humanu i jednom prosle nedelje je prihvatilo i kasnije vise ne. Evo danas ponovo pokusavam i place vristi cim mu prinesem ustima flasicu. Moja upala traje vec 2 nedelje i nocas sam popila poslednji panklav. Jedva jedem i pijem i mali je oslabio nepunih 500gr za nedelju dana. Pomagajte, koje mleko predlazete?
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 24.4.2014 15:03:45
|
|
|
|
doktorkakristal
|
SUKI probaj NAN vec sam pisala da ga deca obicno vole jer je sladunjavo,ako beba nece budna da pije ti joj daj dok spava samo ga uspravi dog ga hranis
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 24.4.2014 15:08:00
|
|
|
|
suki
|
hvala doco, secam se da si mi rekla ali ovde kod nas nisam nasla nigde. Poludecu vise, kako vidi flasicu place a nema sanse da nije gladan. Dala sam mu da sisa ali to je voda sad vec jer ne jedem i ne pijem bas. Sad sam rekla muzu da mi donese kad bude dolazio s posla aptamil jer mislim da je to dobio u bolnici kad se rodio.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 24.4.2014 19:22:08
|
|
|
|
branki*
|
suki,slazem se sa kristal.ja sam bozi takodje davala NAN ha.i to dosta dugo.do skoro je pio NAN pro 3.ne bih ni sama znala za koje da se opredelim posto ima bas veliki izbor na trzistu,ali su nam u institutu za majku i dete to dali da boza pije pored mog mleka,pa sam ja samo nastavila tako.
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 24.4.2014 21:13:13
|
|
|
|
suki
|
Hvala Branki! Naci cu sutra negde i to mleko jer ni humanu ni bebelac nece. Sutra idem kod hirurga da mi odstrane stenu iz grudi a on ni da lizne mleko...
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 24.4.2014 23:22:19
|
|
|
|
Klarita
|
Mi smo "bezbolno" i bez problema presli na NAN pro1. Ono sto se desava, a desavalo se i sa Nan H.A. je da povrati u mlazu, ne svaki obrok hvala Bogu, ali recimo svaki dan po jednom Ne brinem previse, ali opet nisam nacisto. Kolicina koju pije varira od 50-60 do 120ml sve ukupno (pisala sam svaki obrok koliko) za 24h popije malo iznad proseka. Na kutiji pise da bi trebao da pije 5-6 puta (mrzi me da ustanem da proverim) po 120ml. Jos sa prvim detetom sam naucila da ne gledam tabelu, ali se sada vodim time da popije od 150-200ml po kg TM/24h. SUKI, obavezno probaj NAN. Pokusaj da promenis i cuclu, mozda je do toga, tj do flasice.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 25.4.2014 12:43:40
|
|
|
|
Peace*
|
Pokusaj da promenis i cuclu, mozda je do toga, tj do flasice. Odličan savet! Moj stariji sin je pio samo na Avent (tvrda) a mlađi samo na Tommee tippy (mekša).
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 26.4.2014 12:07:57
|
|
|
|
suki
|
Ni trecu vrstu mleka nece. Jutros u 5 je poslednji put sisao i od tada nista a ja sam pocela novi ab.uz koji ne smem da dojim. Sta da radim?
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 26.4.2014 12:26:15
|
|
|
|
branki*
|
joj,suki znaci,on hoce da sisa, a nece da pije iz flasice,ako sam lepo razumela?da probas da mu das na kasicicu?je l poceo cvrstu hranu da jede?
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 26.4.2014 12:31:30
|
|
|
|
suki
|
Poceo...ali samo poceo.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?