|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koje AD mleko koristite
25.7.2012 9:35:47   
mihi
Mleka za decu preko jedne godine se ne zove adaptirano mleko već mleko koje je prilagođeno za decu koja rastu, jer to mleko ima balansiran odnos proteina i masti, probiotik, koncentraciju gvožđa koja je preporučena za decu uzrasta prko jedne godine. Nije problem da u vrtiću popije kravlje mleko jer nema intoleranciju na kravlje mleko. Svuda u zemljjama u okruženju deci se preporučuje takvo mleko. I razlika u ceni nije nikakva, nego samo navika da sedci daje kravlje mleko a ne ono koje je za njih pripremljeno i balansirano. Naravno kravlje mleko nije štetno i svako za svoje dete odlučuje šta je najbolje.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 951
25.7.2012 10:20:28   
cockic
mihi ma ja sam i mislila na ta mleka posle prve godine ne znam kako se zovu,ali leni planiram svakako da dajem duze user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 952
25.7.2012 10:23:01   
mihi
Cockić opušteno.user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 953
25.7.2012 11:03:48   
Anoniman
Ono što je posebno istaknuto u priručniku hrono ishrane je da moderna medicina smatra da kravlje mleko nije namirnica za ljudsku ishranu u bilo kom uzrastu i da ga nikako ne treba koristiti osim u vidu mlečnih prerađevina!

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 954
25.7.2012 14:03:55   
Yula

IZVORNA PORUKA: mihi

Mleka za decu preko jedne godine se ne zove adaptirano mleko već mleko koje je prilagođeno za decu koja rastu, jer to mleko ima balansiran odnos proteina i masti, probiotik, koncentraciju gvožđa koja je preporučena za decu uzrasta prko jedne godine. Nije problem da u vrtiću popije kravlje mleko jer nema intoleranciju na kravlje mleko. Svuda u zemljjama u okruženju deci se preporučuje takvo mleko. I razlika u ceni nije nikakva, nego samo navika da sedci daje kravlje mleko a ne ono koje je za njih pripremljeno i balansirano. Naravno kravlje mleko nije štetno i svako za svoje dete odlučuje šta je najbolje.

Ovo si u pravu, ali svi ga i dalje zovemo adaptirano, jer nam je lakse, a adaptirano i znaci prilagodjeno, zar ne? user posted image Poenta je da deca ne bi trebalo da piju obicno kravlje mleko ako je moguce, vec bas ono koje prilagodjeno-adaptirano njima i njihovom uzrastu. Greska je sto mnogi roditelji smatraju da je prelazak na kravlje mleko nesto sto oznacava zrelost deteta i sa ponosom mnogi isticu kako njihovo dete eto vec sa 8 meseci pije kravlje mleko user posted image I zaista, ovde u FR cena ovog croissance ( bukvalan prevod je razvoj ) mleka za decu od 1-3god. je zanemarljiva u odnosu na obicno, kvalitetnije kravlje. Jos ko vodi racuna pa kupuje BIO kravlje, mislim da razlike skoro i nema.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 955
25.7.2012 14:51:19   
Guardian
Mi ostadosmo na Novalacu. Nije htela NAN, odnosno, pila ga je kao i ovaj prvi, tako da ostajemo pri našem prvom izboru. Lepo napreduje od njega Bogu hvala, ima redovne stolice, a ovo je faza i mora se biti samo strpljiv.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 956
26.7.2012 7:37:08   
mihi
Novolac je odlično mleko.

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 957
26.7.2012 14:16:28   
Guardian
Mihi, čula sam da je Novalac odlično mleko, to nam je bio prvi izbor, patronožna sestra nam ga je preporučila.

Međutim, nekoliko njih mi je reklo da su im pedijatri i stručna lica ,kao, rekli da su najkvalitetnija 3 mleka i to: Aptamil, Nan i Humana. user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 958
26.7.2012 14:20:53   
*Alexx*

IZVORNA PORUKA: mihi

Novolac je odlično mleko.

Jeste.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 959
27.7.2012 12:10:53   
Guardian
E dobro, sad mi je lakše. Moguće da, kad tako kažu za ta 3 mleka, ustvari malo "radi i reklama" user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 960
2.8.2012 18:34:24   
cockic
ja sam danas uzela nan 2 pro rekli mi da samo njega ima i da je to isti nan samo sa dodatkom probiotikauser posted image
ovih dana cu joj uvesti hocu da potrosim bebelac i da pocem nan ujutru nebi u sredini dana.

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 961
2.8.2012 22:17:36   
Ana RR
Cockic, i mi pijemo Nan Pro, sada nema drugog.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 962
3.8.2012 9:41:47   
cockic
evo jutros pocesmo nan pa javljam do veceras kako joj prija,mada ne verujem da ce se nesto menjati ona ga je lepo popila jutrosuser posted image
a nan uopste ne peni a bebelac peni user posted image ne puno ali ima penicu dok ovo bas ni malouser posted image superiska meni je ukus slican ja ne razlikujem puno mada mislim da nece ni lena jer ona i siki i pije dohranu a to su skroz dva razlicita ukusa hoce i jedno i drugo.
ali cekam sutra da vidim kako ce joj prijati za stomacic tj.cekam da kaki pa da vidim da li joj mozda smeta tibi.nadam se da nece

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 963
3.8.2012 9:45:00   
cockic
evo sad se zakaci na aksin sajt koliko vidim melka kod njih su povolja nan 2 600gr je 870 user posted image ili gresim ko ga cesce kupuje koliko je u disu?user posted image ili tempu

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 964
3.8.2012 11:09:46   
Ana RR
U Disu sa popustom izađe 754 dinara (kod njih na svaki artikal imaš 10% popusta), mi sad pijemo Nan 3 ali ista je cena kao i Nan 2.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 965
3.8.2012 15:11:26   
zeci
mi smo probali skoro sva mleka, jer ga jako malo pije, pa probaj ovo ono i na kraju se vratimo na nan jer koje god pila uvek isto popije, a nan najmanje peni, najmanje smrdi i od njega najbolje kaki, danas smo presli na nan 2 pa cemo videti da li ima razlike u odnosu na 1. kupujemo u liliju po 885 din ili u aksi 870 din

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 966
5.8.2012 23:24:44   
Guardian
Jeste, i ja sam primetila da beba bolje kaki od Nan-a, to je zbog probiotika.

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 967
12.10.2012 20:51:02   
Christabel
Kakvo je mleko Nestle Junior 1? Po cemu se ono razlikuje od npr.Nan3? Mi smo pili Bebelac 3 i onda muz juce kupi ovo Nestle Junior, pa mi sad nije jasno u cemu je razlika sa tim formulama koje nose broj 3 i tog Nestle Junior. Koliko znam Nestle proizvodi i Nan 3 i Junior

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 968
12.10.2012 21:02:23   
mihi
Nan 3 je nastavak Nan serije pravo adaptirano mleko. Nestle junior 1+ je mlečni napitak za decu i nekako je lepši ukus od Nan3. Moje dete ima 4 godine i dalje pije Nestle junior 1+.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 969
12.10.2012 21:17:01   
Anoniman
Nevena je pila NAN1 pa NAN2 a sa godinu dana smo prešli na Nestle Junior i ja sam prezadovoljna!

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 970
13.10.2012 0:55:46   
Christabel
ja ga nisam probala, ali vidim beka pije lepo. Sto se mene tice, ostala bih i dalje na bebelac-u 3, ali mm odlucio da probamo ovo. Zabrinulo me i sto je danas 4 puta kakila, pa ne znam da li je od mleka, inace kaki 2x i nema nikad problema sa zatvorom. Dakle, ako sam dobro razumela ad mleka sa brojem 3 su vise adaptirana od nestle junior koje je u stvari blisko kravljem uz dodate minerale, vitamine..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 971
13.10.2012 8:41:07   
mihi

IZVORNA PORUKA: Christabel

ja ga nisam probala, ali vidim beka pije lepo. Sto se mene tice, ostala bih i dalje na bebelac-u 3, ali mm odlucio da probamo ovo. Zabrinulo me i sto je danas 4 puta kakila, pa ne znam da li je od mleka, inace kaki 2x i nema nikad problema sa zatvorom. Dakle, ako sam dobro razumela ad mleka sa brojem 3 su vise adaptirana od nestle junior koje je u stvari blisko kravljem uz dodate minerale, vitamine..

I Nan 3 se pravi od kravljeg naravno samo su proteini posebno obrađeni (da se lakše vare), balansiran odnos proteina i masti mleka, dodato Fe i esencijalne masne kiseline. Pogledaj deklaraciju tj sastav mleka i ako uporediš videćeš da nema neke velike razlike u sastavu. Ja sam probala pa zato kažem da me Nan 3 više poseće na Nan 1i2 a ovaj Nestle junior 1+ me više podseća na mleko.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 972
19.10.2012 7:54:50   
j o e
mi koristimo humanu+, probali smo prvo bebelac dok je i sisao, pa kad je prestao da sisa sa mesec dana komsinica koja je internista nam preporuci humanu, ona je navodno najbolja. prija mu, mada se povremeno desi da po ceo dan ne kaki.

moje pitanje je da li je neko probao i humanu i humanu+? kapiram da humana+ sadrzi prebiotik, ali vidim i da je sastav malo drugaciji, i energetska vrednost isto. dobili smo kutiju obicne humane iz madjarske za neke smesne pare (smesne kad se uporede sa cenama formule kod nas) ali se plasim da mu taj nedostatak prebiotika nece prijati.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 973
19.10.2012 21:29:12   
red3lilu
Počeli smo sa Nan-om i uopšte joj se nije dopao a i meni smrducka i nema baš prijatan ukus. Po savetu lekara prešli smo na Hipp Combiotic pojela je jednu kutiju, kada je trebalo da uzmem sledeću u apoteci više nije bilo pa smo uzeli Hipp Organic. sada sam naručila iz Akse veću količinu jer je za sada tu najpovoljnije (RUC je čak 90 din!!! po pakovanju)

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 974
20.10.2012 9:38:19   
cockic
mi se vracamo bebelacu pa da vidimo,meni se iskreno nan dopadao i ok ga je ruckala ali me pakovanje bas nervira mnogo su bolje formule u limenkama a ne znam da li nan ima u limenkama.mada nema veze evo mm ode do akse da uzme bebelac.

mi smo inace samo te dve dohrane i jeli vise je jela nan a manje bebelac ona ga je jela sa dodatkom sikanja ali to su bile male kolicine do 6 meseca kad smo presli na nan.i onda je nan jela punu dnevnu dozu jer smo samo nocu sikili do pre 15 dana.a sad nocu nista sve smo ukinuli spavamo celu noc user posted image

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here