|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
9.12.2012 13:57:43   
ikacc
Milicica, imas BIBILIBI caj u kesicama,i imas Hipp od komoraca za bebe.. A probaj i espumisan, mada nama nije pomagao.

Lana moja sreca najveca!

(odgovor članu miličica 89)
Direktna veza do poruke: 1426
11.12.2012 12:39:29   
jovicaa
mi se jako mucimo sa grcevima ovih dana bas bas...

don't shit where you eat :))

(odgovor članu ikacc)
Direktna veza do poruke: 1427
13.12.2012 1:10:37   
mlada_mama
Ja koristim samo espumissan, dam joj prepodne 15, a posle podne predvece jos 10, i super je. Izgleda da pomaze jer grceva nema, imala je svega 2 dana i to po 3-4 sata, podnosljivo. Skontala sam da od espumissana prducka dosta, ali to je dobro, bitno je da izbacuje gasove i nakupljeni vazduh. Nastavicu sa njim, pa ce mo vidjeti, nadam se da ce situacija ostati ovakva, ja samo ponekad popijem Hipp-ov caj sa kimom i komoracom, a njoj ne dajem.

Postoji ljubav na prvi pogled...ali u radjaoni...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1428
14.12.2012 23:20:43   
jacagoga
Imam bebicu staru 11 dana, od juce smo poceli muku da mucimo sa grcevima, patronazna mi je rekla da kupim biogaia kapi 5 dnevno, zanima me kakva su iskustva s ovim kapima? I apotekarku sam zaboravila da pitam koliko dana uzastopno smem da ih dajem, jer se daju stalno ili samo po potrebi.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1429
15.12.2012 0:36:48   
bokica87
Biogaiu mozes davati svakog dana,pomaze sazrevanju crevne flore,potpuno je bezbedan preparat i mozes ga koristiti duze vreme,sve dok traju grcevi,a i kasnije po potrebi...Ne znam da li je nama pomogao,imali smo bas jake grceve koji su nekada trajali po ceo dan,isprobali smo sve(biogaiu,espumisan,colief kapi,plantex caj,medicu koji greje stomacic,kruznu masazu bebinog stomaka,bibilibi,prokuvanu vodicu sa kimom...),imala sam utisak da nista ne pomaze!I tako smo se mucili skoro dva puna meseca,i sada sam primetila da nas malo popustaju...E,sad ne znam da li prestaju sami od sebe,ili je neki od preparata poceo da deluje,ili je mozda imalo uticaja sto sam ja pocela da pijev hipp caj za dojilje(u kome ima komoraca i kima),pa ga je beba kroz mleko dobijala,u svakom slucaju sada su grcevi dosta slabiji,mnogo lakse izbacujemo gasove,i nadamo se da ce nas uskoro potpuno napustiti!user posted image I jos nesto,ja sam obicno mleko zamenila mlekom bez laktoze,jer ako se ne varam grcevi nastaju i zbog toga sto kod beba nije stvoren enzim koji razgradjuje laktozu,pa to stvara gasove.I obavezno posle svakog hranjenja bebu na podrigivanje,cak i vise puta u toku podoja ili flasice.I nabaci puno strpljenja!Malo se raspisah,ali znam odlicno sta znace grcevi i verujem da je svaki savet dobrodosao!!!user posted image

(odgovor članu jacagoga)
Direktna veza do poruke: 1430
15.12.2012 11:37:35   
jacagoga
Mnogo ti hvala, dala sam joj juce kapi i nocas je malo kenkala ali sam joj grejala stomacic sa medom pa je spavala. Inace je vrlo halapljiva, nemam mleka pa jede bebelac i cokce kad vuce na flasicu, pocecu da je podizem da podrigne cesce tokom jela to sam do sad radila samo kada zavrsi sa jelom, nekad podrigne a nekada ne.
A dajem joj i po kasicicu-dve prokuvane vode sa kimom

< Poruku je uredio jacagoga -- 15.12.2012 11:38:28 >

(odgovor članu bokica87)
Direktna veza do poruke: 1431
15.12.2012 12:21:49   
bojanica7
mi nismo imali grceve, ali sam cula da bela buka pomaze. smiri ih i uspava. to smo joj pustali kad je biila nervozna i kenjkava... i za tren bi zaspala. tako da: kad krenu grcevi, probajte redom - fen, usisivac, mikser... pa sta bude upalilo, mozete snimiti i pustati. a ima dosta snimaka i na jutjubu.

Panta rei

(odgovor članu jacagoga)
Direktna veza do poruke: 1432
15.12.2012 19:18:42   
MASHKA
i nama krenuli grčići danas, sutra kupujem neke kapi. espumisan ili biogaia?

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 1433
15.12.2012 19:24:51   
madre
mi smo koristili espumisan, ali nemam iskustva sa biogaia, mozda su cak i bolje...

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1434
15.12.2012 20:45:06   
jacagoga
Ja joj dajem biogaiu evo drugi dan i cini mi se da joj je bolje ima grceve ali kratko traju i blazi su

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1435
15.12.2012 22:28:17   
tijatija
kad se moze poceti biogaja protiv grceva?

(odgovor članu jacagoga)
Direktna veza do poruke: 1436
15.12.2012 22:40:07   
MajaMV
Ja sajm I curici I decaku dasvala bibi libi caj I espumisal kapi. Sa devojcicom mi je funkcionisalo savrseno, pa sam I sinu isto dala I super prosli.

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1437
16.12.2012 1:51:50   
bokica87
Sa biogai-om mozes poceti odmah po rodjenju.Inace,nama bela buka nije pomogla,izgleda da su grcevi bili jaci...Kad su bas bili izrazeni,stavljala sam je na svoj stomak,i tu se smirivala(svojim stomakom okrenuta ka mom stomaku),pa kad bi zaspala,ja je prebacim u krevetac.E,da,zaboravila sam da kazem-radite bebi vezbe nogicama kao da vozi biciklo,jedna nogica do stomaka jedna dole i obrnuto,naravno bez povoja,samo pampers kada se rade vezbice.Pa onda obe nogice skupite do stomaka pa ispruzite.Ove vezbice im bas pomognu da izbace te gasove iz sebe

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1438
16.12.2012 1:56:58   
bokica87
Madre,mozes uzeti i jedne i druge,potpuno razlicito deluju.Espumisan samo pokupi gasove,i on sa stolicom izlazi iz organizma,a biogaia pomaze sazrevanju crevne flore,tako da slobodno koristi i jedno i drugo...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1439
16.12.2012 14:57:29   
jovicaa
mi sad koristimo espumisan otprilike svaki drugi podoj, posto sisa na 2 sata i dajem mu od juce i hippov caj od komoraca... pa cemo videti, ali nas i dalje dosta drze grcevi. malo su slabiji mozda

(odgovor članu bokica87)
Direktna veza do poruke: 1440
16.12.2012 23:42:52   
JAmy
Iz mog iskustva,nazalost nista ne pomazeuser posted image
Ali,vrijedi pokusati...
Kada smo napunili 4 mjeseca potpuno su nestali grcevi,a do tada smo sve medicinske i narodne metode probali,i nista nije pomoglo.Od treceg mjeseca je vec pocelo da bude bolje,a najitenzivniji su bili u drugom mjesecu...Ahhh,kad se samo sjetim tih muka...user posted image
Tjesilo me samo sto sam znala da ce to sve brzo proci,i eto,sada je to iza nas...user posted image

"Ako odustanete od pobjede, a da nikada ranije niste pobjedjivali, ostacete ono sto ste i ranije bili- gubitnik. - Skot Pek"

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1441
5.1.2013 8:23:13   
adulence
evo i moju cicu pocinju da muce grcici..pa dodjoh ovde da vidim sta nam je ciniti,sta kupiti...mada vidim da svakome drugacije pomaze...

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 1442
5.1.2013 11:33:05   
nink
nama su pomogle colief kapi,jesu malo skuplje ali su odlicne

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1443
5.1.2013 14:05:16   
Olga75
nama su kolike smanjile espumisan kapi i ona kruzna masaza ledja , malo termofor i to je bilo to , imali smo srece
ali je zato sirota Nadja muku mucila sa grcevima , sve i svasta su probali a preplakala je jadna skoro svaku nocu do cetvrtog meseca user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 1444
5.1.2013 15:14:18   
adulence
hvala zenskice,za sada je dobro samo se malo grci ali ne place,kuvam joj cajic hippov i utopljavam stomak,pa cemo da vidimo...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1445
5.1.2013 15:46:43   
cockic
meni je petar imao jace grceve od lene njemy sy krenuli posle mesec dana i nekih 6-7 dana je bilo yzasno toliko je vristao probali smo espumisan ja sam pila hipp caj za dojilje nista mu nije pomoglo onda mi drugarica rece za sab simlpex kapi i to ga je spasilo davala sam mu nekih mesec dana sigurno mozda i malo duze i stvarno su mu stali od tih kapi.ali njegovi grcevi su bili posle 18h pa sad zavisi ili tad ili oko 20h i po nekih 2-3h traje vristanje.znam da ima dece koja vriste i duze i imaju preko dana iz vise serija grcice.

a lena pocela sam posle nekih 20 dana da joj dajem bio gaia ali ona je imala neke blage naspram petra kretalo joj je oko 20h ali je kenkala jako kratko ali sam joj masirala tiby ispystala je gasove i bilo joj je lakse.ja mislim da vec sa dva meseca je bilo bez grcica koliko se secam.oboje sy imali tako znam i ty slycajeva koji imajy vise meseci grcice ali sva sreca moji nisy.

da li to zavisi od tibe kad se navikne na mlekce ili od nekih drygih faktora ne znam,neko ima mesec dana kao moji neko 3-4 meseca myci se sa grcevima e to od cega zavisi ne znam..

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1446
5.1.2013 19:27:06   
jovicaa
maksim i dalje ima dosta jake grceveuser posted image
i definitivno nam pomaze espumisan, sada sam potvrdila to. posto u bolnici nije dobijao espumisan, i cim je poceo malo ozbiljnije da sisa, posto nije sisao jedan period, vratili su se i bas jaki grcevi, evo vec dva- tri dana mu opet dajem redovno espumisan i dosta su popustili, i dalje su tu, ali blazi su i redje ih ima.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1447
5.1.2013 20:52:00   
jacagoga
Ja sam sa biogaie presla na espumisan, u halo bebi su mi rekli da se daju na 3.5h 25kapi, za sada nam pomazu.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1448
10.1.2013 22:32:51   
mica0
Koliko kostaju sab simplex kapi?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1449
10.1.2013 23:09:33   
meyo
mi smo imali grceve od 21-vog dana do puna dva mjeseca kako je napunio dva mjeseca tako su bukvalno nestali mada smo mi poceli da koristimo sirup Torminalis i od njega nam je bilo super. Kapi nam nisu pomagale koristila sam espumisan.. a najvise mu je godila masaza stomacica kruznim pokretima .. bas mu je to godilo. Al najbolje da probate sve i svasta i otkrijete sta vasoj bebi prija. Ishrana s tim ima i nema veze evo ja sam jela sarme sad za ng. i on nije imao grcica.. tako da su nama definitivno prestali e da i iskljucivo ga dojim pa mozda i to ima ucinka

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...

Anketa

Koji kompleks vitamina ste pili tokom vto postupka
nata11

Koji kompleks vitamina ste pili tokom vto?

Femisan A (14%)

Proxeed (0%)

Fetilovit (0%)

Pojedinacne vitamine (3%)

Drugo (84%)

Ukupan broj glasova: 37

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here