Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 29.3.2012 14:37:25
|
|
|
|
IRJ82
|
nama su potpuno nestali grcevi otkad koristimo Babyfen. moja beba ima 2 meseca, a kapi koristimo vec mesec dana, tako da ih preporucujem
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 29.3.2012 15:43:28
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Evo me opet u ovoj temi, Koristimo Bebifen i stvarno je bolje, grceve ima samo posle kupanja nekih sat satipo i posle mirno spava i ona a i mi A sad posto nam je zarastao pupcic stavljamo i termofo r i verujte da je on bas smiri tako da preporucujem ovakvu kombinaciju...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 29.3.2012 22:33:06
|
|
|
|
smeskicTB
|
IZVORNA PORUKA: bea83 Nama je BioGaia prestala da deluje sasvim za vikend smo imali horor pa smo probali da se vratimo na Espumisan i za sad je bolje. Čini mi se da se bebe brzo naviknu na neke kapi, pa bolje deluje kad se menjaju ovo je vrlo moguce..i definitivno svaka beba je za sebe i ima svoju kombinaciju.. mi koristimo tri nedelje bio gai i grcevi nisu nestali..i nalete dani kada su bas jaki..i ima dana kada su slabiji..ali nisam ocekivala od bilo kojih kapi da grcevi nestanu skroz.. posto smo bili male tezine i prevremeno rodjeni, nisu nam espumisan preporucivali i caj od komoraca zbog opterecenja zeluca.. jako nam pomaze i termofor meda. mozda bi probala te ? fen..alividecu da li ce krenuti da nestaju..jer ulazimo u sedmu nedelju sutra..
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 29.3.2012 22:50:32
|
|
|
|
novcic
|
ja sam bebi od pocetka davala espumisan i nisam menjala niti smo isprobavali druge,i super smo prosli,vodila sam racuna sta jedem,i evo mali ima 5 meseci i ne secam se grceva..ali svaka beba je razlicita
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 29.3.2012 22:53:44
|
|
|
|
novcic
|
nama su trajali mesec dana ono kao svako vece,a zamislite kada pojedem nesto sto njemu ne odgovara,npr kupus boranija..i u 4 mesecu su znali da se jave ali ne kao sa mesec dana..sada se navikao na hranu koju ja jedem..
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 29.3.2012 22:55:39
|
|
|
|
novcic
|
ja kupus nisam smela...dva dana posle dolazka kuci iz porodilista,jela kupus..vristao je..od tada ga nisam jela..do skoro..grcevi su zaboravljeni
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 30.3.2012 11:58:39
|
|
|
|
Makica99
|
Jao zene, moja mukica ima grceve od prvog dana! Da li ste cule nekad za takakv slucaj? Doktori u bolnici su rekli da je ok, patronazna isto, a meni se srce cepa. Mi smo probali sve zivo! Prvo smo uzeli bio gaia-u jer je samo to smelo od rodjenja. To mu ni malo nije pomoglo. Onda smo uzeli bibilibi caj, to je pomagalo, ali samo na kratko i privremeno. Onda espumisan - nista! Onda plantax caj, i to slicno kao bibilibi, znaci svaki caj je pomagao, ali samo na kratko. Termofor nista. Pomogne mu privremeno kad ga okrenem na stomak i rukama drzim tako da visi ako me razumete, u tom polozaju se isprducka ili iskaki, a ispodriguje se kad ga drzim ledjima na mojim grudima i cupkam ga gore dole i setam i skakucem po kuci kao nenormalna. Na kraju smo uzeli Senjacki caj, ja sam bila skroz skepticna, ali on nam najbolje pomaze. Mnogo je bolje sad, nisu potpuno prestali, ali nisu ni izbliza onako intenzivni i ne traju po ceo dan. E da, i kupanje ga smiri svaki put.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 30.3.2012 15:34:45
|
|
|
|
peca
|
I mi se patimo sa grcevima, ja sam probala sa espumisan kapima koje su po meni s..nje, batalila sam ih, kupila joj termofor, to joj prija, i sad za grceve koristimo zivce, jednostavno se pomirim sa tim da posle jela ce sat vremena da se drnda sa tim, i uspavace se... Ali ne kazem da necu probati jos nesto, npr. neki caj... U zadnje vreme se desilo par puta iz cuga da zaspi, bez grceva, ali to verovatno kad joj se toliko spava da je mrzi da place, a vidim da se crti, i pustim je Makice promeni ticker
< Poruku je uredio peca -- 30.3.2012 15:35:36 >
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 30.3.2012 16:51:54
|
|
|
|
crazymama
|
makica trudna 42 nedelje i 5 dana, masala :) moj sestric nema grceve, ima dva meseca i nekako su prestali sami od sebe, ustvari, davali smo mu espumisan i babyfen, ali samo u prvih mesec dana... i mi smo culi da je senjacki caj dobar!
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 30.3.2012 17:02:17
|
|
|
|
Lilla
|
Mi nismo imali grceve, ali smo iz BiH dobili 3 bocice Espumisan kapi koje sam mu ponekad davala, ako bih primjetila da ga muce gasovi, iz predostroznosti. Onda bi znao da prducka kao konjic po cijeli dan ali ga to nije patilo niti mu je smetalo. Davala sam mu ponekad i par kasicica Hipp caja od komoraca. I on je super za gasove. Mame, cuckajte malo vase bebe poslije obroka, da dobro podrignu. Ja sam u sali govorila da muckam colu da zasisti Nekad i to zna da olaksa.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 30.3.2012 19:14:54
|
|
|
|
novcic
|
koristi sta bebi pomaze onda..ne slusaj druge..meni su pricali nemoj espumisan probaj ovo a njemu je on pomagao i to sam koristila..vrucu pelenu na stomace..setala ga..pustila da bude go,tj skidala pampers i radila vezbice noge ka stomaku
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 5.4.2012 16:37:27
|
|
|
|
peca
|
E, a sta msilite o tome da se prokuva par zrna kima u vodu u kojoj cete praviti mleko ? Posebno za one mudrice koje nece da piju vode, m ? Jel ova moja ideja bzvz ?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 5.4.2012 16:49:22
|
|
|
|
nenja22
|
nije bzvze, moš da probaš, što da ne...sem što nama kim baš i nije pomagao...
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 5.4.2012 18:07:57
|
|
|
|
Sesilija 83
|
evo me ponovo opet se pojacao intenzitet grceva,uvece vec 3 noci vristi od posle kupanja u 20h pa sve do pola jedan jedan.. Neznam vise sta da joj radim mislim da je bebifen izgubio dejstvo i neznam sta cu sad ... posto smo espumisan probali i nista mislimda cu sad biogaia da probam...uff ...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 5.4.2012 20:20:12
|
|
|
|
bea83
|
IZVORNA PORUKA: peca E, a sta msilite o tome da se prokuva par zrna kima u vodu u kojoj cete praviti mleko ? Posebno za one mudrice koje nece da piju vode, m ? Jel ova moja ideja bzvz ? Što bi bila bezveze, ja Viktoru već neko vreme prokuvavam 10tak zrna kima na 100ml vode i posle dodam hippov čaj od komorača ili za probavu, ali može i bez toga, samo nisam primetila da ima nekog efekta u našem slučaju Inače mi smo već drugi dan bez ikakvih kapi i nemamo nikakve grčeve, čak i kakimo redovno što nismo još od porodilišta...ali smo na adaptiranom mleku, očigledno da mu nešto u mom mleku smeta
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 8.4.2012 21:32:14
|
|
|
|
Sesilija 83
|
bea mozda je plakao i zbog neceg drugog.. Moja Kruna vristala 3 dana ja mislila kapi izgubile dejstvo kad ono krenuli zubici... i sad bar znam kad za sta place.. pa mi je lakse ...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 13.4.2012 22:58:18
|
|
|
|
magnetic
|
Nama je bio gaia stvarno pomogla.Od prvog dana i prvog davanja kapi grcevi su prestali.Medjutim,tek sada kada joj vise ne dajem uocila sam vezu izmedju praznjenja creva (koje se desavalo svaki 4-5,pa cak i 6-ti dan sam morala pokretati stolicu cepicem) i ovih kapi.Izgleda da joj je to ulje pravilo probleme sa praznjenjem.Sada dete ima stolicu 3-4 puta nedeljno.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.4.2012 12:58:50
|
|
|
|
ishler
|
Mi smo imali od prvog dana bukvalno,probali sve i svasta,i ostali na espumisanu i termoforu,inace je imala grceve do 5 meseci.a mislim da je individualno sta kome deluje.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 1.5.2012 16:51:27
|
|
|
|
ivbo
|
moj sin je imao grčeve prva tri mjeseca,uglavnom su se javljali predveče,a nekad i jutru, i toliko bi vrištao da ga ničim nismo mogli smiriti.Kad sam se na početku požalila pedijatru,rekao mi je da je to uobičajena pojava kod mnoge zdrave djece,da traje otprilike 3-4 prva mjeseca i da su sva sredstva koja se daju za ublažavanje grčeva gotovo nemoćna,to će jednostavno trajati dok ne prestane i to je to-Probali smo svašta,čajeve,kapi,stavljali toplu gazu natopljenu maslinovim uljem preko stomačića,ljuljali ga,nosali,vozali kad ga uhvati - u suštini trajalo je dok je trajalo,bas kako je rekao pedijatar.Mame izdržite!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 16.5.2012 13:31:48
|
|
|
|
crazymama
|
moja beba povremeno ima grceve, dajem joj bio gaia kapi, jednom dnevno 5 kapi... tako mi je rekla patronazna, a na kutiji od kapi pise 5 kapi dnevno... ja sam mislila da se daje 5 puta po 1 kap!? sinoc je toliko vriskala da sam joj dala baby fen nocas, ne znam da li da nastavim sa bio gaiom ili baby fenom..? termofor joj ne pomaze nesto posebno, tj. nisam primetila da se umiri kad joj stavimo. uglavnom je uhvati uvece posle kupanja i drzi je do pola noci :( ali srecom, ne svako vece...
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 16.5.2012 15:49:49
|
|
|
|
Verus
|
CM: pisala sam ti u temi za porobiotik da se daju svih 5 kapi odjednom. Pokusaj sto je mina pisala da menjas ad mleko: samo postepeno...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 16.5.2012 15:54:33
|
|
|
|
Anoniman
|
termofor ne pomaže istog časa. Ja koliko sam kod moje bebe primetila, termofor greje stomak... i moja logika je bila, stvari se na toploti šire, creva se šire i gasovi lakše izađu. (nemoj da bi se neko smejao. I primetila sam da je najbolje da sa termoforom legne na leđa i mlati nogama, tako gasovi najbrže prođu, tj izađu, i onda je mir. Podjednako je plakao kada leži i kada ga nosim, pa sam onda štedela sebe. On leži i vrišti, a ja ležim pored i mazim ga.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 19.5.2012 14:40:08
|
|
|
|
crazymama
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR CM: pisala sam ti u temi za porobiotik da se daju svih 5 kapi odjednom. Pokusaj sto je mina pisala da menjas ad mleko: samo postepeno... promenili smo mleko, ipak smo uzeli aptamil, sipala sam joj bio gaiu 5 kapi i stavila termofor, prespavala je celu noc, malo je stenjala, ali to se ne racuna :) evo i od jutros spava, samo je budim da jede... cini mi se da je ok, za sada!
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 25.5.2012 5:08:50
|
|
|
|
smeskicTB
|
cm, koristim priliku da te zagrlim i cestitam rodjenje bebacke! Nisam tako cesto, pre retko ovde..sa dve bebice je igranka i umor, a A nam je imao i operacijicu testisa...a i njima su redovnije kontrole... Mi smo usli u cetvrti mesec i grcevi su tu. Sve vreme S dajem bio gaiu...ali odlucih juce da probam espimusan. Koliko cesto ste ga davale? Meni caj i vodu nece S...dodajem mu malo vise vode pri pravljenju ad. Savetovala me dr i odlicno je. Peco, samo pazi da ti ta voda ne promeni ukus mleka i ogadi bebi..mene upozorili. A mi po celu noc ne spava..a S danju, pa ne znam gde se nalazim nekad uz svu volju. A pomaze termofor. Prija mu. S ne. Praticu da li im espumisan prija pa cu vam javiti..ovo je do sada nase iskustvo.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 25.5.2012 8:09:26
|
|
|
|
minavb
|
Espumisan sam davala 5 puta dnevno po 25 kapi.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Anketa
dok beba spavaVVVVSame ste kod kuce a beba spava. Sta najcesce radite?Gledam TV (
14%)
Citam (
6%)
Obavljam kucne poslove (
53%)
Telefoniram (
2%)
Radim (
3%)
nista od navedenog... Sta? (
21%)
Ukupan broj glasova: 133Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!