Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.1.2013 10:00:03
|
|
|
|
jovicaa
|
kod nas izgleda konacno popustaju, i dalje su tu, ali redje i slabiji su
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.1.2013 10:49:10
|
|
|
|
adulence
|
bravo jovicee
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.1.2013 9:59:16
|
|
|
|
lokica77
|
i mi smo ovih dana u grcevima. Evo jednog recepta koji sam dobila od jedne medicinske sestre, cini mi se da ih Katarini ublazava pa probajte: 100ml vode (cim prokljuca skloniti) pa dodati 7 zrna kima i list domace nane(ja sam u zdravoj hrani uzela pa stavljam prstohvat) i secera na vrh kasicice, kada se ohladi procediti Pored ovog caja dajem joj i biogaia kapi
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 18.1.2013 14:55:26
|
|
|
|
adulence
|
skockice nisam ja pila caj vec sam bebi davala pise da smeju bebe od nedelju dana da piju...a ja sam pila onaj za dojilje...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 21.1.2013 3:59:59
|
|
|
|
Yag
|
IZVORNA PORUKA: andrijana Mislim da smo nasli pravo resenje protiv grceva! Svekrva je skuvala caj sa par zrnaca kima,to je davala mom muzu kad je bio beba,i grcevi su se umirili,hvala Bogu! ESPUMISAN nam vise nije potreban a i ovako je samo trenutno delovao a jadno dete je sve sto je pojelo i iskenjalo sa svim tim gasovima od tih kapi. Sad mi je bebica mnogo mirnija i zaplace samo kada je izvadimo iz vode kada se okupa... Sta je kim da tO pokusam da nadjem ovdje jer ti hipp cajevi ovdje nepostoje
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 21.1.2013 9:06:20
|
|
|
|
Yag
|
Nasla sam samo da mi neko kaze kad i koliko da mu dajem
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 21.1.2013 9:35:45
|
|
|
|
Janncica
|
I mi imamo grceve... Hoce samo da ga drzim i tako se isprdi i ne place kad je kod mene... Je l taj hippov caj za dojilje pomaze i kod grceva?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 21.1.2013 10:15:20
|
|
|
|
adulence
|
janncice ja sam pila humanin caj za dojilje ,a njoj sam davala hippov caj od komoraca ,ne znam da li nam je to pomoglo,ali evo sa mesec i po dana mozda smo imali dva dana kada se malo grcila ali jako,jako malo...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 21.1.2013 11:25:30
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: Janncica I mi imamo grceve... Hoce samo da ga drzim i tako se isprdi i ne place kad je kod mene... Je l taj hippov caj za dojilje pomaze i kod grceva? jancice maksim je imao bas jake grceve, koji su se sad opet vratili i pravo da ti kazem nista ne pomaze, osim nosanja... znaci prdi kao raketa, i place uvece po 2,3,4 sata, stalno bi da je na rukama i tako... a probali smo svasta, i bebyfen, espumisan mu dajemo redovno, hippov caj od komoraca... ma nista ne pomaze, termofor, nista i tako...
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 21.1.2013 11:51:38
|
|
|
|
MASHKA
|
jovice probaj biogaya kapi!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 21.1.2013 14:49:39
|
|
|
|
jovicaa
|
koristili smo ih sa aleksom i nisu bas bile delotvorne...
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.1.2013 11:00:41
|
|
|
|
Janncica
|
Kako se daju espumisan kapi? kupice mm kad bude dolazio kuci... Poludecu od grceva. Cerka ih nije tako bolne imala. On bi samo kod mene,ne mogu u wc da odem. Sinoc je urlao od 9 do 1... A onda ja malo plakala kad je on zaspao...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.1.2013 11:11:10
|
|
|
|
MASHKA
|
nama izgleda prestali grčići! mesec dana sam mu davala biogaya kapi i hipp-ov čaj i onda mi je patronažna rekla da nastavim samo sa kapima i grčevi nestali! valjda se neće vratiti...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.1.2013 11:16:42
|
|
|
|
tijatija
|
IZVORNA PORUKA: Janncica I mi imamo grceve... Hoce samo da ga drzim i tako se isprdi i ne place kad je kod mene... Je l taj hippov caj za dojilje pomaze i kod grceva? Nikad mi nije jasno kako bebi prestanu grcici kad se nosaju? Mojoj nista ne pomaze, digni, ne digni kad ih bole vriste aaaaaaaaaa pomoci nema.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.1.2013 11:21:41
|
|
|
|
Janncica
|
tija to mora da je jako zabavno... Sinoc zamisljam kako ga ostavljam tati i odlazim napolje da zapalim(inace ne pusim) i ne vracam se dok ne zaspi.... I posle mi bilo krivo sto sam tako razmisljala... Ali...trenutak slabosti... Ona jovicina tema nije otkljucana?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.1.2013 11:31:38
|
|
|
|
tijatija
|
uh zabavno nego sta, cure su mi imale ( koliko mi se cini) jace grcice i cesce, i ovaj mali ima ali nisu za sad alarmantni, napreze se , po malo kmeci dok se neisprducka i to je to Ja mu dajem samo caj, ja mislim da veliki znacaj ima mleko ( barem kod mene inace je na AD)On pije NAN a cure su pile Aptamil
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.1.2013 11:33:21
|
|
|
|
Sonreir
|
Nama je pomago obican caj od nane ili kamilice sa nekoliko zrna kima i malo secera. Meni su rekli da espumisan deluju na nervni sistem bebe i da je tako samo uspavaju, kao npr. lekovi za smirenje, pa ja nisam smela nista bebi da dajem. Grcevi su nam trajali 6 nedelja.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.1.2013 11:41:00
|
|
|
|
Janncica
|
Probacu espumisan ipak... Pijem i onaj hippov za dojilje sto ima kim i komorac(valjda se tako zove) Sinoc sam mu i dudu davala,jer je hteo da cuti na sisi,ali ne i da sisa,nego onako... Ali dudu nece.... Procice i to... Malo mi je tesko zbog nespavanja.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.1.2013 11:44:50
|
|
|
|
Sonreir
|
Tesko je, secam se A da li si probala kim ili one kapi biogaja (te su kao prirodne)?
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.1.2013 20:28:12
|
|
|
|
jacagoga
|
Espumisan se daje na otprilike 3.5h pob25kapi mada joj ja dajem otprilike predvece i rano ujutru jer je tad muci stomak, meni su rekli da su kapi apsolutno bezbedne, samo skupe gasove u crevima
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 24.1.2013 5:31:46
|
|
|
|
Yag
|
IZVORNA PORUKA: tijatija IZVORNA PORUKA: Janncica I mi imamo grceve... Hoce samo da ga drzim i tako se isprdi i ne place kad je kod mene... Je l taj hippov caj za dojilje pomaze i kod grceva? Nikad mi nije jasno kako bebi prestanu grcici kad se nosaju? Mojoj nista ne pomaze, digni, ne digni kad ih bole vriste aaaaaaaaaa pomoci nema. da bre i meni to nije jasno ali stvarno je istina i u ovog mog prestaju kad ga nosam ali sto janica kaze tad hoce da je samo kod mene dzaba svi ostali samo ja se bojim sto mu obicno pocinju kad pocne da jede pa onda sve mislim da nista ne uspe da pojede uhh mislim da cu da izludim dok oni prestanu
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 24.1.2013 9:22:59
|
|
|
|
Janncica
|
Moram malo da pohvalim espumisan kapi... Nisu nam potpuno nestali,ali su podnosljiviji i on manje place,a vise prdi. Samo i dalje spava na meni.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 25.1.2013 12:11:57
|
|
|
|
Cvrčko
|
I mi imamo grčeve već nedeljama I NIŠTA ne pomaže-espumisan, biogaya, čaj od kamilice i kima, grejači za stomak, masaže, nosanje u sto položaja... Kad je boli vrišti i tačka. I njoj uvek krenu grčevi predveče, a najgori su kad jede. Kad joj krenu gasovi urliče bukvalno, a tako su bučni, pod rukom ih osetim I da, nešto interesantno sam primetila: pošto stolicu ima jednom dnevno, kad su joj crevca puna (dakle kad još nije obavila nuždu) sve je ok, a kad isprazni creva, kreću i grčevi... Valjda joj se oslobodi prostor za gasove, nemam pojma Naš pedijatar kaže da je drugi mesec najgori, nama je onda ostalo još nedelju dana da uđemo u treći valjda će se onda malko prorediti...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 25.1.2013 13:09:09
|
|
|
|
jovicaa
|
sve sam prosla sto citam.. i mogu samo da vam kazem da se kod nas i dalje javljaju grcevi, neodredjeno, nekad su jaci, nekad slabiji, nekad ih ima vise, nekad manje... nekad uvece, nekad ujutro, uglavnom se smiri kada ga nosamo, i samo kada ga nosamo. ali kada je imao tako oko mesec dana, nisu prestajali ni kada ga nosamo. sta da vam kazem, isprobajte sve moguce metode, nesto ce ublaziti. nama je kao i kod jancice samo espumisan ublazavao grceve, i samo ublazavao i dalje su bili tu ali podnosljiviji. i da, iako ih ima i dalje sada je mnogoooo lakse nego sto je bilo sa mesec i dva, tada su bili najgori. stalno je spavao na nama i nosali smo ga. tako da pregurajte jos malo i bice lakse.. mi i dalje koristimo espumisan, a i hippov caj, ali onako neodredjeno ne toliko redovno kao pre.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 5.2.2013 16:36:31
|
|
|
|
bice devojcica
|
Nama su mnogo pomogle espumisan kapi i hipp caj. Biogaja kapi apsolutno nisu pomogle,sad su se grcevi smanjili pa mu dajem samo hipp caj.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Imeelenica4everKoje je lepse?Daria (
67%)
Dalia (
33%)
Ukupan broj glasova: 33Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!