|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
5.4.2013 13:21:58   
Sanja90
rosita patronozna je donekle u pravu,trebalo bi da sto vise sisa na jednoj siki da izvuce ono zadnje,masnije mleko i tad dobija na tezini,mada bebine potrebe nisu uvek iste,nekad jede vise nekad manje. samo je doji na zahtev i nemoj je pustati da spava duze od 3h ,jer je jos uvek mala,a ti visak izmlazaj da ti se ne bi upalile grudi. Stavis bebu na jednu sisu pa kad pusti,ponudi joj drugu ako odbije onda je sita,pa sl.podoj pocni na onoj koja je punija recimo onu sto je odbila ili je poslednju sisala. snacices se ti lepo nista ne brini.Ipak instinkt majke je najbitniji.kad se uhodas ima sve da ti bude lako user posted image

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1501
14.4.2013 14:56:57   
Rosita
Evo raport o enterokindu- deluje. Ne da otklanja problem sasvim, ali ima efekta, nekad manje nekad vise, ali ima.

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 1502
14.4.2013 18:47:34   
bojanica7
rosita, probaj belu buku... ukljuci neki fen, usisivac, nadji na jutjubu, ume da umiri i uspava generalno.

Panta rei

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1503
14.4.2013 19:33:55   
Figaro88
Nama je espumisan pomogao,nije da ih nije imala uopste,ali je od kada smo poceli da joj dajemo pre svakog jela imala grceve bas retko.Ali opet,sve zavisi od bebe do bebe....

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 1504
8.5.2013 13:01:53   
lady_b
Drage mamice, evo i nas ovdje nažalost user posted image

Moj beban već neka 3 dana ima grčiće, ne javjaju se uvijek u isto vrijeme..nekad ujutro, popodne ili u toku noći. Patronažna mi je rekla da mu dajemo Espumisan kapi, 25kapi razrijeđene sa mlijekom. Pošto ja njega dojim a i dajem mu AD mlijeko jer ja nemam dovoljno svog, onda mu prvo dam da siki pa kapi u 30ml(svog ili ad)mlijeka pa ga dojim i eventualno ako je još gladan napravim mu dohranu. Do sad sam mu 2 puta dala kapi, juče i danas. Pa bih vas zamolila da mi kaže neko ko ima iskustva s njima koliko često mu smijem davati? Patronažna mi trenutno nije tu, pa ne mogu doći do nje a u petak idemo na kontrolu pa ću ispitati doktoricu,ali do tad ako može neko da nam pomogne, jer sam negdje pročitala da se kapi daju uz svaki obrok user posted image

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 1505
8.5.2013 13:08:44   
Snelle
Lady, ja dajem 25 kapi jednom dnevno i to uveče pred spavanje jer noću ima najjače grčeve. Koliko se sećam jednom dnevno ide prema uputstvu, taman posla uz svaki obrok da se daje.
Evo, moram da editujem post! Uputstvo sam bacila (a lepo kažu ne bacajte uputstvo user posted image ) i sad nađem na netu isto - u pravu si ti Lady - pre ili posle svakog podoja dati espumisan kapi KLIK

< Poruku je uredio Snelle -- 8.5.2013 13:19:56 >

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 1506
8.5.2013 13:17:45   
lady_b
Snelle, baš čitam uputstvo pa mi je nejasno sad..Evo ga piše ovako

dojenčad - 25kapi, a učestalost uzimanja: uz svaku bočicu sa hranom prije ili poslije svakog obroka user posted image

e sad user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1507
8.5.2013 13:21:35   
Snelle
Lady, editovala sam post. Meni je lično nešto mnogo da dajem posle svakog obroka user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 1508
8.5.2013 13:36:45   
lady_b
E to sam i ja razmišljala, nešto mi mnogo.. ništa, uradiću ovako..kada jede, ako bude imao grčiće dajem mu kapi..ali makar poslije svakog 2-3 obroka, ne bih baš poslije svakog..

< Poruku je uredio lady_b -- 8.5.2013 13:37:57 >

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1509
15.5.2013 16:08:51   
Rosita
IZVORNA PORUKA: Snelle

Joj Ružice, identičan problem i mi imamo! Znaš li koliko sam se puta ovih dana set_ila tebe i one tvoje priče "po ceo dan spava na meni....". Tako i kod nas od pre nekih nedelju dana. Dok mi je u naručju spava, kako ga spustim u krevetac, kao da sam ga spustila na trnje, odmah kreće stenjanje, vrpoljenje i plakanje. A to uvijanje na sisi propraćeno kidanjem bradavica....uh! Daješ li mu šta protiv grčića? Ja sam kupila neki Fructus čaj za dojilje pa pijem jer moje dete ne podnosi ni vodu, niti bilo šta drugo što nije mleko, pljuje odmah i gadi se, pa moram ja da pijem nešto kako bih mu pomogla. I da, ja mislim da u toku 24h imamo više od 10 podoja. Niti gledam na sat, niti merim koliko siki. Kad god traži dobije, pa makar sikio 5 minuta. Mislim da je jako važno da sike kad imaju grčiće, jer dolazak novog mleka "isteruje" prethodno mleko iz creva, kao i gasove.

Snelle, davala mu mesec i jače enterokind. I prošli ponedeljak mi to nestalo, ja guska umesto da kupim novu bočicu- jer sad vidim da je makar mogao da sisa i da je ono pre bio san snova- ja kupim biogaju. I od tad nikako da dodjemo k sebi. Ukinuh biogaju, ne verujem da je ona kriva, nego možda to naglo skidanje sa enterokinda. Možda, a možda i ko zna šta drugo! Sve isto, vuče, kida, stenje, uvija se, crveni... on koji je sisao 5- 10 minuta sad se zajedno sa mnom muči po sat, tj. ja ga mučim ne bi li išta pojeo. Isto pljuje sve osim mleka! Pa i mleko teško hoće na kašičicu. Jedino mu mužeš uvaliti 2-3 kapi, ono omažem mu kačikicu u ustima pa se to nekad apsorbuje u njemu... Pazi, to za podoje je tačno ali ima logike i ono što je meni patronažna rekla- nek se najede iz jednog podoja, suviše česti podoji pokreću crevnu peristaltiku, creva rade i on se grči više... Eto mogla bih i ja nešto da pijem. Živa nisam šta se odjednom desilo. Prvi put u petak ujutru i odvedemo ga popodne privatno kod pedijatra jer sam htela da vidim da nisu uši ili šta drugo, novost je za mene bilo njegovo ponašanje, posle sam i sama ukapirala da smo džabe davali lovu, jer sam uvidela da je stomak... I to se nastavlja... U nedelju ga odvedemo u tiršovu, ja nastupim sa stavom- nije jeo 8 sati, pa i nije pošteno, neka fina pedijatrica bila, odrade mu krv i urin- sve u granicama, njoj se učini tvrd stomak i pošalje nas kod hirurga, al njemu beše ok delovalo, to je bilo oko 5 popodne, kaže čovek dodjite ujutru neki put kad se to dešava... ali nismo više išli jer mi se sve čini da nema svrhe... jedino što je ta pedijatrica svojim izveštajem napravila prolaz do gastroenterologa i hirurga kad god, da se ne mlatimo po dz... Ali sve više shvatam da se ova agonija mora nekako prebroditi i da tu konkretne pomoći nema. Malopre sam mu skuvala čaj od kima, znaš kako će da ubaci nešto u usta, tako što leži pa mu daješ u vidu kapi... koja je svrha... i tako draga moja... A stolicu je haos proredio, evo zadnji put juče ujutru. Vidim da bi jadan kakio ali ne može.

I da ti kažem nešto, od kad je ovo počelo ja ga stavljam na stomak da spava i noću, prelomila sam... tako se makar malo odmorimo, i on i mi.

< Poruku je uredio Rosita -- 15.5.2013 16:18:17 >

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 1510
15.5.2013 18:50:05   
2002m
nisam bila na ovoj temi posto nismo imali grceve ali sam za svaki slucaj imala spremne kapi Babyfen na bazi ulje psenicnih klica i ulje kima(dosta ih hvale)a na biljnoj bazi su.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1511
15.5.2013 20:14:02   
Maslacak15
Dobro Rosita,
Stolica manje vise, tvoj mali ionako ulazi u fazu gde je normalno da se stolica proredjuje ( jako cesto). Nego najbolji ti je pokazatelj, posto je iskljucivo dojena beba ako se ne varam koliko su mu teske pelena, tj koliko piski. Ako dobro piski onda uspe on da povuce vise mleka nego sto se tebi cini. I mi imamo problem sa zgrcavanjem i izvijanjem dok siki ali on i dalje solidno napreduje a ja nekako nemam utisak da su to grcevi vec pre osetljivost zeluca i cini mi se da je to faza u sazrevanju organa za varenje. Na primer otkako je usao u tu fazu meni moj manje bljucka.

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1512
15.5.2013 21:45:14   
Rosita
Maslacak, moguce je. I on sad manje bljucka, ali manje i jede. Ima uvek mokre pelene. Ali i sve simptome aerokolika, nema klasicne grceve nego ove od gasova, rekla bih.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1513
16.5.2013 12:44:43   
Rosita
Evo i ja sam pocela hipp caj za dojilje, taj mi mm kupio. A sve mi na pameti ona pedijatrica iz Tiršove koja mi reče "nemojte tolike preparate ljuuuubim vas" user posted image , da se nasmejem od muke.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1514
16.5.2013 13:15:33   
cockic
rosita spas za grceve je masaza stomaka,ali to mora da se masira nekih 10 min.ja sam ih masirala skinem ih da samo budu u tanjem bodicu i masiram kruznim pokretima.tako i stomak,tako i ledja.to za ledja isto je dobra fora.cera mi je vise bljuckala pa mi je dr.tako rekla.

onda za sina nam pomogle sab simplex topfen kapi.ja mislim da se tako zovu,cera je imala manje grceve od sina.njoj je biogaia pomogla jedna bocica i ona sledeca je bila kad se setim dam joj.znaci 2 bocice smo potrosili i to je to.
i da ja sam pila hipp za dojilje i sa sinom sa sa cerom,em povecava kolicinu mleka,a znaci im za grcice user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1515
16.5.2013 13:16:18   
cockic
ja sam pila hipp instant caj,mislim da ima i u kesicama.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1516
16.5.2013 13:29:44   
Rosita
meni je mm kupio u kutiji. Ne bih da mi povecava mleko, cini se da ga ima doosta, ali dobro, to se nikad ne zna. Problem je sto on nema klasicne grceve nego one od gasova i nagutanog vazduha, već sam skapirala logiku- ja imam jak otpust mleka, on halapljiv, potrebno mu je sto podrigivanja u toku podoja. Najmanje podrigivanja imamo noću te zato i najveće probleme pre podne. Mada, kad god halapljivo jede i ne ispodriguje se dobro, imamo problem. On ne place sem od nervoze sto ne moze da sisa. Ali stenje za medalju. Kad zaplace, uzmes ga i on prestane. Znaci, nisu klasicni grcevi oni kojima znas ritam, vreme i to... a masiram ga, radimo vezbe voznje bickila, stavljam na stomak- sa tobom sam o tome pricala, sad i nocu tako ga ostavim. Od tog stenjanja i migoljenja nadjem ga u dnu krevetca, okrene se za 180 stepeni pri tom...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1517
16.5.2013 13:36:16   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Maslacak15
Na primer otkako je usao u tu fazu meni moj manje bljucka.

A kod nas obrnuto! Dok nismo ušli u tu fazu mislim da je samo jednom ili dva puta bljucnuo (za nepoverovati!) i to zato što sam ga odmah posle podoja presvlačila. Ja sam počela ovako - čim počne da se izvija i plače na dojci ja ga podignem u uspravan položaj, naslonim glavicu na rame i lupkam po leđima, pa ga posle 2-3 minuta vratim na dojku. Koliko toliko se smiri pa popije još malo mleka. I da, počela sam da primenjujem puštanje zvuka fena na mobilnom. Smiruje ga po malo, pa i duže bude u krevecu. Ovako bi mi bio više na rukama. Danas ću kupiti enterokind, dobila sam od jedne mame malo pre preporuku (a vidim da je i kod vas Rosita radio posao) pa ćemo videti šta će biti.
edit: Ružice, kucala si kad i ja pa sad čitam tvoj post. Isto se tako izvrti u krevecu, skroz se okrene. Nama je jutro najgore, negde posle 4h, najčešće oko 5,6 h ujutru. On tada krene da stenje i to zna da traje baš jako, jako dugo. Onda ga ja stavim na sebe, pa odpsvamo tako još dva sata, pri čemu se on često budi i stenje, ali manje nego u krevecu.

< Poruku je uredio Snelle -- 16.5.2013 13:39:57 >

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1518
16.5.2013 13:49:29   
Rosita
Snelle, ama sve identično! I ponašanje naših frajera, i naše mere odbrane i zaštite user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1519
16.5.2013 13:57:58   
Snelle
Ja se sve tešim da će to trajati još maksimum 2 meseca (mada nije pravilo), a to će za čas da prođe. A onda kreću muke sa zubićima, pa aj sve Jovo nanovo user posted image user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1520
17.5.2013 14:36:34   
Snelle
Kako si davala enterokind? Piše u uputstvu max 6x dnevno, pola sata pre ili posle jela po 3 kapi. Ja sam sinoć krenula da mu dajem. Prvo sam mu dala pola sata posle podoja, dakle u pola 8, pa onda još po 3 kapi u pola 9, i pola 10. Jel tako ok?

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1521
17.5.2013 14:41:21   
Rosita
Da, da, to je ok. Vidi, nama vise odgovara da dajem pre podoja jer je on tip koji zaspi nakon jela, a pravo da ti kazem nekad ne izdrzimo tih pola sata, nego mu dam i pravac sisa, sta cu ako ne moye da izdrzi pola sata. U pocetku sam cedila te kapi u kasicicu sa malo mleka, ali posto ima obicaj da pljuje, ja to na vrh kasicice i samo mu omazem u ustima. Dajem 5- 6 puta. Za sad sam na kombinaciji- ja hipp caj, on entrokind. Gledam da dam nocu 2 doze, 2 pre podne i 1 kasno popodne i jednu uvece, tako mi se nekako cini da bi trebalo da se rasporedi prema ritmu njegovih tegoba. Mada nema pravila...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1522
17.5.2013 14:45:15   
Snelle
Nije tema, ali ne znam gde da te pitam. Dešava li ti se da zaspi, staviš ga u krevetac, on se probudi posle 5-10 minuta, pa ga opet uspavaš, spustiš, on se probudi?

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1523
17.5.2013 14:46:17   
bea83
Samo da znate da je jako bitno tih pola sata pre ili posle jela za homeopatske lekove, inače ne deluju uopšte. I još jedna stvar, nikako na metalnu kašičicu uvek samo na plastičnu. Pričam iz iskustva sa homeopatskim lekovima, a mi inače koristimo dentokid za zubiće iz te linije

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1524
17.5.2013 14:49:04   
Rosita
Snelle, kako da ne, redovno se desava.

Bea, vidi ti to, eto ti sad, ja davala na metalnu, mislim njih mogu da sterilisem, zgodno mi i to...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

vaspitanje
superm

Da li treba razmaziti decu?

da (47%)

ne (53%)

Ukupan broj glasova: 96

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here