|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Antimilerov hormon
29.9.2012 16:25:26   
*Maki*
Dug protokol, suprefact+75 menopura,rasturili su me mada nisam nista osetila. 7 jajnih celija,6 oplodjenih,2 embriona najboljeg moguceg kvaliteta vracena :( Imam jos svasta nesto,levi jajovod neporhodan,mala endometrioza,sad trombofilije otkrivene-lupu antikoagulans povisen,ima li to neke veze...vise nisam pametna,nista mi nije logicno...

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 301
29.9.2012 16:28:32   
Verolina
Prepumpali su te. Koliko imas godina? Ali i sa druge strane nije ti u svakom ciklusu isti broj antralnih folikula. 
No bilo pa proslo, je l' sad cekas betu ili se to sve zavrsilo?
Prosto, ja sam bar cula da zene koje imaju poviseni FSH mnogo bolje reaguju na blazu stimulaciju. E sad, svi smo mi prica za sebe.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 302
29.9.2012 16:37:38   
*Maki*
Imam 32 godine i ovo mi je u maju bila prva ISCI na zalost nije uspela jer sam evo sad skoro otkrila da mi je i lupus povisen i mogu ja da radim koliko hocu puta vantelesnu ako mi se ne uvede dodatna terapija zbog trombofilije to ne moze da uspe,sad se spremamo za narednu pa su pocela hiljadu pitanja da mi se opet motaju po glavi,mada su mi spomenuli i dodatnu terapiju i drugaciji protoko,.Prva je radjena privatno,ovu drugu radimo u drzavnoj ustanovi. Jednostavno sam jako sporo reagovala,zbog te endometrioze male na levom jajniku kazu,kod mene je ustvari samo desni i dao folikule i jajne celije,ovaj levi ni maknuo nije.A ranije kada mi je radjena stimulacija klomifenom dobijali smo folikule i na njemu,u 2 godine radjenja ultrazvuka-folikulometrija svakog bozjeg meseca je radio super. :( Hvala ti draga moja puno za odgovor ;)

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 303
29.9.2012 16:37:58   
nina26

IZVORNA PORUKA: *Maki*

sad trombofilije otkrivene-lupu antikoagulans povisen,ima li to neke veze...vise nisam pametna,nista mi nije logicno...

Naki otkud sad lupususer posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 304
29.9.2012 16:41:34   
*Maki*
eto pocetkom septembra kad sam podigla rezultate trombofilija šokirala sam se,PAI-1 mi nije dobar,Lupus antikoagulans povisen i jos neke vrednosti,pa su rekli da tu mora pronizon i heparin + aspirin 100 kao terapija dodatna,jednostavno izgleda da mi organizam odbacuje plod,vidi ga kao strano telo.Ali dobro je da je bar AMH dobar toga sam se iskreno najvise plasila :(

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 305
29.9.2012 16:46:02   
nina26
mislim da lupus povezan sa trombofilijom i da je zato povecan...rekla sam ti i onda da ne brines resices to sa inekcijama, samo ne znam sto ti daju i aspirin, mozda da povecaju efekat...?

sta ti je pronizon?

Maki, ne zaboravi da si sad povecale sanse za 50% jer si otkrila uzrok. To uvek pricam devojkama pre vto da odrade sve analize, ali...

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 306
29.9.2012 16:51:15   
Verolina

Imam 32 godine i ovo mi je u maju bila prva ISCI na zalost nije uspela jer sam evo sad skoro otkrila da mi je i lupus povisen i mogu ja da radim koliko hocu puta vantelesnu ako mi se ne uvede dodatna terapija zbog trombofilije to ne moze da uspe,sad se spremamo za narednu pa su pocela hiljadu pitanja da mi se opet motaju po glavi,mada su mi spomenuli i dodatnu terapiju i drugaciji protoko,.Prva je radjena privatno,ovu drugu radimo u drzavnoj ustanovi. Jednostavno sam jako sporo reagovala,zbog te endometrioze male na levom jajniku kazu,kod mene je ustvari samo desni i dao folikule i jajne celije,ovaj levi ni maknuo nije.A ranije kada mi je radjena stimulacija klomifenom dobijali smo folikule i na njemu,u 2 godine radjenja ultrazvuka-folikulometrija svakog bozjeg meseca je radio super. :( Hvala ti draga moja puno za odgovor ;)

Onda je to odlican rezz za jedan jajnik. I meni desni ne f-cionise (mozda dva puta godisnje) jer je privezan priraslicama za ledja.
Drzi se. Ja se nadam da ce sada da bude uspesnouser posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 307
29.9.2012 16:54:33   
*Maki*
Aspirin i pronizon se uvodi kod lupusa antikoagulansa pod obavezno kao terapija,meni su rekli da jos odmah pocnem da pijem 100 svaki drugi dan,ne znam konkretno ali mislim da ima veze sa gustinom krvi.O svemu cu se raspitati kada krenem u postupak.Znas li draga moja da su mi bili rekli da se trombofilije i ostale dodatne anlize proveravaju posle 3-4 neuspele IVF,a ja nisam imala mira dok na moj zahtev nisam odradila ove analize - sama sam sebi pronasla kvar hehe Smejem se jer sam sretna sto sam pronasla mozda glavni uzrok sto ne ostajem trudna vec 4 godine kako pokusavamo,a placem koliko su neki doktori neozbiljni :( Ljubim te i hvala ti na podrsci draga moja NIna :)

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 308
29.9.2012 16:56:21   
Verolina

eto pocetkom septembra kad sam podigla rezultate trombofilija šokirala sam se,PAI-1 mi nije dobar,Lupus antikoagulans povisen i jos neke vrednosti,pa su rekli da tu mora pronizon i heparin + aspirin 100 kao terapija dodatna,jednostavno izgleda da mi organizam odbacuje plod,vidi ga kao strano telo.

Moj savet-da kontrolises jetru posto pijes pronizon. Moju drugaricu su porodili u sedmom mesecu trudnoce jer joj je prepumpao jetru. Ne zelim da te ja sad nesto prestravljujem, ali cisto da znas da obavezno na tri meseca radis UZ abdomena, cak i kad ostanes trudna. I to je sve cisto da se zna da li treba smanjiti dozu pronizona. Ona je pila konjsku dozu i kad je zbog bolova u abdomenu otisla u bolnicu jetra joj je bila 25 puta uvecana.Doduse, ona nije imala lupus i uopste ne znam zasto je njoj dr to prepisao.user posted image  Neki iz serije doktora debila pretpostavljam.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 309
29.9.2012 16:58:09   
*Maki*
Hvala ti mnogo na svim savetima draga moja Verolina,ja jos ne pijem pronizon i ne znam da li ce mi bas on biti uveden,doktor je doduse spomenuo samo heksaparin,ali javicu vam kad budu odlucili. Zelim ti od srca da uspes a ako ti bilo sta treba samo me kontaktiraj na p.p. Kissesuser posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 310
29.9.2012 17:00:28   
Verolina
user posted image
Ajd pa da se uskoro druzimo na lepsim temamauser posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 311
29.9.2012 17:05:31   
*Maki*
I ja se nadam user posted image ,šta bih ja bez vas,uvek me oraspoložite i date mi snagu za dalje :)

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 312
29.9.2012 17:10:54   
nina26
Maki, sad sam pogledala u mojim papirima, i ja sam oba puta posle transfera koristila pronizon, 5 dana, to mi je bila obavezna terapija. Videla sam da mi je nesto bilo poznatouser posted image

A za dr, pa ne treba nista da mi pricas sve znam, sve sam isto sama odradilauser posted image

Ajde samo hrabro, na pola puta si do uspehauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 313
29.9.2012 17:47:08   
*Maki*
Ljubiiim te javicu ti kako ide :) Sad sam mirna ko bubica kad znam sta ne valja :)

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 314
29.9.2012 22:09:54   
razdragana
drustvo sta je jos potrebno da se radi od analiza za vto zbog prevencije da nedodje do spontanog,pa da vto bude uspesan tj.do oplodnje,jel ja sam radila osnovne analize hormoni,virusi,brisevi,ultra zvuk,papa test posto vidim da su pojedini vadili neke analize sto niko nedaje da se to radi pa koje su to u pitanju jel i ja se spremam za vto?

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 315
29.9.2012 22:17:30   
Verolina
- Bakterije, Chlamidyia, Mycoplasma;
- HbsAg, HCV, HIV, VDRL – serologija.
Hormonsko ispitivanje: od 2-4 dana od početka menstrualnog krvarenja
- FSH, LH, E2, Pg, T, Prolaktin, TsH, T3, T4, antimilerijan hormon (AMH);
-Toxoplasmu gondii, Rubellu
- Bris po Papanikolau, Kolposkopija
- pacijentkinje kod čijih partnera je uredan nalaz spermograma (normospermia), potrebno je da dostave nalaz HSG i/ili laparoskopije i/ili histeroskopije;
-Krvna grupa, Rh faktor, krvna slika, urin, biohemijske analize, mali faktori koagulacije- neposredno pred postupak.

< Poruku je uredio Verolina -- 29.9.2012 22:18:09 >

(odgovor članu razdragana)
Direktna veza do poruke: 316
29.9.2012 22:25:48   
nina26

IZVORNA PORUKA: razdragana

drustvo sta je jos potrebno da se radi od analiza za vto zbog prevencije da nedodje do spontanog,pa da vto bude uspesan tj.do oplodnje,jel ja sam radila osnovne analize hormoni,virusi,brisevi,ultra zvuk,papa test posto vidim da su pojedini vadili neke analize sto niko nedaje da se to radi pa koje su to u pitanju jel i ja se spremam za vto?

ti verovatno mislis na one imunoloske analize i trombofilije sto smo spominjali??
imas temu, "imunoloski faktori i vto " pa poglvedaj na zadnjim stranicama, pisala je i Veca77 sta je bas radila, to ti je dovoljno.

(odgovor članu razdragana)
Direktna veza do poruke: 317
7.11.2012 19:08:18   
Jole84
Devojke stigli mi rezultati AMH 5,9 ng-ml (ref: 0,5-5,3)
To potvrđuje PCOS,jel tako? Koliko je loše? user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 318
8.11.2012 10:39:52   
Snekile7
Meni je amh 6,96 a vrednost je do 5.30, imala sam u julu operaciju mioma i radjena je i laparoskopija, gde mi je receno da su mi jajnici u redu. Sta predstavlja povisen amh?

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 319
8.11.2012 11:17:17   
degu
Snekili visok AMH se često sreće kod žena sa policističnim jajnicima, i znak je dobre ovarijalne rezerve user posted image

Jole lutko moja user posted image ovaj odgovor važi i za tebe. Jesi radila još neke hormone?

< Poruku je uredio degu -- 8.11.2012 11:18:19 >

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 320
8.11.2012 15:26:39   
Jole84
Veverkiću user posted image radila sam sve hormone,sledeće nedelje rezultati,a i ogtt.
Promenila i doktora,bacila sam se u akciju user posted image Neće oni mene da zafrkavaju kad s ovim rezervama mogu da imam više komata user posted image
Kako si ti,nema te nešto user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 321
22.11.2012 12:43:01   
neca91
Da li su Vas zaista odbili zbog snizene vrednosti AMH? Da znate u kojoj laboratoriji ste ga radili, i koja je metoda je u pitanju? Da li ste ga eventualno ponovili?

(odgovor članu mortisaadams72)
Direktna veza do poruke: 322
22.11.2012 12:48:11   
neca91
Pozdrav svima od novog clana :-). Volela bih sa Vama da podelim iskustva sa snizenom vrednoscu AMH. Dosta su me isprepadali, pa sam resila da potrazim pomoc i odgovore na Vasem forumu.
Veliki pozdrav!

(odgovor članu neca91)
Direktna veza do poruke: 323
22.11.2012 12:55:06   
erato
Ja sam u Beogradu, u Biomedica imala 0.34 ng/ml, a u laboratoriji Beograd na Bogosloviji 0.91.
Ako si radila u Konzilijumu, ponovi recimo u lab. Beograd, jer su u Konzilijumu mnogim curama niske vrednosti AMH.
Koliki je tvoj AMH?

(odgovor članu neca91)
Direktna veza do poruke: 324
22.11.2012 13:26:35   
neca91
Ja sam kod Ristica, vrednost 0.4 ng/mL. (ispod referentnih vrednosti).
To je bilo pre 10-ak dana, i nisam ponavljala.
Posto sam preplakala tri dana, detaljno sam se raspitala o metodi kojom se test radi (laboratorija je moja profesija) i zelela da skrenem paznju svim devojkama, zenama, da ne padaju u paniku zbog niskog AMH dok ga prvo ne provere, i ne popricaju sa lekarom.
Hvala ti na brzom odgovoru. Nadam se da ce i moj AMH pokazati bolju vrednost sledeci put.

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here