|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Antimilerov hormon
26.12.2012 22:59:01   
vanjce
Drage moje,

Citala sam vase probleme i prosto nisam znala na koji da prokomentarisem .Naime, moj problem je specifican-
radila sam vto bez merenja antimilerovog hormona!Imala sam 29 godina ,odlicne parametre pa su moji lekari pretpostavili da je sve u redu. U samom procesu se ustanovilo da imam povisen prolaktin 19,2 a onda i tsh 4.54. Pored hormona koristila sam i terapiju kako bi ih snizili. Ostali hormoni su bili u granicama normale.Medjutim,vto nije uspela, a od 11 dobijenih folikula samo je dobijen 1 embrion. Nekoliko meseci kasnije ,probala sam iz prirodnog ciklusa jer su lekari tvrdili da je los kvalitet jc.Naravno, nismo merili hormone.Nisam koristila nikakvu stimulaciju cak ni stop injekciju.Dobila sam jednu nezrelu celiju na aspiraciji 12.dana koja je dozrela u laboratoriji ali se nazalost lose podelila. Ponovo sam dobila isti odgovor lekara da je u pitanju los kvalitet jc.Da li neka od vas ima slican problem?Molim Contessu ukoliko ima neki savet jer mi je ocajnicki potrebno drugo misljenje.user posted image

(odgovor članu neca91)
Direktna veza do poruke: 326
28.12.2012 15:23:26   
Anoniman
Postovana Contessa,
Meni na vto nisu merili AMH zato sto tvrde da sam mlada tada sam imala 29.Inace dobila sam samo 1 oplodjenu jc od 11.
Hormonske vrednosti prolakt-22.8,estradiol 61,3 progesteron 0,3 ,FSH 3.8 ,Lh 2.0
Dobila sam objasnjenje da nemam kvalitetne jajne celije iako u mojoj porodici nije bilo neplodnih.Objasnili su mi da uprkos hormonima i mladosti ja necu ostati trudna prirodnim putem.Zato smo odlucili da radimo prirodne cikluse i pratimo kako se folikul razvija.To smo radili 3 meseca za redom i samo u jednom ciklusu dobijena jc bila je nezrela dozrevana je u labor ali kada je oplodjena nije se dobro razvijala. Moram da napomenem da sam pre vto imala jednu biohemijsku trudnocu u 27 god.Poslednju terapiju koju sam dobila bila je klomifen od 100 i diferelin. 13 dc folikul 13mm endometrijum 5mm, terapija prekinuta.Menstruacija izostala jos uvek i posle 35og dana. Pretrpela sam veliki sok jer su mi izjavili da prestanem sa vantelesnim i pocnem da radim sa doniranim ili na usvajanju. user posted image Molim Vas za misljenje ,sta dalje? Suprug i ja smo ocajni, zelimo da se borimo jer imam 30 godina ali ne znamo kako

(odgovor članu Contesa)
  Direktna veza do poruke: 327
28.12.2012 15:54:02   
Verolina
Draga, gde si ti radila VTO?
Problem kvaliteta JC je poprilicno neistrazen, tako da ti ja ne mogu dati neki odgovor na to. Ali, tvoj FSH i LH su kao u devojcice, ti sigurno imas dovoljno zaliha jc. To sto u jednom pokusaju nije bilo vise od jedne jc, ne mora da znaci da u drugom ne bi bilo. Prosto, antralni folikuli se iz meseca u mesec razlikuju. I tacno je da iz meseca u mesec zena moze imati jc razlicitog kvaliteta. Doktori ovde su zivcani i ako ne dobiju 20jc od kojih se 5 oplode odmah skartiraju nekoga. Ja bih na tvom mesti pokusala sa drugim misljenjem. Nemas sta da izgubis.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 328
28.12.2012 15:58:26   
Verolina
Takodje, to sto ti jc ne dozreva moze biti upravo zbog visokog prolaktina, jer se on ponasa kao prirodni kontraceptiv u organizmu. Reci mi, jesi li dobila terapiju za TSH i prolaktin?
I nemoj da se brines. Evo ja osecam, ali zaista osecam da ces ostati trudna. Videces!user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 329
28.12.2012 16:15:39   
Verolina
I evo, po jos jednom zasto amh nije konacan:
Statistika je pokazala da žene iz grupe čiji je nivo AMH bio iznad 1,05 pmol/L brže su zatrudnele od žena čiji je nivo AMH bio niži. Zato se smatra da AMH može samo da bliže da ocenu o tome kolika je trenutna plodnost - postojanje folikula koji bi mogli da porastu i tokom ovulacije oslobode jajnu ćeliju.

Žene koje imaju policistične jajnike obično dobiju vrednosti koje veoma iskaču iz ove šeme, i njihovi rezultati su veći od 48,5pmol/L. Zato Anti Milerov hormon može poslužiti i kao potvrda sindroma policističnih jajnika (PCOS), ali je moguće dobiti sličan rezultat i u slučaju postojanja tumora.

Zbog svega navedenog u mnogim zemljama polako se napušta upotreba AMH u proceni ovarijalne rezerve. AMH može značajno da varira od cikusa do ciklusa žene, baš kao i većina drugih markera koji bi na ovo pitanje mogli da daju odgovor.

To sto se u nasim klinikama koristi AMH kao pokazatelj je cist bezobrazluk da bi skartirali zene. AMH varira od meseca do meseca, cak i u istoj laboratoriji, ja sam vam zivi dokaz za to. Pre ciste 0.25, nakon ciste 0.7...To je skoro tri puta veci amh u istom labu za mesec dana. I kontam da se menja iz meseca u mesec, bas kao sto je moj dragi doca rekao. Meni je jako zao sto to koriste kao patku i laz da odbiju zene za VTO. To je stvarno sramota. Ako taj mesec zena nema amh bar 1, oni smatraju da nece moci da izvuku dvadesetak jc, pa gospoda nece imati dovoljno za rad. Uh, kako sam besna. Konji!!!!!

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 330
29.12.2012 10:31:19   
babby
Verka u pravu si kao i uvek ,anonimna nemoj da odustajes od svojih j.c.hormoni su ti sto rece verka kao u devojcice promeni lekara i budi pozitivna imaces ti svoju bebicu mi ovde ih cekamo malo duze ali nikada ne odustajemo ovo je duga borba i moramo izdrzati do kraja

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 331
29.12.2012 13:22:21   
Anoniman
Hvala vam na pozitivnoj energiji. Nadam se da ce tako biti za sve nas.user posted image
Jedini problem su bili prolaktin i tsh koji je bio veci od 4,ja sam inace zivac i cesto mi se desava da osecam zatezanje u grlu.U svakom slucaju to je bilo jos u maju ove godine,nameravam da ponovim sve hormone posle praznika.
Ne znam koliko ste procitale moje postove ali ponovljene su vto iz prirodnog ciklusa i ponovo nista,cak sam pila i klomifen ali tog meseca mi je izostala meca.

(odgovor članu babby)
  Direktna veza do poruke: 332
29.12.2012 13:32:18   
vanjce
i zaboravila sam da dodam, vto sam radila u Leskovcu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 333
29.12.2012 13:43:43   
Verolina
Vidis, ti si drugi slucaj za koji ja cujem da su sa nesredjenim hormonima radili VTO. Ja to ne mogu da shvatim. Koleginica moje snajke je bila prvi slucaj. Nju su, zbog iste stvari uputili u Prag na donaciju jajne celije. Uspelo joj je iz prve i dobila malog sincica. Godinu dana kasnije ostala prirodno u drugom stanju i dobila dve devojcice. Eto toliko o nekvalitetu JC. Reci mi, koliko dugo ste pokusavali pre VTO? Takodje, moj savet ti je da nadjes dobrog reproduktivnog endokrinologa zabog terapije za stitnu i prolaktin. Kreni odatle.

(odgovor članu vanjce)
Direktna veza do poruke: 334
29.12.2012 13:45:42   
Verolina
Inace, tebi je estradiol odlican, FSH i LH odlicni. Nema niko pravo da na osnovu jedne stimulacije govori tako. Ima zena sa PCOS koje su lose reagovale na klomifen. Ja sam nekako misljenja da tebi prolaktin pravi haos.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 335
29.12.2012 13:48:52   
Maslacak15
Raditi VTO sa TSH iznad 4 je osudjeno na neuspeh. I krajnje neodgovorno. I stvarno mi nisu jasni lekari koji zanemaruju takve stvari. Nije tvoja krivica naravno. TSH treba da je ispod 2 pre bilo kakvog postupka i to se lako postize terapijom. Slazem se Verolinom da i prolaktin moze biti uzrok nezrelih jajnih celija. Na 22 je prilicno visok! FSH u svakom slucaju ne ide u prilog nepostojecoj rezervi. Suvise si mlada da bi ocajavala i ima jos dosta nacina za stimulaciju i mogucnosti koje dobar lekar treba da isproba da bi se postigao zadovoljavajuci odgovor i dobar kvalitet jajnih celija. Puno te pozdravljam.

(odgovor članu vanjce)
Direktna veza do poruke: 336
29.12.2012 13:49:33   
vanjce
Pokusavali smo 2 i po god redovno radila sve preglede sve je bilo savrseno kod oboje do vantelesne.
Prvo smo se lecili od eserihije i nekih bakterija a onda sam ostala trudna, ali smo brzo ustanovili da je biohemijska trudnoca.
Onda smo cekali jos 2 godine pa krenuli na vto.A onda shok. Od Maja smo u jako losem raspolozenju.Nisam ocekivala da ce mi savetovati donaciju ili usvajanje.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 337
29.12.2012 13:53:52   
Maslacak15
naravno. Ima gomila zena sa policisticnim jajnicima koje ne reaguju uopste na klomifen i jako ih je tesko stimulisati. A imaju dobru rezervu. Pa se problem resava u zavisnosti od uzroka. Nekad smetaju androgeni, nekad insulinska rezsitencija, nekad kombinovano. Prolaktin i hipofunkcija stitne su vise nego dovoljni da sprece oogenezu. Ne znam ni sta znaci ostali hormoni su ok, tj sta su sve gledali. Da li su svi androgeni provereni itd. Reproduktivni ginekolog ti je moj najtopliji savet.....

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 338
29.12.2012 13:57:26   
Maslacak15
Izvini vanjce a sta znaci savrseno? DA li je radjena folikulometrija? Ako jeste i sve je bilo savrseno ti si do pre VTO imala normalne ovulacije sa folikulom od preko 20 mm, i lutealnim progesteronom iznad 30 nmol ( 10 ng/ml)???? I endometrijum oko 10 mm pred ovulaciju? I sada od jednom ne proizvodis nikakve jajne celije u nestimulisanom ciklusu? Posto su navedeni parametri neophodni da bi se govorilo o normalnoj funkciji jajnika.

Direktna veza do poruke: 339
29.12.2012 16:31:46   
vanjce
Radjena folikulometrija pre vto ,ranije sam imala folikule vece od 21mm,tolike da me je boleo jajnik. Pogotovu tog meseca kada se desila ta biohemijska trudnoca. Nazalost ,ne mogu time da se pohvalim poslednjih nekoliko meseci.Najveci folikul koji sam imala na samoj vto bio je 18,pa 17mm....Ne znam sta se desilo sa mojim folikulima.Izgleda da je to ono sto jc cini nezrelom. Od cega to zavisi?
Hvala sto pokusavas da mi pomognes user posted image

Direktna veza do poruke: 340
29.12.2012 20:25:28   
Maslacak15
Vanjce pa odlicno,
Tim pre ako si pre VTO imala folikule od 21 mm i uspela da zatrudnis, onda to moze samo da znaci da se nesto poremetilo u hormonalnoj ravnotezi od tada pa sad postoji problem ali ne znaci nikako da ti ne mozes da proizvedes jajne celije samo zato sto je AMH malo nizi nego sto bi bilo za ocekivati. Sazrevanje jajne celije u folikulu je kompleksan proces i niz hormona moze negativno da utice. Jedan od najbitnijih je prolaktin. Ja sam se mucila skoro tri godine da zatrudnim, slali su me i na VTO ( nisam htela da idem), a ispostavilo se da mi je mali visak prolaktina pravio problem, vrednost slicna tvojoj koju si navela!. Cim sam ga spustila, zatrudnela sam i evo sad ponovo u drugom stanju ko od sale. Osim toga, androgeni igraju bitnu ulogu, metabolizam secera i funkcija stitne zlezde itd. Ja bih na tvom mestu kontaktirala nekog reproduktivnog endokrinologa i uradila sve hormone pocetkom ciklusa ( 2. og ili 3. dana). Pa da se proceni stanje. I onda sistematicno proverila sta i kako i da li ti je potrebna stimulacija uopste. Kao sto sam rekla to sto klomifen ne radi ne mora bas nista da znaci. Ima i drugih mnogo efikasnijih metoda stimulacije. Mozda tebi ni netreba stimulacija, ako bi spustila prolaktin ili eventualno neku drugu nepravilnost mozda bi zatrudnela spontano kao sto si i prvi put. Suvise si mlada i sto je jos vaznije suvise je malo toga uradjeno i izanalizirano da bi odustala. Ne znam odakle si, iz kog grada. Ja bih mogla da ti preporucim samo endokrinologa u Beogradu, ali devojke na forumu sigurno imaju kontakte i dobrih lekara iz unutrasnjosti. Drzi se i ne ocajavaj!user posted image

(odgovor članu vanjce)
Direktna veza do poruke: 341
4.1.2013 15:14:12   
mine

IZVORNA PORUKA: Verolina

To sto se u nasim klinikama koristi AMH kao pokazatelj je cist bezobrazluk da bi skartirali zene. AMH varira od meseca do meseca, cak i u istoj laboratoriji, ja sam vam zivi dokaz za to. Pre ciste 0.25, nakon ciste 0.7...To je skoro tri puta veci amh u istom labu za mesec dana. I kontam da se menja iz meseca u mesec, bas kao sto je moj dragi doca rekao. Meni je jako zao sto to koriste kao patku i laz da odbiju zene za VTO. To je stvarno sramota. Ako taj mesec zena nema amh bar 1, oni smatraju da nece moci da izvuku dvadesetak jc, pa gospoda nece imati dovoljno za rad. Uh, kako sam besna. Konji!!!!!

user posted image potpisujem, amin!!!!

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 342
4.1.2013 15:16:05   
mine
Jesi isla dugi ili kratki protokol?
IZVORNA PORUKA: vanjce

Radjena folikulometrija pre vto ,ranije sam imala folikule vece od 21mm,tolike da me je boleo jajnik. Pogotovu tog meseca kada se desila ta biohemijska trudnoca. Nazalost ,ne mogu time da se pohvalim poslednjih nekoliko meseci.Najveci folikul koji sam imala na samoj vto bio je 18,pa 17mm....Ne znam sta se desilo sa mojim folikulima.Izgleda da je to ono sto jc cini nezrelom. Od cega to zavisi?
Hvala sto pokusavas da mi pomognes user posted image

(odgovor članu vanjce)
Direktna veza do poruke: 343
5.1.2013 11:59:45   
vanjce
Radjen je duzi protokol aspiracija bila 14. dana. Trazila sam i drugo misljenje lekara u Bgu, rekli su mi da je ranije radjena aspiracija.

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 344
5.1.2013 12:20:50   
vanjce
Baby,bila sam kod drugog ginekologa , rekao mi je da mu deluje kao da su mi jajnici blago iscrpljeni.Sta to znaci? Da li znas nesto o tome?

(odgovor članu babby)
Direktna veza do poruke: 345
5.1.2013 12:38:34   
mine
Draga Vanjce,
meni ovo nije nista neresivo. Iscrpljeni jajnici, upravo govore o toj nizoj ovarijalnoj rezervi.
Ono sto je dobro je da si isla u dug protokol i kontracepcijom smirila jajnike.
E sad, dobar ginekolog je tu da ti ispise semu i naravno prati te iz dana u dan. Ono sto treba da uradi je da sve folikule dovede u manje vise iste velicine, ne sme pred kraj stimulacije biti vodecih folikula. Npr, 3 vodeca i 7 manjih.
Koliko si jedinica pregnila primila pre aspiracije i nakon koliko od primanja pregnila radila istu?
Pregnil je tu bas da pomogne sazrevanje i daje se upravo pred pucanje folikula.
Naravno nista nije garancija koliko ce biti zrelih JC.
E sad kad bi covek imao novca da pokusava iz prirodnih ciklusa to bi bas u tvom slucaju bilo ok ali jbg to bas kosta. na zalost kod nas to nije besplatno...

(odgovor članu vanjce)
Direktna veza do poruke: 346
7.1.2013 22:39:04   
vanjce
Kako sam onda sa iscrpljenim jajnicima dobila 11 folikula?Meni ovi na klinici nisu nikad rekli da sam imala takve jajnike a nisu mi radili amh . Sve u svemu, sta god da je imam 2 oprecna misljenja-leskovacku kliniku koji mi kazu da su mi male sanse zbog losih jc i beogradsku specijalnu bolnicu gde lekari tvrde da je nezrela jc dobijena zbog ranije aspiracije.Sta raditi sa jajnicima,da li postoji neka terapija gde mogu poboljsati rezervu ili je osveziti?

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 347
7.1.2013 22:44:21   
vanjce
ne secam se koliko jedinica pregnila sam dobila samo znam da je vodeci imao 18mm pre aspiracije. Ne znam zasto kad su moji prirodni bez stimulacije bili oko 21mm najvise.Ginekolog iz beogradske spec bolnice tvrdi da je folikul iz prirodnog ciklusa jako slaba statistika.

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 348
8.1.2013 10:30:45   
mine
Mozda ti je jaka hormonska terapija bila. Sta znam, 18mm je nekako malo iako to zavisi od zene do zene. Meni su uvek bili oko 22-23-24.I bilo je ok.
Sto se tice osvezavanja mislim da mozes samo do sledec postupka da ih smirujes kontraceptivima ako mislis da nema sanse za prirodnom trudnocom.
meni je to jezivo sa oprecnim misljenjima mislim po nas pacijente.Covek se pogubi, kome da veruje!?

IZVORNA PORUKA: vanjce

Kako sam onda sa iscrpljenim jajnicima dobila 11 folikula?Meni ovi na klinici nisu nikad rekli da sam imala takve jajnike a nisu mi radili amh . Sve u svemu, sta god da je imam 2 oprecna misljenja-leskovacku kliniku koji mi kazu da su mi male sanse zbog losih jc i beogradsku specijalnu bolnicu gde lekari tvrde da je nezrela jc dobijena zbog ranije aspiracije.Sta raditi sa jajnicima,da li postoji neka terapija gde mogu poboljsati rezervu ili je osveziti?

(odgovor članu vanjce)
Direktna veza do poruke: 349
8.1.2013 12:56:13   
baki78
Pozz svima...nova sam ovde.Imam nizak amh hormon. Imala sam prirodnu trudnocu ali zbog virusa koji sam pokupila ode ona u 6 mesecu. Posle toga vanmatericna i odstranjen levi jajovod. Radjen mi je remnot desnog jajovoda i ja nikako da ostanem trudna . Predlagali insiminaciju i mi dok skupili tih 80 hiljada oni kazu proslo 6 meseci mora vto. Kad .. ono ...amh0.23...sok.Radila vto iz prirodnog ciklusa ali sa blagom stimulacijom.....menopurom. Dobila jednu jc dobrog kvaliteta koja je vraceno posle 2 dana. Uradim beteu 05.01 ona samo 1...jos jedan sok. Kako se nije primio transfer...ma nije mi nikako jasno da se zakaci za jajovod , tamo gde joj nije mesto a tamo gde jeste nije.
Dali neko zna mozda odgovor na ovo moje pitanje?

(odgovor članu vanjce)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here