|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Antimilerov hormon
23.12.2011 12:53:47   
mortisaadams72
Draga Contesa , nisam vam rekla i to da pokusavamo da ''prodjemo'' komisiju za VTO o trosku drzave...a kao bitan podatak da cemo, po misljenju doktora,najverovatno biti odbijeni zbog loseg rezultata mog antimilerovog hormona, koji  i nije baš pouzdan parametar. Molim Vas da mi protumacite hormonski status...i kazete da li se mogu sa ovim rezultatima svrstati u II kategoriju za prijem na VTO i kakve su mi uopšte šanse da uspem u toj intervenciji.
Nadam se da ce lekari prilikom procene uzeti u obzir i vrednosti mojih hormona...
Uzasno zabrinuta!

(odgovor članu mortisaadams72)
Direktna veza do poruke: 251
28.12.2011 14:23:51   
Suzi018
mortisaadams72 imas pp.

Direktna veza do poruke: 252
28.12.2011 19:58:00   
nina26
Posto vidim da pisete nasoj dragoj Contesi, ona trenutno nije u mogucnosti da se javlja na forum, nadam se da ce uskoro biti sa nama, jer stvarno nam fali user posted image

(odgovor članu Suzi018)
Direktna veza do poruke: 253
29.12.2011 13:50:46   
mortisaadams72
Upravo sam odbijena, mozete pogoditi,naravno zbog vrednosti antimilerovog hormona....
To vam biva kad zivite u Srbiji gde usvajaju sve ono sto su u drugim zemljama odbacili.
Kaskamo za tehnologijama pa i u ovakvim stvarima....
Lekari su mi na moje negodovanje dali objasnjenje da je AMH veoma pouzdan u odredjivanju rezervi jajnih celija.
i da nemogu protiv usvojenih pravila...naravno niko mi ne brani da o svom trosku pokusam VTO ili neki drugi nacin ali me time ipak svrstavaju u grupu III reda...

IZVORNA PORUKA: nina26

Posto vidim da pisete nasoj dragoj Contesi, ona trenutno nije u mogucnosti da se javlja na forum, nadam se da ce uskoro biti sa nama, jer stvarno nam fali user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 254
10.4.2012 21:55:11   
ivannna
brine me AMH user posted image 0,572
referentne vrednosti ( 5-6 dan ciklusa 0,000-5,290) ng/ml
cut off 0,100-0,100 sta god da im to znacilo!

mozda da napisem i ostale: ( referentne vrednosti su sve za folikularnu fazu)
FSH 4,19 r.v.(3,5-12,5)
LH 3,27 (2,4-12,6)
prolaktin 208 (zene-40,0-530)
estradiol 27,7 (25-195)
progesteron 0,894 (0,15-1.10)
TSH 2,29 (0,400-4,000)

sve je ovo radjeno 2dc

< Poruku je uredio ivannna -- 10.4.2012 21:57:35 >

Direktna veza do poruke: 255
10.4.2012 22:14:52   
nina26
Ivanna, nemoj da te obeshrabruje AMH, to ti kaze trudnica ciji je AMH bio 0,15 i dobila 17j.celijauser posted image

Pre bih na tvom mestu obratila paznju na TSH i PRL, jer su malo poviseni, ali to se sve resava terapijom, nemoj da brines, samo nadji dobrog endokrinologa.

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 256
10.4.2012 22:22:08   
ivannna
hvala nina!user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 257
10.4.2012 22:26:37   
nina26
Pretpostavljam da si AMH radila u Konzilijumu, tamo je skoro svima AMH izuzetno nizak.

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 258
10.4.2012 23:13:34   
ivannna
da nina,u konzilijumu,jos me je zvao neki lik da mi se izvini jer je on nesto zeznuo pa je morao da ponavlja,valjda moraju da zovu i da se izvinu licno,a ja nisam jos ni dobila do tada rezultate tek danas,i nikada ne bih ni znala da je u startu nesto zeznuo da me nije zvao

a sto da obratim paznju na TSH i PRL? Koliko vidim u granicama su referenntnih vrednosti...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 259
11.4.2012 10:14:44   
nina26
Idi y temu o hormonima i pretrage pa cemo tamo da pisemouser posted image

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 260
11.4.2012 10:29:12   
Maslacak15
Caos ivanna,
Ja se ovde skromno nebih slozilauser posted image . Prolaktin 200 je ok ... To je preracunato manje od 7 ng/ml. A sto se tsh tice kruzi teorija da endokrinolozi vole da je ispod 2 ali to i nije bas dobro potpkovano studijama. A i razlikuju se lekari. Masa ne zeli da tretira tako nizak TSH. U svakom slucaju 2,29 nije visok tsh...Moj TSH je isto bio skocio na 2,49 ( uvek bio oko 2) i doktorka mi je prepisala tiroksin da ga korigujem u momentu kad sam dobila terapiju za prolaktin. Ja sam uzela sam cabergolin za prolaktin, Tiroksin sam preskocila jer nisam verovala da imam problem sa stitnom ( svojeglavo sa moje strane priznajemuser posted image user posted image ) zatrudnela odmah a TSH je na kontroli u petoj nedelji bio 1,9 i time super.... Tako da meni stitna smetala nije, alli ti svakako porazgovaraj sa endokrinologom sta god mi ovde diskutovaliuser posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 261
11.4.2012 10:54:59   
ivannna
hvala maslacak i ovde na odgovoru!
idem sutra kod dr da vidim sta ima ona da mi kaze

veliki pozdravuser posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 262
12.4.2012 15:09:57   
ivannna
evo mene!
dr kaze da je kod mene doslo do greske ( jos dve zene su radile AMH gde i ja i nisu im rezultati bili dobri) jer je meni odnos nekih drugih hormona mnogo dobar i da se to ne slaze sa AMH,i da,za sve devojke koje se budu susrele sa ovim nizim vrednostima,dr.mi je rekla da taj pokazatelj i nije bas precizan,ni toliko prihvacen ni bitan,maslacak pametnice!uvek sve znas!user posted image

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 263
12.4.2012 16:00:07   
*Maki*
A zasto su svima takvi ''nerealni rezultati'' u Konzilijumu,zna li neko?

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 264
10.5.2012 14:58:32   
Dharm
a gdje je Contessa??

jako bi mi bilo drago da čujem njeno mišljenje vezano uz moj tsh,prolaktin i sve drugooo

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 265
10.5.2012 16:39:47   
nina26
r.mi je rekla da taj pokazatelj i nije bas precizan,ni toliko prihvacen ni bitan,

ja ponavljam ovo vec gotovo 2 godine kao papagajuser posted image

Maki, sto se tice Konzilijuma ne znam o cemu jer rec, mislim da im bas nije najbolji "aparat" kojim mere, a ref. vrednosti su im totalno bezveze. Izbegavajte ih u svakom slucaju kad se radi o ovom hormonu.

Dharm, Contesa nam je odsutna vec neko vreme, ali nadamo se da ce nam se vratiti uskoro, jako nam fali ovde njeno strucno misljenjeuser posted image

(odgovor članu Dharm)
Direktna veza do poruke: 266
17.5.2012 1:29:52   
Zoraja
Moze li mi neko, molim vas, objasniti, koliko je vazan AMH hormon i njegove vrednosti? Neko kaze DA, neko NE, nisu toliko vazne da bi se ostalo u drugom stanju!!!! Meni je stigao nalaz 1.42 pmol/l i to me sokiralo, jer sam videla optimalne vrednosti. Pala sam u ocaj i resila da odustanem od VTO, ali me dr ubedjuje da mi je potrebna histeroskopija da bi se to utvrdilo i da nalaz nije bitan, da nista jos nije definitivno. Napominjem da imam 44 godine i idem u inostranstvo na VTO. Molim vas pmagajte, ne znam koga da konsultujemuser posted image

Direktna veza do poruke: 267
17.5.2012 8:57:43   
Maslacak15
Draga Zoraja,
To jeste jako nizak rezultat (posto je u pmol/l) ali ne treba da odustajes !! AMH je mera rezerve jajnika tj preostalih folikula. S obzirom na tvoje godine nije ni za ocekivati da AMH bude visok. Rezultat nije nula, prema tome nada postoji. Ne znam kakvi su ostali rezultati tvojih hormona, da li imas regularne cikluse jos uvek ili ne ali sigurno ne treba na osnovu jedne cifre donositi deifinitivne zakljucke. AMH je vazan parametar ali je i kontroverzan. On u stvari je solidan prognosticki faktor kako ce se reagovati na stimuaciju. Ali tebi ne treba obavezno 15 jajnih celija na istoj da bi zatrudnela. I da odreagujes slabije, nada postoji dokle god je moguce dobiti barem jedan folikul. Puno te pozdravljam

(odgovor članu Zoraja)
Direktna veza do poruke: 268
17.5.2012 15:43:22   
Zoraja
Joj Maslacak hvala najlepsa na podrsci ipotrebna mi je. Nalazme toliko deprimirao da sam umalo i odustala, ali ne predajem se ja tako lako, bez obzira na rezultataeuser posted image . Saljem ti i rezultate otalih hormona, pa ti vidiuser posted image . Nisi svesna koliko me je odgovor na poruku obradovao i ohrabrio! Hvala ti zaista.
Evo i ostalih rezultata:

Inhibin B 20.10 pg/ml
TSH(III gen.) 3,88 miU/L
FT4 14,3 pmol/L
FSH 3,8 miU/mL
LH 3,2 miU/mL
PROLACTIN 214 mU/L
ESTRADIOL 580 pmol/L
PROGESTERON 1,73 nmol/L

Hvala Maslacak jos jednom i pozdrav veliki!!!user posted image

Direktna veza do poruke: 269
17.5.2012 17:03:38   
Maslacak15
Zoraja draga,

Pretpostavljam da su rezultati radjeni 3 eg dana ciklusa? TSH ukazuje na mogucu blagu hipofunkciju stitne zlezde. Idealno bi trebalo da bude ispod dva , ali to se jako brzo i uspesno regulise terapijom. Od ostalih rezultata svi su ok , osim estradiola koji je previsok, ako su rezultati sa pocetka ciklusa. Estradiol bi trebalo da bude toliki pred ovulaciju. Da li si radila ultrazvucnu folikulometriju, i videla da li folikuli rastu? Inace su FSH i LH tip top vrednosti, osim ako je FSH suprimiran zbog visokog estradiola. Ali sve u svemu nema u rezultatima nista dramaticno da bi odustajala..Treba ti samo jedan dobar ciklus i jedna dobra jajna celija. Da li si ikad probala bilo kakvu stimulaciju? Kakvi su ti uopste ciklusi? Sad sam postavila gomilu pitanja nevezanu za AMH, mogli bi smo da predjemo na drugi topic "hormonske pretrage"... Pozdravljam te i nema odustajanja user posted image

(odgovor članu Zoraja)
Direktna veza do poruke: 270
19.5.2012 20:45:14   
Zoraja

Neverovatno, toliko sam cesto proveravala da li je stigao tvoj odgovor, a on jos pre dva dana!!!! Jos ne znam kako ovo funkcioniseuser posted image ! Hvala Maslacak na svim divnim recima i ohrabrenju, mnogo sam mirnija otkada si mi odgovorila! Ciklusi su mi redovni, nisam do sada imala problema sa stitnjacom, cak sam je pre nekoliko godina snimala i sve je bilo u redu. Da, nalaze sam radila 3-eg dana ciklusa i do sada nisam probala, ali bas nista, ovo bi mi bilo premijerno. Sad sam se malo zabrinula, zbog stitnjace, ali kada sam pregurala nalaz AMH, onda cu ici dalje! Hvala Maslacak i nadam se da sam odgovorila na sva pitanjauser posted image ! Pozzzzz

Direktna veza do poruke: 271
10.6.2012 17:09:45   
2002m

IZVORNA PORUKA: ivannna

brine me AMH user posted image 0,572
referentne vrednosti ( 5-6 dan ciklusa 0,000-5,290) ng/ml
cut off 0,100-0,100 sta god da im to znacilo!

mozda da napisem i ostale: ( referentne vrednosti su sve za folikularnu fazu)
FSH 4,19 r.v.(3,5-12,5)
LH 3,27 (2,4-12,6)
prolaktin 208 (zene-40,0-530)
estradiol 27,7 (25-195)
progesteron 0,894 (0,15-1.10)
TSH 2,29 (0,400-4,000)

sve je ovo radjeno 2dc

Moj amh je 0,31 posto nisam mogla da verujem u tako los nalaz,pravila sam se pametna i ponovila u drugoj lab. kad ono jos gori 0,25.Super sam odreagovala na kratku semu i dobili smo 12 jc , od ti 12 jc smo dobili 5 savrsenih blastocisti, tako da nema razloga za suze...bice sve ok.

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 272
18.6.2012 12:38:47   
daca77
Cekam mail iz Le sa rezultatom AMH i naravno ne stize...user posted image
Pitam se samo koliko je to " dosta nizak"?user posted image

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 273
18.6.2012 12:47:06   
Biki34
Nemoj da brines ako bude nizak...taj amh je cista glupost!!! Moj je bio 0,117...a sada imam blizance(vto uspela iz prve, bilo je 9jajnih celija) Tako da ne stresiraj se bez potrebe.user posted image user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 274
18.6.2012 12:58:07   
daca77
Evo stigo mail, konacno, ali ne navode brojcano koliko je to nisko, vec da uradim 2dc AFC ultazvuk, pa da im javim...
Zasto izbegavaju da kazu?user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJI
Dr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here