|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 9:59:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gagilly

Onda pola sata gledamo nodija dok ne zavrsi :)


Ja nikada nisam iznosila nošu iz kupatila, nismo gledali crtani na noši. Moj stav je da noša nije stolica, na nošu se sedne, piški, i ustane. Ne znam dal je to ispravno, ali sam tako radila. tek sada, a ne nosi pelene od maja, retko iznesem nošu, ako negde žurimo a on blene u TV recimo, pa ne mogu da ga odvučem u WC bez svađanja.


ali ima nocu pelenu i dalje zbog piskanja jer pije velike kolicine vode,


I moj ima noćnu i dalje, i ne planiram da je skidam do narednog leta.


IZVORNA PORUKA: gagilly

Da sumiram ovaj dan, piski pola i nosu pola u gacice, to sto mu pobegne jer nije jos skapirao da treba da me obavesti pre nego pocne da piski. No dobro, shvatice vremenom, pa i ako ne, ne mari, probacu opet za neki mesec. E al zato se desilo ono cega sam se pribojavala, za kakanje se umirio kobajagi nesto radi i sve u gace, cuti i trpi, nije mi ni reko.


Gagili, trebaće bar nedelju, ako ne i više da prestane da pušta u gaćice, ali ja mislim da vama super ide.
Što se tiče kakenja, nama je dosta pomogao svekrvin savet, ja sam prebacila govance u nošu (iz gaća), tako da ne vidi, i posela ga nošu, rekla da gura, i onda je ustao sa noše, pa smo tapšali i radovali se govancetu, i za koji dan je i to leglo.

IZVORNA PORUKA: Snelle

Jao MM, izvini, ali ja sam frapirana! Tući dete da bi sedelo na noši? Strašno! Daleko sam ja od idealne majke i grešim i ja, ali smatram da dete treba da koristi nošu onda kada je za to spremno, a ne kada ga mi na to primoramo. Možeš da se ljutiš na mene, ali ja bih tebe i roditelje koji rade tako kao ti rado izudarala.


Opet pravite dramu tamo gde nema mesta za nju. Nije žena rekla da je tukla dete, već da ga je pucnula po guzi. Ja tu ne vidim nikakav problem.



(odgovor članu gagilly)
  Direktna veza do poruke: 476
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 11:32:50   
sanji

IZVORNA PORUKA: Mama.Veki
I kako vam dete onda kaze ili pokaze da mu se piski ili kaki?
To je ono sto mene koci. Ja hocu da on sam zna da mi kaze da mu se piski ili kaki i da bude dovoljno veliki da moze to da obavi i na wc solji (naravno uz moju pomoc), a za to da moze da kaze i istrpi do wc solje mislim da bi bio spreman negde oko 2 godine zivota.

Mi smo rano krenuli na nošu i moja su je deca obožavala. Njima je bilo jako interesantno. Inače su piškile i kakile obično posle jela pa sam ih tako i stavljala. Sa godinu i po (nešto manje oko 15-16 meseci) skinuli smo skroz dnevnu a posle par meseci i noćnu. One su i tad ustajale sa suvom pelenom a već u tom periodu nisu piškile često, na 2-3 sata tako da je kod nas to bio znak da su spremne. One nisu još pričale sem po neku reč ali su imale foru da se uhvate za ribicu ili guzu (obavezno smo znali šta će da rade user posted image ) i viču : Ooooo neeeee!!!! Onda ih stavimo na nošu, šolju, skinemo napolju i u roku od pola minuta one obave šta imaju. Sad se same penju na šolju u kupatilu a to im niko nije forsirao.
Neko je dete spremno, neko nije. To zavisi od deteta ali mislim da ih je lakše privikavati dok su manji jer onda još uvek prihvataju sve što im roditelji serviraju i po mom nekom iskustvu ne samo ličnom nego i u okolini, manje se plaše promena.

_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Mama.Veki)
Direktna veza do poruke: 477
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 12:38:28   
boba 11
Mislim da kod neke dece bar kod devojcica zavisi i kakva je nosa ,moja nije htela na obicnu,a one sa zivotinjama su mi neprakticne pa sam uzeela onu koja je kao stolica pa je sa njom sve islo lakse

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 478
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 12:43:44   
Tiziana
NAs sin je pre druge godine potpuno skinuo pelene i to bez mnogo frke i trke jer je isao u jasle gde su ih redovno stavljali na nose,nama su samo jedan dan rekli molim vas nemojte mu ni kod kuce stavljati pelenu,on ovde sve obavlja na nosi.mi smo mu skinuli pelenu,mozda je dan dva po koji put malo piskio u gace,i to je bilo to.zaista to nismo ni osetili! on je letnje dete,tako da nije bilo prilike da se ranije krene sa odvikavanjem..tako ce biti i sa cerkom koj aima 14 meseci..cekacemo prolece,leto,a i ona ide u jasle tako da ce vec tamo oni poceti sa navikavanjem..

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 479
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 13:38:42   
gagilly
Kao sto sam vec rekla moje dete je do nedavno imalo revolt prema nosi, pa sam ga tako privolela da bar sedi na njoj, uz omiljeni crtani. Znam i ja to nije bas najbolja ideja, ali sta cu. tako je jedino pristajao. Danas sam mu obukla pelenu, poceo je da kaslje, nazalost. Strah me da se ne razboli, ali nudim ga stalno nosom i rado piski, za to se ne buni. Pa polako, do sledeceg leta cemo se naucitiuser posted image a sto se onog o peckanju po guzi tice, ja mislim da tu nije upitna kolicina bola koju batina proizvede, tj"peckanje", vec batina kao vaspitni metod za odvikavanje deteta od pelena. Kada bih ja to mom detetu uradila, on ne bi seo na tu nosu u narednih godinu dana sigurno, dakle bilo bi totalno kontraproduktivno.

_____________________________

One day, I'm gonna make the onions cry!

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 480
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 13:39:32   
Snelle
Tasho, rekla je "ja sam ispucala svoje dete po guzi". Uostalom, ja ne podnosim ni kad se viče na dete ako se upiški, a kamoli da se "ispuca". I samo mi nemojte onu priču "gledaj svoja posla, živi svoj život i pusti druge da žive" jer kod ovakvih stvari neću i ne mogu da ćutim. Takva sam.
Marija, mala je još, polako, naučiće.

< Poruku je uredio Snelle -- 15.11.2012 13:40:39 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 481
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 13:47:28   
Olga75
evo da kazem sta mislim pa nek pukne kako pukne user posted image
ja ne znam ni jedno dete , zdravo - pravo koje je krenulo u skolu u peleni
a davati detetu da jede na nosi je isko kad da sad ja odem u klozet i dok tronjam rucam , to se ne radi
a tuci dete jer ne kontrolise sfinktere je isto ko i trljati kucetu nos u itison jer se istronjao tamo gde ne treba
deca zahtevaju strpljivost u svenu pa i u skidanju pelena
i mozete sad slobodno da mi kazete da ne s***m ali to je tako

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 482
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 13:50:07   
MicinaMama
Snele samo ti vaspitavaj svoje dete kako ti zelis i znas...u ostalom ovo je forum na kome iznosimo svoja dela i misljenja tako da ih ili prihvati ili ignorisi jer meni je ionako svejedno sta ti mislis.

Meni je smesno sto tako govoris a obicno ko tako prica napravi sutra goru stvar.Rugala de ruga pa postala drga.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 483
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 13:51:19   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Olga RR

a davati detetu da jede na nosi je isko kad da sad ja odem u klozet i dok tronjam rucam , to se ne radi


Olga, ja sam se našla u tvojoj rečenici i da ti kažem - potpuno si u pravu! Ja sam svoje dete tako naučila na nošu, uz pomoć čokoladnog mleka, jer sam na razne druge moguće i nemoguće načine pokušavala da joj izbijem strah od noše, i nisam uspela. Ovo je bio jedini način na koji je taj strah prevazišla. Al da je debilna metoda - debilna je.
MM, ipak si se uvredila, i to jako, a meni to nije bila namera. Hvala Bogu pa imaš još jedno dete, i iskreno se nadam da nećeš istu grešku ponoviti. A to da li ću ja uraditi goru stvar - možda već i jesam, ne znam, i volela bih kad bi mi neko od vas ovde rekao da sam pogrešila i da grešim u nečemu. Nijedna mama, ma koliko dobro želela svom detetu i volela ga, ipak nije "popila svu pamet sveta".


< Poruku je uredio Snelle -- 15.11.2012 13:53:59 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 484
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 13:53:37   
Olga75
svi ce oni skinuti pelenu , neko pre neko kasnije
samo polako
ja sam recimo vukla nosu u dnevnu sobu , isto sad ja donesem norksir , nasadim se na to ispred tv i istronjam se , isto se na radi i bilo je mucno dok je nisam odvikla tj dok je nisam ubedila da se praznjenje radi u wc a ne drugde po stanu


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 485
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 14:09:53   
Anoniman
Hvala Bogu pa imaš još jedno dete, i iskreno se nadam da nećeš istu grešku ponoviti.


Ja bih se užasno naljutila da si ovo meni rekla, jer, MicinaMama ne misli da je napravila grešku, niti ja mislim da je ona napravila grešku (što je manje bitno).




< Poruku je uredio Tash -- 15.11.2012 14:12:16 >

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 486
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 14:25:45   
Snelle
Tasho, volela bih da završimo priču oko noša, ljutnju nema potrebe da produbljuješ, ne moraš u svakoj čorbi da budeš mirođija.
Moja je namera bila dobra, a njeno je da sve shvati kako hoće i da se ljuti.

< Poruku je uredio Snelle -- 15.11.2012 14:26:24 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 487
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 14:26:38   
MicinaMama
Olga i ja nisam htela da je forsiram ranije,ali kada sam videla da moze,da ima osecaj za nagon e onda sam to iskoristila.A to je bilo pre par dana sto znaci dete od skoro dve godine.I ovako joj je lepse.

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 488
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 14:27:11   
Dve_srece_najvece_
Nama nose stoje u sobi gde deca spavaju, iz razloga sto nocu same ustaju na nosu, i ujutro cim se probude, a ja spavam one same sedaju na nosu, izbacicemo ih kasnije na prigodnije mesto za obavljenje takvog posla.... Nisam im davala nikad hranu da sednu na nosu, ali jesu gledale crtani ili dechije pesmice... u zadnje vreme citaju knjige za vreme velike nuzde...

E sad sto se tice batina.... Nisam ih nikad udarila zbog nose, ili zato sto su se sredile....samo su po jednom obe dobile jedan "samar" po guzi jer su rekle da NECE da sednu na nosu, iako im treba (cupkale obe u mestu) i tako su se obe ukakile.... Onda sam im objasnila zasto su dobile batina, ako se to tako zove, i morale su same da mi ponove zasto su dobile batina, da vidim da su shvatile....a jesu....od tada nije bilo takvih izleta....desilo se jos par puta da im pobegne u gace, ali nikad namerno...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 489
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 14:38:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Snelle

Tasho, volela bih da završimo priču oko noša, ljutnju nema potrebe da produbljuješ, ne moraš u svakoj čorbi da budeš mirođija.
Moja je namera bila dobra, a njeno je da sve shvati kako hoće i da se ljuti.


Nisam ja sumnjala u tvoju dobru nameru, samo, ne znam zašto ja moram da ćutim a vas nekoliko smete da kažete da ona to nije dobro uradila? Šta vi uopšte znate o njenom detetu??? Jedno je svesno inaćenje a drugo je kada vidiš da dete nije spremno.

Mislim, meni nije normalno da se dete boji noše, pa šta onda? Tako tebi nije normalno da je ona "ispuca" po guzi (mislim da je to u kontextu deminutiva od teči pucnuti, možda grešim).

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 490
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 14:40:09   
MicinaMama
Snele ja te ne kontam,vidis da ti imas problem...zasto je tash svakoj corbi mirodjija,jel zbog toga sto se ne slaze sa tobom?Zena ti govori da spustis loptu.

A mene nisi ni naj manje uvredila,ja ne obracam paznju na sve ovo.Jer ja sam resila taj problem i mirna sam.

I cuj to da ispravim nekakvu gresku.Zeno ja nisam pogresila,nista mom detetu nije bilo cak je i srecna.

A sto se tash tice u jednoj temi se nije slagala samnom i lepo smo debatovale,ona je jako pametna zena i mislim da joj mirodjija ne pristaje kao nadimak

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 491
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 14:45:00   
Olga75
molim vas da se ne prepucavate

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 492
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 14:46:39   
Snelle
I tako ja mogu sa vama dvema do prekosutra, ali cvrc, neću. Evo, ja ću prva da iskuliram user posted image

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 493
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 14:49:14   
MicinaMama
snele svaka ti cast i bilo je vreme zeno.user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 494
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 14:50:04   
Olga75
i sad ja da zakljucam temu ?


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 495
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 14:51:16   
cockic
bitno da je to sljepkanje po guzi imalo efekta user posted image

jer ja malog kad sljepnem nema efekta tako da sljepkanje sam pretvorila u cosak kad nije dobar inace ja nemislim da nijedna od nas ne znam kako udari dete po guzi e sad nekome je to lose nekom ne ja sam za to da za neke stvari mora sta ja sad treba da petru objasnjavam sa dve godine kad je lenu ujeo za fontanelu kad je imala dva meseca morala sam ga tresnuti ili sad kad je gurne glavu za parket ja mu pricam dok to ne uradi ali kad je zvekne mora da dobije po guzi.njima svasta pada napamet neka teska plasticna igracka i sta kad bi je zveknuo po glavi zato to po guzi povremeno je moranje kad su deca mala.i on mene tek sad slusa kad pricam ali vise radi kako on hoce ali ja sam ta koja stalno prica.

nije tema ja malo odluta ali vidim da je bilo ovo vise tema o tome ko i za sta dete udara a ne kako priviknuti dete na nosu.sve u svemu tash i micinauser posted image

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 496
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 14:51:57   
Anoniman
Zašto bi? Vidiš da su se rukovale i svaka je otišla na svoju stranu. user posted image (ja neću da se rukujem user posted image )

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 497
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 14:54:10   
MicinaMama
e pa olga vi moderatori bi stalno nesto zakljucavali...Ima mama kojima je ova tema potrebna.A pusti kraju nas par...a uvek ce ovoga biti na svakoj temi.Jedino zakljucati svo debatovanje na raji.Sve su ovo razgovori.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 498
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 14:55:58   
Olga75
molim vas bez malicioznih postova user posted image
lepo pricajte o privikavanju na nosu a ne o tome kada i zasto tucete i cime podmicujete decu
inace , zna se katanac user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 499
   RE: Kada privikavati na nošu?
15.11.2012 14:58:23   
cockic
tako je olga user posted image

uzgred jer ima tema o tome zasto tresnete,sljepkate (kako ko hoce nek zove)...dete po guzi izgleda da nam treba ta tema user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







MAME KAŽU: Pomoć protiv komaraca - MAPEZ s...
Mapez sprej je mnogim mamama pomogao u borbi sa komarcima, a njihova iskustva objedinili smo na jednom mestu i sa ponoso...
Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Фудбал.
Admin

За кога навијате на Еуру 2024?

Click Here