|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada privikavati na nošu?
10.9.2012 18:43:38   
Celeste
Prvobitan naziv teme je kako i kada ne znam sta se u medjuvremenu desilo.
Moj bratanac je prestao da nosi pelene sa 2 godine jer mu rodjendan pada na leto pa je lakse bilo da trckara u gacicama i ako se upiski slucajno. Snaja je pokusavala ranije, nije islo. Evo ovako mladim mamama i buducim mamama bi od koristi bilo da cuju i kako. On je relativno brzo naucio na nosu tj za kratko vreme, jer ga je mama posle svake nuzde castila sa puno, puno poljubaca. I sad mu je navika da ponosno ustane i da se baci u zagrljaj onom ko ga stavi na nosu, ja se odusevila kako je zahvalan user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 376
   RE: Kada privikavati na nošu?
10.9.2012 18:49:18   
Olga75
ima i tema SKIDAMO PELENU
i tema KAKO SKINUTI NOCNU PELENU
povezane su , maltene iste user posted image
a ja sam pokusala da stavim M na nosu sa devet meseci ( ima onu sa ptkicom koja se moze skinuti ) i nista nije bilo , uopste joj nije bilo zanimljivo pa sam odustala
posle sa godinu sam probala , onda je vristala i nije htela da sedi ni pod razno
i onda kao matora sa 2,5 - 2,8 je jednostavno skinula pelenu i sela na nosu a vrlo brzo i na adapter

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Celeste)
Direktna veza do poruke: 377
   RE: Kada privikavati na nošu?
10.9.2012 18:52:33   
Anoniman
Prvobitni naziv teme je KADA a posle je neko menjao pa dodao i KAKO, za KAKO ima tema Skidamo pelenu.

Jagodice, i dalje ne vidim ništa o narkomaniji, a psihoza i narkomanija nisu isto.

Niko nikom ovde ne brani da stavlja svoje dete na nošu od kog god uzrasta im je volja, ima i novi trend o kome možeš čitati u temi bezpelenaši od rođenja. Ja samo iznosim svoje razloge zašto još Nevenu nisam i neću još koji mesec staviti na nošu, ne znam zašto to bilo koga tangira. Već sam pitala ako sam promašila temu da me uputite gde mogu da pišem o svom iskustvu sa svojim detetom ili je ovo forum samo za majke sa jednim mišljenjem...

(odgovor članu Celeste)
  Direktna veza do poruke: 378
   RE: Kada privikavati na nošu?
10.9.2012 19:13:52   
Jagodica*

IZVORNA PORUKA: gae_gr



Jagodice, i dalje ne vidim ništa o narkomaniji, a psihoza i narkomanija nisu isto.



Ono što je preduslov na koji se kace svi drugi uslovi je svakako premorbidna licnost osobe koja postaje narkoman. To su uglavnom pasivne osobe, zavisne strukture, primitivno organizovane, sklone sociopatskom načinu funkcionisanja, manipulativne i netolerantne na frustraciju.
Dakle, postoji preduslov sem sredinskog za osobu koja postaje narkoman. To se ne moze iskljuciuti kada se govori o psiholoskim poremecajima, pa ne mogu ni da ih iskljucim iz tvog posta. Eto, odatle narkomanija. I podvlacim ovo-netolerantne na frustraciju.To je ono o cemu je Frojd pricao, a sto je tebi rekao tvoj psihoterapeut. Uskracivanje voljne defekacije i urinacije ili nacina te defekacije i urinacije moze na podsvest da ostavi posledice koje se dalje manifestuju,psihozama, socijalnim i drugim fobijama, paranoji ili mehanickim ponasanjima proisteklim iz toga-alkoholizmu, narkomaniji, agresivnosti i sl.
Dete moze da ispolji teske manifestacije pri kontaktu sa nonom, ali ne svako dete i nisu sve manifestacije psiholoskog karaktera. Cak mogu reci da se to jako retko desava i ako to roditelj vidi treba odmah da pusti dete i da pokusa ponovo za nekih mesec dana.Vredi pokusati i sto kaze bubulence, nigde mu nije lepse i nikako kao u suvim gacicama.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 379
   RE: Kada privikavati na nošu?
10.9.2012 22:57:38   
ishler
Od stavljanja deteta na nosu napravi se citava teorija,stvarno sam u cudu.Inace smatram da treba stavljati dete kada pocne da sedi jer kada se upiski ukapirace da nosa sluzi tome.E kod mene je taj problem ja sam beku stavila sa 12m,a posto hoda prvih nedelju dana nije htela ni da sedne,nego je stavljala na glavu i ulazila u nju,ali ja sam svakoga dana pricala i pokazivala kako beba piski u nosu a potom i tapsala bebi,tako da sada hoce da sedne po 5 minuta.Iako nista jos nismo uradili ipak napredujemo.Ja sam za to da detetu treba polako objasnjavati bez prisile i ono to i prihvati,nama sada ostaje da nekako piskimo da ukapira cemu to sluzi.Meni se ne zuri,ima vremena ali se grozim dece u pelenama sa 3godine.Mislim da je strpljnje i upornost presudno,kao za vecinu drugih stvari.

(odgovor članu Jagodica*)
Direktna veza do poruke: 380
   RE: Kada privikavati na nošu?
10.9.2012 23:04:13   
bubulence
bas tako ishler...
vec sam engde pisala, sa 8 meseci sam poclea da je stavljam i iz pocetka se plasila, onda so srzali nosu na vidnom i njoj dostupacnom mestu da bi je upoznala i tako par dana, pa sam joj onda davala da sedne na nosu obucena par dana i tek onda smo se skidali i sedali... a ja sam bila strpljiva, igrala se sa njom i pevala joj dok ne piski a onda tapsala 'bravo' i smejala se da bi ona shvatila da je dobro to sto je uradila... vrlo brzo je pocela da piski cim sedne a i da kaki jer je znala za cega joj to sluzi

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 381
   RE: Kada privikavati na nošu?
10.9.2012 23:28:02   
vukosava
Bilo bi super kad bi se noshom mogli resiti problemi vezani za narkomaniju, alkoholicam, psihoze i fobije. Bas zanimljiva teorija, zao mi je sto je ne primenjuju u praksi ako stvarno jeste tako pa da smo svi bez problema i da smo vise tolerantni na frustraciju.

Gledala sam neki film o sirotistima u Kini, deca sede zavezana ceo dan na noshama. Sta li je posledica toga... Da ne crnjacim temu dalje, vidim to pominju mnoge zene koje studiraju te drustvene nauke, samo slabo cujem za primene tih ucenja oko sebe...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 382
   RE: Kada privikavati na nošu?
10.9.2012 23:32:35   
vukosava

IZVORNA PORUKA: gae_gr
Mene samo zanima šta je poenta ovoga? Ok, dete kaki na nošu kad roditelj nabode da ga stavi u pravom trenutku, a dete nit ima pojma o čemu se radi niti može bez pelene. Šta je roditelj postigao time osim da se prepričava kako nejgova mala kaki na nošu od 9 meseci?


Ja cesto mislim da je to cesto finansijski momenat. Jefitnije je oprati guzu i prosuti fekalije nego kupovati i menjati pelene.

Plus potrebno je da je dete kuci pretpostavljam jer ce biti tu sigurno i neuspelih pokusaja dok se sve ne ustali kako treba.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 383
   RE: Kada privikavati na nošu?
10.9.2012 23:49:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bubulence
vec sam engde pisala


user posted image

izvinjavam se, morala sam user posted image
interna sala user posted image

IZVORNA PORUKA: ishler
a posto hoda prvih nedelju dana nije htela ni da sedne,nego je stavljala na glavu i ulazila u nju,ali ja sam svakoga dana pricala i pokazivala kako beba piski u nosu a potom i tapsala bebi

user posted image user posted image

(odgovor članu bubulence)
  Direktna veza do poruke: 384
   RE: Kada privikavati na nošu?
10.9.2012 23:53:41   
pepeljuga
Meni je ova Olgina prica super, i ja sam tako, nisam forsirala, nisam dramila (moja drugarica je svoje dete kaznjavala ako se upiski u pelenu ili gacice user posted image i meni to savetovala). Ja sam odmah rekla neka hvala, neka nosi pelene koliko god mu je potrebno, kad sam ih kupovala dve godine, kupovacu i tri, ako tako mora, ali necu stresirati dete da bih se hvalila drugaricama kako je skinuo pelenu.
Lepo smo mu pokazivali sta i kako, nije hteo ni da sedi na nosi, vaspitacice kazu da nema dovoljno strpljenja i da odmah ustaje, izgledalo je potpuno beznadezno, sveki se vec prilicno izdeprimirala i rekla da smo neozbiljni, ja sam mu strpljivo pokazivala i jos stpljivije mu stavljala pelene user posted image a onda je odjednom, pre dve nedelje, sam poceo da seda na nosu i piski i nijednom se nije upiskio u pelenu, a ubrzo smo usavrsili i ono drugo, i sad nosimo gacice, osim kad spavamo, mada se i budi sa suvom pelenom. Eto, to je nasa prica, nikakvo forsiranje, naucice kad im dodje, oni su licnosti, svako za sebe, neko ce pre, neko kasnije, kao i sve drugo, samo opusteno user posted image

_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 385
   RE: Kada privikavati na nošu?
11.9.2012 0:01:44   
vonavoj
ja sam bila protivnik nose,za rano stavljanje,ali pod pritiskom sveki sam je stavila,(9 ipo meseci)i nije bilo nikakve traume,uzela sam nosu-stolicu i posle jela je stavim...sedi na njoj,na podu i igra se,ili gleda tv,drzim je nekih 5-10min,i do sada je svaki put ili piskila ili kakila,jednostavno joj je valjda lakse,pa krene samo... znam da nema pojma sta radi,jednostavno se uci da sedi! to mi se svidelo,jer se ne buni,a meni nije tesko da je stavim,morace da sedi na nosi u jaslicama,sad kad krene,tako da je bolje da je navikavam,...doduse,moram da kazem da nam je i vaspitacica skrenula paznju da i oni decu stavljaju posle jela,pa da tako radimo i kod kuceuser posted image
ona nema pojma sta radi,ali sedi i igra se,pa ispadne gonce,ali tacno znam kad krene da se koncentriseuser posted image

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 386
   RE: Kada privikavati na nošu?
11.9.2012 0:06:17   
snješka

IZVORNA PORUKA: pepeljuga

Meni je ova Olgina prica super, i ja sam tako, nisam forsirala, nisam dramila (moja drugarica je svoje dete kaznjavala ako se upiski u pelenu ili gacice user posted image i meni to savetovala). Ja sam odmah rekla neka hvala, neka nosi pelene koliko god mu je potrebno, kad sam ih kupovala dve godine, kupovacu i tri, ako tako mora, ali necu stresirati dete da bih se hvalila drugaricama kako je skinuo pelenu.
Lepo smo mu pokazivali sta i kako, nije hteo ni da sedi na nosi, vaspitacice kazu da nema dovoljno strpljenja i da odmah ustaje, izgledalo je potpuno beznadezno, sveki se vec prilicno izdeprimirala i rekla da smo neozbiljni, ja sam mu strpljivo pokazivala i jos stpljivije mu stavljala pelene user posted image a onda je odjednom, pre dve nedelje, sam poceo da seda na nosu i piski i nijednom se nije upiskio u pelenu, a ubrzo smo usavrsili i ono drugo, i sad nosimo gacice, osim kad spavamo, mada se i budi sa suvom pelenom. Eto, to je nasa prica, nikakvo forsiranje, naucice kad im dodje, oni su licnosti, svako za sebe, neko ce pre, neko kasnije, kao i sve drugo, samo opusteno user posted image


user posted image

_____________________________

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 387
   RE: Kada privikavati na nošu?
11.9.2012 0:07:40   
snješka

IZVORNA PORUKA: vukosava


IZVORNA PORUKA: gae_gr
Mene samo zanima šta je poenta ovoga? Ok, dete kaki na nošu kad roditelj nabode da ga stavi u pravom trenutku, a dete nit ima pojma o čemu se radi niti može bez pelene. Šta je roditelj postigao time osim da se prepričava kako nejgova mala kaki na nošu od 9 meseci?


Ja cesto mislim da je to cesto finansijski momenat. Jefitnije je oprati guzu i prosuti fekalije nego kupovati i menjati pelene.

Plus potrebno je da je dete kuci pretpostavljam jer ce biti tu sigurno i neuspelih pokusaja dok se sve ne ustali kako treba.


user posted image za oba komentara.


_____________________________

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 388
   RE: Kada privikavati na nošu?
11.9.2012 9:11:52   
ishler
Iskreno receno ova debata postaje smesna,prvi put cujem da dete moze da se istraumira od nose,doduse ako su roditelji nasilni ne sumnjam da hoce ali na drugacije nacine pre nego nosom.Mislim da je to pre lenjost roditelja,i to ne kazem da bih nekoga uvredila, i moja jetrva je to priznala a oboje dece je odvikla sa tri godine sto je meni strasno,da potpuno razumno dete kaki u pelene.Ovde meni nije bitan finansiski momenat,nije mi problem da kupujem pelene,ali mislim da je zdravije da dete ide na nosu.Ja sam licno strpljenjem i pricom uspela sve sa detetom,pa cu i to,ali treba biti uporan a vecina roditelja to nije,pelene su laksi ali ne i zdraviji nacin.A ova tema se treba vratiti u prvobitno stanje a ne u prepucavanje. Cestitam mamama koje su rano odvikle decu na upornosti.

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 389
   RE: Kada privikavati na nošu?
11.9.2012 9:59:06   
Olga75
eto ja sam bila lenja pa sam pustila dete da ide u nezdravim pelenama od 2,5 - 2,8 i da napomenem da za svo to vreme nije imala ni jednu urinarnu infekciju i ni jednom ojed ili pelenski osip
a za jaaako strpljive i uporne majke evo tema BEZPELENASI OD RODJENJA user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 390
   RE: Kada privikavati na nošu?
11.9.2012 11:36:43   
Anoniman
a sta je sa decicom koja idu u jaslice? tamo ih redovno stavljaju na nosu i tu se roditelji ne pitaju za misljenje. ima decice koja krecu sa 9,10 meseci, godinu dana.. evo mala od von uskoro krece i sta da nije sedela kod kuce na nosi, to bi za nju bilo potpuno strano i ko zna kako bi reagovala. ovako se dete polako navikava.. da je to toliko lose, vaspitaci prvi to ne bi radili. ili ni oni nista ne znaju o odgoju dece...

< Poruku je uredio Macaki -- 11.9.2012 11:45:30 >

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 391
   RE: Kada privikavati na nošu?
11.9.2012 11:46:28   
Olga75
svako treba da vaspitava i odgaja svoje dete kako misli da treba i tu se sve slazemo
iskustva i misljenja su nam razlicita i tu se sve slazemo
e sad ako ne mozemo da razmenjujemo savete bez prepucavanja i vredjanja tema ce biti zakljucana
i da se vratimo temi user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 392
   RE: Kada privikavati na nošu?
11.9.2012 11:49:48   
Anoniman
Luka je sa 9 meseci kakio na nošu. U 11h je jeo voćnu kašicu, kakio isključivo posle šljive, te sam mu je davala svaki 3ći dan, i pola sata nakon nje je kakio. Sa godinu dana dobio proliv. Dnevnu pelenu nosio do nekih 22 meseca, bez uopšte ikakvih daljih pokušaja (nakon onog sa 9 meseci) da ga stavljam na nošu, a noćnu do malo jače od 4 godine.
Marka sam počela da stavljam na nošu sa nepunih 21 mesec, od tada ne nosi dnevnu, upiški se i dalje po nekada ako se zaigra. Noćnu nosi i dalje, iako je uglavnom suva.

Nisam pelenu skidala zbog finansijskog momenta, nego sam smatrala da im je lepše bez nje. Da nije išlo, vratila bih je do sledećeg leta, još godinu dana.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 393
   RE: Kada privikavati na nošu?
11.9.2012 12:01:03   
tijatija

IZVORNA PORUKA: Macaki

a sta je sa decicom koja idu u jaslice? tamo ih redovno stavljaju na nosu i tu se roditelji ne pitaju za misljenje. ima decice koja krecu sa 9,10 meseci, godinu dana.. evo mala od von uskoro krece i sta da nije sedela kod kuce na nosi, to bi za nju bilo potpuno strano i ko zna kako bi reagovala. ovako se dete polako navikava.. da je to toliko lose, vaspitaci prvi to ne bi radili. ili ni oni nista ne znaju o odgoju dece...

Moja Marta ide u vrtic (box) , tamo nestavljaju decu na tutu , cak ni u jaslice mladje ni starije i oni smatraju da roditelji trebaju da odvikavaju decu od pelena a ne oni. Ja sam moju decu odvikla iz tog razloga preko leta da bi do septembra krenula bez pelena.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 394
   RE: Kada privikavati na nošu?
11.9.2012 12:01:37   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Macaki

a sta je sa decicom koja idu u jaslice? tamo ih redovno stavljaju na nosu i tu se roditelji ne pitaju za misljenje. ima decice koja krecu sa 9,10 meseci, godinu dana..

Kod nas nije tako već je u dogovoru sa roditeljima odlučeno da od leta (ko je išao i preko raspusta) počnu da ih stavljaju na nošu, a tada je najmlađe imalo nekih 21-22 meseca.

Ja sam KL sa dve godine i mesec dana počela da upoznajem sa nošom, posle 8 dana nije nosila više ni noćnu.
Priznajem da mi je laknulo što ne kupujem više pelene za dvoje, ali da nije uspelo, kakve veze ima.
Prošlo leto mi nije delovala spremno za to, a da se to pretvori u neku borbu, ubeđivanje itd. nije mi padalo na pamet.
A što se tiče infekcija, prvu urinarnu je zaradila 2 meseca pošto smo skinuli pelene, dok ih je nosila nikad nije imala neku.

A i Kolju planiram da odviknem od pelena to leto posle drugog rođendana.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 395
   RE: Kada privikavati na nošu?
11.9.2012 12:10:29   
Anoniman
ovde nije tako, u jaslicama stavljaju decu na nosu. znam to pouzdano jer imam drugaricu koja radi u vrticu, bas u jaslicama.
inace, moja sestra ni nakon treceg rodjendana nije uspela da malog odvikne od pelena, ali su zato vaspitacice uspele, i to u roku od par dana.

< Poruku je uredio Macaki -- 11.9.2012 12:13:17 >

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 396
   RE: Kada privikavati na nošu?
11.9.2012 12:25:23   
Mama.Veki
Moj sin za koji dan puni godinicu. I sad, meni nije problem da probam da ga stavim na nosu, kako kazete da se navikava na nju, samo nije mi jedno jasno? Ako mozete da mi odgovorite vi majke cija deca vec od 9 meseci koriste nosu user posted image
Ajd razumem da moze da kaki i piski u nosu , stavljate ga redovno u toku dana, ali sta kad niste kuci? Sigurno negde izadjete, jel nosite i nosu sa sobom? I kako vam dete onda kaze ili pokaze da mu se piski ili kaki?
To je ono sto mene koci. Ja hocu da on sam zna da mi kaze da mu se piski ili kaki i da bude dovoljno veliki da moze to da obavi i na wc solji (naravno uz moju pomoc), a za to da moze da kaze i istrpi do wc solje mislim da bi bio spreman negde oko 2 godine zivota.
Ja sam normalno da je bolje deci bez pelena (o tome ne vredi ni diskutovati) samo sta mi vredi da pokusavam sad kad znaem da to nece biti to? Te ce piskiti kuci u nosu, te napolju u pelenu i bas mi je bez veze user posted image
Al sam zakomplikovala...user posted image Kad pocne malo vise da razume (a to cu proceniti sama) onda cu pokusati.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 397
   RE: Kada privikavati na nošu?
11.9.2012 12:37:26   
vonavoj
razlicite su jaslice,ocigledno,kod nas i mali sede na nosama...verovatno je lakse vaspitacici da obrise guzu,nego da menja ukakanu pelenu,sta znam..
mamaveki,ja moju stavljam da bi se navikavala,a ne da bi skinuli pelenu,jos je mala,..stavljam je 2 puta dnevno,pre popodnevnog spavanja i posle rucka,za pocetak dosta!
evo je sedi na nosi i prdiuser posted image ,piskila je,sacekacu jos koji minut da vidim da li ce kakatiuser posted image i cita knjigu,zaboravih da napisemuser posted image

< Poruku je uredio vonavoj -- 11.9.2012 12:38:32 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 398
   RE: Kada privikavati na nošu?
11.9.2012 12:39:59   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Mama.Veki

Sigurno negde izadjete, jel nosite i nosu sa sobom?



Pre neki dan smo na Tašu videli klinca kako sedi na noši, mama i tata poneli u kesi user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Mama.Veki)
Direktna veza do poruke: 399
   RE: Kada privikavati na nošu?
11.9.2012 12:42:10   
Anoniman
Mama Veki, jedno je stavljanje na nošu, a drugo skidanje pelene. Sa 9 meseci stavljaš dete na nošu da kaki i piški, jer uglavnom deca kake u isto vreme, i tako se "upoznaju" sa nošom. Pelena je i dalje tu, i ja ne poznajem nijednu mamu koja je detetu potpuno skinula dnevnu pelenu pre 18 meseci, jer tek tad deca mogu da povežu neke stvari i da kažu da im se recimo kaki. Opet, čak i tad je rano da dete samo kaže da mu se piški, to mislim da potpuno savladaju tek sa 2-2,5 godine. Dakle, do tad je samo privkavanje na ideju noše, plus jedna do dve pelene manje koje ćeš u toku dana potrošiti.
Kad ste napolju, zalivanje cveća i drveća, ako sam dobro shvatila da imaš dečaka, sa njima je čini mi se lakše, samo malo spustiš pantalonice i nema problema, piškenje napolju im je uglavnom zabavno.

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Konobar zamolio mamu da počisti nered svog...
Da li je moj posao i posao moje porodice samo odgajati svoju decu? Ili, bismo i kao zajednica trebali ustati i podržavat...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri



Anketa

Фудбал.
Admin

За кога навијате на Еуру 2024?

Click Here