Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.10.2012 21:34:49
|
|
|
|
magnetic
|
Ni na koji nacin joj nisam uvela kravlje mleko.Nego je pre nekoliko dana uzela sestrinu flasicu u kojoj je bilo malo mleka i popila(mozda dva gutljaja),da je bilo vise mislim da bi jos popila.I da,jedan od razloga sto pomisljam na prekid je i taj sto se budi po deset puta nocu trazeci da sisa.Hronicno sam neispavana.Isto ovako je bilo i sa Dunjom dok je nisam ''skinula'' sa sise.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.10.2012 21:38:21
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: n i n a A šta misliš da se izmuzaš dok imaš pa da joj daješ na flašicu? Ovo mi uopste nije palo na pamet,valjda zato sto mrzim da se izmuzavam.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.10.2012 22:07:39
|
|
|
|
MarijaBg
|
Najpametniji savet koji imam da ti dam je da joj ukines podhitno nocne podoje i u roku od mesec dana ostavis samo ujutru i pre spavanja. Njoj sad vise od toga ne treba, a tebi je san neophodan. Ja sam isti problem imala, pa smo bas negde sa osam ipo-devet njenih meseci ukinuli nocne podoje, tako sto je mm ustajao svaki put kad ona zakmeci i nosao je... nekoliko noci se budila svaki cas, plakala, da bi narednih mesec ipo se budila jednom max dva puta nocu. On je uzme na minut, ona se smiri i zaspi brzo... Trebalo je puno zivaca, ali smo uspeli. Nrzo posle toga je pocela da odbija i preko dana, ali po meni je to bilo povezano sa prohodavanjem, tih dana je bas prohodavala...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.10.2012 22:15:11
|
|
|
|
magnetic
|
Sve ja to znam,istu gresku sam napravila i sa starijom cerkom koja se i dan danas budi jednom u toku noci trazeci mleko.MM spava u jednoj sobi sa starijom,ja u drugoj sa mladjom i kada pocne da kenjka najlakse mi je da joj tutnem sisu samo da zacuti i ponovo zaspe,jer nemam snage da je drzim u rukama onako sanjiva. Sada sam skroz off,sorry.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.10.2012 22:22:12
|
|
|
|
RTajči
|
Ja sam imala rane,krvarilo i bolelo do ludila i kupila sam pantenol kremu mazem posle svakog podoja ona mi je spas.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.10.2012 22:26:52
|
|
|
|
MarijaBg
|
magnetic, nisi off, sve je o dojenju! Pa eto, probaj da promenis lose navike, ako imas snage. Bolje sad, dok je to relativno lako. Za koji mesec ce to biti skoro nemoguce
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.10.2012 22:29:53
|
|
|
|
magnetic
|
Boze kad se setim kako je bila super beba prvih 6 meseci,celu noc mi je prespavljivala.Sta li se desilo
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 28.10.2012 7:39:28
|
|
|
|
Alexxa
|
RTajči, propaću sa pantenolom, a lanolin već koristim, čini mi se da je bolje, ali je i dalje bolno baš. Ja sam nameravala Mašu da dojim makar do godinu dana, videću šta će biti sa tim.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 28.10.2012 16:02:31
|
|
|
|
RTajči
|
Probaj najbolje za bebu je da je dojis nema nista bolje.Ja sam se namucila,plakala dok sisa i svasta probala.Ovo se pokazalo kao najbolje resenje.Ali ja bebi bar jedan do dva obroka dam pprehranu kad su jace upaljene bradavice,da malo odmore.Mada zadnja dva dana samo sisa jer mi nocu spava pa namazem i miruju i zacele rane.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 28.10.2012 18:13:57
|
|
|
|
Anoniman
|
iz mog iskustva - uvek je bolelo i pravilo ranice kad se nismo lepo namestili, nekako je ne uhvati skroz kako treba i ode sve dodjavola i to za minut. da li si sigurna da namestis bebu kako treba?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 28.10.2012 18:19:05
|
|
|
|
Anoniman
|
ima neki americki fazon za dojenje - legnes na krevet/kauc/stabilo, pa beba lezi pore tebe tako da joj bradavica "gleda" u oci ( ). onda to malo kolio fali je priblizis ali samo joj gurnes vrat, tj glavu unazad (bem ga, ne umem da objasnim), tako da ako hoce da sisa mora da podigne glavicu - na taj nacin oslobadjas joj nosic da moze da dise, teras je da jako zine i lepo uhvati bradavicu a oboje ste opusteni. i sutanovli smo da ne sme da boli - ako boli pri dojenju onda nesto ne valja, a to je u 80% slucajeva (po nekim istrazivanjima) lose postavljanje bebe na dojku. boze, zvuci kao da namestam kvacilo na kolima ...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 28.10.2012 18:25:18
|
|
|
|
nink
|
BlackBetty super je to sto si opisala, ja sam sve razumela...A ovo sto magnetic pise i ja sam prosla kroz to..Toliko mi se sin Navukao na sisu da sam ga jedva odvikla ..Na kraju sam ga poslala kod svekija na dva dana i tako odvikla,jer mi je celu noc bio na sisi...E sada i ovo moje malo bi da cokce i ako nije gladan ali ja ne dam...Imam osecaj kao da ne zna da se uspava bez sisanja tj drzanja sise ustima..Meni su pocele pre desetak dana da se prave ragade ali mi je pomaogao happy mama melem..samo dva puta sam namazala i proslo...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 28.10.2012 18:46:07
|
|
|
|
Anoniman
|
e, super da nisam totalno zbrkana. inace, mi smo koristili taj fazon jer smo imali probllema sa namestanjem - nisam znala i nije imao ko da mi pokaze (ne racunajuci laktacionu sestru u bolnici koja je uzela moju sisu i deciju glavicu i "spojila" ta dva -nista tu ja nism videla sto bih mogla da ponovim), pa naglo uvecanje dojki koje mu zapusavaju nos dok sisa, pa hvatanje bradavice sa starne a ne u sredini ... a da smo probali svasta - probali smo, od povlacenja brade da otvori usta do davanja cucle da povuce par puta i uhvati ritam-pa brzo vadi napolje i guraj sisu joj kad se setim ... pomaze ako zamislis liniju od bebinih usta do gornje ivice usne skoljke pa ciljas bradavicom u sredinu te linije - i ovo radi probali smo.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 28.10.2012 18:50:39
|
|
|
|
Anoniman
|
joj, izvinjavam se - svo vreme hocu da napisem magnetic da smo mi presli na dohranu kada je guzica pocela da se budi na sat vremena nocu da jede. od tada smo ustalili tri nocna - u 23, u 02-03 i oko 6 ujutru. posto generalno i tvoje i moje dete imaju dovoljno meseci da mogu da spavaju celu noc, krenuli smo da proredjujemo obroke (ne ide ako ih odmah sve ukines, imas haos i na kraju ipak nahranis bebu). sad jede oko 21-30 kad ide na spavanje, pa se sam budi oko 04-05 ujutru. i to je ok. ukidaj inace ces da prespavas zimu
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 28.10.2012 22:30:42
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: magnetic Boze kad se setim kako je bila super beba prvih 6 meseci,celu noc mi je prespavljivala.Sta li se desilo maslackic u istoj smo situaciji, i kod mene tako, a sada pakao, po celu noc se budi, a jos uvek je dojim.. uvek planiram da prekinem,ali mi ne idde
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 28.10.2012 22:35:00
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: Unina mama IZVORNA PORUKA: magnetic Boze kad se setim kako je bila super beba prvih 6 meseci,celu noc mi je prespavljivala.Sta li se desilo maslackic u istoj smo situaciji, i kod mene tako, a sada pakao, po celu noc se budi, a jos uvek je dojim.. uvek planiram da prekinem,ali mi ne idde magnetic Zubi....to je meni jedini logican razlog
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 28.10.2012 22:39:40
|
|
|
|
Anoniman
|
mi smo se danas krstili, evo pre sat vremena smao dolsi kuci, pravili smo proslavu u restoranu, ne znam gde se nalazim, polubudna pisem, zato sam i pogresila... ne znam sta moze biti
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 29.10.2012 14:30:07
|
|
|
|
Alexxa
|
Čestitam na krštenju! Mi smo probali taj ležeći položaj, mogu vam reći da nije loš, boli i dalje, ali manje! Hvala, BB, puno, puno, puno! A i tebi, RTajči, stanje se popravlja!
< Poruku je uredio Alexxa -- 29.10.2012 14:31:25 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 29.10.2012 14:50:10
|
|
|
|
Anoniman
|
eto ga!!! super! sad znas gde je caka, nije se "prikacila" dobro, verovatno ne zine jako (kao i ovaj klipan, i dan-danas prvi zalogaj cedi kroz zube, pa ako odgovara otvara usta). probaj na prevaru dok zija za sisom da joj dodatno povuces/pritisnes bradu da zine malo jace ( kod mene je to islo ako lezim na levom boku levom rukom mu drzim bradu) a drugom rukom spljeskaj sisu (napravi tzv. sendvic) pa spoji ta dva :o)
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 30.10.2012 9:39:33
|
|
|
|
marince1
|
Ja vec par dana jedva da da imam 20 ml po podoju,ostalo dajem dohranu.Razlog je stres,sigurna sam. Ima li svrhe truditi se dalje? Najzalije mi je sto ona vuce,hoce da sisa,cini mi se radije nego na flasicu
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 30.10.2012 9:42:20
|
|
|
|
Modessty
|
marinče uvek ima svrhe truditi se! Molim te ne odustaj! Jedi žito svaki dan i probaj da popiješ uz ručak čašu piva! Ako sam ja uspela da povratim mleko, onda svaka može! Samo ne odustaj!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 30.10.2012 9:55:51
|
|
|
|
marince1
|
Pivo moze uvek Jedem zito,jaja,pijem sok od jabuke...nadam se da ce biti bolje .Cini mi se kao da krecem od nule A bilo je odlicno
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 30.10.2012 11:22:15
|
|
|
|
red3lilu
|
Mi smo prestali evo već 3 nedelje ne sisa. Ja sam juče prekinula sa izmlazanjem, nema svrhe više ni da se trudim. Nudila sam joj da sisa, jednostavno je uhvati histerija i odbija. Mleko mi je slano... ...(da, probala sam)...Potpuno ista stvar mi se desila i sa Nikolom u istom periodu... Volela bi da znam šta je ovome razlog
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 30.10.2012 13:28:18
|
|
|
|
marince1
|
Vidim da su nam bebe tu negde,nedelu dana ralike
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 30.10.2012 13:46:16
|
|
|
|
jance
|
marince, ja sam imala taj problem sa Ogijeva 4 meseca, iz obe dojke jedva 20ml... ali ja sam se pumpala, beba nije sisala. samo da ti kazem, to kod povecavanja kolicine mleka i vracanja bebe na sisu ide po varijanti: jedan korak napred - dva nazad... ja cu ti samo toliko reci: pokusaj... uradi ama bas sve sto je do tebe da bi povratila mleko. ja sam tako uradila. pokusala sam ama bas sve sto su mi savetovali svi oko mene... samo jednu stvar te molim, gledaj da ti u tom procesu ne poludis psihicki. tvojoj bebi si potrebna ti, svesna, prisebna i smirena. i da, ja sam misljenja da nemaju sve mame dovoljno mleka, i da nismo ama bas sve predodredjene da dojimo, ali da eto mi jednostavno to necemo iz cistog hira.... ne, dojenje nije tako jednostavna stvar, ima puuno cinilaca koji moraju da se poklope da bi na kraju bilo uspesno, nekome se poklope posle 2 nedelje od porodjaja, nekome posle 4 meseca a nekome se jednostavno ne poklope... nisi losa ili nemajka ako ne dojis svoje dete do posle prvog rodjendana... ali da, jesi nemajka ako zbog nekog svog licnog konfora ili misljenja da je dojenje bljak, uskratis svom detetu ono najbolje....
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?