|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
10.9.2012 8:59:20   
sneza24

IZVORNA PORUKA: red3lilu

snezo samo se čuvaj mastitisa

Na sreću nemam problem sa mastitisom.Jednom mi se samo desilo da mi se stvorio cvor u desnoj ja se izmasirala i izvukla pumpicom i brzo se sve sredilo.
Nisam rekla da sam ja u početku,kad ona tako produži spavanje, obavezno izvlačila pumpicom mleko sve dok mi grudi malo ne olakšaju jer bi bile preteške.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 601
10.9.2012 10:40:59   
red3lilu

IZVORNA PORUKA: sneza24

IZVORNA PORUKA: red3lilu

snezo samo se čuvaj mastitisa

Nisam rekla da sam ja u početku,kad ona tako produži spavanje, obavezno izvlačila pumpicom mleko sve dok mi grudi malo ne olakšaju jer bi bile preteške.

eee, to je deo koji nedostaje!user posted image
Ja sam dozvolila sebi komociju da odspavam koliko i bebac pa sam ga zaradila. Sad ona spava a ja se budim da ne napravim ponovo glupost sa začepljenim kanalićima...

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 602
10.9.2012 17:18:21   
marince1
Mi se jos nismo uskladili user posted image
Nikad nisam sigurna da li je dovoljno sisala.Cini mi se da sad sisa krace i onda zaspi.
Ja uvek posle nje izvucem pumpicom 40 do 60 ml.Nekad popije sve to,nekad ne.Nekad spava uredno 3 sata,nekad posle sat i po trazi opet da sisa.
JEdva cekam kontrolu da vidim da li napreduje.

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 603
13.9.2012 11:32:36   
Anoniman
Marince , napravi tiker user posted image jeste bili na kontroli ?

(odgovor članu marince1)
  Direktna veza do poruke: 604
13.9.2012 15:09:39   
Zemunka85
Marince, ovo kao ja da sam pisala :D

BTW, da li HEFEROL koji pijem, utice na boju bebine stolice?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 605
13.9.2012 21:27:34   
marince1
Bili,ali savetovaliste ne radi popodne user posted image
Idemo sutra ujutru,pa cu da javim

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 606
14.9.2012 13:42:05   
marince1
Bili danas i sve ok.
Napredovala je za 10 dana 500 gr user posted image Sad smo teski 4.400 user posted image
Brinula sam da li joj je dovoljno.

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 607
14.9.2012 13:44:47   
branki*
marince,odlicnouser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 608
14.9.2012 13:53:48   
MicinaMama
Moja Dunja je za 20 dana dobila 1020g ...superiska bas se ubucia,sa obzirom da je duga 52cm sada,a ima 4360g......porasla je 1cm za 20 dana.Dojim je kada ona to zeli i svaki dan nam je sve bolje sto se tice rasporeda sikenja.Nocu se budi 3 puta da jede.I ja se onda mogu sada odmoriti.

Sto se tice mastitisa meni je od petka do ponedeljka nesta mastitis,spao i cvor i sve.A imala sam veliki mastitis sa visoko temp i zavrsila u hitnoj.

Ja sam koristila masiranje dojke,vreo tus na bolnom mestu nekoiko minuta (ali se sagnem da ide po dojci da mi ne przi telo),kada sam se brisala sa peskirom stiskala sam peskir od korena dojke do bradavice i obloge od rastvorenog alkohola i vruce vode (namocim tufer pred spavanje i stavim preko noci da izvlaci upalu)....tako je mastitis nestao i to prebrzo.Naravno i dojia sam bebu sa tom dojkom i izmuzala.

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 609
14.9.2012 14:03:59   
Zemunka85
Meni jedno nije jasno - ja cerkici isto dajem da siki kada hoce. To max bude 3,5h, ali i cesce. Sisa do kad hoce i uglavnom se uspava tako.
Izgleda imam dosta mleka, pa joj po podoju dajem samo jednu sisu.
Juce sam prvi put posle sisanja izmuzla tu dojku gde je ona sisala i izvukoh punu flasicu tj oko 100 i mrzelo me dalje.
E sad, obzirom da ja to nikada ne muzem, a toliko ga ima, kako se nikada nije upalilo?

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 610
14.9.2012 14:05:10   
Maja31
Moja beka sada sisa na tri sata, ali izvuce samo iz jedne oko 8 minuta i drugu nece uopste, ako se prevari pa prihvati i drugu, kada je podignem da podrigne, obavezno bljucne. Tako da jednu uvek moram da izmuzem. U prvom mesecu je sisala po 10 minuta i jednu i drugu, na dva sata, verovatno je ojacala pa brze vuce. Inace za mesec dana je dobila 1500, i porasla 1,5 cm. 4600 imala sa punih mesec dana, za 20 dana imamo zakazanu kontrolu i vakcinu, pa cemo videti kolika ce biti.

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 611
18.9.2012 14:02:51   
marince1
Opet ja na ovoj temi

Od juce mi D. mnogo slabo rucka.Sisa tek mozda par minuta i posle spava.A ima mleka,kad joj ponudim na flasicu,nece ni tako user posted image
Neznam sta bi moglo da bude.Da nije resila da drzi dijetu,posto joj tepaju debelguza? user posted image

(odgovor članu Maja31)
Direktna veza do poruke: 612
21.9.2012 9:46:07   
tixy1
Joj, sto su meni osetljive bradavice, ne mogu nista da obucem,apsolutno me sve iritira! ima li neka isti problem, sta da radim?

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 613
21.9.2012 9:49:10   
minavb
Nemam iskustva, ali sam pratila druge mame. To će proći najkasnije za mesec dana, a ti maži lanolin na bradavice ili onu Multi mam kremu.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu tixy1)
Direktna veza do poruke: 614
21.9.2012 9:51:22   
tixy1
mazem mazem! uh, cu da poludim, i povetarac od hodanja mi smeta.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 615
21.9.2012 9:55:59   
Anoniman
Ja sam nosila grudnjak odgovarajuće veličine (da ne steže, ali da ne bude ni malo velik, on je stajao fixno na bradavicama, tako da nije bilo nikakvog trenja, pa je "bol" bio slabiji. Možeš staviti i one tufere u grudnjak, preko bradavica, tako ćeš još više ublažiti direktan kontakt sa podkošuljom, majcom. 

(odgovor članu tixy1)
  Direktna veza do poruke: 616
21.9.2012 10:01:27   
Sesilija 83
Nemoj da nosis siroko oko grudi,ja jos uvek dojim i nosim brus za dojilje i tufere one jednokratne,a u pocetku sam imala ragade pa sam stavljala multimam komprese i super su mi pomogle...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 617
21.9.2012 10:09:51   
tixy1
hvala, probacu, imam par kompresa

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 618
21.9.2012 15:13:44   
Zemunka85
Da li mleko u zamrzivacu moze da se cuva u onim bocicama za urin?
U cemu jos?

(odgovor članu tixy1)
Direktna veza do poruke: 619
21.9.2012 15:53:26   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Zemunka85

Da li mleko u zamrzivacu moze da se cuva u onim bocicama za urin?
U cemu jos?

Pothranjivanje majčinog mleka <- KLIK

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 620
21.9.2012 22:00:27   
Bebilina
Marince jel vam se povratio apetit? Verovatno joj je tako doslo, nije bila gladna. I mi odrasli imamo takvih dana user posted image
Moj delija siki i lepo raste (kuc-kuc user posted image ). Mnogo sam ovog puta opustena- ne merimo se cesto, vidim da je sit, lepo spava, lepo kaki i piski ko fontana user posted image Dodali smo bili do prosle nedelje oko 2kg, porasli 7.5cm, glavica 2cm. Ne pratim vise kad i koliko sisa jer mu poznajem gladan plac i ostale signale pa mu dam cim zatrazi. A i to dal samo jednu ili obe strane prazni- nemam vise evidenciju, kako kad, ponekad popije samo da utoli zedj, a ponekad presusi obe strane skroz. user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 621
22.9.2012 21:17:47   
marince1
Bebilina povratio joj se aptit.
kazi mi,ti ne izvlacis posle sisanja pumpicom ni rucno?
I mleko ti nadodje normano,ne zacepe ti se kanali?

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 622
23.9.2012 16:23:35   
Bebilina
Nista ne diram Marince, ni rucno ni pumpicom.
Pumpicu sam samo jednom isprobala da vidim dal radi i dal nova kapa dobro pase po velicini. Malecki sve pojede, vuce uglavnom dok ne zaspi, pa i tad mu onako vibrira bradica sto znaci da mleko jos izlazi, ono najgusce- dezert user posted image Ne skidam ga dok sam ne pusti, a cerku recimo jesam kad mislim da je zaspala. Zato je on dodao duplo od nje za isto vreme. user posted image
Ja grudi imam male i nisam krupna zena, pa se ljudi obicno cude kad kazem da samo dojim, a on ovoliki. Nema to veze- mleka ce uvek da ima dok on trazi, nikad nece da presusi skroz, tako me je babica savetovala.
Nocas se nije budio skoro 9h. Kad jeste ja mokra, grudi ko baloni. Ispraznio jednu stranu i zaspali smo oboje. Pola sata kasnije se ja budim i dam mu onako usnulom drugu stranu. Sve izvukao a da oci nije otvorio i nastavio do kasnog jutra. Mislim da mi je mleko nadoslo zbog hrane, al eto on ce jesti koliko mu ponudis, sto mu je visak pojede pa ispljune. user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 623
27.9.2012 11:35:54   
jabukica
Bebelina, ma da i moje su grudi male, a moja Tijana u subotu ima 5 i po meseci i danas merena na redovnom pregledu imala 10,450kg, a što se dohrane tiče nedavno smo počeli malo jabuku i šargarepu, ali to ona skoro sve ispljune, jedva nešto malo pojede :)))

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 624
27.9.2012 13:21:44   
vukosava
Ja koliko primecujem najbolje ide dojenje zenama sa malim grudima. Nema sala da pritiska mlecne zlezde...

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here