Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 10.9.2012 8:59:20
|
|
|
|
sneza24
|
IZVORNA PORUKA: red3lilu snezo samo se čuvaj mastitisa Na sreću nemam problem sa mastitisom.Jednom mi se samo desilo da mi se stvorio cvor u desnoj ja se izmasirala i izvukla pumpicom i brzo se sve sredilo. Nisam rekla da sam ja u početku,kad ona tako produži spavanje, obavezno izvlačila pumpicom mleko sve dok mi grudi malo ne olakšaju jer bi bile preteške.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 10.9.2012 10:40:59
|
|
|
|
red3lilu
|
IZVORNA PORUKA: sneza24 IZVORNA PORUKA: red3lilu snezo samo se čuvaj mastitisa Nisam rekla da sam ja u početku,kad ona tako produži spavanje, obavezno izvlačila pumpicom mleko sve dok mi grudi malo ne olakšaju jer bi bile preteške. eee, to je deo koji nedostaje! Ja sam dozvolila sebi komociju da odspavam koliko i bebac pa sam ga zaradila. Sad ona spava a ja se budim da ne napravim ponovo glupost sa začepljenim kanalićima...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 10.9.2012 17:18:21
|
|
|
|
marince1
|
Mi se jos nismo uskladili Nikad nisam sigurna da li je dovoljno sisala.Cini mi se da sad sisa krace i onda zaspi. Ja uvek posle nje izvucem pumpicom 40 do 60 ml.Nekad popije sve to,nekad ne.Nekad spava uredno 3 sata,nekad posle sat i po trazi opet da sisa. JEdva cekam kontrolu da vidim da li napreduje.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 13.9.2012 11:32:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Marince , napravi tiker jeste bili na kontroli ?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 13.9.2012 15:09:39
|
|
|
|
Zemunka85
|
Marince, ovo kao ja da sam pisala :D BTW, da li HEFEROL koji pijem, utice na boju bebine stolice?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 13.9.2012 21:27:34
|
|
|
|
marince1
|
Bili,ali savetovaliste ne radi popodne Idemo sutra ujutru,pa cu da javim
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 14.9.2012 13:42:05
|
|
|
|
marince1
|
Bili danas i sve ok. Napredovala je za 10 dana 500 gr Sad smo teski 4.400 Brinula sam da li joj je dovoljno.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 14.9.2012 13:44:47
|
|
|
|
branki*
|
marince,odlicno
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 14.9.2012 13:53:48
|
|
|
|
MicinaMama
|
Moja Dunja je za 20 dana dobila 1020g ...superiska bas se ubucia,sa obzirom da je duga 52cm sada,a ima 4360g......porasla je 1cm za 20 dana.Dojim je kada ona to zeli i svaki dan nam je sve bolje sto se tice rasporeda sikenja.Nocu se budi 3 puta da jede.I ja se onda mogu sada odmoriti. Sto se tice mastitisa meni je od petka do ponedeljka nesta mastitis,spao i cvor i sve.A imala sam veliki mastitis sa visoko temp i zavrsila u hitnoj. Ja sam koristila masiranje dojke,vreo tus na bolnom mestu nekoiko minuta (ali se sagnem da ide po dojci da mi ne przi telo),kada sam se brisala sa peskirom stiskala sam peskir od korena dojke do bradavice i obloge od rastvorenog alkohola i vruce vode (namocim tufer pred spavanje i stavim preko noci da izvlaci upalu)....tako je mastitis nestao i to prebrzo.Naravno i dojia sam bebu sa tom dojkom i izmuzala.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 14.9.2012 14:03:59
|
|
|
|
Zemunka85
|
Meni jedno nije jasno - ja cerkici isto dajem da siki kada hoce. To max bude 3,5h, ali i cesce. Sisa do kad hoce i uglavnom se uspava tako. Izgleda imam dosta mleka, pa joj po podoju dajem samo jednu sisu. Juce sam prvi put posle sisanja izmuzla tu dojku gde je ona sisala i izvukoh punu flasicu tj oko 100 i mrzelo me dalje. E sad, obzirom da ja to nikada ne muzem, a toliko ga ima, kako se nikada nije upalilo?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 14.9.2012 14:05:10
|
|
|
|
Maja31
|
Moja beka sada sisa na tri sata, ali izvuce samo iz jedne oko 8 minuta i drugu nece uopste, ako se prevari pa prihvati i drugu, kada je podignem da podrigne, obavezno bljucne. Tako da jednu uvek moram da izmuzem. U prvom mesecu je sisala po 10 minuta i jednu i drugu, na dva sata, verovatno je ojacala pa brze vuce. Inace za mesec dana je dobila 1500, i porasla 1,5 cm. 4600 imala sa punih mesec dana, za 20 dana imamo zakazanu kontrolu i vakcinu, pa cemo videti kolika ce biti.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 18.9.2012 14:02:51
|
|
|
|
marince1
|
Opet ja na ovoj temi Od juce mi D. mnogo slabo rucka.Sisa tek mozda par minuta i posle spava.A ima mleka,kad joj ponudim na flasicu,nece ni tako Neznam sta bi moglo da bude.Da nije resila da drzi dijetu,posto joj tepaju debelguza?
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.9.2012 9:46:07
|
|
|
|
tixy1
|
Joj, sto su meni osetljive bradavice, ne mogu nista da obucem,apsolutno me sve iritira! ima li neka isti problem, sta da radim?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.9.2012 9:49:10
|
|
|
|
minavb
|
Nemam iskustva, ali sam pratila druge mame. To će proći najkasnije za mesec dana, a ti maži lanolin na bradavice ili onu Multi mam kremu.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.9.2012 9:51:22
|
|
|
|
tixy1
|
mazem mazem! uh, cu da poludim, i povetarac od hodanja mi smeta.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.9.2012 9:55:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam nosila grudnjak odgovarajuće veličine (da ne steže, ali da ne bude ni malo velik, on je stajao fixno na bradavicama, tako da nije bilo nikakvog trenja, pa je "bol" bio slabiji. Možeš staviti i one tufere u grudnjak, preko bradavica, tako ćeš još više ublažiti direktan kontakt sa podkošuljom, majcom.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.9.2012 10:01:27
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Nemoj da nosis siroko oko grudi,ja jos uvek dojim i nosim brus za dojilje i tufere one jednokratne,a u pocetku sam imala ragade pa sam stavljala multimam komprese i super su mi pomogle...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.9.2012 10:09:51
|
|
|
|
tixy1
|
hvala, probacu, imam par kompresa
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.9.2012 15:13:44
|
|
|
|
Zemunka85
|
Da li mleko u zamrzivacu moze da se cuva u onim bocicama za urin? U cemu jos?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.9.2012 15:53:26
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Zemunka85 Da li mleko u zamrzivacu moze da se cuva u onim bocicama za urin? U cemu jos? Pothranjivanje majčinog mleka <- KLIK
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.9.2012 22:00:27
|
|
|
|
Bebilina
|
Marince jel vam se povratio apetit? Verovatno joj je tako doslo, nije bila gladna. I mi odrasli imamo takvih dana Moj delija siki i lepo raste (kuc-kuc ). Mnogo sam ovog puta opustena- ne merimo se cesto, vidim da je sit, lepo spava, lepo kaki i piski ko fontana Dodali smo bili do prosle nedelje oko 2kg, porasli 7.5cm, glavica 2cm. Ne pratim vise kad i koliko sisa jer mu poznajem gladan plac i ostale signale pa mu dam cim zatrazi. A i to dal samo jednu ili obe strane prazni- nemam vise evidenciju, kako kad, ponekad popije samo da utoli zedj, a ponekad presusi obe strane skroz.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 22.9.2012 21:17:47
|
|
|
|
marince1
|
Bebilina povratio joj se aptit. kazi mi,ti ne izvlacis posle sisanja pumpicom ni rucno? I mleko ti nadodje normano,ne zacepe ti se kanali?
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 23.9.2012 16:23:35
|
|
|
|
Bebilina
|
Nista ne diram Marince, ni rucno ni pumpicom. Pumpicu sam samo jednom isprobala da vidim dal radi i dal nova kapa dobro pase po velicini. Malecki sve pojede, vuce uglavnom dok ne zaspi, pa i tad mu onako vibrira bradica sto znaci da mleko jos izlazi, ono najgusce- dezert Ne skidam ga dok sam ne pusti, a cerku recimo jesam kad mislim da je zaspala. Zato je on dodao duplo od nje za isto vreme. Ja grudi imam male i nisam krupna zena, pa se ljudi obicno cude kad kazem da samo dojim, a on ovoliki. Nema to veze- mleka ce uvek da ima dok on trazi, nikad nece da presusi skroz, tako me je babica savetovala. Nocas se nije budio skoro 9h. Kad jeste ja mokra, grudi ko baloni. Ispraznio jednu stranu i zaspali smo oboje. Pola sata kasnije se ja budim i dam mu onako usnulom drugu stranu. Sve izvukao a da oci nije otvorio i nastavio do kasnog jutra. Mislim da mi je mleko nadoslo zbog hrane, al eto on ce jesti koliko mu ponudis, sto mu je visak pojede pa ispljune.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.9.2012 11:35:54
|
|
|
|
jabukica
|
Bebelina, ma da i moje su grudi male, a moja Tijana u subotu ima 5 i po meseci i danas merena na redovnom pregledu imala 10,450kg, a što se dohrane tiče nedavno smo počeli malo jabuku i šargarepu, ali to ona skoro sve ispljune, jedva nešto malo pojede :)))
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.9.2012 13:21:44
|
|
|
|
vukosava
|
Ja koliko primecujem najbolje ide dojenje zenama sa malim grudima. Nema sala da pritiska mlecne zlezde...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?