|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
28.9.2012 21:06:23   
Torbica
Vukosava, u pravu si. Kod mene ista prica. Male grudi a mleka na izvoz. Pa mi je patronazna rekla da mi je cela dojka u zlezdi, nema masnog tkiva.
Moj momcic je 7200gr, tri dana pre puna tri meseca. A rodjen sa 3530, vec se udvostrucio, masala. Kod mene ide samo dojenje do 6 meseci, tako sam i sa prvo dvoje i onda hranica lagano, da bi sa punih 9 meseci ostali na dva podoja, ujutro i uvece.
Tixy, ja bez tupfera ni ne mogu, jer kako nadodje mlekce, tako mi i curne, a u pocetku mi je to bas ublazilo osetljivost bradavica.
Pozz

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 626
28.9.2012 22:30:06   
bojanica7
malo off, al moram da iskomentarisem kako su vam napredna deca user posted image male grudi - velika decauser posted image

Panta rei

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 627
28.9.2012 23:15:35   
Snelle

IZVORNA PORUKA: vukosava

Ja koliko primecujem najbolje ide dojenje zenama sa malim grudima. Nema sala da pritiska mlecne zlezde...

Ja sam imala ogromne grudi i jako puno mleka i nisam imala problema sa dojenjem.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 628
29.9.2012 0:00:12   
bojanica7
ajd kad se vec hvalimo user posted image i ja imam velike grudi i nemam nikakvih problema s dojenjem user posted image

Panta rei

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 629
11.10.2012 15:13:57   
pocahontas
moja beba ima mesec dana a mene bradavice i dalje uzaaaasno bole :( nadam se da ce proci uskoro, mi ne odustajemo i dalje samo sikimo :)

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 630
11.10.2012 15:31:11   
jabukica
pa moje su grudi inače male, ali odkad dojim izgledaju kao da sam ugradila silikone, ovo leto sam bila zadovoljna njihovim izgledom u majičicama na bretele user posted image , doduše bile su one veće i u trudnoći ali se nisu toliko primećivale od stomaka, zato se sad više primećuju :)

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 631
12.10.2012 9:47:32   
pandina
Moje grudi su inace male i volela sam sto je tako. Sada kada dojim su ogromne i providne, pune nabreklih plavih vena, arterija, cega li....u svakom slucaju grozno za videti.

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 632
12.10.2012 15:15:28   
jabukica
joj pandina i ja imam te plave vene user posted image

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 633
12.10.2012 17:04:42   
pandina
user posted image

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 634
12.10.2012 17:22:29   
Torbica
Pandina, ista prica kod mene, ali dva puta mi se sve vratilo na prvobitno stanje, bukvalno. Nadala sam se da ce mi posle dojenja ostati vece grudi, ali cvrc, nista od toga, tako da opusteno, bice opet male i lepe kad bebac poraste!user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 635
12.10.2012 18:23:02   
pandina
Torbice, nadam se tome user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 636
24.10.2012 14:13:48   
Alexxa
E, ovako, imam problem, zapravo ne znam koliko je to problem, s obzirom na to da nemam bolove niti bilo šta slično. Ja moju devojčicu već 2 meseca dojim samo sa desne sike, a levu ne izmuzavam, lenja samuser posted image . Kada pritisnem bradavicu sa leve iz nje izlazi mleko. Inače, problem sa levom mi je što mi je bradavica, jako čudna, ogromna i ne bih rekla uvučena, ali gornji deo je za nijansu uvučeniji od donjeg, imali smo sor, koji na njoj slabo prolazi, a na desnoj je odmah prošao, posle lečenja, naravno, a i prepelica je poslednji put pri dojenju napravila ranice na njoj, koje su prošle baš brzo. Ponekad pokušam da je savim na nju da sisa, ali bol je nepodnošljiv, a ovako, ponavljam, nemam nikakve bolove. Kupila sam silikonske bradavice, ali odbija ih, isto kao što odbija i varalicu i flašicu, uprkos mom trudu da ih prihvati. Da li neko ima iskustva sa dojenjem samo sa jedne sike? Eh, da, napredovala je 3 kg za 3 i po meseca, a porasla čak 15, 5 cm, tako da dobija dovoljno mleka, a grudi su mi zaista velike, pravi mali rezervoariuser posted image !

< Poruku je uredio Alexxa -- 24.10.2012 14:16:22 >

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 637
24.10.2012 14:52:41   
MarijaBg
Ja bih rekla da ti ta leva sika nije bas izlecena ili prosto nije razradjena uopste pa zato boli user posted image
Jesi li je dojila redovno i iz leve u pocetku pa prestala ili nisi uopste? Mislim da bi trebalo da je ubacis u upetrebu dok ti nije skroz mleko presusilo, moguce je da joj uskoro nece biti dovoljno mlekca samo iz jedne...

(odgovor članu Alexxa)
Direktna veza do poruke: 638
24.10.2012 18:17:53   
Alexxa
Dojila sam je iz obe, prvih mesec i po dana, a ona je uvek bila bolna, mada podnošljivo. Moram da nađem neko rešenje, po mogućstvu manje bolno!

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 639
24.10.2012 18:52:44   
MarijaBg
Ako ti nije problem, idi kod ginekologa da ti pregleda grudi, pa onda smisljaj sta ces dalje. Moras da iskljucis upalu i gljivice...

(odgovor članu Alexxa)
Direktna veza do poruke: 640
26.10.2012 22:31:56   
RTajči

IZVORNA PORUKA: MarijaBg

Ako ti nije problem, idi kod ginekologa da ti pregleda grudi, pa onda smisljaj sta ces dalje. Moras da iskljucis upalu i gljivice...

Jel te samo boli ili ti pucaju bradavice?

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 641
26.10.2012 23:15:43   
magnetic
Ja vec danima razmisljam da prekinem sa dojenjem,Visnja se strasno grize.Kad se spremam za podoj muka me vec hvata.

Sta mislite je l' jako rano jos za kravlje mleko?

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu RTajči)
Direktna veza do poruke: 642
27.10.2012 8:04:47   
MarijaBg
Za prekid dojenja po meni nije rano, moje dete je samo pocelo da odbija u tom periodu, da bi skroz prekinuli sa 10 ipo meseci. Ona je sad vec velika, lepo rucka sve i mleko joj treba samo ujutru i uvece...
Sto se tice kravljeg mleka, to je samo tvoj izbor, mi smo po prekidu dojenja presli na kravlje, ali nam donese domace. Njoj je prijalo, tvojoj bebi ce mozda biti jako, mozes da probas svakako. Opet mnogi daju adaptirano mleko do 2 godine, pa i posle toga. A o stetnosti kravljeg melka, mozes da citas na temi, svako ima svoje misljenje, pa kako odlucis...

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 643
27.10.2012 10:10:49   
Anoniman
magnetic, ja bih još sačekala sa kravljim.... Mi smo Mihajlu probali dati taman u tom nekom uzrastu i on je jako loše odreagovao, a bio je na AD mleku, ja nisam mogla da dojim... Sve u svemu, kako ti odlučiš. ali ja mislim dok su ovako mali da njihov metabolizam nije spreman za kravlje, kozje ili bilo koje drugo mleko životinjskog porekla...

(odgovor članu MarijaBg)
  Direktna veza do poruke: 644
27.10.2012 11:17:22   
Alexxa

IZVORNA PORUKA: RTajči

Jel te samo boli ili ti pucaju bradavice?

Imala gljivice, nemam upalu, sad je sve u redu, bila sam kod ginekologa, a ono i dalje ludački boli i da, puca mi koža na bradavici...
Juče i prekjuče sam po jedan podoj imala sa te kritične leve i odmah mi je ispucala koža...

(odgovor članu RTajči)
Direktna veza do poruke: 645
27.10.2012 12:45:14   
MarijaBg

IZVORNA PORUKA: Alexxa

Imala gljivice, nemam upalu, sad je sve u redu, bila sam kod ginekologa, a ono i dalje ludački boli i da, puca mi koža na bradavici...
Juče i prekjuče sam po jedan podoj imala sa te kritične leve i odmah mi je ispucala koža...

Probaj sa lanolin kremom, namazes pre podoja, nista ne smeta bebi, a lepo stiti kozu. Verovatno ti prosto nije razradjena ta sika, a bradavica jos uvek osetljiva...

(odgovor članu Alexxa)
Direktna veza do poruke: 646
27.10.2012 16:47:45   
magnetic

Za prekid dojenja po meni nije rano, moje dete je samo pocelo da odbija u tom periodu, da bi skroz prekinuli sa 10 ipo meseci. Ona je sad vec velika, lepo rucka sve i mleko joj treba samo ujutru i uvece...
Sto se tice kravljeg mleka, to je samo tvoj izbor, mi smo po prekidu dojenja presli na kravlje, ali nam donese domace. Njoj je prijalo, tvojoj bebi ce mozda biti jako, mozes da probas svakako. Opet mnogi daju adaptirano mleko do 2 godine, pa i posle toga. A o stetnosti kravljeg melka, mozes da citas na temi, svako ima svoje misljenje, pa kako odlucis...

Znam da komotno mogu poceti sa odvikavanjem sto se tice bebinog uzrasta,nego me to sa mlekom plasi.Cak i ako prihvati ukus mleka cinjenica je da u crevima pravi ''dar-mar''.Dunju sam dojila godinu dana i posle toga je super prihvatila kravlje,a adaptirano nije htela nijedna ni da pomirise.Stvarno dajem sve od sebe da dojim sto duze,ali su mi bradavice na izmaku snagauser posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 647
27.10.2012 16:51:57   
magnetic

IZVORNA PORUKA: n i n a

magnetic, ja bih još sačekala sa kravljim.... Mi smo Mihajlu probali dati taman u tom nekom uzrastu i on je jako loše odreagovao, a bio je na AD mleku, ja nisam mogla da dojim... Sve u svemu, kako ti odlučiš. ali ja mislim dok su ovako mali da njihov metabolizam nije spreman za kravlje, kozje ili bilo koje drugo mleko životinjskog porekla...

Ja sam jos davno odlucila da dojim do godinu dana,al' dzabe kad boli.I to ne samo dok sisa,nego me sada vec boli i na sam dodir.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 648
27.10.2012 19:15:21   
Anoniman
A šta misliš da se izmuzaš dok imaš pa da joj daješ na flašicu?

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 649
27.10.2012 19:42:00   
MarijaBg

IZVORNA PORUKA: magnetic

Znam da komotno mogu poceti sa odvikavanjem sto se tice bebinog uzrasta,nego me to sa mlekom plasi.Cak i ako prihvati ukus mleka cinjenica je da u crevima pravi ''dar-mar''.Dunju sam dojila godinu dana i posle toga je super prihvatila kravlje,a adaptirano nije htela nijedna ni da pomirise.Stvarno dajem sve od sebe da dojim sto duze,ali su mi bradavice na izmaku snagauser posted image

I ja sam htela da dojim godinu dana, ali moje dete nije user posted image
A jesi joj uvela kravlje kroz kasice? Mom detetu stvarno nije smetalo kravlje, potuno isto je kakila, bila raspolozena, spavala... Nekih mesec dana ranije sam joj uvela kroz Lino kasice kravlje... Ne znam, ako mislis da ce joj smetati, predji prosto na adaptirano za flasicu ujutru i uvece, a za kasice kravlje user posted image Lepo je dojenje, ali kad postane muka, ja sam za prekidanje. Posebno ako se budi nocu da siki, krajnje je vreme da joj ukidas bar te nocne. A i istrazivanja kazu da je mnogo lakse ukinuti dojenje do 10-og meseca nego kasnije.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here