|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kakvo autosedište za bebu?
17.10.2012 23:23:18   
Sanchy
KLIK mozda ovde

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1726
17.10.2012 23:23:59   
Anoniman
Ispod tabele imate značenje boja, Pa toliko znate nemački da znate da "sehr gut" znači "vrlo dobro", "gut" znači "dobro", dakle, skala je opadajuća, te je crveno najgore.

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1727
17.10.2012 23:24:46   
Anoniman
Ođe na spisku nema Belelija? Aok mene? user posted image

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1728
17.10.2012 23:34:05   
Ana RR
Sanchy, ne slažem se u tome da pružaju istu bezbednost, to je i dokazano silnim testovima. Naravno, ima i onih koja su jako skupa a loše su prošla testove, i to je baš skoro i bilo u jednoj emisiji na tv-u. Bilo je tu i nekih prilično zvučnih imena koja su jako razočarala na testovima ali ti testovi upravo tome i služe, da se zna da se tu ne prodaje ime.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1729
17.10.2012 23:34:34   
Snelle
Pa to jeste problem, jer je testirano svega 20ak modela. Verovatno su testirali samo modele onih koji su dali najviše šuški user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1730
17.10.2012 23:41:39   
Azra_

IZVORNA PORUKA: ica82

Ima li neko
Cam ili neo nato ili ovo Fisher Price

Sorry Gae, nisam nista lose mislila, samo me vec boli glava od preteranog razmisljanja, ata ako i kako, pa ne bi bili valjda toliki idioti da stave nesto sto moze bebi u autosedistu naskoditi, a pritom pozadi postoji isofix, dakle vodili su racuna o tome da tu treba/moze as da stoji. Slazem se da treba as da bude bezbedno, ali takodje mislim da nije isto bezbedno ako ga stavis u drndavog juga ili novog mercedesa (ja nisam u ovoj grupi, da me neko pogresno ne protumaci user posted image ), a bezobrazno su skupi.

Mi imamo FP, sličan model. Oko 100e je bio. Zadovoljni smo sasvim...

(odgovor članu ica82)
Direktna veza do poruke: 1731
18.10.2012 2:03:33   
Anoniman
ico skines google chrome, besplatan i je sasvim je ok, on te pita da li ces da ti prevede stranicu
ovo je ADAC iz 2012
u koloni posle godine prozivodnje je cena, isofix, ADAC ocena, bezbednost, ergonomija, zagadjivac i odrzavanje. mnogo sedista koje nije proslo test 2011-te proslo je 2012-te i obrnuto.
i ja zalim sto je testirano tako malo modela, ali ako je ADAC neutralan - zasto ostale kompanije nisu platile da se njihova sedista testiraju? i zasto bi onda Graco cak i jedan Recaro platio da se kotira tako lose?
ako nista drugo imas dobru smernicu. citala sam da iako ameri imaju mnoga druga sedista da izaberu vrlo cesto uzimaju evropska jer su ovde kriterijumi stroziji. da je bilo po mom zenskom mozgu uzela bih ono lepo zeleno i sta ja imam da mislim o sigurnosti. posto sam ukljucila i praktican deo razmisljala sam o sirini, tezini, rastucem detetu i mozda jos jednom sedistu pored, spavanju, preglednosti, rukovanju i prvo i pre svega - sigurnosti.
sta vam znaci "m smo zadovoljni"? cime? pa znacete da li ste zadovoljni tek kad ono ispuni svoju pravu svrhu (pujpujpuj).

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 1732
18.10.2012 8:19:08   
Azra_
Ovde se svašta može pročitati, zaista! Dok sedište ne ¨ispuni svoju svrhu¨ gledamo u pasulj, čekamo da se to desi pa da dam komentar i podelim utiske sa ljudima na forumu. A dok se to ne desi, dete će se samo voziti u svom sedištu i uživati!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1733
18.10.2012 8:25:44   
Snelle

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

i ja zalim sto je testirano tako malo modela, ali ako je ADAC neutralan - zasto ostale kompanije nisu platile da se njihova sedista testiraju? i zasto bi onda Graco cak i jedan Recaro platio da se kotira tako lose?

user posted image
Nisu platili da se kotiraju loše, nego su određene firme platile testiranje svojih sedišta, jer je naravno svaki proizvođač ubeđen da je njegovo sedište vrhunskog kvaliteta, jer da nije tako ta ista sedišta ne bi ni proizvodilli. Na ovaj način ukoliko njihovo sedište dobije visoke ocene dobijaju odličnu reklamu i samim tim i dobru prodaju.
Btw, nema potrebe da se u rano jutro sekiraš oko mojih postova, pa negativu izbacuješ u beležnici i prozivaš moju diplomu user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1734
18.10.2012 11:33:31   
Anoniman
Na ovaj način ukoliko njihovo sedište dobije visoke ocene dobijaju odličnu reklamu i samim tim i dobru prodaju

znaci ipak je do kvaliteta a ne do balkanskog potplacivanja dobre reklame. nije ceo svet izopacen kao mi.

Btw, nema potrebe da se u rano jutro sekiraš oko mojih postova, pa negativu izbacuješ u beležnici i prozivaš moju diplomu

ako procitas par postova iznad shvatices da nije rec o tebi, osim ako nemas duplih naloga. tako da nije rec o mojoj negativi nego o tvojim hormonima. i doticnoj je receno sve u "lice", rekla bih i tebi da imam sta.
bar sad znam da imas diplomu user posted image

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1735
18.10.2012 13:17:40   
Snelle
IZVORNA PORUKA: BlackBetty

Na ovaj način ukoliko njihovo sedište dobije visoke ocene dobijaju odličnu reklamu i samim tim i dobru prodaju

znaci ipak je do kvaliteta a ne do balkanskog potplacivanja dobre reklame. nije ceo svet izopacen kao mi.

Nisam ja na to niti pomislila niti rekla. Rekla sam da su dali šuške. Dakle, ja dam šuške da se moje sedište testira. Naravno da nisu svi izopačeni kao mi.

ako procitas par postova iznad shvatices da nije rec o tebi,

Onda ti se izvinjavam. Tvoja negativa je bila odmah posle mog posta, tako da nije do hormona. Hormoni su, hvala što brineš, koliko-toliko pod kontrolom user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 18.10.2012 13:22:27 >

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1736
18.10.2012 22:04:59   
ica82
Hahaha konacno sam skapirala da sam sve vreme bila u pravu, poenta je da kao sto ste rekle i jeste malo sedista testirano, a ja sve vreme pokusavam da nadjem rezultate za ova tri koja sam navela, i htela jos Beleli da dodam na tu listu. I meni nije jasno na osnovu cega je neko zadovoljan ili ne autosedistem, osim koliko detetu odgovara, ali ne znam da li ste primetile da napadate samo one koje kazu da su zadovoljne a imaju neko jeftinije sediste, dok npr. Gae (nista licno, samo si upecatljiva user posted image ) niko nije pitao na osnovu cega je ona zadovolja.

Snelle hvala puno na ulozenom trudu, biraces krevet, obecavam user posted image

BB hvala na konkretnim savetima, zaista su korisni, bez nekog preterivanja, vec sve lepo navedeno user posted image . Napisala si da NeoNato niko pozitivno nije ocenio, a ima li negativnih ocena, posto ja jednostavno nista o njemu ne mogu da nadjem, a najvise mi se svidelo na prvi pogled (od ova 3 navedena)

< Poruku je uredio ica82 -- 18.10.2012 22:12:29 >

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1737
18.10.2012 23:37:05   
Anoniman
svako ce izabrati sediste kakvo hoce, mi kada smo bili mali nismo ni imali sediste... ja sam mogla za sediste da dam i tih 3oooo (sveki devizna, radi u nemackoj) ali uzela sam chipolinovo, kod nas je bilo oko 13000, i sluzi svrsi, stabilno je, cak sam u caspoisu moja beba citala da spada u sigurnija sedista, pozitivno je ocenjeno, a i putovali smo letos do Tasosa, Una je ceo put prespavala u njemu, lepse nego u svom krevecu...

< Poruku je uredio Unina mama -- 18.10.2012 23:38:41 >

(odgovor članu ica82)
  Direktna veza do poruke: 1738
19.10.2012 2:09:06   
Anoniman
pitala sam vlasnike Recara na osnovu cega su zadovoljni, imas par strana unazad.
Za FP sedista kazu da su stabilna, cvrsta, laka za odrzavanje i montiranje, dete vidi kroz prozor, nije previse slobodno da landara po sedistu a nije ni pritegnuto kao kod Cybex-a, podesava se ovo i ono i statijaznam ... bas sam htela ovo sediste, najvise zbog hvalospeva neki deka sto je ostavio na nekom forumu.
na tom istom forumu sam citala i negative o neonato sedistima, al da me ubijes ne bi mogla da ponovim. vrlo brzo smo mm i ja iskrristalisali da ce to biti Britax (sad mislim da je Romer), Recaro ili Cybex. Cak iako je Concord lepo ocnjen na ADAC testu nije dobro prosao kod roditelja pa smo ga kurtalisali sa liste. Pogledaj i proslogodisnji test pa i njega uzmi u obzir.
kucaj u pretrazivac ime sedista i customer review, prati posebno UK sajtove posto su kriticniji od ostalih. testovi su samo jedna smernica, korisnici su podjednako bitni.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1739
19.10.2012 9:56:45   
Anoniman
Zadovoljna sam jer je sedište udobno, dovoljno široko da je nigde ništa ne žulja, štitnici od bočnih udara se lako podižu i prate rast deteta, lako se kopča i kada se zategnu kaiševi je ne stežu a opet ne može da se izmigolji, kada se otkopčava pišti te ako veće dete i nauči da ga otkopča znaćete da treba da stanete, pojasevi se nigde ne usecaju, materijal je takav da se ne znoji previše u njemu ni leti bez klime u kolima, lako se održava i lako se postavlja i kad se pravilno zategne nema lufta, stabilno je, ne spušta se previše da bih morala da razmišljam o cimanju vrata pri kočenju, i pored toga što se ne spušta sedište ona u njemu spava čvrsto i po nekoliko sati... Najzadovoljnija sam jer je dobro prošlo testove i znam da je bezbedno, jedna od činjenica koja mi je donekle pomogla u odluci je i ta da Recaro proizvodi sedišta za trkačke bolide i avione, pa ako neko ima predstavu o tome kako najbolje zaštititi onoga ko u istom sedi onda su to oni... I kao šlag na torti moje dete je zadovoljno, ne buni se kad seda u njega, strpljivo čeka da je vežem i zategnem pojaseve, voli da se vozi u njemu...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1740
19.10.2012 11:44:03   
nela79
Ljudi, tj. zene moje,

I ja sam za sigurnost svog djeteta i volim ih obojicu do neba i vise. Ali mi jednostavno nismo u mogucnosti da kupimo sjediste od koliko ste spominjale ...300 eura.
Ta jednostavno nisam mogla ni da razmatram. Ja uvijek gledam neku zlatnu sredinu. Ni najskuplje ali ni najeftinije. Mislim da smo i za starijeg sina i za ovog mladjeg sjedista platili oko 75 eura. Matija (mladji) od samog pocetka nije imao nikakav problem sa sjedistem(Nanija sjediste- od 9-36 kg)ali je zato Vanja do prvog rodjendana urlikao, ni iz ulice nebi izasli a on je vec visio po meni. Znam, ni to nije sigurno, ali ...ne znam sta bi vam rekla, umirila bi ga u krilu , pa ga vratila u sjediste i onda opet Jovo na novo.
Zato ja uopste ne raspravljam ni sa kim o mojoj kupovini. Obojica imaju sjediste, nisu naskuplja, ali platna su izdrzljiva, lako se oba namjestaju u auto a i tregeri im se lako podesavaju. Tako da sam ja za sad zadovoljna.
O onom zadnjem provjeravanju necu ni da razmisljam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1741
19.10.2012 11:45:53   
Sanchy
A gore u nekom clanku sam procitala da su pojedina Recaro sedista napravljena od toksicnih materijala i ajde sad ti znaj koja pojedina jedino ako ima po netu da se pronadje koji konkretno model...A das tolike pare>..i opet dobrim delom placas samo ime eto Recaro je vec poznat po proizvodnji sedista za bolide pa koje ce biti sigurnije za dete nego njihova...i dalje mislim da se tu dosta manipulise rezultatima tih testova itd,jer trziste kojima su ovi proizvodi namenjeni je ogromno,ne treba se zaletati u svakom slucaju..ja i dalje proucavam i uporedjujem ,videcemo...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1742
19.10.2012 12:39:19   
Anoniman
A kako bi bilo da sve to daš u rubrici oglasi?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1743
19.10.2012 12:48:35   
Anoniman
Bilo bi super, samo ljudi na RR nemaju pojma da ta rubrika postoji, pa to smatram kompletnim gubljenjem vremena Tebi ako se ne čita, nemoj čitati. I ja čitam gomilu postova za koje smatram da im nije mesto tamo gde su napisani, pa ne filozofiram. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1744
19.10.2012 14:03:59   
Anoniman
Baš nikad?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1745
19.10.2012 14:24:36   
soni
ne mogu da verujem da i ova tema ide ka zakljucavanju...strasno!!!!

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1746
19.10.2012 14:26:37   
Mery78
E draga, tako je to kad nekom Bog stedi na mozgu

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1747
19.10.2012 14:27:55   
soni
user posted image

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Mery78)
Direktna veza do poruke: 1748
19.10.2012 14:39:49   
Dve_srece_najvece_
Bash me zanima gde se nasa sedista nalaze na tim testiranjima.

Ja sam isto zadovoljna nasim sedistima, i mogla bih komplet da citiram post od gae, jer se u potpunosti slazem.... i daj boze da sedista nikad ne ispobamo u pravoj svrsi.... Inace nasa su chipolino felice user posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1749
19.10.2012 14:52:54   
ica82
Jako mi je drago da cujem da su svi koji imaju chipolino zadoovoljni,mi imamo njihovo jaje, Nemanja se izvozao supr u njemu. I meni je bezbednost na prvom mestu, zato i pokusavam da se raspitam, Cemu uopste sliuzi atest koji sediste ima, ja sam mislila da je to neka `garancija` da je sediste proslo testove. Ovo sto je BB napisala za fisher price mi skroz ima logike i zato njega izbacujem iz daljeg razmatranja. A Camovo sediste niko nema?

(odgovor članu Dve_srece_najvece_)
Direktna veza do poruke: 1750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here