Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 14.10.2012 23:45:11
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ica82 Pa mislim da se to odnosi na vazdusni jastuk napred i to kada je beba u jajetu, tj. okrenuta naopacke i on se mora iskljuciti, postoji i svetlosni signal koji na to upucuje. Malo mi je van pameti da bi neko stavljao vazdusne zavese u kola koje se ne mogu iskljuciti, a da to moze naskoditi detetu koje sedi u as. Kao sto si u nekom od prethodnih postova napisala, to je projektovano tako, nije neko seo i nazvrljao Ima dosta automobila u kojima se ni suvozački airbag ne može isključiti, dečija as su projektovana po bebama, ne i automobili, bar ne svi. Ne misllim ništa loše i ne znam ništa o zavesicama i jastucima pozadi jer ih naš auto nema, ali mislim da ne može da škodi prostudirati i to ako već imate.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 14.10.2012 23:49:52
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: ica82 IZVORNA PORUKA: bubulence mi smo uzeli ovo http://www.justclick.rs/catalog/product_info.php?cPath=27&products_id=4480 nije skupo a prezadovoljna sam i moja sestra ima chipolino , samo ono vece, isto je prezadovoljna, kao i mi jajetom Reci mi molim te , u koliko polozaja se moze oboriti, kada dete zaspi? nema ono kalsicno , 2 ili 3 polozaja, mozes da naginjes koliko ti odgovara. ako me razumes. pritisnes dugme i vuces . mada nije bas neki lezeci polozaj, ali je nama dovoljno sto se bar malo 'zavali'
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 14.10.2012 23:51:54
|
|
|
|
Sanchy
|
Ja kada sam procitala da treba iskljuciti vazdusne jastuke poslala sam mm u servis da mu to urade posto smo nasli samo napred dugme za iskljucivanje a as je naravno pozadi...tamo su mu rekli da se to iskljucivanje odnosi samo na prednje sediste a da se poyadi u slucaju nezgode,ne daj Boze aktiviraju te neke zavesice i da to ne moze da naskodi bebi i cak je i vrlo pozeljno da ih vozilo ima...eto..
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 14.10.2012 23:56:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi imamo ovo sediste chipolinovo sto je bubulence postavila link, i prezadovoljni smo, nase je tirkizne boje...
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 15.10.2012 0:07:42
|
|
|
|
ica82
|
Ima li neko Cam ili neo nato ili ovo Fisher Price Sorry Gae, nisam nista lose mislila, samo me vec boli glava od preteranog razmisljanja, ata ako i kako, pa ne bi bili valjda toliki idioti da stave nesto sto moze bebi u autosedistu naskoditi, a pritom pozadi postoji isofix, dakle vodili su racuna o tome da tu treba/moze as da stoji. Slazem se da treba as da bude bezbedno, ali takodje mislim da nije isto bezbedno ako ga stavis u drndavog juga ili novog mercedesa (ja nisam u ovoj grupi, da me neko pogresno ne protumaci ), a bezobrazno su skupi.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 15.10.2012 0:29:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Ico ja sam bas studirala ovu temu, nisam htela da dam mnoogo nepostojecih novaca za sediste koje ne vredi toliko Elem, Fisher&Price su prestali da proizvode sedista 2001. godine, pa bilo koja sedista sto ima da se kupe su stara. Preporuka neke nemacke agencije za bezbednost je da sedista - bila u sudarima ili ne - treba menjati na 6 godina (ako je ucestvovalo u sudaru treba ga svakako menjati) posto je sve to od plastike u manjim ili vecim kolicinama a ona vremenom propada. Sediste koje se meni jaaako dopalo, ima sve pohvale Engleza, Amerikanaca i Australijanaca a cena je i vise nego pristojna je povuceno iz prodaje pre 11 godina! Ako ti ova info znaci nesto - obrati paznju na godinu proizvodnje. Neo nato nisam nasla da je iko pozitivno ocenio sem proizvodjaca. Cam nisam gledala. Imali smo mogucnost da nabavimo bilo koje sediste pa sam gledala ateste o bezbednosti, kako u Evropi tako i u USA (Evropski su mnogo stroziji) ali sam pratila i ocene roditelja, oni su mi nekako merodavniji. Po njima F&P su strava sedista, ali nema ih vise novih. Da se pohvalim - mi smo uzeli Cybex 0-36. Na duge staze isplatilo nam se, posto bi morali od 3-ce godine da mu kupimo novo, najbolje je ocenjeno unazad 2 godine, i da-moje dete ce biti u sedistu dokle god ga ne preraste i fizicki ne moze da stane u njega. Neke greske mogu da napravim samo jednom.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 15.10.2012 0:32:20
|
|
|
|
Anoniman
|
inace - kupili smo ga u nemackoj, burazerov drugar nam je doneo posto zivi tamo i dolazio je ovde bas tada. cena kod nas je bila 250e, tamo je bilo 207e, on je dobio popust od 5% zato sto je porucio online i sa povracajem poreza nas je izaslo 177e. vredi?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 15.10.2012 9:20:54
|
|
|
|
Lu
|
Ribizla, nisam mogla tamo poslije da upadnem jer ste već roman napisale pa ću ti ovdje odgovoriti R. je u busteru ali još uvijek sa naslonjačem, nekako mi tako sigurnije mada on ima 25kg i 125 je visok a uskoro će napuniti 6 god., komotno bi mogla da skinem naslon a nešto se nećkam Kod nas u Bih je po zakonu od 5 god. sam buster, tj. podizač, a u Srbiji od 3? Meni se to učinilo rano da bi ja svoje dijete stavila na sam buster ali sad ako je kod vas takav zakon ok, mada bi ja stavila u onaj sa naslonjačem, ipak čuva i glavicu od NDB sudara
< Poruku je uredio Lu RR -- 15.10.2012 9:21:46 >
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 15.10.2012 14:10:33
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Ribizla, nisam mogla tamo poslije da upadnem jer ste već roman napisale pa ću ti ovdje odgovoriti R. je u busteru ali još uvijek sa naslonjačem, nekako mi tako sigurnije mada on ima 25kg i 125 je visok a uskoro će napuniti 6 god., komotno bi mogla da skinem naslon a nešto se nećkam Kod nas u Bih je po zakonu od 5 god. sam buster, tj. podizač, a u Srbiji od 3? Meni se to učinilo rano da bi ja svoje dijete stavila na sam buster ali sad ako je kod vas takav zakon ok, mada bi ja stavila u onaj sa naslonjačem, ipak čuva i glavicu od NDB sudara Kod nas je zakon da od 3 godine ne mora ni sedište ni buster nego lepo pustiš dete da leti po kolima... To za 3 godine sam našla na nekim stranim sajtovima sa specifikacijama sedišta.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 16.10.2012 14:05:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Lu
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 16.10.2012 14:13:15
|
|
|
|
Sanchy
|
Ta sedista su po meni preskupa ,naduvane cene kao i za peg pereg kolica i sta ti ja znam...mi smo kupili chipolino kolica i odlicna su za sad ..tako da cu pogledati i njihova sedista s obzirom da sam prethodnim izborom vrlo zadovoljna..ovo ovde sto citam pa ne mogu da verujem 300 evra za sediste
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 16.10.2012 19:30:41
|
|
|
|
Anoniman
|
naduvana ili ne bezbednost ima svoju cenu. najgore sto moze kolicima da se desi je da ti otpadne tocak. i nikom nista. a sta najgore moze da se desi sa losim sedistem? i ja imam chipolino kolica, ali njihovo sediste ne bi nikad uzela, ne zato sto sam snob nego zato sto mislim da nisu dobra, i ja amater i tamo neki strucnjaci. sve u svemu ico, procitaj iskustva mama, kako nasih tako i "stranjskih", ADAC rezultate kao i onaj USA test .. bem ga ... znam da su skupa sedista ali znam da ga ne kupujes da bi zadovoljila zakon nego sigurnost svog deteta.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.10.2012 0:22:49
|
|
|
|
Sanchy
|
Slazem se ,ali kao sto postoji zamena za peg pereg postoji i za sedista sa cenom od 300 evra..mislim stvarno sramota..
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.10.2012 13:54:58
|
|
|
|
MarijaBg
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Slazem se ,ali kao sto postoji zamena za peg pereg postoji i za sedista sa cenom od 300 evra..mislim stvarno sramota.. Ovo sto ti pricas je kao da poredis Fiat i Mercedes (lupila sam, ali neki krs i super-bezbedan auto)! Nije isto, nema zamene kada je autosediste u pitanju, nisi u pravu i nije lepo da ubedjujes mame koje nisu dovoljno informisane u tako nesto!!! U redu je reci, nemam love, bolje da uzem Chipolino nego nikakvo sediste, ali nije ok reci da je Chipolino zamena za Recaro, Cybex ili Romer. I mi imamo Chipolino kolica, nisu ni prici Peg-Peregu, tako da i ta prica pada u vodu! Ali smo se za sediste otvorili i kupili Recaro. A bogami cemo i booster njihov uzeti. Bezbednost nema cenu, ko god moze da odvoji malo vise para, neka prvo dobro razmisli i procita clanke, testove... Pita nekoga ko se razume...
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.10.2012 13:59:32
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: MarijaBg IZVORNA PORUKA: Sanchy Slazem se ,ali kao sto postoji zamena za peg pereg postoji i za sedista sa cenom od 300 evra..mislim stvarno sramota.. Ovo sto ti pricas je kao da poredis Fiat i Mercedes (lupila sam, ali neki krs i super-bezbedan auto)! Nije isto, nema zamene kada je autosediste u pitanju, nisi u pravu i nije lepo da ubedjujes mame koje nisu dovoljno informisane u tako nesto!!! U redu je reci, nemam love, bolje da uzem Chipolino nego nikakvo sediste, ali nije ok reci da je Chipolino zamena za Recaro, Cybex ili Romer. I mi imamo Chipolino kolica, nisu ni prici Peg-Peregu, tako da i ta prica pada u vodu! Ali smo se za sediste otvorili i kupili Recaro. A bogami cemo i booster njihov uzeti. Bezbednost nema cenu, ko god moze da odvoji malo vise para, neka prvo dobro razmisli i procita clanke, testove... Pita nekoga ko se razume...
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.10.2012 17:47:36
|
|
|
|
Sanchy
|
Poenta ovoga sto sam napisala jeste da se vodi racuna da se ne placa ime i reklama koja je priznacete cudo koliki uticaj moze da ima..Sto se tice kolica moja su chipolino perfekta model ovogodisnji ,snaja ima peg pereg ,malecka je sest meseci starija od moje bebe znaci nova su...chipolino se pokazao bolji u voznji po neravnom terenu tipa zemljani put ili kaldrma jer ima dva velika tocka koja su i predvidjena za takvu voznju naspram pega koji ima male tockice i drugo chipolino ima sediste koje se rotira ka mami i od mene sto je po meni veliki plus u odnosu na peg...nisam zapazila sta je to bolje kod pega,najiskrenije..isto kao i Avent...flasice su mi pozutele od ubacivanja u sterilizator a sam sterilizator isto Avent je posle tri meseca crko,neko je napisao da se i njemu Aventov grejac pokvario posle tri meseca dakle reklama je ucinila svoje da vecinia misli kako je Avent top a ocigledno nije tako....izvinjavam se ako je malo off ,zavrsila sam,dakle samo treba obratiti paznju sta se placa sa tih 300 evra zaista bezbednost i predpostavka da ono od 150 e ne valja nista ili se placa ime i reklama a jeftinija sedista tzv bezimena pruzaju istu vrstu bezbednosti..toliko ,nadam se da sam bila jasnija..
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.10.2012 22:36:18
|
|
|
|
ica82
|
A jel moze neko da mi da link gde mogu npr da vidim kako je ovo Neonato ocenjeno?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.10.2012 22:51:33
|
|
|
|
Anoniman
|
To poređenje Chipolino kolica sa velikim točkovima sa Peg Peregom sa malim točkovima na zemljanom putu je mešanje baba i žaba, uporedi ti svoja kolica sa Peg Peregom u toj klasi KLIK pa onda da pričamo ima li razlike a ne da porediš terenski Chipolino sa gradskim Peg Peregom na seoskom putu, ma važi...
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.10.2012 22:53:22
|
|
|
|
Snelle
|
Ico, vidi ovde test iz 2011. A pročitajte i ovaj članak. To je ono o čemu Sanchy govori - cena svakako ne mora da znači i kvalitet.
< Poruku je uredio Snelle -- 17.10.2012 22:57:29 >
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.10.2012 23:00:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Uskoro ću da prodajem ovakvo AS KLIK Moje je ISO FIX, moram da pogledam koliko košta novo, ali mislim da bih ga ladno dala po ceni ovog bez ISO FIX-a, možda i za manje. Očuvano je, jedino što sam miševe sa pojaseva odsekla, ali ako gori - imam ih, mogu se našiti nazad da iritiraju bebu. Elem, trenutno skupljam pare koje nedostaju za novo AS (zato kažem da ću uskoro prodavati, a ne da ga prodajem ovog časa), ali ako ima zainteresovanih, slobodno se javite na pp, da se dogovaramo.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.10.2012 23:06:49
|
|
|
|
ica82
|
Snele, ali ja tu ne vidim rezultate testova. Otvarala sam i to ADAC, ali ja tu nista ne razumem
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.10.2012 23:09:23
|
|
|
|
Snelle
|
Ico, evo skinula sam fotku. Ali jeste sve na nemačkom Možda neko može da rastumači?
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.10.2012 23:10:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi smo dobili neko bezvezeeee AS od Ringeraje KLIKNI Šalim se, imamo to Beleli AS i oooodlično jeeeeeeeeeee! Moram da proučim do kad mogu da turam Ninu u nj''.
< Poruku je uredio Trt Milojka -- 17.10.2012 23:11:05 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.10.2012 23:11:40
|
|
|
|
ica82
|
Pa da iste te tabele sam i ja gledala, mislila sam da mozda ima negde na engleskom
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.10.2012 23:19:48
|
|
|
|
Snelle
|
Ico, morala sam zbog tebe na google translate! Zbog toga, prva biram krevet u sobi u porodilištu Prva kolona su modeli, to si skapirala; druga se odnosi na bezbednost pri vožnji; sledeće ne znam; pa štetnost (verovatno se misli na materijale od kojih je napravljeno) i peto isto ne znam, ali sve to nije toliko ni bitno, koliko poslednja kolona, a to je ocena. Koliko vidim niža ocena znači bolji kvalitet, pošto su petice crvene i imaju minuse kao predznak.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Moje dete ima vaške!Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKEGrčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?