Ognjenka
|
Moj sestric od 3.5 godine, inace posednut automobilima: -tetka, 'ajde pricaj mi neku bajku. Onu o strasnom vuku i onoj...kako se zove...sto ima kapu onu? (inace sve bajke tako pamti: strasan vuk i ona, zli vuk i oni prasci, zla majka i ona na snegu devojcica-nikako da upamti dobre likove, samo lose) -Crvenkapa. Dobro, evo, bila jednom jedna... -Devojcica! Iz sume! -jeste... -tetka, a sta ona vozi? -crveni ferari (gde mi to pade na pamet da kazem?) -ajde mi pokazi taj "feri" nadjem mu ja sliku na netu, a on ce, potpuno razocarano: -ovo ne moze da se vozi po sumi, tetka. Treba joj dzip. Inace, sedimo u Meku, a on gleda neku devojcicu kako se igra, i ja mu kazem da ode i da je pita kako se zove. A on nesto nece. Ja pitam sto nece, a on kaze: -pa necu tetka...nije mi lepa. Posle dodje neki tata sa jednom bas malom devojcicom, i on opet gleda. Ja pitam: jel' to ova devojcica lepa? On klima glavom (stvarno je mala medena), i kaze: -ali ona ima dudu, i pelenu. Mala je. A ne cuje dobro. ja-kako ne cuje dobro? Otkud znas? Koki-pa ja sam joj rekao da sam ja Koki, ona me nije cula. ja-kad si joj rekao? on-sad, sapnuo sam. Ni ti ne cujes dobro. A sta njen tata vozi? Idi vidi.