Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 9:22:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Sinoć kad je mm stigao sa puta iskukali smo se jedno drugom do suza-on na ćaleta, ja na kevu... I opet ponavljam, koliko god meni zagorčavala, svekrva se jedina trudi oko Mihajla, i to na svoju štetu. Sinoć joj je opet pozlilo, pa danas nema pomoći od nje,a već nam opet treba za subotu... I ono što smo shvatili je da kad dođe beba mi nema kome da ostavimo decu na čuvanje (oboje u isto vreme) osim ako spavaju Neđo, ja kad sam aktivna nikad od njih ništa ne tražimo, ali sad je vanredna situacija, i mislila sam da to mogu da razumeju. Očigledno grešim
< Poruku je uredio n i n a -- 12.10.2012 9:24:34 >
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 9:24:02
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: Trt Milojka Nina, ne znam da li ćemo mi biti takvi, ali ću ti reći veliku životnu istinu - većina ljudi postaje sebična i samoživa sa starošću. Znam milion primera. Posmatram i moje pacijente, jako se brzo menjaju iz godine u godinu (kod mene su isti pacijenti) i kako stare, nekada drage bake i deke postaju sve sebičniji i grabe za to malo života i slobode što imaju. To je jednostavno tako. Pokušaj da se pomiriš sa tim, znam da je teško, ali što pre prihvatiš tu glupavu istinu - bolje po tebe. ovo je super sročeno! inače, moji recimo rade non stop, rade isto koliko i ja i više i ja od njih ne mogu da očekujem da menjaju svoj život zato što su dobili unuke. A kapiram, odgojili su nas troje, pa red je da imaju malo svog života. Ja ne mislim da babe i dede treba da se okrenu unucima...mislim da to nije fer. Dok su bili mladi nisu imali svoj život jer su imali nas, obaveze prema nama, pa ne treba i sad da čuvaju decu. ALi mi je ok da ponekad uskoče, da pripomognu, da se nadju!
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 9:24:21
|
|
|
|
Lu
|
E-bay mi nije poslao cipele koje su plaćene
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 9:25:26
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR E-bay mi nije poslao cipele koje su plaćene ju! pa valjda ce ti poslati?
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 9:26:25
|
|
|
|
Snelle
|
Nedjo, ne pričam o tome kad su roditelji kod kuće i uživaju! Ali , pobogu, žena ima kontrakcije, mora non-stop da miruje, treba joj još dva-tri meseca pomoći kako bi izgurala trudnoću! Trudnoća joj je rizična i ako roditelje to ne dotiče, stvarno nemam reči!
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 9:27:54
|
|
|
|
Lu
|
Pa valjda će, čekam već 22 dana! Nešto su mi smuljali kao nije dobra adresa pa sam slala ponovo pa sam krenula da ispunim formular za žalbu, ali kad je sve na njemačkom moram da prevodim i traže broj tel. tako da sam odustala jer šta ću kad me nazovu. MM govori njemački ali njemu ne smijem ni da spomenem ovo
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 9:34:46
|
|
|
|
Olga75
|
sto se tice baba i deda i cuvanja : odmah da kazem ja cu moje unuce pricuvati ( ne cuvati , nikako ) samo kad meni odgovara , unucetovu mamu cuvam stalno , sebi sam je rodila a oko unuceta svakako necu znati nista , jer Boze moj sta ja znam ( to se vec desava - mamaaa ne takooo ) i eto to nema veze uopsta sa predhodnim postovima , odmah da se ogradim
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 9:48:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Nedjo skroz se slazem s tobom. Nasi roditelji svakako ne zive u NSu i nisu bas ni mladi ni savrseno zdravi , a svi znamo koliko energije je potrebno za jedno trogodisnje dete. U svakom slucaju, ne volim kad neko nesto ocekuje od roditelja nakon sto je to i sam postao i pri tom ima vise od 18 godina.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 9:49:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Snele - Jeste strasno, ali jeste i za nauk. Sta da roditelja nema, da odjednom nestanu? Ko je onda duzan da pomaze? Ni ja ne planiram da robujem svom detetu kad postane covek, valjda cu umeti tako da ga i vaspitam, da bude samostalan.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 9:52:31
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Snelle, ja mogu. Tj, ne mogu ako je stani-pani, ali recimo moji roditelji su čitav život savijali leđa da meni bude dobro, bukvalno odvajali od usta da ja imam, bdeli nadamnom, i sad rade kao konji, i onda treba opet da bdiju nad mojim detetom i savijaju leđa. Ok ponekad, ok kad je frka, ali da to bude praksa - ne, nikako. Pa kad će i oni da odmore malo, mladi ljudi, rade po čitav dan, i još da čuvaju unuke u to malo slobodnog vremena što imaju...ok je ko hoće i može, ali ko to ne oseća, kome je teško - bezveze je forsirati, podvlačim da je to moje mišljenje nedjo, isto mislimo
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 10:18:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Zaista svi mislite da mm i ja imamo prevelika očekivanja? Ja sam onda mimo ceo svet-mojoj deci da zagusti i kad budu 40 godina, ja ću im pomoći Bože zdravlja...
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 10:27:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Hm... ne znam, ako ćeš iskreno. Da se moje dete nađe u tvojoj koži, ja bih mu sigurno pomogla, ali sigurno. Što ne znači da bi svako to uradio. Meni su moji, ne baš otvoreno, ali izokola stavili do znanja da ne mogu da računam na njih svakodnevno, oni ne znaju gde je Nešin vrtić niti žele da znaju takve stvari, to je njihova stvar koliko će da pruže, a ja znam da, kad opet ostanem trudna, mogu da računam da će mi pomoći ako bude baš, baš jako gusto, ali isto tako znam da neće sa uživanjem svakodnevno čuvati unuka iako ga beskrajno vole, to je jednostavno previše za njih. To je najveći razlog zašto odlažem trudnoću, plašim se da ću morati sve sama, a nisam spremna na to, još.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 10:30:11
|
|
|
|
Olga75
|
pa pomocicu i ja , kad i ako mi bude odgovaralo za neke stvari nema pomoci , to se resava u pocetku sad ovo zvuci konfuzno ali dacu i primer nas dobar prijatelj ima sina ( sin je 23 godine , meni klinac ) koji je uhapsen zbog ozbiljne stvari i sad on ocekuje pomoc roditelja mislim roditelji su verovatno " pogresili " negde u toku njegovog odrastanja , kad su radili stvaari umesto njega , kad su resavali neke probleme koje je trebao da resi on sam znam da su posle rata svi generali i zato im nista nisam pametovala ali on je odrastao covek koji mora sam da resava svoje probleme nema tu vise pomoci
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 10:34:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Po ovome ispada da sam ja trebala da predvidim ovako komplikovanu trudnoću... Neke stvari nemaju veze sa odgovornošću i vaspitanjem-neke stvari ti se dogode. I uostalom, mi i dalje plaćamo dadilju od samo jedne plate, da bi njih rasteretili maksimalno, ali dobro to je samo moja negativa....
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 10:35:45
|
|
|
|
Olga75
|
N i n a , nije nista na tvoj racun , ovo je nesto iz mog okruzenja , meni se taj mali nikada nije cino sposoban za tako nesto i tako elem , cuvaj trudnocu , neka je nered , neka Micko histerise ( to sa tim ide ) propusti kroz usi i ne opterecuj se
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 10:53:22
|
|
|
|
Jeca*
|
Nina, ja tebe potpuno razumem i kapiram, da imam drugu trudnocu kao tvoju, isto bih bila sama, bez pomoci roditelja..jer moji jednostavno nisu u mogucnosti da pomognu....tako da znam kako ti je
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 11:21:29
|
|
|
|
jovicaa
|
eto i ja sam sad na mirovanju, dobro ne tako strogom kao nina. ali dzabe kad ja ne smem da podizem aleksandra, znaci ne mogu da ostajem sama sa njim. upravo iz tog razloga sam ga upisala u vrtic, zato sto unapred znam da ne mogu da ocekujem nikakvu preteranu pomoc od svekrve i mame, zato sto znam kako je do sad bilo po pitanju cuvanja aleksandra. moja mama dodje jednom mesecno na 2,3 dana i to sad zato sto sam trudna, inace je i redje dolazila. nije bitno zasto, ona realno i ne moze da postigne, radi, ne zivimo u istom gradu... a svekrva hoce kao da pomogne, ali sve je to na kasicicu. cuva ga samo i iskljucivo kada ja nisam tu, i to kada sam morala na predavanja. i to cim se vratim, ona odlazi, a ja mrtva, trudna imam pola sata pesaka od fakulteta, ma ne pita mi ni da li hoce da ostane da se istusiram, presvucem, jedem bilo sta, ma nista... samo gleda da zbrise. ja se divim vasim roditeljima kada citam po rr, a otisao kod babe na vikend, dolazi mi mama svaki dan... uf ja to ne mogu ni da zamislim! aleksandar je non stop sa nama, retko ponekad ga je svekrva cuvala po 2-3 sata i to samo kada sam na faksu. upravo iz ovog razloga sam ga upisala u vrtic. koliko ja znam bebe imaju urodjen majcin imunitet prvih sest meseci i dok sisaju, tako da ne bi smele da se jako i cesto razboljevaju, no videcemo... ja nisam imala izbora. ali nina tvoja situacija je drugacija.. mislim svi su ti tu u istom gradu, pa neka se organizuju za tih par sati... kod nas je problem sto nam je jedina pomoc u zru moja sveki koja bas i nije raspolozena da ga cuva.. nisu bitni razlozi, ali jednostavno je tako. a da naglasim u penziji je. i ja je ne osudjujem, to je njena licna stvar. evo sad mi je poslala par ruckova i meni dosta od pomoci, hvala joj puno
< Poruku je uredio jovicaa -- 12.10.2012 11:24:22 >
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 11:36:27
|
|
|
|
Anoniman
|
jbt, jedino ja imam problem da nagovorim svekrvu da objasni mm da ona nije vise ni tako mlada ni tako jaka da moze da cuva M. Ona svakako zna da ja necu da je opeterecujem ako ne moram, cuva samo kad nesto treba da odradim, ali mm je sklon tome da kaze "e, kako bi bilo da izadjemo i da ostavimo M kod moje mame?" da, da, moja negativa je u vezi sa mm.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 11:38:35
|
|
|
|
jovicaa
|
ma cuti dobro je kada imas nekog ko voli i zeli da ti cuva dete, a ne da se stalno osecas neprijatno kada nekom ostavis dete, zato sto znas da ga to smara.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 12:03:58
|
|
|
|
Anoniman
|
ja znam da je ne smara, ona mnogo voli decu, ali isto tako znam da je umara i da nema snage (vec sam ranije pisala, sveki ima 72 godine), ali ne ume da postavi granice pa joj svi uvek nesto utrpavaju da radi jer su navikli da ona uvek moze. inace, pre vise od sat vremena sam zvala konzulat nesto da pitam, rekli su da ce me pozvati za 10 min i jos uvek nista.
< Poruku je uredio ksena -- 12.10.2012 12:04:37 >
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 12:08:02
|
|
|
|
Olga75
|
po cenu da ne kamenujete , proglasite neosecajnom i kojekakavom meni nije jasno : zasto moje odraslo dete ima pravo da organizuje moj zivot i moje vreme kako mu odgovara nije dosta sto sam ga odgajila , probdela noci , ucila sa njim za prijamni , radovala se i patila , dala mu hleb u ruke , osamostalio se , svoj covek je i sad da sam ja kriva i da imam obavezu da mu pomazem ? ne znam ok je ako je to neka stani - pani situacija ali da joj titram matoroj i da sad , Boze moj ona ima svoje potrebe koje ja MORAM da podmirujem a svoj je covek i to mi stalno govori pa zasto ne kazem da ja nisam imala situaciju da mi treba pomoc imala sam je i juce , dete je imalo proliv , ja nisam mogla da budem kuci i da li sam imala izbora . Nisam morala sam da ej posaljem u vrtic , nadajuci se da me nece zvati tako to ide odrastamo , prilagodjavamo se pa smo onda matori i boli nas za sve ponovo se nama prilagodjavaju
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 12:10:26
|
|
|
|
Olga75
|
i da , kad sam se vec dala kamenovanju ovde sam hiljadu puta citala da decu niko ne zna da cuva bolje od majki i da svi gledaju kako da dete pokvare pa sto bi se onda pod pretnjom bukvica uopste neko hvatao pomoci
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 12:12:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Slazem se Olga. Mada, mislim da bih i ja pomogla svakome kome treba pomoc, ali mislim da i covek prosto neke stvari mora da predvidi i da bude spreman, a ne da misli "e mene nece".
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 12:13:37
|
|
|
|
jovicaa
|
niko nije osudjivao babe i dede koji ne pomazu bas preterano.samo pisemo ko je kakav. ja sam lepo napisala, to je licna stvar moje svekrve zasto se ne trza ni kad ga ne vidi po dve nedelje. njen izbor, njena stvar. zato sam dete upisala u vrtic. i ja sam bas stava da dete ni ne treba puno da se ostavlja kod baba i deda i drago mi je sto je sa nama, i sa svojim vrsnjacima u vrticu, pa neka smo svi bolesni, procice i to. i znam da smo mi ovako stvarno spremni za drugo dete, zato sto nam niko nije titrao i cuvao aleksandra, sredjivao stan i sl. tako da nismo imali nikakav osecaj lazne udobnosti.
< Poruku je uredio jovicaa -- 12.10.2012 12:15:40 >
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 12:17:01
|
|
|
|
Olga75
|
pa svako je pisao kakav je ko = kvari dete mislim polazim od sebe , da me zvercica napucava kako dete navikavam na ruke , kako joj dajem g***z da jede , kako je utpljavam - neutoplajvam , kako ovo , kako ono pa znas sta sine , ziva si , imas dve ruke , imas muza , imas sta god sta cu ti za koji vrag ja kad sam skrnava i ne znam nista i nije ovo nikakav revansizam , smo razmisljanje , jedne drzece gospoje koja ce , nada se doziveti da ima unuce
|
Anketa
Koje vam je lepse ime?pisuljicaMOLIM VAS NAPISITE U KOMENTAR! ankete nisu ispravne pa ne vredi da se glasa :(Kalina (
63%)
Lorena (
31%)
Korina (
6%)
Ukupan broj glasova: 158Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!