Yula
|
IZVORNA PORUKA: n i n a Mihajlo ima mogućnost da jede smoki samo po rođendanima, a ove godine je na moru prvi put grickao sam kikiriki-striko ga vodio sa sobom u bar na pivo, pa se moje dete latilo grickalica Ja sam po definiciji jeziva keva jer kad nam dođu deca u goste, ja im svima iznesem konkretnu večeru (pita, proja, kiflice, pogačice) i posle kolače (ako ima domaćih) ili dobiju malo soka ili čokoladno mleko. I šlus! A moje dete kljukaju budalaštinama gde god da odemo- kiki bombone, smoki, štapići, sladoled itd. Juče smo imali scenu- Mićkov brat (dalji) od 6 godina došao i napravio scenu kako nemamo čokoladu??? A mm mu kratko objasnio (ipak je on već veliki) da se kod nas ne jedu keksi i čokolade-ako hoće "slatko" može da bira ihajhaj-jabuka, grožđe, šljive, banane ili suvo voće. Na sve je napravio facu kao da je go**o i rekao da on to ne jede!!! I dok se on prenemagao, moje dete pred njim pojelo pun tanjir belog grožđa I ja isto tako radim! Moje dete nema jos dve godine, tek mu je 16m, ali slatko mu nisam davala, pa tako za njega ni ne zna, osim katkada plazmicu, ali zato tamani voce, nema sta ne voli! Evo, MicinaMama mi je svedok, otisli smo kod nje, ja ponela uzinu za Lazara i njenu ceru, jednu dinju. Planiram da mu do pune tri godine slatkise drzim na distanci, ni mi ih puno ne jedemo, pa nece imati od koga da nauci. Nije tu samo stvar debljanje, deca su to, zivahna, sve potrose, vise me brinu kvarni zubi kao posledica ranog natrpavanja slatkisima. Citala sam mnogo negativnih iskustava u vezi s tim. Ja sam kao dete vrlo slabo jela slatko i za 34 god. imam sve zdrave zube, da je genetika u pitanju, sada bih vec nosila vestake, jer su mojoj kevi strasno propali posle trudnoca, meni hvala Bogu za sada ne.
< Poruku je uredio Yula -- 8.10.2012 22:44:28 >