|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
8.10.2012 13:01:42   
Anoniman
Subota
cedjeni sok od pomorandze , jabuke i kruske
dorucak - przenice , jogurt malo sira
uzina - grozdje
rucak - smudj pecen u tanjiraci , pire , zelena salata , supa
uzina - barni
vecera - krem sir , cureca prsa , hleb , jogurt
mleko - 300ml

Nedelja
cedjeni sok od pomorandze , jabuke i breskve
dorucak- puz sa sirom , jogurt
uzina - banana
rucak - jun biftek , krompirici i barena carska mesavina + kukuruz , zel salata , supa
uzina - cherry paradajz 10ak kom user posted image
vecera - puter , med , caj
mleko - 300ml

(odgovor članu minna)
  Direktna veza do poruke: 301
8.10.2012 13:31:14   
Anoniman
Marko

Subota
palačinka sa pršutom i paradajzom, i palačinka sa džemom od šljive
griz, ovas, ječam
supica; piletina, grašak, šargarepa
kifla

Nedelja
griz sa džemom od kajsije
banana
supica; kuvana piletina, krompir, sos od mirođije
večera... ustvari nije postojala baš, bili u Meku na rođusu, pa je pojeo pomfrit

Luka

Subota
kajgana sa slaninom i paradajzom
griz, ovas, ječam
supica; testo sa jajima (au nisam ni skontala da je dva put jeo jaja taj dan user posted image )
sendvič (pavlaka, sir, salama)

Nedelja
topli sendvič
banana
karbonare
pola hamburgera i parče torte

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 302
8.10.2012 17:15:50   
liliana
Imam pitanje (nekako mi je najadekvatnije da ga u ovoj temi postavim):
Kada ste počele deci da dajete kikiriki (tippa-smoki sa kikirikijem, kikiriki-buter, i sl...)?

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 303
8.10.2012 17:18:27   
Anoniman
Mislim da je imao oko 2 godine. Možda bih dala i ranije, ali nekako nije bilo prilike, tad je zgrabio na nekom rođusu. Jedna (ne izabarna) doktorica mi reče ne pre pete godine user posted image kao postoji mogućnost da dete udahne komadić, pa čoveče, to može i sa pola ostale hrane. moja dr je rekla valjda posle godine može polako sve. Ako nemaš u porodici alergije na kikiriki i sl. što da neuser posted image

(odgovor članu liliana)
  Direktna veza do poruke: 304
8.10.2012 17:24:11   
mihi
Osnovni razlog zbog čega detetu ništa od kikirikija ni proizvoda od kikirikija ne dajem je to što se kod nas uvozi kikiriki koji nije atestiran na aflatoksin B1 u Americi recimo imaš da kupiš kikiriki puter bez Afatoksina B1 i onaj koji nije GMO.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 305
8.10.2012 17:33:36   
MicinaMama
Mojoj devojcici je za dva meseca drugi rodjendan ali htela sam reci da ona jede sve i svasta.Znaci nista joj ne smeta,cak ima sta voli vise a sta manje.Ne pravim joj posebno hranu,nego sto pravim sebi jede i ona.Kasice je batalila davnooooo....Od kako je napunila godinu jede usitnjenu hranu i sto joj je bilo lako za sazvakati,ali opet nisam joj miksala hranu i pravila kase ni od cega.I iskreno pokazivala je gadjenje na njih.

Ona je sada velika devojcica i ne dozivljavam je kao bebu vise da sve mora po PS-u.Vazno je da jede raznovrsno u toku dana i super.Ne branim joj ni slatkise ali samo posle slanog obroka i da to bude jedna cokoladica ili jedan flan,jedan vocni jogurt,keks...itd..sta god zeli od toga dobije.

Ona je luda za slatkisima i ima dana kada je moji svekijevici trpaju sa slatkisima a ona je i dalje kao cackalica...ufff sto mama nije kao cera!user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 306
8.10.2012 17:42:23   
Anoniman
Mihajlo ima mogućnost da jede smoki samo po rođendanima, a ove godine je na moru prvi put grickao sam kikiriki-striko ga vodio sa sobom u bar na pivo, pa se moje dete latilo grickalica user posted image

Ja sam po definiciji jeziva keva jer kad nam dođu deca u goste, ja im svima iznesem konkretnu večeru (pita, proja, kiflice, pogačice) i posle kolače (ako ima domaćih) ili dobiju malo soka ili čokoladno mleko. I šlus! A moje dete kljukaju budalaštinama gde god da odemo- kiki bombone, smoki, štapići, sladoled itd.
Juče smo imali scenu- Mićkov brat (dalji) od 6 godina došao i napravio scenu kako nemamo čokoladu??? A mm mu kratko objasnio (ipak je on već veliki) da se kod nas ne jedu keksi i čokolade-ako hoće "slatko" može da bira ihajhaj-jabuka, grožđe, šljive, banane ili suvo voće. Na sve je napravio facu kao da je go**o i rekao da on to ne jede!!! I dok se on prenemagao, moje dete pred njim pojelo pun tanjir belog grožđa user posted image

(odgovor članu MicinaMama)
  Direktna veza do poruke: 307
8.10.2012 20:17:29   
madre
meni je bogi poceo da sizi za sltkisima i grickalicamauser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 308
8.10.2012 22:31:56   
MicinaMama
Madre nemoj mu mnogo dozvoljavati i ucitiga na to.Ja sa Milicom vodim rat.Znam da ona nezna sta su to pokvareni zubi,debljanje,nezdravo...ipak je jos mala,ali definitivno znam da sakrijem i dam po potrebi.Naravno deci treba i slatkog kao i svakom coveku,tj secera.

takodje znam da secera ima u vocu,povrcu...ali i cokolade su decija radost,pa nebih ni to potpuno da ukidam..slatkisi su i moja radost da nece biti njenauser posted image

Sto se tice kikirikija ja sam Milici prvi put dala sada kada je mama bila.Moja mama obozava kikiriki pa sam joj kupovala i onda Mica videla kako ona jede i njoj mama dala.Iako meni uvek presedne kada uvodim nekakav novi alergen ali hvala Bogu nista joj nije bilo.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 309
8.10.2012 22:43:53   
Yula
IZVORNA PORUKA: n i n a

Mihajlo ima mogućnost da jede smoki samo po rođendanima, a ove godine je na moru prvi put grickao sam kikiriki-striko ga vodio sa sobom u bar na pivo, pa se moje dete latilo grickalica user posted image

Ja sam po definiciji jeziva keva jer kad nam dođu deca u goste, ja im svima iznesem konkretnu večeru (pita, proja, kiflice, pogačice) i posle kolače (ako ima domaćih) ili dobiju malo soka ili čokoladno mleko. I šlus! A moje dete kljukaju budalaštinama gde god da odemo- kiki bombone, smoki, štapići, sladoled itd.
Juče smo imali scenu- Mićkov brat (dalji) od 6 godina došao i napravio scenu kako nemamo čokoladu??? A mm mu kratko objasnio (ipak je on već veliki) da se kod nas ne jedu keksi i čokolade-ako hoće "slatko" može da bira ihajhaj-jabuka, grožđe, šljive, banane ili suvo voće. Na sve je napravio facu kao da je go**o i rekao da on to ne jede!!! I dok se on prenemagao, moje dete pred njim pojelo pun tanjir belog grožđa user posted image

user posted image user posted image user posted image

I ja isto tako radim! Moje dete nema jos dve godine, tek mu je 16m, ali slatko mu nisam davala, pa tako za njega ni ne zna, osim katkada plazmicu, ali zato tamani voce, nema sta ne voli!

Evo, MicinaMama mi je svedok, otisli smo kod nje, ja ponela uzinu za Lazara i njenu ceru, jednu dinju. Planiram da mu do pune tri godine slatkise drzim na distanci, ni mi ih puno ne jedemo, pa nece imati od koga da nauci. Nije tu samo stvar debljanje, deca su to, zivahna, sve potrose, vise me brinu kvarni zubi kao posledica ranog natrpavanja slatkisima. Citala sam mnogo negativnih iskustava u vezi s tim. Ja sam kao dete vrlo slabo jela slatko i za 34 god. imam sve zdrave zube, da je genetika u pitanju, sada bih vec nosila vestake, jer su mojoj kevi strasno propali posle trudnoca, meni hvala Bogu za sada ne. user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 8.10.2012 22:44:28 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 310
8.10.2012 23:04:38   
Modessty
E pa moje dete neće ni voće! Neće ni čokolade ni smoki, al neće ni voće sem jabuke! Kaže dr - takvo dete user posted image
torte, kolače (ni domaće ni one kupovne), bombone neće ni da proba, ma ni da pomiriše. Smoki i ostale grickalice ne voli. Ne voli ni Plazmu. Po nekad hoće grisini - dva tri štapića i juhu ili kinder čokoladicu. Na primer danas mu ona juhu čokoladica sa sličicom ostala nepojedena pola. Kinder jaje nam se obično razvlači po kući danima.
Voli jabuku. I to sam traži. Banane, breskve i svo ostalo voće jede samo izgnječeno kao kašicu. Kad pipne bananu rukom, namršti se i kaže BLJAAAK
Niko mu nikad ništa nije branio. Smoki i grisini prvi put probao sa 11 meseci. I nije mu se baš dopalo. jednostavno ga hrana uopšte ne interesuje

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 311
8.10.2012 23:09:24   
Anoniman
Mod, no sikiriki.

Luka od slatkog jede: zelene, kisele jabuke, bananu, kinder čokoladu, kiki bombone, neke kisele bombone, nekada i gumene bombone, i to je to. Od ostalog voća ima nagon za povraćanje (kod kuće), u vrtiću pojede po malo.

Zaista je takvo dete. I to je to.

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 312
8.10.2012 23:11:28   
Modessty
Ma prestala sam da se nerviram user posted image Baš sam grozna mama user posted image

Ali hoću da kažem da to što detetu ne daš da proba grickalice i slatkiše nije znak da će jesti voće ili da kasnije neće obožavati slatkiše i gricke

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 313
8.10.2012 23:21:02   
Yula
Pa ne kazem da ih kasnije nece voleti, mislim na slatkise, ali sada dok mu ja spremam hranu, i dok on ima apetita da jede ovo sto je zdravo, uopste nemam nameru da ga navikavam na nezdravu hranu. Ja sam od one dece koja nisu podnosila cokoladu, od skoro sam pocela da je jedem i to ne jedem svaku, retko koju volim. Sladoled sam zavolela u trudnoci, ali zato ni voce ne volim, reeetko koje pozelim da pojedem, uglavnom ga jedem na silu jer je zdravo.

Znaci poenta je da ako dete jede voce, ne treba mu nuditi industrijske slatkise dok on to sam ne zatrazi, to je bar moja filozofija. Za domace slatkise tipa palacinke, bakin kolac i ostala testa sam uvek! To planiram svom detetu uvek da spremam, kad god pozeli, samo jos malo da poraste user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 314
8.10.2012 23:24:46   
madre
joj, ja obozavam i tamanim slatkiseuser posted image delovalo mi je do skoro da je bogi nezainteresovan, ali od kako je poceo da ih non stop trazi, mm mi je rekao: " sad sigurno znas da je tvoj"user posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 315
8.10.2012 23:27:56   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Yula
Za domace slatkise tipa palacinke, bakin kolac i ostala testa sam uvek! To planiram svom detetu uvek da spremam, kad god pozeli, samo jos malo da poraste user posted image

pod uslovom da hoće da ih jede user posted image A ne ko ovo moje ludo što ništa saltko ne voli sem čokolina, griza i eto te kinder čokolade.
Znate šta moje dete gricka kao grickalice? One Lino kuglice od žitarica user posted image Sipa ih u činijicu i onako bez mleka, na suvo ih ručka. Njemu to dodje ko slatkiš posle ručka user posted image Probala sam da mu uz jabuku uvalim krušku. Pojeo jedno parče i zaključio da je "ova jabukica pokvajena" "nije dobja, baci je u kantu" user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 316
8.10.2012 23:37:26   
Yula
Jaoj, sunce slatko!!! user posted image

Cuj, mislim da treba da si srecna sto ti dete ne zeli slatkise, a sto se tice voca, nudi s vremena na vreme, mozda nesto zavoli, deca su cudo!

Negde sam procitala da neke godine dal' 30-50, ne secam se tacno, ali taj neki period je, mozda 40-60, doktori nazivaju pedijatrijsko doba, jer kazu da ono sto dete jede kao malo od 0-3 godine, tek onda dodje do izrazaja kroz posledice koje ostavi u organizmu ili kroz lose navike koje su zadrzane. To sam vam ja sada prepricala po secanju, davno sam to procitala, mozda neko zna nesto blize o tome?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 317
9.10.2012 8:44:51   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Modessty

Ali hoću da kažem da to što detetu ne daš da proba grickalice i slatkiše nije znak da će jesti voće ili da kasnije neće obožavati slatkiše i gricke

Daleko od toga da ja njemu branim.Mi svaki mesec idemo bar na 3-4 dečja rođendana i tamo jede šta i druga deca, kupujemo mu i onaj Barni i Wellnes keks i to dobije kad je nešto dobro uradio, kao konju kocka šećera user posted image , ali eto ne učim ga da je to svakodnevni meni. I mi smo se borili sa voćem, jedno vreme jeo je samo jabuke i banane, sad se to počelo menjati na bolje user posted image

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 318
9.10.2012 11:53:52   
Anoniman
Danas
cedjeni sok od jabuke i pomorandze
dorucak jaje na oko , krastavac , jogurt
uzina sljive
rucak rolat od mesa , kupus salata , sveza paprika , supa
uzina vocni jogurt
vecera pita sa sirom

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 319
9.10.2012 11:56:28   
Modessty
Planiram da mu u kupovni sok od pomorandže ubacim sveži ceđeni sok. Šta mislite?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 320
9.10.2012 11:58:03   
Anoniman
A sto mu ne das samo sveze cedjen ?

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 321
9.10.2012 11:59:49   
Modessty
neće da ga pije. Kaže nije pjavi sok od pomojandže user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 322
9.10.2012 12:04:49   
Anck Su Nmaun
T omiljene grickalice su Barni i pez bombone, a sto se tice suncokreta, kikirikija, badema, oraha, lesnika, to su po meni zdrave grickalice i cesto joj dajem, a ona ih bas bas voli.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 323
9.10.2012 12:08:03   
Anoniman
Mod user posted image
onda mu ubaci u kupovni , ili pokusaj da mu razredis sa vodom , mozda mu je prejak , Petra isto nece samo od pomorandze ali zato zajedno sa jabukom obozava

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 324
9.10.2012 12:08:16   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Modessty

neće da ga pije. Kaže nije pjavi sok od pomojandže user posted image user posted image

Majke ti!? A otkud on to može da zna???

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
Dušica Eli - priča o dobroćudnom duhu žens...
U mts Dvorani u nedelju 3. novembra u 15h održaće se specijalna projekcija animirane priče "Dušica Eli", na kojoj će p...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here