Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 14.9.2012 11:09:54
|
|
|
|
Olga75
|
Marija ovih dana jako puno jede . Doruckuje , uzina i ruca u vrticu , onda ruca kod kuce , pa uzina , ovih dana je to grozdje i to puuno grozdja bar 300 -400 grama i onda vecera plasim se da ce se sad ugojiti previse
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 14.9.2012 11:15:03
|
|
|
|
NadaR
|
Ne vjerujem Olga da će se ugojiti. Miloš takođe ima takv faze . Jedan period non stop visi u frižideru i smišlja šta bi jeo a onda opet se jurimo za pet zalogaja . Uživaj dok traje
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 14.9.2012 11:16:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Joj nama mamama se nikako ne može ugoditi-ili ne jedu ili se prejedaju
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 15.9.2012 15:35:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Marko: D: hleb i dzem od kajsije U: banana R: cuspajz od graska i sargarepe, peceni pl.patlidzan, bareni krompir, proso V: verovatno hleb, pasteta, paradajz Luka: D: topli sendvic i coko mleko U: banana R: teletina, cuspajz od graska i sargarepe, proso V: hleb i pasteta
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 16.9.2012 13:16:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Marko D: hleb i namaz od pl.patlidzana U: palacinke sa dzemom R: jagnjetina, krompir, kupus u paradajz sosu V: hleb i slanina verovatno Luka D: hleb i pasteta (da se ne baci ostatak pastete ) U: palacinke sa eurokremom R: krompir paprikas sa kobajom V: verovatno sendvic (salama, sir)
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 17.9.2012 11:09:30
|
|
|
|
New Mom
|
Kaća je strašna što se ovoga tiče. Doručak uvek ide sjajno, večera kako kad (da, ako je salama i hleb), ali ručak... Meso još uvek u fulu ignoriše, a sad je počela i dosta povrća što je inače volela da bojkotuje. Eventualno nekad sa testeninom. Takođe, sveže voće postaje problem (a nisi mogao da joj otmeš iz ruke).
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 17.9.2012 14:10:58
|
|
|
|
sanji
|
Mi smo katastrofa sa namazima! Nema šanse da ih pojedu. Ručak super jedu i voćkice ali te namaze nikako ne vole. To nije bio problem dok nisu išle u vrtić ali sad tamo od 5 dana 3 ili 4 imaju neki namaz koji one neće ni da pogledaju!
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 17.9.2012 19:31:09
|
|
|
|
Snelle
|
I mi smo katastrofa sa hranom. Sada meso voli da jede, a nije mogla da ga podnese, a supe koje je obožavala, sada izbegava, i izazivaju joj gađenje
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 19.9.2012 11:00:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Marko u ponedeljak: hleb i namaz od šargarepe griz, ovas, grožđe šnicle na luku i ćušpajz od krompira bundevara hleb, slanina, paprika Marko u utorak: hleb, namaz od šargarepe palenta, breskva bolonjeze bundevara hleb i džem od kajsija Marko danas: hleb i slanina griz, kruška jaretina, krompir, ćušpajz od tikvica bundevara hleb, šunka, paradajz *ujutru i uveče po 210ml ad mleka Nemam pojma šta Luka jede ovih dana, kod kuće samo večera.
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 19.9.2012 22:53:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Do kraja je večerao običnog hleba, tonus hleba, slanine i pomfrit i sve vreme vikao "Hoću palačinke i džem!" Sutra: D: hleb, sveža šargarepa, slanina U: palenta, šljiva R: čorbica: piletina, krompir, šargarepa, keleraba V: ? Kifla možda, Luka ima trening...
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 19.9.2012 22:59:07
|
|
|
|
minavb
|
d:dvopek u:banana i pahuljice r:cuspajz od tikvica i biftek u:sladoled kornet v:kroasan sa kajsijom i cokoladni mus
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 20.9.2012 10:41:26
|
|
|
|
Olga75
|
jos uvek puno jede i sama trazi ne znam da li da se radujem sto je ne jurim ili da brinem da ne pretera
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 20.9.2012 10:46:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Pusti je, proći će je za mesec-dva. Tako i Luka, malo ždere, malo jedva da jede.
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 21.9.2012 23:24:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Marko danas D: hleb, pašteta, sveža šargarepa U: griz, višnja R: piletina, krompir, boranija U: pola banane (Luka pojeo ostatak ), 2 kolačića sa bundevom V: hleb pašteta i slanina Marko sutra D: hleb, pršut, ajvar U: banana R: pilaf U: kolač od bundeve V: ? Luka sutra D: sendvič (hleb, pavlaka, mladi sir, mešavina kozjeg i kravljeg mleka) U: banana R: pilaf U: plazma u mleku V: ?
< Poruku je uredio Tash -- 21.9.2012 23:28:40 >
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 23.9.2012 23:20:21
|
|
|
|
Anoniman
|
D. hleb, slanina, paradajz U. bundevara R. paprikaš, pa malo i pečene piletine sa krompirom iz mog tanjira U. kokice V. hleb i džem od šljiva
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 24.9.2012 9:50:22
|
|
|
|
Anoniman
|
hleb, namaz od plavog patlidžana jabuka, pirinač, ječam pečeni batak, bareni brokoli i krompir bundevara (do daljnjeg dok ne pojede ) večera... nemam pojma
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 26.9.2012 22:50:26
|
|
|
|
madre
|
nestle pahuljice salata od kruske i breskve juneci gulas neki ovseni keksici jaje, cvekla i kiseli krastavcici
< Poruku je uredio madre -- 26.9.2012 23:04:26 >
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 28.9.2012 13:00:35
|
|
|
|
Anoniman
|
palačinka od krompira i pršuta grožđe, palenta čorbica: jaretina, karfiol, šargarepa, proso nemam pojma šta dalje
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 28.9.2012 15:25:55
|
|
|
|
pepeljuga
|
Ja znam tacno sta on jede samo vikendom i kad sam na odmoru, inace vidim jelovnik u vrticu ali nemam pojma koliko jede Juce: D - parce hleba namazano Kravica puterom i medom i solja Kravica jogurta - med i jogurt ali bilo je "Nete meko, oce ogut" U - Barni i sokic R - boranija sa piletinom, krompirom i sargarepom, hleb U - jabuka, u parkicu kokice V - kajgana od domacih jaja i prsute (upravo pristiglo iz Dalmacije, kad vidi taj prsut odusevljava se) i solja Kravica jogurta Danas: D - Mleveni Zlatni Pek sa mlekom, malo jeo pa trazio jogurt, znaci opet solja Kravica jogurta U - Kinder jaje, posto smo isli u Merkator, kad smo dosli kuci banana R - kad se probudi jesce boraniju videcemo sta dalje...
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 1.10.2012 10:00:48
|
|
|
|
Anoniman
|
I ja cu napisati jelovnik od vikenda 07 h popije cedjeni sok od pomorandze , jabuke i breskve 08 dorucak - topli sendvic sa curetinom , puterom i sirom + jogurt uzina - 4-5 sljiva , sladoled 14h rucak- pileci sote, pirinac uzina - sok , strudla ( kupovna ) 19h vecera - jaja sa sirom , pola kiselog mleka pred spavanje 300 ml mleka 07h sok od pomorandze , jabuke i sargarepe 08h dorucak- puter , dzem i caj uzina grozdje 14h rucak - musaka , zelena salata i supa od junetine i piletine sa knedlama uzina plazma i krem bananica 19h vecera - krem sir , slanina i luk pred spavanje mleko 300ml
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 1.10.2012 10:12:54
|
|
|
|
Anoniman
|
subota: D. hleb, pašteta ajvar U. griz, ovas R. ćufte u paradajz sosu V. hleb i slanina nedelja: D. hleb, pršt, paradajz U. palačinka sa džemom od šljiva R. supica; piletina, krompir, blitva V. pita sa krompirom danas: D. pita sa krompirom U. palenta kajsija R. jaretina, krompir, ćušpajz od tikvica
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 1.10.2012 10:18:23
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Evo jedan Tarin cudnovati dnevni meni Juce: D: Mleko, hleb , sargarepa U: kruska,lizalica R:Supica, Fileti oslicaja i krompirici U: Barni i 7 days kroasane V:, krompir i Jabuka, mleko
|
|
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 1.10.2012 10:32:45
|
|
|
|
New Mom
|
KL je sada u nekoj fazi da za obrok jede samo jednu vrstu namirnica, šta god je u tanjiru. Jednom je samo krompir, jednom je samo paradajz, jednom je samo hleb. Jedan dan hoće nešto, drugi to isto neće.
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 1.10.2012 11:27:38
|
|
|
|
Olga75
|
u subotu sam joj prvi put dala suncokret , ociscene semenke i sasvim je lepo pojela , ostalo mi je da joj dam jos kikiriki tako ucelo a tih stvari od kojih se ja zagrcnem se plasiiiim e sad , kad prestane da kaslje kupujem kesicu da i to nauci da jede jer svi alergeni i skoro sve egzoticne nairnice su probane znam ja da je ona velika
|
|
RE: Ishrana dece starije od dve godine 8.10.2012 12:10:29
|
|
|
|
minna
|
Kod nas za vikend: subota D: parce hleba, kuvano jaje, malo feta sira, pola paradajza, solja jogurta U: banana i vocni jogurt R: smuđ, malo soma, blitva i krompir, malo parce hleba U: opet malo ribe od rucka i paradajz V: cokolino ili tako neki lino, ali neuspesno, pojeo je jedva par kasika i trazio nesto slano, pa je ipak vecerao hleb, slaninu i jogurt i uvece i celu noc mleko nedelja D: kajgana sa feta sirom, malo hleba, jogurt i pola paradajza U: banana R: batak i karabatak, grilovane tikvive i paprika, malo krompira, kiselo mleko U: par zalogaja strudle sa makom V: pecenje-svinjetina, pecena paprika, krastavac, paradajz salata, neki slani rolat - bili smo u gostima na veceri pa je jeo od svega po malo i kolace na kraju - opet 1l mleka uvece i u toku noci Uzine su mi najveci problem jer nece nista od voca osim banane, eventualno vocni jogurt, i naravno beskrajno me nervira ta kolicina mleka, odnosno nalivanje u toku noci.
|
|
|
Anketa
MASTITIS*iva*Da li ste imale mastitis?Da (
33%)
Ne (
67%)
Ukupan broj glasova: 112Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!