Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.7.2009 11:12:45
|
|
|
|
ljubičica
|
IZVORNA PORUKA: boje Mislim, kako ja da znam da mi je pukao folikul??????Ja sam ga pitala za pregnil, ali on mi je rekao da se pregnil daje kad je u pitanju inseminacija?! Svašta! Pa kad ti kaže da treba da mutiš mora i da ti kaže da dođeš ponovo za 2, 3 dana da pogleda da li je pukao i šta je bilo uopšte. Ako je potrebno da se stimuliše pucanje folikula onda da ti da pregnil. Zato se i ide posle pucanja, da bi on video šta se dešava.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.7.2009 13:11:06
|
|
|
|
boje
|
draga moja, vidis da je to sve povrsno zato i zelim da menjam lekara.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.7.2009 13:24:46
|
|
|
|
ljubičica
|
Najbolje bi bilo da upravo to i uradiš, vidiš kako taj neće ništa da ti kaže, teraj ga u *** .
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.7.2009 13:27:25
|
|
|
|
Anoniman
|
khm khm omanule ste temu! Ajd o tome ćaskajte u temi folikuli. Ja ću prekopirati ovo, samo se strpite malo.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.7.2009 13:30:44
|
|
|
|
ljubičica
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.7.2009 17:52:04
|
|
|
|
medonja
|
nije mi dao vreme,rekao je ako dobijem da mu se javim.sigurno ce me negde slati.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 27.7.2009 12:07:15
|
|
|
|
cvrcak
|
da li neko moze da mi preporuci privatnu kliniku u kojoj mogu da uradim HSG, imam sve nalaze spremne, i vec treceg avgusta bih mogla da ga uradim. I da li stvarno treba da se preskace jedan mesec posle intervencije, posto idemo na more uskoro, pa bi bilo super da budemo opusteni.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 31.7.2009 22:02:35
|
|
|
|
Pigletic
|
Cao svima! Evo jos jednog novog clana... ni malo hrabrog... Sledeceg petka radim HSSG (GAK Visegradska-bez anestezije )... i totalno sam uplasena!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 31.7.2009 22:12:45
|
|
|
|
dunja RR
|
dobrodosla pigletic, ne boj se mnoge clanice su prosle HSG , a velika je verovatnoca da zatrudnis ubrzo posle kao nasa Mod, srecno. koliko inace pokusavate i koliko ti je godina?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 31.7.2009 22:28:38
|
|
|
|
Pigletic
|
Dunja, puno ti hvala na podrsci!!! ...imam 30god...i pokusavamo tri meseca. Verovatno bi mnogi pomislili, da smo tek smo poceli... ali zelja je prevelika,a problem postoji. :( Imam visok (hormon) prolaktin (ali samo jutarnji... sto je za ne poverovati), koji mi ometa normalnu ovulaciju. Pa je plan sledeci... posto su svi brisevi OK, radim HSSG-da bi mi Dr. na neki nacin, stimulisala ovulaciju. JOS JEDNOM PUNO HVALA NA PODRSCI... ZAISTA PUNO ZNACI ! p.s.drzite mi palceve !
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 31.7.2009 22:34:11
|
|
|
|
dadaa
|
evo neko sa mojim problemom..ja takodje imam povisen prolaktin i tri god pokusavamo da dobijemo bebu...ja hocu da trazim da mi provere i jajovode..
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 31.7.2009 22:37:13
|
|
|
|
dunja RR
|
nisam znala da hsg moze da utice na ovulaciju...u svakom slucaju, jos jednom srecno...a tri meseca jeste malo tako da ne brini...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 31.7.2009 22:41:52
|
|
|
|
Pigletic
|
Dunja, nismo se razumele... rade mi HSG, pa ako su rezultati ok-onda ce mi nekim lekom stimulisati ovulaciju. Jer, nema svrhe da pijem bilo kakav lek za pomenuto, ako mi jajovodi nisu prohodni. Dadaa, da li ti pijes neki lek za prolaktin? ...koje su ti vrednosti tokom dana?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 31.7.2009 22:47:01
|
|
|
|
dadaa
|
meni su tek sad to otkrili posto kukam za bebom vec dugo..oni sve je u redu..i sama sam trazila da radim hormone i eto imam prolaktin 856..i sad cekam da za dve nedelje idem kod endokrinolga po terapiju..i sama cu traziti i jajovode da mi pregledaju..sve moras sama da trazis..zasto su tebi predlozili hsg..koliki je tebi prolaktin
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 31.7.2009 22:47:36
|
|
|
|
dunja RR
|
aha , sorry nisam razumela, sada mi je jasnije.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 31.7.2009 22:57:32
|
|
|
|
Pigletic
|
...verovala ili ne moj prolaktin je 1450 (ali samo taj jutarnji u 8h. ostali su u granicama normale..u 11h, u 13h i u 23h), a Dr. mi je rekla da to uopste nije razlog za brigu (jer mi je na magnetnoj sve ok- magnetna r, hipofize). Moj ti je savet da nadjes dobrog endokrinologa, koji ce ti izvrsiti sve moguce analize. To ti govorim iz licnog iskustva, jer u zadnjih 6 meseci sam prosla toliko analiza i ispitivanja da ni sama ne verujem. I nista sama, na svoju ruku-vec kod dobrog lekara. ...i tako stigoh do HSG-a...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.8.2009 19:18:34
|
|
|
|
Pigletic
|
PITANJE: Za sve vas koje ste radile HSG u GAK Visegradskoj- da li su vam dr. rekli da pre nego sto dodjete na HSG, uradite analize krvi, (i ponesete rezultate spermograma i spermokulture) ??? Jutros sam otisla kod mog ginekologa i kada mi je pisala uput, rece mi da je sve gore pomenuto pod obavezno poneti... a u GAKu, moj endokrinolog to nije ni pomenuo!? ...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.8.2009 19:27:29
|
|
|
|
Verus
|
Nisam radila HSG, ali mi je to sledeci korak....pre toga je ginekolog dao da uradimo sve ostalo, spermogram, hormone i sve drugo. TEK kada su ti nalazi ok ide se na HSG. Jesi li ih ti ikako radila?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.8.2009 19:31:31
|
|
|
|
ljubičica
|
Moraš da imaš rezultate hlamidije, mikoplazme i ureoplazme, krvnu grupu i RH faktor, kolposkopski nalaz, PAPA bris, vaginalni i cervikalni, urin i sedimentaciju, spermogram i spermokulturu, .... ako treba još nešto setiću se..... Ja sam radila u N. Fronta, tamo ti je pod totalnom anestezijom.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.8.2009 19:33:57
|
|
|
|
ljubičica
|
A, da! Najvažniju stvar sam zaboravila da ti kažem! SVI BRISEVI MORAJU DA TI BUDU STERILNI! Ako nisu, neće da ti rade.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.8.2009 19:34:34
|
|
|
|
ljubičica
|
IZVORNA PORUKA: cvrcak da li neko moze da mi preporuci privatnu kliniku u kojoj mogu da uradim HSG, imam sve nalaze spremne, i vec treceg avgusta bih mogla da ga uradim. A, odakle si?
< Poruku je uredio ljubičica -- 5.8.2009 19:35:05 >
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.8.2009 19:35:48
|
|
|
|
ljubičica
|
Ah, rekla si avgusta.... Ja sam još u julu
< Poruku je uredio ljubičica -- 5.8.2009 19:36:08 >
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.8.2009 19:41:34
|
|
|
|
Pigletic
|
Imam sve pomenuto, osim krvne grupe i RH faktora... mada to znam... jedino ako im treba sve to napismeno!? ...prosto ne mogu da verujem da mi apsolutno nista nije rekla!!! ???? ...a psihicki sam se spremila za petak... tj. prekosutra za HSG! ... (verovale ili ne, cak sam i za spermogram i spermokulturu saznala od vas preko ovog foruma-da se urade pre HSG) ... i dalje ne verujem!!! p.s.Jedino sto mi je DR. rekla da joj donesem to su brisevi... koji su su -OK !
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.8.2009 19:44:10
|
|
|
|
ljubičica
|
Svi rezultati moraju da im se odnesu na uvid. Posle oni to tebi vraćaju, ali svejedno moraju da vide. A, ta tvoja je baš pravi debilko
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.8.2009 19:44:58
|
|
|
|
ljubičica
|
I da nisu stariji od 3 meseca! Hlamidija, m i u do 6!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?