Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.7.2009 16:47:23
|
|
|
|
Verus
|
Joj ance moja ne znam ti ja kad cu opet za NS....ako ne zatrudnim, nekako, moracu onda dogodine samo zbog toga i zbog inseminacije. Jbt doci ce mi manje karte i troskovi tamo nego ovde koliko deru....a osiguranje to ovde nista ne placa..znaci nema ovde te drzavne opcije. Skroz bzvz, ako nemas love, sjbn si!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.7.2009 16:48:31
|
|
|
|
Ana RR
|
Verujem ti... evo moj dever dolazi iz kanade da sređuje zube, jer je tamo preskupo.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.7.2009 16:49:04
|
|
|
|
vodolija 82
|
strasno
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.7.2009 17:16:08
|
|
|
|
Verus
|
pa da...kanada je jos malo bolja za zdravstvo, jer imaju to univerzalno kao i mi u srbiji, cekas duze ali jbg bar odradis...ovde, eto recimo sve u vezi plodnosti i toga, se nikako ne placa nego samo iz dzepa. Znam dva para koji su imali IVF, bliski prijatelji koji su platili 10 000 dolara, i drugi par koje je kostalo 15 000....
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.7.2009 17:36:21
|
|
|
|
gagana83
|
ne placa se,mozda neka simbolicna suma. ali ja bih svakom pre preporucila laparaskopiju koja kod privatnika kosta oko 35000.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.7.2009 17:58:06
|
|
|
|
Verus
|
gagana kakva su tvoja iskustva sa HSG-om?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.7.2009 18:05:44
|
|
|
|
gagana83
|
ja ga konkretno nisam radila,ali moja kuma jeste i kaze da je uzasno bolno. radili joj u krusevcu u bolnici bez ikakve anestezije niti lekova protiv bolova. rekli joj da je sve u redu i preporucili joj laparaskopiju. ja sam isla na laparaskopiju i odmah sledeceg meseca ostala trudna. evo sad guram 7 mesec
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.7.2009 18:09:40
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 ne placa se,mozda neka simbolicna suma. ali ja bih svakom pre preporucila laparaskopiju koja kod privatnika kosta oko 35000. zasto kod privatnika, u gradskoj je besplatno a rade najbolji strucnjaci( Mitrovic)
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.7.2009 18:13:59
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 ja ga konkretno nisam radila,ali moja kuma jeste i kaze da je uzasno bolno. radili joj u krusevcu u bolnici bez ikakve anestezije niti lekova protiv bolova. rekli joj da je sve u redu i preporucili joj laparaskopiju. ja sam isla na laparaskopiju i odmah sledeceg meseca ostala trudna. evo sad guram 7 mesec ajde napisi u temi laparaskopija sta su ti nasli, koja je bila dijagnoza...ili je sve bilo ok, please...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.7.2009 18:21:53
|
|
|
|
gagana83
|
ja sam iz krusevca i nikako nisam mogla doci do neke drzavne ustanove u bg-u a posto sam se lecila kod privatnika koji saradjuje tj. povremeno radi u spec. bolnici za lecenje steriliteta u gospodar jovanovoj u bg-u on me je uputio tamo. ne kazem da nema dobrih strucnjaka koji rade u drzavnim ustanovama. samo kazem za moje iskustvo.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.7.2009 19:35:41
|
|
|
|
Mai
|
IZVORNA PORUKA: Jacaca nesmes nista bez pracenja i molim te napisi mi koja klinika to radi sa anestezijom ja radila histeroskopiju bez pa taj bol vise ne bih da trpim. Moja dr mi je preporucila doktora Ilica u ***** klinici Mislim da ni cena nije velika , 15.000 din Ja nisam uspela ovog meseca da odem da odradim to (zbog posla). Ako se nista ne desi tokom leta, ici cu u septembru Imena privatnih klinika se ne ispisuju na forumu. Te informacije je najbolje proslediti putem privatnih poruka.
< Poruku je uredio Ana RR -- 11.7.2009 22:38:33 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.7.2009 18:36:27
|
|
|
|
medonja
|
cao cure,nije me dugo bilo pa evo da se javim.pozz za moju zemljakinju iz ks jer sam ja iz vrnjacke banje rodom a zivim u ca.ja sam radila hsg i rekli mi da imam prvi mesec odnos i nista jutros sam dobila.bas sam se razocarala nemam vise snage da idem kod lekara
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.7.2009 19:08:54
|
|
|
|
medonja
|
ne znam gde ce vise da me salje?poludela sam
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.7.2009 19:09:53
|
|
|
|
medonja
|
koja je cena laparaskopije?ako neko zna neka javi
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.7.2009 19:10:50
|
|
|
|
ljubičica
|
Neće nigde da te šalje, jer ti je verovatno dao vreme od 6 meseci za koliko bi trebala da zatrudniš posle HSG-a. Ako za taj period ne bude ništa, onda mu se javi .
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.7.2009 19:35:14
|
|
|
|
boje
|
ja sam radila hsg u martu i jos nista od trudnoce.mene licno nije nista strasno bolelo, malo mi je bilo neprijatno, ali nista gore od menstrualnih bolova. mm je operisao varikokelu i znali smo da su posle operacije rezultati losiji. sad je zavrsio sa terapijom (profertil kapsule) i posto su mu rezultati mnogo bolji, nadamo se da cemo ovog meseca uspeti.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.7.2009 19:38:00
|
|
|
|
ljubičica
|
Mm je na zadnjem spermogramu bilo 75% progresivnih, ja sam radila HSG u februaru, rekli su nam da pauziramo do marta pa tek onda, i evo nema ni T od trudnoće , a gde je bio februar
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.7.2009 19:39:32
|
|
|
|
ljubičica
|
A, da! Radili su mi pod totalnom i kad sam se probudila htela sam da umrem od bolova. I tako sam se savijala dobrih sat vremena dok mi sestra nije dala injekciju, e tada me je tek prošlo.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.7.2009 19:41:31
|
|
|
|
boje
|
a, sta su ti reki kakvi su ti jajovodi? meni je levi skroz prohodan dok na desnom imam manje priraslice. pa tm ima odlicne rezultate
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.7.2009 19:48:45
|
|
|
|
ljubičica
|
Pa da, spermogram mu je super, pu pu pu... jajvodi su mi kao tebi, levi 100% prohodan, a desni ima priraslice i rekli su mi doktori, da ako ne bude ništa od trudnoće u narednih 6 meseci da će mi raditi laparaskopiju. Mene je strah od toga pa bih ja najviše volela da zatrudnim do avgusta.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.7.2009 19:54:11
|
|
|
|
boje
|
ja sam odmah nakon same intervencije pitala dr za rezultate i on mi je rekao da te priraslice na desnom jajovodu nisu uopste problem, da su to manje priraslice.Naravno odmah sam ga pitala i za laparaskopiju i rekao mi je da je nema potrebe raditi. To me bas nervira .Sta ako sad samo gubim vreme zbog toga? ma definitivno cu da menjam dr, samo ne mogu da dobijem jos tu doktoricu u NS (otisla na godisnji) i mi sledece nedelje putujemo malo na more malo u planinu, pa se nadamo da ce to malo promeniti stvari
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.7.2009 19:55:45
|
|
|
|
boje
|
najinteresantnije je sto ja uglavnom za vreme ovulacije osetim probadanje u desnom jajniku, levi nista
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.7.2009 20:04:34
|
|
|
|
ljubičica
|
ja sam išla na folikulometriju i imala sam 2 folikula, jedan na levom i jedan na desnom jajniku, ali ja uopšte nisam osetila da mi je na levom pukao, a na desnom kad je pucao probadalo me. I ispratili smo pucanje kad nam je dr. rekla, ali se ništa nije desilo. A, baš sam se ponadala da hoće.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 15.7.2009 20:05:38
|
|
|
|
ljubičica
|
Jesi li išla da pratiš? Ako nisi, ne bi bilo loše da odeš, čisto da vidiš kakva ti je proizvodnja folikula.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 16.7.2009 11:00:45
|
|
|
|
boje
|
ja sam isla samo jednom i to kad sam pila klomifen.tad me je probadao desni jajnik i dr mi je rekao da je bas na tom jajniku vodeci folikul.Problem je u tome sto mi nije dao pregnil za pucanje folikula vec mi je rekao da je sve ok i da mutimo naredna dva dana.Mislim, kako ja da znam da mi je pukao folikul??????Ja sam ga pitala za pregnil, ali on mi je rekao da se pregnil daje kad je u pitanju inseminacija?!Eto sta dalje da ti kazem....da mogu i znam sama bih ga sebi dala. nisam dalje vise uzimlala klomifen bas zbog toga sto smo cekali rezultate mm, pa da znamo da nije uzalud.Sad idemo na godisnji pa se nadam da nam nece ni trebati
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?