|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
13.9.2012 12:48:34   
cani
IZVORNA PORUKA: Yula

IZVORNA PORUKA: cani

Moje dete nece voce (sem banane) ni da okusi,eventualno u nekoj kasici sa keksom.user posted image  Paradajz,krastavac,papriku isto.Bas nikako nece nista sirovo od voca i povrca.

Nudi mu s vremena na vreme, moze da se desi da odjednom zavoli. Ja imam srecu da moj malac obozava voce, mozda zato sto mu je to prakticno jedini slatkis i sve voli da jede. Cak je i lubenicu naprasno zavoleo a jedno vreme ju je odbijao, kao i dinju.

Tako i pokusavam,al kad mi napravi facu kao da sam mu dala sirce i jos se sav strese,hocu da umrem,sto od muke,sto od smeha...user posted image

Jutros je popio mleko,pa ona u vrticu nemam pojma sta je jeo,posto smo bili do 11 dali su mu proju da ponese,jer je to bila uzina i to je malo glockao.Za rucak imamo corbicu,pire i probacu da mu dam malo pohovanog mesa da proba,ako ne bude hteo imam piletinu sa rostilja za njega.
Uzina/palacinka i probacemo dzem uz nju,obicno ih jede sa krem sirom.
Vecera-ne znam.

< Poruku je uredio cani -- 13.9.2012 12:51:36 >

Once upon a time I could control myself...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1876
13.9.2012 21:41:26   
Anoniman
Ja sam prešla OVDE

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1877
13.9.2012 21:54:04   
Anck Su Nmaun
A ja tek stigla user posted image user posted image

Inace, Hana vec sve rucka, ali je prestala lepo da ruca (znaci bas rucak s mesom iliti slano) sve sto je slatko, nema frke pojesce, ali sa ruckovima se borimo user posted image

Juce joj spremim spanac sa jajima, mm predivno ukusno, ona je vristala.. na silu je pojela par kasika i kraj!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1878
15.9.2012 10:59:51   
Anoniman
Moje dete se razvali od slanih ražanih galeta sa sirom, jela je kao da bar 7 dana nije ništa.

Za užinu voćkice iz sokovnika

za ručak supica sa povrćem

za užinu neki slatkiš

za večeru nemam pojma, a i ovih dana preskače večeru

Mleko pred spvanje 240ml

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 1879
15.9.2012 12:22:11   
Ana RR
Jutros sam Marku spremala poparu sa mlekom (pola mleko pola voda), ja probala i meni je fuj a ni on nije bio nešto oduševljen, nije sve pojeo (inače oliže činiju). Neću mu više praviti tako, ne sviđa mi se i nije mi uopšte logično da se pravi sa mlekom, kako ja onda tu da ubacim sir ili pavlaku? Meni to ne ide zajedno.

Gae, stavi recept za galete user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1880
15.9.2012 12:29:35   
Anoniman
Naravno da ide zajedno, kako praviš pire sa mlekom i kajmakom...

Odoh na temu da stavim recept

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1881
15.9.2012 12:31:43   
Ana RR
Ja nikad ne mešam mleko sa sirom ili kajmakom, ako jedem sir ili pavlaku onda ne pijem jogurt, i sl. Meni to prosto ne ide user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1882
15.9.2012 12:36:07   
Anoniman
Sreća tvoja pa se nisi udala za Čačanina, mislili bi da ti nešto fali. user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1883
15.9.2012 12:39:56   
Ana RR
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1884
15.9.2012 17:41:09   
Ana RR
doručak: popara
užina: kruška sa žitaricama
ručak: belo meso, krompir i spanać (spanać sam pravila za nas pa sam to dala i Maretu)
užina: puding nestle
večera: kiflica sa sirom i jogurt

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1885
15.9.2012 18:21:38   
Anoniman
Naš današnji jelovnik se sveo na galete :( i galete još mslo galeta :(((...

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1886
15.9.2012 18:39:14   
Anoniman
Gae pa biće bolje, ne očajavaj user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1887
15.9.2012 19:07:29   
Anoniman
Ma znam... Malo sam previše neispavana pa lošije reagujem na sve...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1888
16.9.2012 15:40:43   
mtajcica83
Dorucak : griz,pola jabuke,pola banane,jaje, keks,i 2 kasikice meda
Uzina : grozdje i puding posle
Rucak : corba od graska, karfiola, tivica,mrkve i telece meso
Uzina vjerovatno puding i neka vocka, nektarina ili banana
Vecera..najv..kifla sa pavlakom i sirom,ili cokolino,zavisi sta mu se bude jelo

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1889
16.9.2012 17:59:27   
Ana RR
Mtajcice, ja l' ti njemu sve to smućkaš zajedno, mislim na doručak? Buni me to jaje.

Kod nas danas ovako:

doručak: slane galete i jogurt (nisu baš galete pošto su mi se zalepile u aparatu pa sam ih na kraju ispekla na teflonu poput am. palačinki)
užina: voćna kaša
ručak: pasulj koji sam kuvala i za nas (ovo je prvi put da jede pasulj)
užina (ako je bude): plazmica
večera: 7corn

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 1890
16.9.2012 21:03:47   
branki*
boza danas pojeo:
dorucak-griz od 200ml mleka i 1 jabukom;
grickao stapice i smoki;
rucak-supa sa rezancima,1 kutlaca,pola kutlace graska,4 kolutica cajne,1 kriska hleba;
vecera-4 parceta sunke i 1 kroasan 7 days;
pred spavanje 150 ml AD mleka i verovatno toliko ce popiti i u toku noci;

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1891
16.9.2012 22:30:47   
Ana RR
Ipak za večeru nije bio 7corn već sam mu napravila griz, nikako nije hteo da ga jede pa rekoh da pokušam. Stavila sam malko kakaa, pojeo je 4,5 kašičica ali uz stresanje i onda je video galete/palačinke i tražio to. Posle je tražio da otvorim frižider, ja otvorim a on izvadi jogurt i pruža mi da mu sipam user posted image zna dete šta hoće. 

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1892
17.9.2012 9:13:07   
cani
IZVORNA PORUKA: gae_gr

Odoh na temu da stavim recept

Gae gde nam je ta tema sa receptima,nesto ne mogu da se snadjem?

Nama se ponovo vratio apetit,pa smo juce jeli >

D.griz sa kuvanim jabukama i bananom
R.Boranija sa pilecim gulasem,+ malo pavlake
V.Integralni keks i malo marmelade + ad.mleko

Posto je popodne bio kod mojih,prijavili su mi da je pojeo i jednu cok.bananicu i ceo dan je pijuckao caj od nane

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1893
17.9.2012 11:22:25   
Anoniman
Kucaj u pretraživaču galete ili bakin kolač izbaciće ti temu.

Jutros popara za doručak, za ostalo nemam pojma.

(odgovor članu cani)
  Direktna veza do poruke: 1894
17.9.2012 13:33:58   
cani
Nasla,hvala ti

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1895
18.9.2012 22:48:07   
ishler
Nas jelovnik dorucak kajmak i jogurt,slanina domaca i jogurt(to jedino suhomesnato dajem),sir i jogurt,popara,kacamak.Rucak meso,povrce , Vecera zitarice i mleko ,Uzine obe voce(retko kada vocni jogurt campina ako bas nemam trenutno neko voce).Slatkise,sokove ne dajem,eventualno nekada jednu plazmu.Nismo jos uveli pomorandzu ,kivi,jagodicasto i orasasto voce cemo tek sa dve godine.I nejedemo jaje jer smo alergicni sto mnogo otezava ishranu

(odgovor članu cani)
Direktna veza do poruke: 1896
18.9.2012 22:48:58   
ishler
Nas jelovnik dorucak kajmak i jogurt,slanina domaca i jogurt(to jedino suhomesnato dajem),sir i jogurt,popara,kacamak.Rucak meso,povrce , Vecera zitarice i mleko ,Uzine obe voce(retko kada vocni jogurt campina ako bas nemam trenutno neko voce).Slatkise,sokove ne dajem,eventualno nekada jednu plazmu.Nismo jos uveli pomorandzu ,kivi,jagodicas_to i orasasto voce cemo tek sa dve godine.I ne jedemo jaje jer smo alergicni sto mnogo otezava ishranu.Pred spavanje 200ml mleka nestle premium

< Poruku je uredio ishler -- 18.9.2012 22:53:11 >

(odgovor članu cani)
Direktna veza do poruke: 1897
19.9.2012 12:13:46   
Anck Su Nmaun
Probali pasulj , malo vodice sa hlebom... nece
grasak s mesom ...nece
Spanac sa zumancetom ..nece

Voli testo sa krompirom (il tzv.testo na suvo)
Filete oslica i krompir voli
Supicu s povrcem i rezancima
Zumance joj ubacim u griz il kacamak

Dzaba sam ja za davanje domacih kasica kad ona nece, mislim nisu vise kasice.
Kupovnu kasicu junetinu i curetinu s povrcem oce po nekad.

Rastura me s ruckovima...neznam vise sta i kako da joj spremam kad nece user posted image user posted image

Razmisljam dzigericu kako da joj dam...a da ne odbije user posted image u nesto da joj smuckam?

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 19.9.2012 12:14:47 >

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1898
19.9.2012 12:16:59   
Anoniman
Doručak: prženice sa pavlakom i jogurt

Užina voćka na flajku

Ručak: pilav sa pijetinom

Užina: životinjsko carstvo

Večera: lješnjak čokolino

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 1899
19.9.2012 15:35:15   
mtajcica83
Mtajcice, ja l' ti njemu sve to smućkaš zajedno, mislim na doručak? Buni me to jaje.

Jeste Ana ,jer jdino tako jede jaje(u sustini ni neyna da ga jede), a ovao samo przeno, kuvano ili bilo kako drugacije nece...Jedino u spanac ubacim jaje, razmurim i tako pojede..Sto cu snalazim se...
Mada on meni jako lijepo doruckuje i to sam primjetila da nece npr przenice ili kiflice , nego mu prija kasikom user posted image , jos kad mu ja dajem, banja mu je...user posted image
dAnas
Dorucak: gris ,keks, jaje, pola nektarine i jabuke,kasika zitarica
uzina..nije htio nista osim sto je popio punu flasicu tople limunade sa medom
Rucak pileca supa ,pilece meso i povrce
Uzina, banana naj, neki keksici i puding
Vecera,najv palenta sa kajmakom

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

ime za frajera
Sasa.P

Aleksandar (24%)

Filip (30%)

Djordje (17%)

Marko (29%)

Ukupan broj glasova: 153

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here