|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
12.9.2012 10:16:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gae_gr

I u Srbiji se to zove šunka samo se retko gde sušu, to mesu oglavnom ide na druge stvari ne na sušenje.

Znam da postoji neka razlika, da kada kažem nekome ko nije iz Vojvodine "šunka" - znam da ne mislimo na isto.

Danas:
D: slanina, hleb, paprika
U: bundeva pa griz i ovas
R: sarmice u blitvi
V: ?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1851
12.9.2012 10:21:53   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: gae_gr

I u Srbiji se to zove šunka samo se retko gde sušu, to mesu oglavnom ide na druge stvari ne na sušenje.

Znam da postoji neka razlika, da kada kažem nekome ko nije iz Vojvodine "šunka" - znam da ne mislimo na isto.

Danas:
D: slanina, hleb, paprika
U: bundeva pa griz i ovas
R: sarmice u blitvi
V: ?

Ne mislite na isto upravo zato što se ovde domaća prava šunka retko suši kao što rekoh pa svi prvo pomisle na šunku tipa praške ili stišnjene koje ima i po Vojvodini a i po Srbiji u svakoj radnji koja drži suhomesnato.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1852
12.9.2012 10:23:10   
Anoniman
Pa da, zato sam okačila sliku. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1853
12.9.2012 11:49:42   
Ana RR
Kod mojih u Slavoniji je to šunka user posted image mmmmmmnjam

danas

doručak: popara sa pavlakom
užina: banana
ručak: pileći batak, pirinač sa povrćem
užina: nestle puding ili plazma i jogurt
večera: tostiran hleb i sir

ujutru i uveče 210ml mleka

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1854
12.9.2012 11:54:46   
Anoniman
Meni je samo to šunka, a praška i stišnjena su mi salameuser posted image Mi je pravimo, u ogromnim količinama, nema mi ništa lepše od toga, Neša je voleo kad je bio manji, sad više ne.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1855
12.9.2012 11:59:53   
Anoniman
Meni je samo to šunka, a praška i stišnjena su mi salameuser posted image

I meni.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1856
12.9.2012 19:57:55   
Anoniman

Šunka... u Vojvodini se to zove šunka, a u Srbiji... hmmmm...

a vojvodina inace nije u srbiji? ili ste mislile u ostatku srbije?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1857
12.9.2012 20:10:01   
tijatija

A kod nas u CG se zove prsuta, sastavni deo svakog doma, ali ja je nevolim user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1858
12.9.2012 20:40:24   
nenja22
e preduhitri me tija user posted image
pršut, mhm...ja volim, ali kosta još nije jeo, to ovde baš slano uglavnom...a mislim da je stvarno sjajno kad ima da se suši u porodici, mmm, moj tata to jedno vreme isto radio, sad nešto jok, ali možda uskoro, kad ode u penziju, bude toga jopet user posted image

e sad, meni je kuvana šunka drugo od stišnjene, a salamčuge su mi ona čuda što imaju gomile konzervanasa (nitritnih jošte, mislim, mošda me neki tehnolog ispravi) u sebi, pa to isto za sada ne dajem, mada se to i retko jede u kući nam...ali kuvanu šunku jede tu i tamo za doručak uz hleb i puter, kao i one ćureće, velikog elipsastog preseka, ne znam firmu, ali su baš mljac user posted image

inače smo mi na prilagođavanju jelovnika vrtićkom, tamo im je ručak u 11i15, što je za naš dosadašnji sistem baš rano, tako da mu je sad voćna užina oko 14h, mada će se i to pomerati kad počne da spava u vrtiću i dolazi kući oko 15h...i onda mi je za sada malo neujednačen popodnevni raspored, nekad pojede malo od našeg ručka opet kad mi klopamo )oko 17i30h) pa ona večeru nešto samo malo, ili uopšte jok do mleka pred spavanje...

ma, sad kako je kilav i kako čitam kako se zlopate mame sa decom koja neće da jedu po vrtićima, dokle on klopa, super je, raspored ćemo već napraviti valjani user posted image

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1859
12.9.2012 20:43:47   
nenja22
IZVORNA PORUKA: Macaki

e, bre, pa kakve ovo ima veze sa temom, a i ičim uopšte user posted image

< Poruku je uredio nenja22 -- 12.9.2012 20:44:33 >

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1860
12.9.2012 22:08:14   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Macaki

Kuckas se sa mnom svaki dan, i mozes ovako nesto da me pitas? Jel moguce da me ni malo nisi upoznala? Necu cak ni da ti odgovorim na ovakvo pitanje.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1861
12.9.2012 22:13:22   
Anoniman
Moja kategorizacija user posted image
Salame: parizeri i praske sunke
Sunku prikazah slikovito gore, no nisam sigurna koja je razlika izmedju ovoga i njeguskog prsuta?
Kobasice: ja tu ubacujem i cajnu i sl (sem domacih kobaja), ne znam dal su to inace salame, ne jedemo to uglavnom.

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 1862
12.9.2012 22:21:56   
minavb
Kad mi se vrati komp sa servira ,okacicu vam kategorizaciju mesnih preradjevina.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1863
12.9.2012 22:55:27   
Yula
I mene zbunjuju te podele sunki i prsuta. Kod mene kuci prave prsut, to su vam oni prutevi susenog, dimljenog mesa. Obicno se ne susi ovako ceo but.

Lazaru cu davati suvo meso, tj. prsut, a rado bih mu davala i sunku ( kuvanu ) ali je ona puna hemije, pa je za sada dajem samo kroz kupovne kasice. Bas sam pre neki dan kupila male teglice sunke, pa to umuljam u neki obrok sa povrcem. Bas mi nekako zao da kupim sunku kao za nas ( tu kuvano, socnu ) kada znam da u njoj ima nekih stabilizatora. Nece njemu od toga biti ne znam sta, ali eto, nekako jos uvek ne mogu.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1864
12.9.2012 22:56:09   
Anoniman
Ne moraš, nije mi bitno, tj, ne zanima me.
Mi jedemo domaću šunku, slaninu i kobasice od kombinacije domaćeg i divljeg mesa, zatim Gala pileći parizer, prašku šunku (opet ne znam koju, jedinu koju imaju u Univeru user posted image ), i po nekada kuvanu šunku i dimljenu ćureću salamu. Sve ostalo ako unesem u kuću, mogu slobodno da spustim u kantu za đubre jer se ne pojede. Po nekada prođu pileće grudi.
(Od svega, Marko jede samo domaću šunku i slaninu)

< Poruku je uredio Tash -- 12.9.2012 22:57:00 >

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1865
12.9.2012 23:00:22   
Yula
Evo naseg danasnjeg menija:

D: griz.
U: vocni jogurt od kr.ml. ( ovo naglasavam jer jedan dan dajem od kozjeg a jedan od kravljeg mleka ), borovnice, kajsije, vrlo malo meda.
R: kupovna kasica od lososa.
U2: lubenica
V: peceni paprika i plavi patlidzan, samleveni i pomesani sa malo pavlake. Hvale Gae na ideji i receptu, ja sam malo izmenila i dodala patlidzan. Ostalo mi i za sutra uvece. Malac je jeo sa uzivanjem!

240ml mleka.

Sta bi mi bez ovog divnog foruma!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1866
12.9.2012 23:02:43   
Anoniman
Marko je za večeru pojeo parče i po hleba sa krastavcem i slaninom, i onda je rekao "Daš malo džema" !?!? user posted image Ja odsekla još parče hleba, i pojelo dete sa džemom, ostalo dva zalogaja kada je rekao da ne može više. user posted image

< Poruku je uredio Tash -- 12.9.2012 23:03:07 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1867
12.9.2012 23:09:32   
cani
Moje dete nece voce (sem banane) ni da okusi,eventualno u nekoj kasici sa keksom.user posted image  Paradajz,krastavac,papriku isto.Bas nikako nece nista sirovo od voca i povrca.

Once upon a time I could control myself...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1868
12.9.2012 23:12:32   
Anoniman
Marko hoće voće tu i tamo, naravno bananu ne odbija, a ostalo baš malo, rekla bih da se više igra nego što jede, jer to obrok nije.
Paradajz kako kad, papriku takođe, krastavac voli, kao i šargarepu. Uglavnom mu povrće seckam baš sitno, pa ubacim u sredinu hleba i tako dam. Da se ukus jedva oseti. Inače pljune.

(odgovor članu cani)
  Direktna veza do poruke: 1869
12.9.2012 23:14:19   
Yula
Pa, neka jede, ljubi ga majka user posted image

Moj Lazar obozava hleb, ali ga retko jede, sve moramo da ga krijemo kada kupimo, sto mi je totalno besveze. Tako isto drugaricin mali koji je tri meseca mladji od Lazara. Izgleda da klinci bas voleeee hleb i sve kombinacije sa njim.

Zaboravila sam da vam kazem da sam prestala Lazaru uvece da stavljam u kasice testeninu ili tostiran hleb, katkada stavim, ali nije obavezno jer i ovako ga drzi sitost celu noc do 7-8h ujutru. Izgleda da je mleko u 5-6h ujutru bilo samo navika, ali budio se uz plac i trazio ga, sada vise ne. To mleko nam je bilo bas previse jer i ovako unosi mlecnog minimum 500ml dnevno, jer uvek ima za uzinu jogurt ili vocni jogurt, i nesto mlecno ujutru, katkada malo mlecnog i uvece i 240ml mleka pred spavanje.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1870
12.9.2012 23:16:29   
Yula

IZVORNA PORUKA: cani

Moje dete nece voce (sem banane) ni da okusi,eventualno u nekoj kasici sa keksom.user posted image  Paradajz,krastavac,papriku isto.Bas nikako nece nista sirovo od voca i povrca.

Nudi mu s vremena na vreme, moze da se desi da odjednom zavoli. Ja imam srecu da moj malac obozava voce, mozda zato sto mu je to prakticno jedini slatkis i sve voli da jede. Cak je i lubenicu naprasno zavoleo a jedno vreme ju je odbijao, kao i dinju.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu cani)
Direktna veza do poruke: 1871
12.9.2012 23:18:40   
Anoniman
Marko je nakon ove večere, nekih pola h posle, popio još 210 ml mleka. user posted image I tražiće ga opet oko pola 7. user posted image Dal bi ga tražio da ne nudim? Ne, mislim da ne bi, ali bih onda ja pre posla morala još i njega da hranim jer onda ne može da dočeka dadilju i doručak u 8, a ja zaista nemam vremena za to.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1872
13.9.2012 0:01:24   
Yula
Ako Tasho, neka pije, kod vas je ipak drugacija situacija.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1873
13.9.2012 12:25:49   
Ana RR
I moj Marko obožava hleb, čim vidi da mi ručamo odmah staje pored stola i čeka da mu damo parčence user posted image isto tako i jogurt, ako vidi šolju odmah na početku klope samo upire prstom u šolju i traži da pije, neće ništa drugo dok ga ne iskapi.

Ja ne krijem hleb, dam mu kada želi, možda grešim ali ja niti merim koliko je jeo ovoga ili onoga niti razmišljam da li je uneo previše ili premalo mlečnog. Kažem, možda grešim ali ne želim da preterujem i da se opterećujem bez razloga. Gledam ga kako lepo napreduje, raste kao iz vode, nije bucko već je baš šlang, me happy. Yula, ja bih prsla kad bi se opterećivala kao ti (ovim ništa loše ne mislim, ne shvati me pogrešno).

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1874
13.9.2012 12:42:08   
Anoniman
Ja sam baš baš opuštena što se ishrane tiče, trudim se da jede što zdravije, ali dajem i slatkiše ponekad, uvek ako užinu, nikakve gricke između obroka, jede sve ali u normalnim količinama, onako odokativno emreno jer ne merim ništa već neko vreme. Jedino sam izbacila jutarnje mleko jer kontam da ima previše mlečnih proizvoda i da je zbog toga slabija krvna slika, sačekaću mesec dana pa ću da radim kontrolnu.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

ime za devojcicu
bebaa

koje je lepse?

Isidora (37%)

Lena (63%)

Ukupan broj glasova: 219

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here