Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.9.2012 0:26:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.9.2012 14:08:31
|
|
|
|
Anoniman
|
hahahaha, M je pljunuo poparu kao 1-2. Znala sam da ce tako biti cim sam vidla gustinu kako to izgleda, oni ne vole te gnjecave stvari. Recimo Luka nikada ije jeo cokolino, a ni keks u mleku. Uglavnom, deo sam naprvila sa ad mlekom, rekao je da mu se ne svidja, a drugi deo sam napravila sa secerom, meni se dopada, a i on se vrao po jos jednu kasiku, ali je onda pogledao u ciniju, video da izgleda kao ono sa mlekom, i nije bilo sanse da proba vise.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.9.2012 22:42:00
|
|
|
|
Yula
|
Ja sam veceras napravila glupost. Resim da opet napravim one palacinkice od tikvica jer ih imam malo vise, pa da to potrosim. Prosli put mi ispalo nesto bas malo, pa veceras napravim malo vise, lepo su mi ispale, u tetso sam sada stavila pavlaku umesto fete i malo ulja, dakle bile su prakticno przene. Onda naseckam majusni paradajz za salatu, pa uz to i jedan jogurt. Bebac to grickao i pojeo, ali posto sam malo kasnila sa vecerom obrok je zavrsio prilicno kasno, proslo je bilo pola 8h. U 21h mleko i spavanje. I kada je popio flasicu, pocne da stenje i placucka i jadan povrati malo, bilo mu je previse. Bas mi ga je bilo zao, poceo da place, bas sam krele. Jednostavno, uopste ne znam da procenim koliko mu je dovoljno i potrebno ako ne pravim kako sam navikla one kase koje izmerim u mernoj posudi. On bio gladan za veceru, a posle pio mleko iz navike pred spavanje, a ja se ne set_ih da mu napravim manje... Bas mi je krivo. Jogurt je tu bio potpuni visak.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.9.2012 22:46:39
|
|
|
|
Anoniman
|
ili, ako si dala jogurt uz veceru, nisi trebala mleko. Mada, mislim da je njma mleko aarm da je vreme za spavanje. Uopste se ne secam kad, ni kako sam Luku odvikla od toga.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.9.2012 22:48:35
|
|
|
|
Anoniman
|
SUTRA: D: pita sa krompirom U: visnje sa grizom R: jaretina, krompir, boranija V: ???
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.9.2012 22:50:34
|
|
|
|
Yula
|
Tasho, ad mleka se ne stavljaju u vrelu vodu i ne kuvaju iz razloga sto izgube sve ono sto je u njih dodavano a sto je potrebno bebama, znaci te vitamine i ostale kerefeke. Ako se dobro secam, ja sam pravila poparu, kao i sve ostalo na vodi i posle, kada skinem sa vatre i kada prohladim, dodam neku dozu mleka. Uopste nije vazno niti ce ista biti detetu ako stavis manje ili malo vise praha. To se vodi racuna kada se pije mleko, ovako nije vazno.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.9.2012 22:55:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Zato sam i pitala, jer na kutiji ad mleka pise da se dodaje kada se voda prohladi na 40 stepeni. U svakom slucaju, i dalje nisam odusevljena dodavajem ad mleka u kasice tako da zaveslam kasicicom, mogu da razumem da ga razmutim vodi, pa koristim kao da je najobicnije mleko, dodavajuci ga vec razmuceno, ali ovako kao sto vi to radite - eni to prosto nije logicno. U svakom slucaju, on ne voli to takvo, gnjecavo, iskreno, meni je to kao povracka, takveje konstitucije, ili vec kako se to kaze... fuj mi je, tera me na povracanje, a vidim da ni M ne voli, ni Luka nije voleo taj tip namirnica.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.9.2012 23:33:59
|
|
|
|
Anoniman
|
yula, a zamisli kada ja K dam oko 20-20:30 pahuljice sa mlekom plus uz to pije mleko na flasicu, pa onda je sredim za spavanje, pa dobije da sisa. kazem ti, ja samo gledam nekada kako ce da se ispovraca po meni. mi uopste nemamo toliku pauzu izmedju. da moje dete konzumira mlecne proizvode, dobijala bi samo po solju jogurta ujutru i uvece i to je to. nikakvo mleko, pogotovo ne na flasicu!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.9.2012 0:10:46
|
|
|
|
Yula
|
Ja sam L. izbacila jutarnju, mislim da bi bilo previse da mu izbacim i ovo vecernje jer ad mleko smatram jako korisnim. Raduje me sto je kozje jogurte odlicno prihvatio pa mu sada dajem naizmenicno za prepodnevnu uzinu jedan dan kravlji, a drugi kozji jogurt. Evo naseg danasnjeg menija: D: popara sa malo pavlake i krem sira. U: vocni jogurt od kr.mleka, borovnica i sljive, malo meda. R: govedji gulas ( odvadjen od rucka koji smo i mi rucali ) + bareni krompir i boranija; U: lubenica V: palacinkice od tikvica, paradajz, jogurt 240ml mleka. Uh, danas smo imali bas puno mlecnih obroka, sutra cu gledati da ih bude manje. Obicno za veceru nema nista mlecno, vec lagane piree od povrca sa vrlo malo testenine ili tostiranog udrobljenog hleba.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.9.2012 0:14:26
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Tash hahahaha, M je pljunuo poparu kao 1-2. Znala sam da ce tako biti cim sam vidla gustinu kako to izgleda, oni ne vole te gnjecave stvari. Recimo Luka nikada ije jeo cokolino, a ni keks u mleku. Uglavnom, deo sam naprvila sa ad mlekom, rekao je da mu se ne svidja, a drugi deo sam napravila sa secerom, meni se dopada, a i on se vrao po jos jednu kasiku, ali je onda pogledao u ciniju, video da izgleda kao ono sa mlekom, i nije bilo sanse da proba vise. Tasho, ocigledno da Maretu ne prija popara niti sta slicno. Ni ja je ne jedem iz istog razloga, ali eto, kada probam njegovu odusevim se svaki put kako je ukusno, a kada vidim kada muz sebi spremi isto to, gadim se. Lazar je ocigledno povukao na muzeve, nije probirac, a osecam da de drugo dete da mi bude probirac na mene i moje, sestra, brat i ja nist anismo voleli da jedemo kao mali, samo jaja i krompirice.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.9.2012 12:21:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Nama se sve poremetilo jer Nevena odbija voće, svo voće koje je jela normalno sam samo u obliku sokića. Sokiće sam prvi put dala kad je imala proliv a ja probala probiotik da umešam u sve ostalo i ni u čemu nisam mogla da je prevarim da popije. Onda sam dala sok sa probiotikom i to prošlo super. E kako je proliv trajao 2 pune nedelje a probiotik pila još jednu nedelju polse toga i posle nam se proliv vratio još jedan krug od nedelju dana pa sve iz početka... Sad smo konačno ok, probiotik nam ne treba al ostao sokić da nas progoni... Voće neće ni da proba u čvrstom stanju. Uzela sam mamin sokovnik i sad radim ono što sam se klela da nikad neću, cedim voće. Danas : doručak topli sendvič (ražani hleb i kačkavalj) užina sok od šargarepe, breskve i jabuke ručak pileća supica sa raznim povrćem užina životinjsko carstvo večera popara ili pahuljice
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.9.2012 22:29:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi ustvari više ne spadamo ovde, ali pošto je M daleko od onoga kako se njegovi vršnjaci hrane, ostaću ovde još neko vreme, ako vam ne smeta. sutra D: hleb, njeguški prušut, paradjz U: breskva, palenta R: pečeni batak, krompir, i ćušpajz od tikvica V: verovatno kifla jer Luka ima trening pored Markove omiljene pekare.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.9.2012 22:37:58
|
|
|
|
Ana RR
|
Evo i našeg današnjeg jelovnika: oko pola 4 noćas je popio 210ml mleka (sinoć je zaspao bez večere i mleka i bio je gladan) doručak: palenta sa jogurtom užina: voćna kaša ručak: ćuretina, krompir, brokoli užina: nestle puding večera: tikvice i jogurt pred spavanje mleko 180ml Juče sam spremala tikvice za nas, spremam ih isto kao i onu palačinku za Marka samo što stavljam i feta sir, malo više vlašca, i isto pečem na teflonu. Dala mu da proba i onda nisam mogla da ga odvojim od toga taman mi je ostalo danas da mu dam za večeru.
< Poruku je uredio Ana RR -- 10.9.2012 22:40:51 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.9.2012 22:40:05
|
|
|
|
Anoniman
|
d - pirincane pahuljice sa vanilom u - teglica jabuka + sargarepa r - curetina + krompir + boranija + cherry paradajz + kifla u - kruska 2 komada v- pirincane pahuljice sa vanilom
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.9.2012 22:46:15
|
|
|
|
Anoniman
|
doručak: palenta sa jogurtom užina: voćna kaša ručak: ćuretina, krompir, brokoli užina: nestle puding večera: tikvice i jogurt pred spavanje mleko 180ml Kako je to jednostavno kada dete sme sve. Divan jelovnik.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.9.2012 22:49:31
|
|
|
|
Ana RR
|
Verujem da ćete i vi uskoro smeti sve da ručkate Ja dosta toga još uvek nisam uvela, nešto zabušavam.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.9.2012 22:54:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Strpen . spašen. Meni je samo žao što Lukinoj ishrani nisam posvetila ovoliko vremena kao Markovoj.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.9.2012 22:57:40
|
|
|
|
Ana RR
|
Draga, tada si mislila da radiš najbolje, i verovatno bi tako radila i sada da Mare nema problem koji ima, zar ne?Nije kasno da mu popraviš navike
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 10.9.2012 23:06:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa bih. A Luka je mnogo tvrd na hrani, jako ga je teško ubediti da proba nešto novo. A ja sam u fazonu samo neka jede, jer ima svega 17kg, iako on meni ne izgleda mršav.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 11.9.2012 21:39:52
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash D: hleb, njeguški prušut, paradjz U: breskva, palenta R: pečeni batak, krompir, i ćušpajz od tikvica V: verovatno kifla jer Luka ima trening pored Markove omiljene pekare. Umesto kifle je pojeo palačinku sa šunkom i paradajzom, i palačinku sa džemom od kajsija.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 11.9.2012 22:16:46
|
|
|
|
Ana RR
|
Kod nas danas sve nešto naopako. doručak: 7corn i jogurt, pojeo tri kašike i nije hteo više, dala mu hleb, puter i jogurt pa je i to izmrljavio užina: banana i plazma ručak: juneća čorba užina: malo breskve večera: bili smo na rođendanu i nije hteo da večera svoju klopu već je jeo projice, pojeo 3 kom pred spavanje 210ml mleka
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 11.9.2012 23:05:34
|
|
|
|
Anoniman
|
tash, kako pravis palacinke? to bih mogla i ja nekada mojoj da napravim.. a smemo li i mi sunku, sta ona moze da ima sumnjivo? koju ti uzimas? K je do sada samo slaninicu probala, mesnati deo.. i raspametila se. d - pirincane pahuljice sa vanilom u - puding od cokolade r - punjena paprika u - banana v- pirincane pahuljice sa vanilom
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 11.9.2012 23:09:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Šunka... u Vojvodini se to zove šunka, a u Srbiji... hmmmm... Ako se ne varam, vi to zovete drugačije. Ne kupujem, tata pravi. Palačinke pravim od brašna, vode, malo soli i malo ulja. Ove punjene paradajzom i šunkom mi se uvek raspadnu, a ove prazne ispadnu super, čak sam danas prvi put u životu prevrtala palačinku bacajući je, a pre koji dan sam prvi put u životu pekla palačinku (u subotu ujutru).
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.9.2012 0:33:27
|
|
|
|
Anoniman
|
meni ovo lici na pecenicu. ako bi mogla da vidim presek?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.9.2012 1:19:56
|
|
|
|
Anoniman
|
I u Srbiji se to zove šunka samo se retko gde sušu, to mesu oglavnom ide na druge stvari ne na sušenje.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
imesupermKoje ime vam se više sviđa?Petar (
46%)
Pavle (
54%)
Ukupan broj glasova: 74Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!