MajaLina
|
Zdravo svima.. Evo da vam ukratko ispricam moje iskustvo. Moja bebica ima samo dva meseca, od kako se rodila dugo spava, u pocetku sam se plasila, ali sve je ok. tako mi je rekao njen Doktor. Napredna je i dosta zrelija. U spavanju se razvijaju naravno. Dao mi je jedan koristan savet za sve dojilje, koje su iscrpljene od dojenja i kojima treba oporavak. Isto tako i za lenje bebice, koje brzzo zaspe na sisi. Dakle drage mame, ja moju bebicu danju dojim, a nocu joj dajem flasicu, neznam da li poznajete mleko NOVALAC 1. To je do sada najbolje mleko i naj slicnije majcinom, i ne postoji nikakav kontraefekat, tipa, da vam vise ne doji, jer kako znamo majcino mleko je naj bolje, cak i u malim kolicinama. Verujte mi osecam se predivno i naspavano, naravno da mi je drago da je podojim bilo to u tri sata nocu do nekih cetiri pola pet, ali zasto bih kad mogu da kombinujem a da mi pri tom ne ostane gladna, a ja sutradan puna energije za nju. Malo je skuplje od ostalih i ima ga samo u apotekama, probala sam ga i verujte naj slicniji je majcinom mleku. Za to mi ona i doji preko dana. Znam da mislite, ne bih to mogla mojoj bebici, majcino je naj bolje, ali verujte stvarno pomaze, i nista strasno nije ni za stomacic ni grceve, cak joj mesam sa cajem neznam na nasem jeziku kako se zove, mislim da je kim, ubacim 20ml caja ostalo prokuvanu vodicu i mleko novalac i bebica je zadovoljna, jos mi nije imala grceve. I jos nesto da vam napisem mislim da je vazno, za one koje neznaju. Kko u nasoj drzavi jos uvek vaze oni starii babski obicaji, i pravila tipa daj bebi vodicu, daj bebi caj.. Ne! Nije bas tako, za to nam i imaju silne grceve, kao sto rekoh ja mojoj bebi samo 10-20ml caja mesam sa mlekom jer nece ovako ne svidja joj se:) vodice joj kad kad dajem sada posto ima 2 meseca, tek samo da joj isperem grlo od mleka, znaci isto 10 ml. Zato sto kako mi je izreferisao njen doktor, bebe gube na tezini od caja, a od vode se nadimaju. znaci ne previse, jer u majcinom mleku vec ima 70 odsto vode! Tako drage moje, ja vam rekla sve sto znam i sto primenjujem. Nadam se da ce vam pomoci
|