|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
6.9.2012 12:13:58   
Anoniman
da li vrtic radi subotom?

Državni? Ne.
Čak ni ovaj privatni u koji Luka ide na radi subotom, no možda postoji neki koji radi, ne znam.

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 1651
6.9.2012 12:17:39   
jovicaa
mi srecom nemamo potrebe da ostavljamo aleksandra subotom, ali sta rade ljudi koji nemaju kome subotom da ostave dete, a rade oboje subotom?

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1652
6.9.2012 12:25:59   
minavb
Dan cetvrti.
Lepo usao i zaigrao se, ja izasla ali sam posle 15 minuta morala da se vratim jer je plakao ko kisa. Vukao me da idemo kuci, plakao, nije hteo da se odvoji od mene i tek se na kraju malo opustio.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1653
6.9.2012 12:46:05   
bratzz
Dan treci:
Posla je od kuce bez problema kad je videla zgradu vrtica rekla je: o ne mrak verovatno jer zamrace sobu kad je vreme za spavanje a ona se mnogo tesko uspavljuje. Usla je u vrtic, obula patofne, i usla u svoju grupu, ali ja sam uprskala, zapitkivala sam vaspitacicu sta je juce radila i ona se vratila kod mene i nije htele bez mene vise unutra na kaju je ostala bez suza na prevaru, bar se nadam da nije plakala a ako i jeste, smirila se sigurno. meni je danas lakse da sedim bez nje, juce sam ocekvala poziv da je vratim kuci, jer poznajme svoje bezobrazno dete, ponekad sei ja umorim od njenog neckanja, nadam se da ce postati bolja devojcica u buducnosti.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1654
6.9.2012 12:46:58   
Modessty
vidim da manje-više svi imamo iste probleme i slično preživljavamo ove prve dane u vrtiću user posted image

Juče je bio super, ali ništa tamo nije jeo. Samo je pio vodu.
danas smo otišli u vrtić bez probelma. Dugo je spavao, jedva sam ga probudila u 7.45h, što je za njega baš čudno. Popio je samo flašicu mleka dok sam ga oblačila i odmah smo požurili u vrtić. trijažnoj sestri je pokazao zube bez problema i to ne sa vrata kao do sada već je ušao kod nje. Nije uopšte plakao. Sam je utrčao u sobu.
Zvala sam u 10.30h da vidim kako je, jer nije doručkovao kod kuće. Kažu pio je jogurt i malo je štrpnuo čaiju. Sada neznam da li je ručao. Sramota me da zovem više.

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1655
6.9.2012 12:48:51   
isidora88
koja je cena jaslenog u NS, otprilike zna li neko?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1656
6.9.2012 12:49:27   
anajid
trijažnoj sestri

Sta znaci trijazna sestra?

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1657
6.9.2012 12:50:05   
bratzz

IZVORNA PORUKA: minavb

Dan cetvrti.
Lepo usao i zaigrao se, ja izasla ali sam posle 15 minuta morala da se vratim jer je plakao ko kisa. Vukao me da idemo kuci, plakao, nije hteo da se odvoji od mene i tek se na kraju malo opustio.

Kod nas je adaptacija drugacija, samo prvi dan mama malo sedi, i samo prvi dan se ostaje krace, svaki sledece mama dovede dete ostavi na brzinu i ode kuci ne dolazi pre vremena sem ako vaspitacica ne pozove, mene nisu zvali, evo vec drugi dan i ona nije plakala kad sam odlazila evo vectrei dan, vrtic joj se svidja, a svidjaju joj se i drugari, ima cak i najbolju drugaricu user posted image .

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1658
6.9.2012 12:51:01   
minavb
Mislim da su ovi nasi malo razvukli to , i to nije dobro za dete.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 1659
6.9.2012 12:53:48   
lesica
Mina i vi se razvlacite kao sto smo se i mi razvlacili?

Saljem vam svima user posted image ,procice i to navikavanje brzo,a posle ce malisani uzivati u vrticu!

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1660
6.9.2012 12:54:17   
Modessty

IZVORNA PORUKA: anajid

trijažnoj sestri

Sta znaci trijazna sestra?

pojma nemam zašto se tako zove. to je pedijatrijska sestra koja pregleda decu kad dolaze u vrtić. Već sam pisala, gleda im grlo i pipa ih iza ušiju. Ako posumnja da je dete bolesno ili sa temperaturom vraća ih kući.

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1661
6.9.2012 13:32:09   
minavb

IZVORNA PORUKA: lesica

Mina i vi se razvlacite kao sto smo se i mi razvlacili?

Saljem vam svima user posted image ,procice i to navikavanje brzo,a posle ce malisani uzivati u vrticu!

Da. Ne kapiram ovaj sistem. Sta, ostavice ga na spavanju kad bude brucos. Pa sta sto place, neka ga smire. Samo ih je trojica na adaptaciji, mogu valjda to da hendluju. Sutra cu im reci da moram da idem negde, pa nek vide sta ce.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1662
6.9.2012 13:38:09   
bojanica7
evo i ja da se upisem user posted image mi smo se juce upisali u radosno detinjstvo i danas krenuli na adaptaciju user posted image

ovde je adaptacija: prve nedelje sat vremena sa mnom (ili s tatom, babom...), sledece nedelje sat vremena sama, trece nedelje bi trebalo da mogu ceo dan user posted image s tim da cu ja gaalu kupiti pre spavanja.

nama je danas prvi dan, a grupa je pocela jos u ponedeljak, pa videcu oce li nas pustiti jos koji dan od nedelje zajedno da idemo ili ce od ponedeljka sama. jako joj se svidja. i u principu ja njoj ne trebam, al kontam da joj znaci da sam tu negde iza user posted image kad je uzinala, sedela je lepo za stolom i jela uredno. pa posle trazila jos: teto, josh ija user posted image

Panta rei

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1663
6.9.2012 13:38:20   
bratzz
Vaspitacica kaze da se lakse naviknu ako nemaju drugog izbora, kad su roditelji tu vise zezaju i placu.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1664
6.9.2012 13:56:33   
jovicaa
ja nisam nijednom cak ni usla u ucionicu.. volela bih da sam bila barem jedan dan, da vidim na sta to sve lici.. ali mozda je ovako bolje.
od sledece nedelje planiramo da ga ostavljamo do 14 h, ne znam da li je rano jos?

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 1665
6.9.2012 13:56:46   
bojanica7
pa ne znam, ja kontam da to isto zavisi od deteta. ja da sam dovela galu i oostavila je s nepoznatim tetama u nepoznatom okruzenju, dobila bi fras. a ovako: upoznacemo tete, drugu decu, vec ima omiljene igracke (peglu,ves masinu i platnene pelene ...) postoji verovatnoca da nece plakati.

Panta rei

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 1666
6.9.2012 14:03:26   
New Mom

IZVORNA PORUKA: isidora88

koja je cena jaslenog u NS, otprilike zna li neko?

Samo vrtić (da dete nije bilo tog meseca) je 1580dinara (tj. bilo, sad je valjda 2000), a inače zavisi koliko dana je bilo, između 3000 i 4000 din. (sad ne znam sa poskupljenjem).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1667
6.9.2012 14:05:42   
jovicaa
svakako ce joj biti tesko kada je ostavis samu... evo aleksandar nije ni razmazen nesto, ni preterano vezan za nas, pa opet cmizdri svaki dan. to je normalno, deca ne vole promene, a posebno ne tamo zato sto ipak ne mogu da rade sve sto rade kod kuce.
i nama je prvi dan strava prosao, usao je igrao se, ni suza, ali zato evo sad place. mada njega je retko cuvao neko, stalno je sa nama, ali nije tip deteta koje je preterano vezano za roditelje, takav je, samotnjak.

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 1668
6.9.2012 14:15:39   
bojanica7
sta znam... ona s babama i dedama moze ceo dan (noc jos nismo probali), a i s mojim drugaricama koje relativno cesto vidja. dakle, nikad ne place kad e ostavim samu s nekim koga zna. a kazem ti, da sam je ostavila tako u nepoznatom vrticu, s nepoznatom decom i vaspitacicom, ubedjena sam da bi me vaspitacice zvale za pet minuta na mob da mi kazu da brzooo dodjem user posted image
i ocekujem da ce plakati i tad kad bude ostala sama, al nekako mislim da ce steci dovoljno sigurnosti u tom prostoru i s vaspitacicama da bar nece upasti u paniku. i da ce posle desetak minuta nastaviti da se igra.

Panta rei

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1669
6.9.2012 14:33:15   
sanji
Evo inam je četvrti dan prošao prilično dobro. Iako su na ulazu plakale, same su ušle tako uplakane u grupicu. Brzo su prestale da plaču i kaže da su bile fenomenalne. Igrale su se sa decom i učestvovale u svi aktivnostima. Samo nisu naravno htele da jedu.
Kod nas je fazon nedelju dana od 7:30 do 9:30 bez roditelja pa sledeće nedelje produžavaju. Ne znam kad ćemo stići do spavanja! Za par meseci!user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 1670
6.9.2012 14:49:48   
oxy7
Ja sam prezadovoljna kako nama ide, nema suza, jede, kad ga uzimamo kaže kako će i sutra u vrtić. Inače, kod nas se prve nedelje ostaje do pola 12, odnosno do spavanja, a već od ponedeljka možemo da ga ostavimo da spava tamo (što ćemo i učiniti).

Mamama je pristup učionici zabranjen, samo do vrata i ćao. Mislim da je tako bolje, jednom sam se zadržala na vratima da nešto popričam sa vaspitačicom i već je krenuo da pravi tužnu facu i da se povlači unazad. Ovako samo utrči i pravo na igračke.

Mene zabrinjava broj djece u grupi, svakog dana ih je sve više. Danas ih je bilo 27, a upisano je 42. Kažu da se neće svi pojaviti, ali i ovako je previše, naročito kad počnu boleštine.
I niko ih ne pregleda na ulasku jesu li zdravi.user posted image

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 1671
6.9.2012 16:13:47   
bratzz

IZVORNA PORUKA: bratzz

Dan treci:
Posla je od kuce bez problema kad je videla zgradu vrtica rekla je: o ne mrak verovatno jer zamrace sobu kad je vreme za spavanje a ona se mnogo tesko uspavljuje. Usla je u vrtic, obula patofne, i usla u svoju grupu, ali ja sam uprskala, zapitkivala sam vaspitacicu sta je juce radila i ona se vratila kod mene i nije htele bez mene vise unutra na kaju je ostala bez suza na prevaru, bar se nadam da nije plakala a ako i jeste, smirila se sigurno. meni je danas lakse da sedim bez nje, juce sam ocekvala poziv da je vratim kuci, jer poznajme svoje bezobrazno dete, ponekad sei ja umorim od njenog neckanja, nadam se da ce postati bolja devojcica u buducnosti.

Sve je proteklo mirno, nije plakla igrala se sa drustvom, nije jela do rucka, za rucak je jela samo malo hleba, pila je malo vode i piskila je na nosu, nije se upiskila u gace, uspavala se brze nego obicno, samo trazi da legne na dusek kojije na podu ako je na kreveticu nece da legne. Ja sam zadovoljna, mislila sam da ce biti dranja otimanja i sl. medjutim prijatno me iznenadila, cak je i kuci poslusnija i mirnija. user posted image

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 1672
6.9.2012 16:32:28   
Modessty
Danilo pio jogurt za doručak a za ručak sam jepo supu!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image
ja sam danas najsrećnija mama na svetu! I dobio je pepu i džordža lutkice user posted image
bio je tako ponosam sam na sebe i svoj deci pokazivao lutke dok smo izlazili iz vrtića user posted image

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 1673
6.9.2012 16:37:03   
anajid
Eto vidis Mod,sta sam ti rekla.Daj detetu priliku i sansu da se adaptira.Svako reaguje na svoj nacin.Videces za kratko vreme ce ici pevajuciuser posted image za Danila.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1674
6.9.2012 17:18:07   
maslachak
evo i nas da se javimo..poceli smo adaptaciju u ponedeljak,znaci danas je bio cetvrti dan..vrtic je na savskom vencu..

ponedeljak: bila je pola sata samo 9h do 9:30,nije plakala,vaspitacici je mahala i slala poljupce
utorak: ostala je sat vremena 9:30 do 10:30, nije plakala,malo se bunila kada je trebalo da udje u sobu,jela je grozdje
sreda: dva sata od 9:30 do 11:30,usla ok,kaze vaspitacica da je bila malo nemirna,ali nista spektakularno,htela je da vrslja po igrackama kada nije vreme,jela je sutlijas i voce,sve je pojela,sve super.
cetvrtak: danas 2 sata,bunila se kad je ulazila u sobu,ali kad je dosla njena teta Visnja joj je pruzila ruke da je uzme..klopala je uzinu i voce,pila sok..doduse kaze vaspitacica da je u par navrata zaplakala ali nista strasno,kaze normalno,mimo toga je bila vesela i poslusna..

sutra idemo od 8h do 11:30,tamo ce doruckovati,od ponedeljka ce poceti da ostaje na spavanju,ja se nadam sto pre jer je mrtva kad je pokupim u 11:30 zaspi cim dodjemo kuci,zaspala bi i tamo 100%

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Nije se vratila kući iz škole. I neće se v...
Pre nego što kreneš da upireš prstom u druge, možda ipak da ga staviš na čelo.
Nutricionista otkrila koje namirnice ne bi...
Da li ste znali da postoji nekoliko uobičajenih namirnica koje mnogi roditelji treba da zaborave kada je reč o jelovniku...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here