|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
4.9.2012 23:03:59   
Modessty

IZVORNA PORUKA: pepeljuga

On place da biste vi videli i sazalili se, a cim odete prestaje da glumi user posted image Jedna od Vukovih vaspitacica koja je pred penzijom, ne volim je preterano ali i ne sporim njeno iskustvo, je tvrdila da cak i ako dete place, roditelj treba da ga ubaci u sobu i izadje, jer oni po pravilu prestanu da placu cim mama ili tata izadju

Nisam nijednom plakala i nismo se nijednom opraštali dugo sem drugog dana kad nije hteo da se odlepi od mene. Obučem ga, poljubim i kažem da se vidimo kasnije i dam vaspitačici ili on sam utrči u sobu.

Plakala sam u subotu kad sam ga ostavljala kod babe i dede kod kojih je proveo svaki dan proteklih godinu i po, a vrištao je nenormalno! I večeras kad sam kretala na trening a on se davio od plača. Bilo je stvarno strašno.

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 1626
4.9.2012 23:16:21   
sanji
Ni kod nas u vrtiću mame ne ostaju na adaptaciji! Odmah su juče ostale same, Rekli su nam da po pravilu to može ali se ne praktikuje i da je bolje i za decu našu i drugu koja su tu da ne ostajemo! Kažu da kad majke ostaju njima bude još strašnije kad ih odjednom nema tu, a ovako shvate odmah na početku da ih ostavljamo tamo ali i da ćemo doći po njih! Čak i u Beogradu se svaki vrtić razlikuje!

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1627
4.9.2012 23:18:50   
bratzz
Nama danas bio prvi dan, i bilo je zadovoljavajuce, ona nije ni primetila kad je mama otisla kuci, ali nista nije jela i pila dva ipo sata kolko je bila u vrticu, a kad se ukakila i upiskila u gace trazila je da ide kuci jer ne voli da je vaspitacica presvlaci, tj. ne voli da je pipa uopste, na kraju je sakrila upisane helanke i teta nije uspela da ih nadje.user posted image
Meni se svidja vaspitacica a Videcemo da li ce i Milici, ima jos jednu vaspitacicu ali nece biti na poslu zbog smrtnog slucaja u porodici sto ce nam otezati adaptaciju jer kad se ona vrati morace i na nju da se navikne.
A sad idem na spavanje da se ne uspavam za vrticuser posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1628
4.9.2012 23:18:59   
pepeljuga
Plakala sam u subotu kad sam ga ostavljala kod babe i dede kod kojih je proveo svaki dan proteklih godinu i po, a vrištao je nenormalno! I večeras kad sam kretala na trening a on se davio od plača. Bilo je stvarno strašno.

Da na ovo sam i mislila, nebitno gde ga ostavljas, a vidis da i oni kazu da je prestao cim si otisla user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1629
4.9.2012 23:21:59   
Modessty
Kad ga pitaš kako je bilo u vrtiću, njego odgovro je uvek prvo:"mama me ostavila i ja sam plakao za mamu. Kad je došla mama ja sam se mnogo objadovao!" E tek posle toga kad ga pitaš šta je radio dok mama nije došla, onda priča šta se sve desilo.

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 1630
5.9.2012 1:23:18   
nenja22
mi sutra ujutro prvi put user posted image
mislim da navikavanje ne postoji, koliko sam uspela da se obavestim, na tebi je koliko dugo će i kojim tempom ostajati, svakako mislim da mama ne ostaje tamo. nadam se da će biti neka fina teta da nam pomogne iskustvom i da ga proceni šta je najbolje za njega.

i nadam se da neće puno štipati i čupati drugu decu, ali o tom po tom user posted image

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1631
5.9.2012 7:55:07   
lanajelena
Dan treci:moj sin folira da nece u vrtic celo jutro se sprema i vice necu dok smo cekali lift on vice juhu,do vrtica je kukako da nece(slabiji plac od prethodna dva dana)usao je placuci ali me odmah pustio i uhvatio vaspitacicu za ruku,napredujemo...stalno zaboravim da napisem prvi dan kad je dosao ja ga pitam jeste li pevali on odmah krece tasi,tasi i sasa lupa cekicemuser posted image ...ja zadovoljna user posted image

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1632
5.9.2012 8:13:20   
sanji
Evo i naš treći! user posted image Isto od ustajanja kukale da neće u vrtić, ali bez plača. Kad smo stigli tamo Una je bila malo tužna ali je ušla bez plakanja. Vanja je plakala ali kad joj je vaspitačica pružila ruke pustila je da je uzme i zagrlila. Plačući i dalje doduše ali imam utisak da napredujemo!

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 1633
5.9.2012 8:16:53   
sanji

IZVORNA PORUKA: Modessty

Kad ga pitaš kako je bilo u vrtiću, njego odgovro je uvek prvo:"mama me ostavila i ja sam plakao za mamu. Kad je došla mama ja sam se mnogo objadovao!" E tek posle toga kad ga pitaš šta je radio dok mama nije došla, onda priča šta se sve desilo.

Jao Mod tako mi je žao! On se dušica baš naplašio da nećete doći po njega.user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1634
5.9.2012 9:21:56   
Anoniman
I nama je treći dan. Predškolac je zadovoljan, uvek i bio user posted image Srednje dete, Milan, je inače malo razmažen, a sad to naročito dolazi do izražaja. Juče je bio dobar u zabavištu, spavao, jeo, igrao se, a kad je došao kući skoro celo popodne i veče je preplakao govoreći da neće da ide u zabavište. Njemu je zaista tamo lepo, ali mu je sigurno i teško. Noćas je došao kod mene u krevet sa pitanjem da li mora da ide u zabavište? Jako mi ga je žao, uplakan je i otišao jutros, s krajnje tužnim izrazom lica user posted image Morala sam mu obećati igračku, tako je pristao da se smiri malo. On je inače kezav, prošle godine je imao stomačni virus i morao je ležati u bolnici. Ja sam dojila u to vreme bebu pa nisam mogla ići sa njim. On je sve vreme plakao i vrištao, poslali su ga kući posle dva dana iako se nije izlečio, samo zato što je neprilagođen. S druge strane, kada je najstariji sin bi u bolnici i ležao tamo 10 dana bez nas, on nije za nas ni pitao! Od istih roditelja dva potpuno različita deteta user posted image
Prebrodićemo mi i ovu krizu user posted image

(odgovor članu sanji)
  Direktna veza do poruke: 1635
5.9.2012 9:32:42   
anajid
Zille jedno dete uvek moa da izmaltretirauser posted image

Mod proci ce ga,sigurno je jako vezan za vas.

Andrija jutros ode pjevajuci,"ajmo tajo,idem ja vitic".Prica jako lepo o vrticu kad doje,o djeci,o tome sta su rucali,o vaspitacocama.Jako sam srecna sto mu je lepo.Juce su isli u pesak napolje pa se igrao sa bagerima i ostalim cudima.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1636
5.9.2012 11:16:50   
jovicaa
mi smo danas bili super, urlao je kada smo ga odveli jako. ali kada smo dosli bio je miran, setao je okolo, ali kaze vaspitacica da nije hteo dudu ni na sekund da pusti... ali dobro za pocetak tako... a taman smo ga odvikli od dude...

don't shit where you eat :))

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1637
5.9.2012 11:35:43   
minavb
Dan treci
Danas bolje. Lepo smo se spremili za vrtic, tamo je mirno sedeo da se obujemo, usao i bio malo uzdrzan. Ja sma i danas bila unutra sa njim, ali je danas vise bio sa drugarima i vaspitacicama. Tek kad mu je postalo dosadno i kad je zveknuo glavom u nesto, dosao je kod mene. Onaj decak je bio uz vaspitacicu, a kasnije je svratio i pedagog koji je malo posmatrao sta deca rade, i vaspitacica je pokazala tog MAteja i rekla "to je on". Verovatno su razgovarai o njemu. Mama tog decaka se zalila da je mnogo ne,iran pa mora stalno da ga sljepa jer je ne slusa. eto u cemu je problem.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1638
5.9.2012 13:34:01   
sanji
Ljudi, koliko vremenski ostajete u vrtiću. Kad se to povećava i na koliko?

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1639
5.9.2012 13:51:30   
Anoniman
Takodje dan treci: ostala je sat vremena i bez mene user posted image bas mi je nesto bilo tesko, ali sta da se radi. Kad sam dosla po nju plakala je, ali mi je vaspitachica rekla da nije sve vreme, nego pola pola, zaplache se, pa se smiri i tako. Sutra od 8 do 9:30, sat i po, bice na dorucku :) Inace mnoge starije vaspitachice tvrde da je dete najbolje ostaviti i izaci, odmah preseches, jer bude teze kad si sa njim malo, pa nisi i tako, no, ja to jednostavno nisam mogla, pa bar ta dva dana prva.
Mada kad smo mi bili mali bilo je drugacije, ja sam vec sa devet meseci bila u jaslama, kao i mnogi od vas, jer su nase majke mahom pocinjale da rade sa nasa navrsena tri meseca, meni je to prestrasno, majke mi, i to kao pola radnog vremena su radile?! Ovo mi je tesko sto krece sa godinu, a kamoli tako nesto, Boze me sacuvaj. Mada tako je i na zapadu!(polu off)

(odgovor članu sanji)
  Direktna veza do poruke: 1640
5.9.2012 13:59:18   
cani
Nama je danas bio treci dan i danas se prvi put rasplakao kad smo odlazili ali kad smo dosli posle sat i po,bio je veseo i smejao se vaspitacici.Inace je u najmladjoj jaslenoj grupi,ima 15 meseci.Prva dva dana je ostajao po sat a danas su produzili na sat i po, i kod nas nema ostajanja sa decom dok su tamo.Vrticem sam zadovoljna,renoviran,cist,vaspitacice su mi isto ok za sada.Nadam se da ce se pilence sto pre navici.Inace se sam penje na sprat  i cak i kucne na vrata kad ga preobujemo.

Once upon a time I could control myself...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1641
5.9.2012 14:08:33   
nenja22
e tako, dan prvi, tj. sat i kusur, prošao user posted image
kad smo ga ostavljali, popeo se na nekog gurka i ushićeno krenuo da tandrlja po onoj sobi.
roditelji ne ostaju tamo, mada mi se čini da sam pitala da li mogu malo, da bi me i pustile. ali mi otišli (bili mm i ja zajedno danas user posted image ) raspored im je takav da mislim da ću ga sutra već na ručku ostaviti, to je oko 11i30h. posle toga im je spavanje, e tu verujem da će biti malo povuci potegni, ali videćemo, to nešto planiram da probam od ponedeljka idućeg. posle imaju užinu i igranje, a ja ću ga kad se ustalimo kupiti oko 14i45h, možda će mm neki dan moći malo ranije.
inče tete mi se sviđaju, dve su, jedna mlada, druga srednjih godina. sobe simpatična, ima čini mi se tri jaslene grupe, njegova se zove suncokrilci, ako sam dobro zapamtila, a imaju i bubamare i ne znam još koje user posted image njih je danas bilo svega 6oro dece, a na spisku ima nekih 15ak, ali verujem da će taj broj retko biti pun. kad sam došla, lepo su mi rekle sve same šta je radio, da je presvučen, baš nisma morala da zapitkujem i preslišavam.

sve u svemu, ja danas zadovoljna, idemo dalje user posted image

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 1642
5.9.2012 14:12:27   
tijatija
Marti prvi dan vrtica prosao super, ostavila sam je oko 8 oko 9 i 30 sam dosla po nju. Nije plakala kad sam je ostavljala inace je ludnica bila u sobici user posted image , svako drugi je histerisao, vristao, trazio mamu tatu , doslo mi da placemuser posted image . Uzela je vaspitcica stavila na sundjer izmedju igracaka , tako sam je ostavila. Kad sam dosla za nju bila je u kreveticu stojala i gledala kroz njega , rekli su mi da je pojela pola obroka ( sto je super za prvi dan) inace sam joj ja dala da jede oko 7 inace je dorucak oko 8 i 15 . Sutra produzavamo do 10 user posted image Starije su super uvrticu, juce su ostale do 15 h, sretne su i pune utisaka pogotovo sto ove godine idu zajedno u grupu pa ima je lakse user posted image

(odgovor članu cani)
Direktna veza do poruke: 1643
5.9.2012 14:34:54   
Sanjica26 RR
Mina drago mi je da je krenulo na bolje. user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1644
5.9.2012 14:36:55   
New Mom

IZVORNA PORUKA: sanji

Ljudi, koliko vremenski ostajete u vrtiću. Kad se to povećava i na koliko?

Kod nas (u našem vrtiću) adaptacija je bila 10 dana od 8h do 11h (prvih 5 smo išli sa decom), a onda "normalno" do 14h.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 1645
5.9.2012 17:49:01   
jovicaa
kod nas(koliko ja kontam) prve nedelje od 7 do 10, bez roditelja. a druge nedelje full time. ali ja kontam da mu nece biti mnogo veca razlika kada bude ostajao do 14 h. sad ostaje do 10, a oni vec u 11 lezu, tako da sta ostatak ce prespavati, rucati i kuci.
a sada mozda jedno glupo pitanje da li vrtic radi subotom?

< Poruku je uredio jovicaa -- 5.9.2012 17:50:53 >

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1646
5.9.2012 17:54:19   
bratzz
U momgradu vrtic ne radi subotom.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1647
5.9.2012 22:22:24   
bratzz
Drugi dan je M ostala u vrticu bez problema, usla je bez da se okrene i pogleda mamu, nista nije jela, slabo je pila, nije se uneredila i uspela je da se uspava sama bez mame. Za sad sam zadovoljan jer je bar kuci jela bolje nego sto je inace jela zadnjih meseci. Videcemo sta nas sutra ceka.

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 1648
6.9.2012 11:36:42   
jovicaa
danas je plakanje pocelo cim je mm parkirao kola ispred vrtica..
kada sam otisla po njega, bio je ok, opet sa dudom, ali vaspitacica mi kaze da je skoro uopste nije koristio, samo zadnjih 15 minuta, sto je narpedakuser posted image
jedino sto mi se nije dopalo je sto se pozalila da je malo gurao drugu decu, ona kaze da je to normalno... ali ja ne zelim da moje dete gura... i onda mi kaze mm da ga je juce neki klinac u setnji jako gurnuo.. i eto on vec danas kopira... ne mogu da verujem. toliko je i prema nama nasilan u poslednje vreme, stalno nas cuska, nisu to udarci, ali klepa. ne znam odakle mu to, mi ga nikad nismo udarali. pocinje da me nervira ta faza.
i druga stvar bio je jako gladan kada je dosao iz vrticauser posted image

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 1649
6.9.2012 12:01:52   
MASHKA
moja ćerka i danas i juče uopšte nije plakala a sva su se deca drala u glas! bili su sami unutra 1,5 h i čim me vidi na vratima kreće da plače a do tada ništa user posted image
i neće ništa tamo da jede user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here