|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
4.9.2012 15:50:57   
minavb
Nisi procitala sta sam pisala. Ja nisam nigde napisala da Vanja nece nikoga udariti, niti da ne mislim da je to normlano. Samo sam napisala da je neverovatno to sto se to dete tako tuce. On nije nikome nista hteo da objasni cockic, prosto je gurnuo i udario Vanju, a onda stao medju drugu decu i poceo da ih gura i mlati. Njemu je to bilo smesno. To ima veze sa vaspitanjem. Moj Vanja je decak i nikada nikoga nije udario, niti ga je iko udario. Druzimo se sa bar 10ak dece u parkicu, niko se ne tuce. Imamo decu prijatelja sa kojima se posecujemo, rodjake, nikad se niko tukao nije. Ni jedno dete u vrticu nisam videla da je sljepilo drugo, dok ovaj mali nije dosao.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1601
4.9.2012 16:17:32   
Olga75
bili u vrticu do kraja , jela je i spavala i evo nas kuci
sedi na nosi , nije htela da kaki tamo user posted image
a i pizamicu je obukla naopako user posted image
jedino sto smo morali ranac sa rezervnom garederobicom da donesemo kuci sve ostalo ok ( pizama i patofne su ostale tamo na misice user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1602
4.9.2012 16:33:02   
oxy7
Naš drugi dan je pošao odlično, bez suza,  kad sam ga uzimala rekao mi je "Aeksa sutra opet ide u vrtić", baš sam zadovoljna. Jedino što su mi vaspitačice rekle da ih ništa ne sluša, radi sve onako kako njemu odgovara i kad to on hoće, veoma je nemiran, ali se ne tuče (srećom). Pošto je i kući jako nemiran, nisam iznenadjena. U stvari, nadam se da će ga vrtić malo dovesti u red, jer smo ga vjerovatno razmazili (naročito baba i deda) da se ne bi osjećao zapostavljen zbog bebe.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1603
4.9.2012 16:47:33   
cockic
mina veruj mi oni se menjaju iz dana u dan mala je razlika izmedju mog i tvog sina.on je postao nemoguc preko noci tj. od kad je aktivnije krenuo u vrtic tj. od marta meseca ove godine.

ja nekazem da treba da se biju ali on radi ono sto tamo deca rade nebijemo se ja i mm kuci pa da je peka video kako se resavaju stvariuser posted image oni upijaju ko sundjeri vidi ovaj cacne ovog onaj onog i misle da tako treba i oni.
i kad ti bude ostajao duze morace da se izbori sam za sebe vaspitacice su tu za ozbiljnije stvari ali guranje,stipkanje.. bace se jedan da drugog je sasvim normalno i kaze oni to vide u vrticu pa posle rade svuda ne zato sto je to dobro nego sto vide od druge dece.

peki drug iz vrtica je uvek u parkicu peku sutirao ispod kolena tu su mu noge uzasne nema mesta gde nema modrice i peka je na pocetku primao udarce i cutao,a valjda onda svatio da ako on neuzvrati udarace ga samo tako.

mada ovo za samar me neiznenadjuje i peka je poceo samare kazem sigurno video od nekog tamo ja mu nikad samar nisam lupila daleko bilo dete po glavi da udarim uvek biram guzu glavu zaobilazim.tako da je samare naucio jedino tamo.jedino po glavi ga cupnem kao sto on cupne seku ili mene pa da vidi kako je to.

mada sad uglavnom ga malo cupnem za kosicu retko kad ga i po guzi udarim.

ma znam kako se sad osecas tako sam i ja peka je na pocetku imao puno modrica duz kicme da smo mm i ja bili sokirani a onda pitah vaspitacicu nasta ona rece da se zavlaci ispod necekg i udariuser posted image sta li je to nemam pojma.i sad ima tu modrica redje nego pre ali ih ima.mada kazu da i skace sad sa stolica mora da ima i padova pa da skoro je dosao i sa cvorugom na glavi a i sam mi kaze da se tu udario i pokaze gde.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1604
4.9.2012 17:22:03   
minavb
Cockic nije mi jasno koji deo ne kapiras. To dete je danas prvi put u vrticu. Deca iz grupe i Vanja su od njega dobili batine, niko se drugi nije tukao. Mene stvarno ne zanima hoce li se kasnije tuci jer su u grupi naucili da se koskaju, ali mi stvarno ne treba da ga samara neko na adaptaciji.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1605
4.9.2012 17:30:03   
Olga75
cekaj , Mina , vaspitacice baaas nista nisu rekle ?
Verujem da ce se to dete navici ali tacno mogu da zamislim nalet besa koji si imala ,predpostavljam jer meni na takve stvari pada klapna i ako ja mom detetu mogu da kazem : nemoj to nije lepo , nikoga ne smes da tuces pa valjda pa valjda i drugi roditelji to mogu
nadam se da ce Vanja to zaboraviti do sutra pa da ce adaptacija da se nastavi kako treba

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1606
4.9.2012 17:32:56   
cockic
onda taj mali mora da ima brata kuci od kog je video to ili vec njega cacka pa sad on drugu decu.nemam komentar onda je bio u vecem okruzenju dece kad je vec usavrsio to batinjanje.

sad sam ukapirala sve user posted image prosto za neverovati da je tek posao a tako mlati decu.a jer ima neku poentu jer hteo nesto da mu uzme neku igracku ili je hteo on tu stolicu.ili sta li je vec zmislio taj mali.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1607
4.9.2012 17:38:54   
minavb
Nista nisu rekle jer su mame bile tu. Ja sam to dete uhvatila za ruku, odvela do mame i rekla "poceo je samara decu" a ona je rekla "jaaoo nisam videla". Reagovale su tek kad je ovaj presao da tabana druge i da gadja kockama u ormar. Ozbacile su mamu napolje vrlo ljubazno i njega zauzdale. Dok mu je vaspitacica pricala da to nije lepo, on je i nju pokusavao da zvizne.
Hvala ti Olgice, i ja se nadam da ce biti bolje.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1608
4.9.2012 17:54:36   
lesica
Mina,moguce da ce se promeniti tj.da se mali tako iz revolta ponasa,i to prevashodno dok mu je mama tu. Nasa drugarica Andjela se tako prvi i drugi dan adaptacije ponasala,doduse njena mama je sve vreme isla za njom a i vaspitacice su reagovale. Medjutim,kako je mama prestala da bude sa njom,dete je postalo fenomenalno-tesi,mazi,grli i ljubi drugu decu,donosi igracke i slicno.

Bice Vanjici dobro,a malog ce obuzdati,videces!

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1609
4.9.2012 18:07:13   
cockic
moguce da je mali takav jer su ga dali u vrtic a i oni vise nisu mali drugacije je kad su manji kako rastu svasta im pada na pamet a mi smo tu da im kazemo da li je to dobro ili lose.

mada koliko se ja trudila da petru objasnim nikako mi ne ide jer je valjda to faza mada on je dobio i seku ove godine pa je mozda dodatno besan ja se trudim da mu poklanjam paznju sto vise kad je kuci ali on sad i nece mene nego tatu.

valjad je to i normalno za decake da ih kasnije sve vise tata i igranje sa tatom zanimljivij nego mazenje sa mamom hoce ali nekih 5 min user posted image a ja bi vise

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1610
4.9.2012 18:09:32   
Anoniman
minavb meni to zvuci da dete ima ozbiljniji problem, hteo je vaspitachicu da zvizneuser posted image
No, u svakom slucaju, nadam se da ce bez ozira na to, Vanja ipak dobro prihvatiti vrtic, a vaspitachice ce znati kako da zauzdaju tog malog bar na pocetku, deluju mi ok, jer su izbacile mamu napolje, i preuzele stvar u svoje ruke

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1611
4.9.2012 18:14:52   
minavb
Meni se svidelo kako su vaspitacice reagovale. Uzdrzane su prema novoj deci, i to je ok. Danas su bas dobro sredile situaciju i predlozile su mi da sutra ne budem tu. Slazem se jer mislim da bi Vanja brze zaboravio batine da sam ja bila odsutna. Ne daju nikakve neprimerene komentare, ne podizu ton i lepo objasnjavaju. Mm je malopre udario sto u koji se Vanja udario, i objasnjavao d amora da vrati udarac.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1612
4.9.2012 18:20:03   
Olga75
evo jedna tema KAD DETE UDARI DETE

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1613
4.9.2012 18:23:17   
MASHKA
kod nas je drugi dan lepo prošao mada smo bili tamo zajedno oko sat vremena. Sutra mame izlalze i prvi put ih ostavljamo same. Bićemo na nekom predavanju kod pshihologa a zvaće nas kako čije dete bude plakalo-tako će znati čije dete već sledećeg dana može da bude bez mame!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1614
4.9.2012 18:29:33   
minavb
Maso, ima li jos koja mama iz nase generacije?user posted image

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1615
4.9.2012 21:27:22   
Lu
IZVORNA PORUKA: minavb

Dan drugi.
Bez problema usao i obradovao se deci, a onda je dosao novi decak sa mamom. U roku od minut je gurnuo Vanju sa stolice i razvalio mu samarcinu dok je Vanja sedeo na podu. I druga deca su dobila batine od tog decaka. Dan nam je propao jer je Vanja sve vreme plakao ako mu se neko dete priblizi. Nikad ga niko nije udario niti gurao.

Znam kako si se osjećala ali sigurno će njega tete srediti. Udaranje je zabranjeno (bar u našem vrtiću) i ja smatram da se ne treba vraćati istom mjerom, tete su tu da uvode red.
Obično se sve te stvari dešavaju na početku kad neko novo dijete tek krene, ne sjede za stolom na ručku  ili se udaraju ili psuju ili nešto drugo što se ne smije raditi, zato postoji period adaptacije ako se neko dijete baš nikako ne može adaptirati ne primaju ga.
Ne znam da li su kod vas takva pravila?
Evo kod nas u vrtiću ima obavijest da roditelji imaju razumijevanja dok se djeca ne naviknu na tete i tete ne upoznaju bolje svako novo dijete, teško je svima u početku i zaista treba imati razumijevanja.
Suosjećam s tobom, biće sve okuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1616
4.9.2012 21:34:52   
minavb
Naravno, bice. Ja se cak i radujem sto krece u vrtic, samo bih da sve to lakse prihvati. Vanja je pekmeza inace, jako je osetljiv i dobar, nezan. Morace da ocvrsne.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1617
4.9.2012 21:37:25   
Lu
I ja sam se obradovala vrtiću, već je bio nemoguć kod kuće, stalno traži društvo i stalno mu je dosadno, sad je opet onaj stariuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1618
4.9.2012 22:15:00   
pepeljuga

IZVORNA PORUKA: minavb

Naravno, bice. Ja se cak i radujem sto krece u vrtic, samo bih da sve to lakse prihvati. Vanja je pekmeza inace, jako je osetljiv i dobar, nezan. Morace da ocvrsne.

Ocvrsnuce, videces! I to je odlicno za njega, to imaj na umu kad pokleknes (bice momenata, kao sto je ovaj danas). Pored toga, on je takodje Blizanac, kao i V, njima je neophodno drustvo, mislim da ce stvarno uzivati, samo da pregrmite taj pocetak user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1619
4.9.2012 22:33:41   
Modessty
Vidim da se i kod vas svašta izdešavalo danas. Kod nas nema toga da mame butu tu na adaptaciji. Kao što sam već pisala odmah ostaju sami na dva sata.
Danilo i danas nije hteo da jede ali jebilo mnogo bolje nego juče! Spavao je tamo skoro sat i po. Rasplakao se kad se probudio i kad je video da nema mame. Tad sam ga i pokupila, oko 14h. Ručao je kod kuće. Bio je gladan i žedan. Kaže vaspitačica da ga molila da jede i da je htela da ga ona hrani ali on nije hteo.
Sutra je tamo celo vreme. Ako baš nešto bude mnogo plakao, zvaće me.

Imali smo problem kad smo večeras kretali na trening. Bio je super raspoložen ceo dan. Ali kad sam uzela torbu i rekla mu ćao, vrištao je nenormalno i toliko me ugrizo za rame da i sad vidim zvezdice. Kažu moji da je prestao da plače čim smo mi izašli iz stana. Dočekao nas nasmejan i spreman za spavanje

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 1620
4.9.2012 22:35:19   
Modessty
Mina meni se dešavalo u parku da mama ili tata stoje i ne reaguju dok njihovo dete maltretira i tuče drugu decu. Ja im sve saspem u lice. Ne može tako!
A ako ti je neprijatno da kažeš mami tog dečaka, reci vaspitačicama da reše problem. Na kraju za to su i plaćene!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1621
4.9.2012 22:47:29   
jovicaa
kod nas mame ne mogu sa decom na adaptaciju i ja apsolutno nemam pojma sta on radi tamo, malo mi je strasno, ali kad vidim vasa iskustva, mozda je tako i bolje. svakako ce u zivotu morati sam u grupi da se snalazi, a bice i ovakvih i onakvih iskustava.... uf bolje da ne znam, mislim da bih odlepila da mi neko osamari dete.
ali ako to dete ima isto 2 godine, onda je vrlo tesko definisati ga kao bezobraznog ili poremecenog mozda je samo u takvoj fazi..

< Poruku je uredio jovicaa -- 4.9.2012 22:49:49 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1622
4.9.2012 22:51:40   
Modessty
ma deca se definitvno drugačije ponašaju kad roditelji nisu tu. Možda i taj dečkić ne bi tako reagovao da je bio sam. Ovako se oseća jakim je r ima ko daga zaštiti

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1623
4.9.2012 22:55:53   
pepeljuga
Nema sta da bude neprijatno, ja mislim da sam omrazena mama u parku i medju vaspitacicama, sta cu kad volim da zavodim red user posted image Salim se ali prosto takve stvari ne mozes da ignorises.

Mod, to sto place pred vama je potpuno normalno, sestra mm je vaspitacica, jako voli svoj posao, posvecena je i svasta prati vezano za odgoj dece. Ona je, a i ja (sa pokricem, jer smo vrlo uspesno prosli adaptaciju prosle godine) protiv toga da mame budu sa decom - nece biti ni kasnije pa je bolje da se odmah priviknu na odsustvo roditelja. On place da biste vi videli i sazalili se, a cim odete prestaje da glumi user posted image Jedna od Vukovih vaspitacica koja je pred penzijom, ne volim je preterano ali i ne sporim njeno iskustvo, je tvrdila da cak i ako dete place, roditelj treba da ga ubaci u sobu i izadje, jer oni po pravilu prestanu da placu cim mama ili tata izadju (to lako mozes da proveris tako sto stojis pored vrata). U vecini slucajeva tako, probala sam i stajala kod vrata sva u suzama (jer sam zaboga ostavila svoje jadno dete uplakano) a on za dve sekunde otrci za decom da se igra, kao da nista nije bilo user posted image

< Poruku je uredio pepeljuga -- 4.9.2012 22:57:43 >

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1624
4.9.2012 23:00:34   
Modessty
Iskreno i dalje me brine to što neće da jede ni da pije tamo. Popije samo vodu iz flašice koju ponese od kuće.
Znam da je i to bunt, ali to me baš plaši.
Danas je trijažna presekla i rekla vaspitačici da on ostaje na spavanju i da je bolje sad da to pregrmi nego sledeće nedelje kad počnem da radim. Jer ove nedelje mogu da budem tu u 14h, čim se probudi, sledeće nedelje neću moći pre 14,45h i to da izadjem ranije sa posla (radno vreme mi je do 15h)

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here