|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
4.9.2012 9:13:16   
mihi
IZVORNA PORUKA: ribizla

IZVORNA PORUKA: jovicaa

mi ni nemamo ormarice.

izvini ali ja sam umrla od smeha user posted image

sto?
mi imamo samo civiluk, sa inicijalima, okacis ranac na civiluk ,a papice sam stavila na klupicu ispod njegovog imena.

kod mene je tanka granica izmedju smesnog i tuznog , nisam mislila nista lose naravno vec me ponela slika - na jednoj strani spejs ormarici novog vrtica ali je problem klupa ispred njih a s druge strane nema ormarica , evo i sad sam se zacenila user posted image
a na trecoj strani u ormaricima bube user posted image

Ribizla nasmeja meuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1576
4.9.2012 10:02:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lanajelena

Moje dete doslo kuci sa pelenomuser posted image i to nekom zaostalom znam da su nase jer pise ime ali to je ostalo jos pre leta i njemu vise ne trebaju

user posted image user posted image user posted image Ja bih vaspitačicu odrala kao magarca da mi to uradi!

Ja sam mislila sanji da je to sa blizancima lakše jer kao nisu sami već imaju jedno drugao, a izgleda nisam bila u pravu. user posted image

IZVORNA PORUKA: Modessty

Drago mi je sto je prvi dan za drugare prosao dobro i nadam se da ce na dalje ici jos bolje

kako kome
i mom bi detetu dobro prošao dan da sam u početku ja bila tu bar prvih pola sata

ovo je agonija!

Ja mislim da je to magareća usluga Mod. Ja sam probala i jedno i drugo sa Lukom. Urlao je i nakon tih pola sata što sam bila sa njim. Onda je prestao posle mesec dana. Nije rado išao, ali nije baš urlao.
I još nešto: neće umreti od gladi. Daj mu da doručkuje i ostavi ga tamo da spava. Ješće kad dođeš po njega posle spavanja, a onda će vremenom shvatiti da je slaba vajda od toga što neće da jede, i počeće.

ne razumem zasto dva pakovanja vlaznih ..

Verovatno im time brišu i guzicu, i usta i ruke.

(odgovor članu lanajelena)
  Direktna veza do poruke: 1577
4.9.2012 11:31:44   
Modessty
jao Tash kako ti uvek znaš da ma utešiš i oraspoložiš! user posted image user posted image selim se u Novi Sad zbog tebe user posted image

Mi jutros nismo bili loši. Bar na putu do vrtića i prilikom ulaska tamo. Čak je sestri bez problema pokazao zube. Malo se zaplakao kad smo se presvlačili jer je jedan klinac pored nas urlao grdje nego Danilo juče i protekle nedelje. Poljubili smo se i utrčao je unutra. Nije hteo vaspitačici da da ruku već je ušao sam. Dok sam mupakovala patike i trenericu u ormarić videla sam kad su ovorili vrata da sedi na podu i igra se.

E sad idem da vidim da li će ga ostaviti na spavanju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1578
4.9.2012 11:36:11   
minavb
Dan drugi.
Bez problema usao i obradovao se deci, a onda je dosao novi decak sa mamom. U roku od minut je gurnuo Vanju sa stolice i razvalio mu samarcinu dok je Vanja sedeo na podu. I druga deca su dobila batine od tog decaka. Dan nam je propao jer je Vanja sve vreme plakao ako mu se neko dete priblizi. Nikad ga niko nije udario niti gurao.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1579
4.9.2012 11:38:34   
jovicaa
aleksandar je danas posandrcao. plakao je kad ga je mm ostavio. i kada sam otisla po njega bio je sav potklobucen i crven i jedva je docekao da izadje napolje. kaze vaspitacica da je nekih pola sata, tu pred kraj plakao, smirivao se samo kad ga ona uzme.
evo ga spava vec nekih sat vremena i do malopre je jecao u snu.. jadnicak.
vaspitacica nije znala da on koristi dudu, on je sada koristi samo za spavanje, ali recicu joj da mu je da u slucaju da se jako uznemiri, pa za pocetak tako...

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1580
4.9.2012 11:47:10   
Anoniman
Joj mukice.

Mina, pa valjda ce resiti to sa tim malim divljakom, ne moze da bije decu redom. Mad i on dete ko zna kako mu je. Ili su ga tako naucili ili se mukica tako bori sa tim. Ali valjda ce se to resiti koliko sutra.

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 1581
4.9.2012 11:51:08   
Anoniman
Takodje dan drugi. Bila sam sa njom pola sata, onda sam izasla na ostalih pola sata i plakala je malo, jer se neko dete zaplakalo, pa je vaspitachica uzela u ruke. A onda kada sam dosla po nju, plakalo ih je vise uglas, a Nedi samo jedna mala suzica u oku, srce moje! Ovo je mladja jaslena grupa tu su svi do 14,15 meseci stari. Suta cu da je ostavim samu ceo sat, pa cemo videti da li cemo doci na dorucak pa do spavanja.
Guramo mame, prodje i drugi dan user posted image

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 1582
4.9.2012 11:56:10   
cockic
naucice i vasa decica da uzvrate kad ih neko udari,ni moj peka nije znao mada i dan danas je on pun modrica skoro celo telouser posted image
ali i on ume da uzvrati tj sad voli da stipa decu ni manje ni vise nego za vrat pozadi.to radi i leni a sad je radio i na rodjendanu bate od strica.detetu je vrat sve bio u ogrebotinama od petrovih noktiju.

a ja kad mu lepim tonom kazem zasto si to uradio bati ili seki ili drugaru u vrticu on odmah krene u vrisak.
a sad posle rodjendana pita ga tata zasto on kaze jer mu nidza nije dao autic .citala sam u nekoj knjizi kako odgajati cerke pa pise sta rade decaci a sta devojcice i definitivno decaci sve resavaju tucom.a devojice na mnogo finiji nacin.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1583
4.9.2012 11:59:11   
jovicaa
ne bih se kladila... devojcice mi deluju gore od decaka, vise su ratoborne. ali to su samo primeri iz moje okoline..
aleksandar je sada u nekoj fazi da nas stalno ujeda i udara? od onako finog deteta postao mali monstrumuser posted image kako ovo resavati?
pitala sam vaspitacicu kaze da nije agresivan u vrticu, i da za sada srecom nemaju agresivne dece u grupi.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1584
4.9.2012 12:02:47   
minavb

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Joj mukice.

Mina, pa valjda ce resiti to sa tim malim divljakom, ne moze da bije decu redom. Mad i on dete ko zna kako mu je. Ili su ga tako naucili ili se mukica tako bori sa tim. Ali valjda ce se to resiti koliko sutra.

Sva deca koja vec idu u vrtic, uopste se ne tuku. Svi su jako slatki i dobri, tese Vanju i donose mu igracke da se oraspolozi. Stvarno su dobro i poslusnu. Vaspitacice su strpljive i fine, ovog malog divljaka su sve vreme drzale pored sebe i tek pred krajga pustile medju decu. Mama se pravila da ne vidi kako se ovaj mali siba. Kapiram da to kad tad mora da nas snadje i da mora da nauci da se tuce i brani, ali nije bas moralo na adaptaciji. Bice bolje.
Inace, toliko su svi slatki u grupi, svako na svoj nacin, d ami dodje da se ja igram sa njima.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1585
4.9.2012 12:18:49   
Anoniman
Jovice, nepisano pravilo kod mnoge dece - ako je u vrtiću dobro i poslušno kod kuće je neposlušno i često agresivno, i obrnuto, makar u periodu adaptacije. Nemoj da te to brine, moje dete je to udaranje prošlo nekoliko puta.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1586
4.9.2012 12:52:15   
jovicaa

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Jovice, nepisano pravilo kod mnoge dece - ako je u vrtiću dobro i poslušno kod kuće je neposlušno i često agresivno, i obrnuto, makar u periodu adaptacije. Nemoj da te to brine, moje dete je to udaranje prošlo nekoliko puta.

i kako si reagovala? nisam pametna sta da radim... ja mu pricam i pricam, ali njemu je to kao neka igra, da nas sljepka pomalo, a posebno mu je smesno kada vrisnem, kada me ujede...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1587
4.9.2012 12:55:04   
Anoniman
U početku sam i ja bila mnogo zabrinuta, pravila tužne face kad me udari, pa se upljuvala objašnjavajući, a onda, kada je imao oko 3 godine i upao u tu fazu, sam mu 2-3 puta vratila, ne jako i samo po dupetu ili ruci, ali sam mu vratila, i prestao je. Bilo mu je jako krivo, a kad sam mu objasnila da to mene još više boli jer on mene jače udara, prestao je. Ne bih baš rekla da sam master pedagogije user posted image ali upalilo je.

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 1588
4.9.2012 13:02:25   
Anoniman
I ja sam to radila.
Luku sam ujela.
A Marka sam pre koji dan počupala za kosu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1589
4.9.2012 13:14:01   
sanji
Naš drugi dan i nije prošao tako strašno kako je jutros izgledalo da hoće! user posted image Kaže vaspitačica da su se jako brzo umirile i posle svo vreme bile dobre. Imali smo doduše jednu prednost danas a to je ta što je kasnio mnogo doručak (iz nekog razloga) pa ih nisu terali da jedu. Ja sam stigla kad su postavljali pa sam ih spasila. Objasnila sam danas vaspitačici da su jako teške za probu hrane pa smo se dogovorili da ih ne forsira da jedu dok se malo ne priviknu.
Tash i ja sam mislila da će ići mnogo lakše, i verovatno i bi da nisu tako komplikovane za klopu!

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1590
4.9.2012 14:12:34   
red3lilu
IZVORNA PORUKA: Olga RR

ni kod nas nema ormarica nego vesalica , ispod je deo police za cipelice a iznad " sanducic " sa nalepljenim imenom
i na vratima spavaonice su njihove slicice user posted image

mi ni nemamo ormarice.

izvini ali ja sam umrla od smeha user posted image

sto?
mi imamo samo civiluk, sa inicijalima, okacis ranac na civiluk ,a papice sam stavila na klupicu ispod njegovog imena.

E tako nam je u novom vrtiću, gore čiviluk, stvari se drže u rancu, a dole zajednički ormarić za nekoliko pari cipela. U starom vrtiću je svako dete imalo svoj ormarić sa sve vešalicamauser posted image
Danas sam upoznala jednu od vaspitačica, deluje mi ok, prijatna je i otvorena...
Prostor u kome boravi 22 dece je upola manji nego u prethodnom vrtiću (naselje se znatno povećalo a u vrtiće i proširenje se ne planira ulagatiuser posted image )
Pitam jel ručaju u sobi? Na žalost nemaju trpezariju... Pita Nidžo: A zašto nemate trpezariju? Kaže vaspitačica: Zato što mi nismo Prozivka (misleći na njegov prethodni vrtić, a verovatno i na nefer raspodelu sredstava za održavanje)...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1591
4.9.2012 14:55:03   
madre
IZVORNA PORUKA: minavb

Dan drugi.
Bez problema usao i obradovao se deci, a onda je dosao novi decak sa mamom. U roku od minut je gurnuo Vanju sa stolice i razvalio mu samarcinu dok je Vanja sedeo na podu. I druga deca su dobila batine od tog decaka. Dan nam je propao jer je Vanja sve vreme plakao ako mu se neko dete priblizi. Nikad ga niko nije udario niti gurao.

ja se bas toga plasim!user posted image
bogi je miran i povucen, sve deli (cak ume iako ima jedan keksic u ruci da ga nekom da, a znam da mu se jede), juri decu da ih mazi... par puta se desilo da ga gurnu, ali on se samo polako skloni.
te stvari me posebno rastuzeuser posted image

< Poruku je uredio madre -- 4.9.2012 15:10:04 >

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1592
4.9.2012 15:01:39   
Anoniman
I nama je drugi dan obdaništa danas. Lazar je već velik, on je predškolac, i najstarije dete u celom zabavištu(na šta je posebno ponosan user posted image ). Milan je mlađa grupa. Juče je plakao kad smo ga odveli i ostavili, ali je vaspitač rekao da je bio fenomenalan, sve radio kako treba (jeo, spavao, igrao se, pričao...). Kod kuće je pričao da mu je bilo lepo i da će ponovo ići. Jutros je počeo da plače čim se probudio user posted image . Plakao je sve dok ga nisam ostavila sa vaspitačem. Baš mi ga je bilo žao. On zna da sam ja kod kuće sa trećim detetom, i što sad on mora da ide u zabavište? Proći će ga, svi se oni naviknu za par dana.
Ja sam zadovoljna sa zabavištem u koje mi deca idu. Ima dva sprata, celodnevni je boravak za decu od jaslica do predškolske grupe. Imaju dve trpezarije, salu za fizičko, svaka soba ima svoj toalet sa malim wc šoljama i lavaboima, svako dete deli sa drugarom ormarić, dvorište je veliko sa raznim spravama, i sve to u centru grada. Milina jedna user posted image

(odgovor članu red3lilu)
  Direktna veza do poruke: 1593
4.9.2012 15:04:41   
minavb
Ma grozno. Pokusavam da skontam odale tom detetu potreba da decu gura i udara. Ne umem da vam opisem to, ali on bukvalno dizljacki sve gura i sljepa. Igra se tako sto gadja kockama u ormar. Neka ga, nije moje da razmisljam kako je neko dete vaspitano, ali sto bas na moje da naleti, pa da mu ogadi vrtic. Nikad ga niko nije udario i on prosto ne zna sta je to. Em se uplasio em ga je zabolelo. Imala sam zelju da odalamim to dete.user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1594
4.9.2012 15:07:08   
Sanjica26 RR
Jel su reagovale uopste vaspitacice u tom momentu? I

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1595
4.9.2012 15:07:13   
madre

IZVORNA PORUKA: minavb
Imala sam zelju da odalamim to dete.user posted image

pa kako neuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1596
4.9.2012 15:10:57   
minavb

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Jel su reagovale uopste vaspitacice u tom momentu? I

Ne i nisam ni ocekivala da eaguu jer je metar iza bila majka tog deteta i pravila se da to ne vidi. Zene su se posle stvarno lepo snasle jer su skontale da ce imati problema sa ovim malim. Isterale mamu napolje a jedna vaspitacica je malog uzela za ruku i nije ga pustala od sebe. Na taj nacin je ucestvovao u aktivnostima na neki nacin, a nije drugu decu dirao. Tek na kraju ga je pustila i rekla mu, "vidis kako moze lepo da se igra". Toj mami nisu nista rekle, a mislim da to na nju ne bi ni uticalo.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1597
4.9.2012 15:18:14   
Anoniman
Ja uvek kazem, nisu deca kriva, nego roditelji koji su ustvari nezainteresovani za decu, ali svakom bi doslo da malom izvuce usi

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1598
4.9.2012 15:25:32   
minavb
Slazem se sa tobom, razum tako nalaze, ali me nesto tera da otkinem ruku svakome ko je na moje dete digne. Ne kazem da bih to dete stvarno udarila ali sam imala zelju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1599
4.9.2012 15:44:39   
cockic
minavb gresis ako mislis da tvoje dete nikog nece udariti ujesti ili sta ti ja znam.to su deca to nema veze sa vaspitanjem.nego o to me da oni ipak jos ne znaju da recima jedan drugom objasne sta zele pa se zato stipaju i udaraju.
decaci definitivno sve resavaju udaranjem ajde mi sad reci da ja sina ucim da udara drugu deca.

veruj mi kad dodje sav u modricama, sad mi lakse kad znam da ume da uzvrati a ne kao neku kip da pusti da ga drugi decko udara.a njih ima 13-16-toro kako gde mi smo dobili cd sa nove godine oni se medjusobo ljube guraju padaju....

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here