Anoniman
|
Meni treba pomoć. Krenula sam da čitam temu, i pročitaću je, ali dok to radim, rado bih čula šta imaš da kažeš, Mina. Moja kilaža je u principu stalno u istom rasponu. Variram između 55 (kada moji najbliži kažu da sam kost i koža) i 60 (kada ja kažem da sam prase). I tako već 10 godina. Ono što se promenilo, verovatno zbog godina lagano (ne mislim da sam matora, da se sada ne natežemo oko toga, nego mislim da se metabolizam menja) je to da se nekako promenilo... ne znam ni da kažem. Stomak mi se često naduvava, hajde to i da preživim, mislim da je od mleka, kafe, jogurta, i nekako sam za kratko vreme (od kraja juna) nakrkala taj deo oko struka, kako od napred, tako i od nazad. Takođe, ono što sam primetila je celulit koji se sada već vidi i kada stojim, e to me je dotuklo, jer, ja celulit imam od osnovne škole, tako da nisam ja neki frik, ali videlo se kada sedim, kada stisnem, ali halo, sada već i kada stojim!? A nisam ga imala prošle godine kada sam bila na eliminacionoj dijeti, tada ga nisam imala ni kad stisnem butke. Dakle, i to sam nabila za nekih godinu i po. Sve to trenutno nije strašno toliko, ali definitivno ovako više ne ide, jer će za godinu dana sve ovo biti jezivo. Ono što mene ubija je pekara za doručak, i onda to dobrooooo odsedim 8 sati. Ustvari mnogo volim povrće, na sve moguće načine, sveže povrće nikada ne solim, niti išta dodajem u njega. Meso u principu ne ljubim, volim salame, viršle - ali to pretpostavljam neće ići. Muslije, corn flex i sl ne jedem, krene mi pegla čim stavim u usta. Spremna sam da izbacim i sokove. Samo što ja ne umem da se hranim zdravo. Za sutra sam spremila sebi za doručak barenu šargarpeu, bareni grašak, pirinač i svež paradajz. Da li je ok u to staviti 1 jaje? Ja u principu ne moram jesti hleb. Lagala bih kad bih rekla da ga ne volim, ali mogu bez njega. Realno, u redovnoj ishrani ga malo jedem (pecivo za doručak, i nekada parče uz ručak uz određena jela kao što su sarme, punjene paprike). Pošto ću biti užasno gladna do 16h jer sam razvalila sebi želudac, trebaće par dana da se navikne na novine, kontala sam da kupim možda breskvu za užinu. Za ručak šta mama spremi - gledaću da proberem da bude prihvatljivo (ne kuvam ja, mama nam kuva). Koje su namirnice koje treba da izbegavam? Informacija tipa "ugljni hidrati" mi ne znači mnogo, jer nemam pojma šta sve tu potpada. Koje namirnice nikako ne valja kombinovati jednu sa drugom? Negde sam čitala da krompir i meso i ne treba jesti zajedno. Šta je onda najbezbednije za mene neuku? Da jedem bareno povrće u jednom obroku, a da uz meso jedem sir, sveže salate? Koji slatkiš je najbezbolniji? Dešava mi se da mi se vrti u glavi, ili dobijem glavobolju bez slatkog. A dok sam bila na eliminacionoj dijeti ništa sem bundevare slatko nisam stavila u usta... Eh, kako je lako takve stvari raditi zbog bebe, a zbog sebe... Nikako mi bre ne ide. Mina, znam da je dugačko i da mrziš ovakve postove, ali MOLIM TE, pročitaj!
|