|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijetalni meni
21.8.2012 11:54:49   
minavb
E Jeca me razume. Otvorim frižider, pogledam i zatvorim.
Sanjice, može meso sa roštilja, što ne bi moglo. Ako imaš želju, možeš i da ga doručkuješ. Moj profesor biohemije je jednim istraživanjem dokazao, da su zaposleni jedne firme mnogo produktivniji ako doručkuju namirnice koje su izvor proteina, nego one koje su bogate ugljenim hidratima.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1276
21.8.2012 12:01:45   
Sanjica26 RR
Posle posta uzecu meso sa rostilja.user posted image

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 21.8.2012 12:02:06 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1277
21.8.2012 12:06:41   
tanjica85
dorucak: tostiran hleb, puter i pileca prsa
rucak:zapeceni karfiol i brokoli
uzina: lubenica
vecera:dinstane tikvice

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1278
21.8.2012 12:06:54   
Anoniman
I ja sam u toj fazi, gadi mi se sva hrana, muka mi je kad pomislim na meso, od salate me boli stomak i odmah napada gastritis, od krompira i riže se davim koliko su suvi...jedem neku čorbicu. na silu, mada izgleda opet imam neki stomačni virus.
Sve u svemu, danas
D: malo barenog krompira
R: čorba od povrća
U: ne znam da li ću moći išta, ali nadam se parčetu lubenice
V: malo presidenta i čeri paradajz

(odgovor članu Sanjica26 RR)
  Direktna veza do poruke: 1279
28.8.2012 15:51:14   
Sanjica26 RR
Dorucak: dva kuvana jajeta i casa jogurta
Uzinu preskocila
Rucak: pileca corba sa povrcem
Uzina: kupus salata sa sargarepom
Vecera: verovatno neki omlet

Malo sam se omrsilauser posted image
Ovih dana sam bila kod mojih, pa nisam mogla da birkam, ali vodila sam racuna da ne preteram.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1280
28.8.2012 16:43:28   
minavb
Super ti je jelovnik.user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Direktna veza do poruke: 1281
28.8.2012 19:28:17   
Sanjica26 RR
Moram da priznam da sam uzela jedan welnes preliven cokoladomuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1282
30.8.2012 13:18:24   
Sanjica26 RR
dorucak: tanka kriska integralnog hleba sa namazom I praskom sunkom (ne znam da li sam smela sunku)
Uzina: dinja
Rucak: pileca corba I salata
Uzina: kupus salata
Vecera: integralni pirinac sa povrcem. Mina, jel smem da umesam pavlaku ili mladi sir? Bas mi je odvratna ova kombinacija, pa sam mislila da ovo ubacim da ne bi zavrsiko u kantu.

Direktna veza do poruke: 1283
30.8.2012 13:28:35   
minavb
Ako imaš trening, možeš sir, ako nemaš pokušaj da izbegneš. I naravno, zameni pavlaku ella sirom.

doručak:paprika punjena jajetom i sirom i grilovane tikvice
užina:jabuka i bademi
ručak:riba
večera: pojma nemam, ali verovatno neko povrće

Direktna veza do poruke: 1284
30.8.2012 13:31:50   
Sanjica26 RR
Nemam trening danas. Juce sam imala. Dobro barem moze taj ella sir. Mina, jel I ti I dorucak spremas dan ranije?

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 30.8.2012 13:32:53 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1285
30.8.2012 13:37:11   
minavb
Uglavnom, da.

Direktna veza do poruke: 1286
1.9.2012 20:37:11   
Sanjica26 RR
Dorucak: dva jajeta I jogurt
Rucak: piletina u marinadi sa salatom
Danas mi je grozan dan tako da sam uzine preskocile. I za ovo nisam imala zelju. Veceru jos nisam mislila. Najverovatnije cu ovsene pahuljice sa jogurtom.
Mina, jel smem proju da jedem?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1287
1.9.2012 20:39:44   
minavb
Neuser posted image

Direktna veza do poruke: 1288
1.9.2012 20:42:25   
Sanjica26 RR
Ali jednog dana cu mociuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1289
1.9.2012 20:57:57   
minavb
Ali jednog dana neces zeletiuser posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1290
1.9.2012 21:04:44   
Sanjica26 RR
Verovatno kad budem videla koliko sam truda ulozila I kako izgledam onda sigurno necu zeleti da uprskam.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1291
1.9.2012 21:07:16   
minavb
Mislim da je pre ono drugo-naucices da se takvo jelo u organizmu dugo zadrzava, izaziva nadimanje, gasove, naglo podigne pa obori glikemiju... skontaces da se posle proje osecas tromo i naduveno, a posle proteinskog hlebica ko zmaj.

Direktna veza do poruke: 1292
2.9.2012 16:01:47   
Sanjica26 RR
Dorucak: cufte od tikvica (po Mininom receptu sa ovsenim brasnom) salata I prezident sir
Uzina: dve vinogradarsje breskve
Rucak: kineska piletina. (Recept koji je pisala Jeca) I salata
Uzina: mozda malo kupusa
Vecera: tikvice sto su ostaleuser posted image
od sutra cu manje pisati. pocinje mi skola, Sto ne znacu da cu prestati sa ovakvom ishranom I treniranjem. user posted image
Jel ne smeta ako idem kasno na trenig da pojedem bananu? Naravno pre treninga.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1293
4.9.2012 0:16:59   
Anoniman
Kada spremate obroke - pitanje je za zaposlene mame? Danas za sutra?

Direktna veza do poruke: 1294
4.9.2012 0:26:10   
minavb
Dorucak i rucak da (nosim na posao), kasni rucak i veceru spremam sveze.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1295
4.9.2012 9:39:50   
tanjica85
kako kad, nekad danas za danas, a nekad danas za sutra, zavisi od smene u skoli.

moj meni danas:

dorucak: kiselo mleko i ovsene pahuljice P.S. zurila sam na prvi cas inace ne bih to jela
uzina: banana

rucak: patlidzan s mlevenim mesom (junetina)

vecera: zapeceni brokoli i karfiol

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1296
4.9.2012 22:49:17   
Anoniman
Meni treba pomoć. user posted image

Krenula sam da čitam temu, i pročitaću je, ali dok to radim, rado bih čula šta imaš da kažeš, Mina.

Moja kilaža je u principu stalno u istom rasponu. Variram između 55 (kada moji najbliži kažu da sam kost i koža) i 60 (kada ja kažem da sam prase). I tako već 10 godina.
Ono što se promenilo, verovatno zbog godina lagano (ne mislim da sam matora, da se sada ne natežemo oko toga, nego mislim da se metabolizam menja) je to da se nekako promenilo... ne znam ni da kažem. Stomak mi se često naduvava, hajde to i da preživim, mislim da je od mleka, kafe, jogurta, i nekako sam za kratko vreme (od kraja juna) nakrkala taj deo oko struka, kako od napred, tako i od nazad. Takođe, ono što sam primetila je celulit koji se sada već vidi i kada stojim, e to me je dotuklo, jer, ja celulit imam od osnovne škole, tako da nisam ja neki frik, ali videlo se kada sedim, kada stisnem, ali halo, sada već i kada stojim!? user posted image A nisam ga imala prošle godine kada sam bila na eliminacionoj dijeti, tada ga nisam imala ni kad stisnem butke. Dakle, i to sam nabila za nekih godinu i po.
Sve to trenutno nije strašno toliko, ali definitivno ovako više ne ide, jer će za godinu dana sve ovo biti jezivo.
Ono što mene ubija je pekara za doručak, i onda to dobrooooo odsedim 8 sati.

Ustvari mnogo volim povrće, na sve moguće načine, sveže povrće nikada ne solim, niti išta dodajem u njega. Meso u principu ne ljubim, volim salame, viršle - ali to pretpostavljam neće ići. user posted image Muslije, corn flex i sl ne jedem, krene mi pegla čim stavim u usta.

Spremna sam da izbacim i sokove. user posted image

Samo što ja ne umem da se hranim zdravo.

Za sutra sam spremila sebi za doručak barenu šargarpeu, bareni grašak, pirinač i svež paradajz. Da li je ok u to staviti 1 jaje?

Ja u principu ne moram jesti hleb. Lagala bih kad bih rekla da ga ne volim, ali mogu bez njega. Realno, u redovnoj ishrani ga malo jedem (pecivo za doručak, i nekada parče uz ručak uz određena jela kao što su sarme, punjene paprike).

Pošto ću biti užasno gladna do 16h jer sam razvalila sebi želudac, trebaće par dana da se navikne na novine, kontala sam da kupim možda breskvu za užinu.

Za ručak šta mama spremi - gledaću da proberem da bude prihvatljivo (ne kuvam ja, mama nam kuva).

Koje su namirnice koje treba da izbegavam? Informacija tipa "ugljni hidrati" mi ne znači mnogo, jer nemam pojma šta sve tu potpada.

Koje namirnice nikako ne valja kombinovati jednu sa drugom? Negde sam čitala da krompir i meso i ne treba jesti zajedno. Šta je onda najbezbednije za mene neuku? Da jedem bareno povrće u jednom obroku, a da uz meso jedem sir, sveže salate?

Koji slatkiš je najbezbolniji? Dešava mi se da mi se vrti u glavi, ili dobijem glavobolju bez slatkog. A dok sam bila na eliminacionoj dijeti ništa sem bundevare slatko nisam stavila u usta... Eh, kako je lako takve stvari raditi zbog bebe, a zbog sebe... Nikako mi bre ne ide.

Mina, znam da je dugačko i da mrziš ovakve postove, ali MOLIM TE, pročitaj!

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 1297
4.9.2012 22:56:05   
Modessty
i mene baš interesuje koje namirnice ne bi trebalo da idu jedna sa drugom. Bezo onog ugljeni hidrati belančevine i ostalo... Ne snalazim se tu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1298
4.9.2012 23:00:09   
madre
idite u temu kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja. tamo ce vam sve biti mnogo jasnijeuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1299
4.9.2012 23:05:01   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: minavb

doručak:miks od ella sira, borovnica i ovsenih pahuljica

Ovsene pahuljice skuvaš pa umešaš? Jel to može dan ranije da se uradi, recimo uveče da sve to smućkam, stavim u činijicu u frižider, i ujutru samo ponesem na posao?

Banana osim fruktoze ima i skrob. Korisna vožka za trening i takmičenje. Svo ostalo voće, osim malina i borovnica, nije dobro kad se tope masti.

To znači da je moja ideja o breskvi za užinu bzvz. Šta onda za užinu? Treba mi nešto što se neće pokvariti u kancelariji do nekih 13h. Pre neki dan mi se naduo jogurt, a kupila sam ga oko 8h u pekari. user posted image

Večera se nikako ne sme izbaciti, i kao što već napisah, ne sme se sastojati od namirnica koje su bogate ugjenim hidratima. Korišćenje voća bi trebalo ograničiti na jednu do dve porcije, a voćni sok, naročito domaći sa puno šećera, potpuno izbaciti.

Eto, a ja inače uopšte ne večeram. user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here