|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijetalni meni
6.8.2012 13:20:49   
minavb
Nutricionista

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 1226
6.8.2012 13:23:46   
Sesilija 83
ok vidim ja da ti svasta znas... da ne idem u off

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1227
6.8.2012 13:26:32   
Anoniman
Inače mi se nadust javlja radnim danima, kada većinu dana provedem sedeći i srčući nes sa mlekom , i nekako sam zaključila da me ustvari kravlje mleko nadima. Sada se prvi put desilo da sam i za vikend bila naduta. 

(odgovor članu Sesilija 83)
  Direktna veza do poruke: 1228
6.8.2012 13:27:08   
tanjica85
Tash, stolica ok?

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1229
6.8.2012 13:42:39   
minavb
Mleko bez laktoze u kafi si probala?

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu tanjica85)
Direktna veza do poruke: 1230
6.8.2012 13:45:19   
soni
Dojim bebu, kazu mi da ne smem da drzim dijetu i necu ali sigurno nesto mogu da izbacim user posted image ... I koliko zapravo kolicinski moram da jedem da ne bi izgubila mleko, posto ja nemam apetit uopste????

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1231
6.8.2012 14:04:36   
minavb
Preporuke kažu da dojilja treba da unosi 550kcal više nego što je njen uobičajeni energetski unos. To bi recimo bilo još dve šolje šolje jogurta, dodatni komad mesa i varivo ili nešto žitarica na bilo koji način. Ako piješ sokove, i oni se računaju jer imaju oko 45 kcal na 100ml poreklom iz ugljenih hidrata. Znam žene koje su jele jako malo, pa su imale mleka sasvim solidno.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1232
6.8.2012 14:07:34   
red3lilu

IZVORNA PORUKA: Tash

Inače mi se nadust javlja radnim danima, kada većinu dana provedem sedeći i srčući nes sa mlekom , i nekako sam zaključila da me ustvari kravlje mleko nadima. Sada se prvi put desilo da sam i za vikend bila naduta. 

Ipak mislim da je problem u poslu, probaj da ne radiš, ha?!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1233
6.8.2012 14:13:11   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: red3lilu

IZVORNA PORUKA: Tash

Ipak mislim da je problem u poslu, probaj da ne radiš, ha?!user posted image

Ne, problem je u sedenju, ne u poslu. Ja volim svoj posao.

Nisam probala mleko bez laktoze. Mogla bih.

(odgovor članu red3lilu)
  Direktna veza do poruke: 1234
7.8.2012 12:47:08   
minavb
doručak:miks od ella sira, borovnica i ovsenih pahuljica
užina:breskva
ručak:rižoto sa zeljem i crvenim lukom
večera:piletina i paradajz

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1235
7.8.2012 12:52:43   
Anoniman
Doručak oko 11: dve kriške tonusa sa ela sirom i jedna paprika roga
Ručak oko 14: pirinač i sataraš
Užina oko 17: lubenica
Večera oko 20: ispeći verovatno dva otkošćena karabatka i napraviti kupus salatau sa bundevinim uljem

Mina koliko je opasno da vežbam na prazan stomak, svaki dan? Ja ne znam šta da jedem pre treninga, pošto idem u teretanu čim ustanem, i onda mi bude muka ako nešto pojedem. A ne mogu da ustajem u 6 da bih jela i išla u teretanu u 8.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1236
7.8.2012 12:56:25   
Anoniman
Žemske,ako nije tajna, koji vam je odnos visina/težina?user posted image Ja i kad nisam trudna ne mogu dan sa ovako malo hrane da izguram, pa da je ne znam kako raznovrsna...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1237
7.8.2012 12:56:51   
red3lilu

IZVORNA PORUKA: minavb

doručak:miks od ella sira, borovnica i ovsenih pahuljica
užina:breskva
ručak:rižoto sa zeljem i crvenim lukom
večera:piletina i paradajz

Ovo je tvoj meni za ceo dan?
Jel se svakodnevno ovako hraniš?
Postavljam ovakva pitanja jer ne znam zašto ne mogu na ovakav način da se hranim a da budem sita i namirena... (mislim da bi recimo doručak morala sebi da serviram u kablu za prasiće kako bi namirila apetit do ručka)...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1238
7.8.2012 13:01:33   
minavb
Ustani u 7 i odmah pojedi bananu. Trebaju ti UH pre treninga, naročito ako treniraš svaki dan. Ako nema dovoljno UH, organizam ne gradi mišiće, pa ih čak i troši, a to je vrlo loše. UH treba smanjiti , ali pre trninga i posle treninga su vtlo važni. Ja imam isti problem kad vežbam ujutru, ali mi banana ne smeta. Ja danas vežbam u 16h, zato sad na poslu ručam rižoto i užinam voćku. Kad nemam trening, tog dana smanjujem UH. Da bi se telo pretvorilo u mašinu za topljenje masti, moraš da imaš mišiće. Njih nema ako se ne unosi dovoljno B i UH. Kad imaš solidnu mišićnu masu, teže ćeš se gojiti i kad se budeš drugačije hranila. Što bi rekao moj profesor bromatologije, "Masti se tope na vatri ugljenih hidrata".
Dobro je popiti kafu pre treninga.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1239
7.8.2012 13:02:13   
Anoniman
Nina, ja već 4 meseca imam 65kg na 169cm. Imam bar 5kg viška, uglavnom vode. Metabolizam mi je užasan, i čim tri dana za redom pojedem po sladoled, ili normalne ručkove koje spremam momcima, ugojim se. A svaki da idem u teretanu. Nekom život majka nekom maćehauser posted image

Hvala ti Mina puno, nikad nisam ni pokušala sa bananom, sve mi je u glavi da ne treba voće pre treninga pa sam automatski otpisala i bananu. Pokušaću. A kafu svakako popijem pre treninga, inače me glava boli po ceo dan.

< Poruku je uredio Nedja RR -- 7.8.2012 13:04:56 >

(odgovor članu red3lilu)
  Direktna veza do poruke: 1240
7.8.2012 13:05:11   
minavb
Ljudi su različiti i nemaju svi iste energetske potrebe. One zavise od različitih faktora. Ja imam nizak bazalni metabolizam, a i zbog tovljenja u detinjstvu, čitavog života ću morati da živim u energetskom deficitu. Visoka sam 170cm i imam trenutno 55kg. Idealno je da imam 53, ali kilogrami nisu najbolji parametar za antropometrijska istraživanja.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1241
7.8.2012 13:06:56   
minavb

IZVORNA PORUKA: Nedja RR
Hvala ti Mina puno, nikad nisam ni pokušala sa bananom, sve mi je u glavi da ne treba voće pre treninga pa sam automatski otpisala i bananu. Pokušaću. A kafu svakako popijem pre treninga, inače me glava boli po ceo dan.

Banana osim fruktoze ima i skrob. Korisna vožka za trening i takmičenje. Svo ostalo voće, osim malina i borovnica, nije dobro kad se tope masti.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1242
7.8.2012 13:07:16   
Anoniman
I ja sam 169cm user posted image Ok, ja poštujem dijetu i dovođenje metabolizma u normalu, ali ja kad probam tako da redukujem ishranu, nikad ne uspevam dan da ne izguram bez glavobolje ili sniženog pritiska... Jednostavno, funkcionišem trista na sat, sve obavljam peške, još sad kad bude dvoje dece, teško bih se mogla pridržavati ovakvog režima...

Nisam mislila da je baš merodavno, ali eto ja sam sebi bila idealna pre Mihajla sa 57-58kg, posle sa 60kg. Sve ispod toga sam izgledala kao bolesna. Konstitucija mi se promenila nakon porođaja i to vidim i po garderobi. Ista kilaža, a garderoba drugačije stoji user posted image

< Poruku je uredio n i n a -- 7.8.2012 13:09:55 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1243
7.8.2012 13:09:58   
minavb
Nina, moj režim ne odgovara, i ne treba da odgovara svakome. Dijeta je strogo individualna i prilagođava se svakome prema bazalnom metabolizmu, polu, uzrastu, poslu, fizičkoj aktivnosti i vrsti, godišnjem dobu...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1244
7.8.2012 13:21:35   
red3lilu
Kako se određuje bazalni metabolizam, jel se rade neke analize?
Meni je sa 27 godina odstranjena žučna kesa, to mi je dovoljan znak da sam se loše hranila i živela, a i dalje nešto ne štima... Volela bih nakon trudnoće da se pozabavim oko toga ali ne znam kome prvo da se obrati i od čega da počnemuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1245
7.8.2012 13:31:38   
minavb
BM se izračunava formulom uz korekcije prema uzrastu i konsituciji. Za precizno određivanje se vrši direktna i indirektna kalorimetrija. To se retko gde radi. Nakon porođaja se posavetuj sa svojim lekarima, i traži uput za nutricionistu. U Subotici ih ima, ali ih ja ne poznajem. Ona koju znam radi planiranje kolektivne ishrane u predškolskoj ustanovi.

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1246
7.8.2012 13:46:09   
red3lilu

IZVORNA PORUKA: minavb

BM se izračunava formulom uz korekcije prema uzrastu i konsituciji. Za precizno određivanje se vrši direktna i indirektna kalorimetrija. To se retko gde radi. Nakon porođaja se posavetuj sa svojim lekarima, i traži uput za nutricionistu. U Subotici ih ima, ali ih ja ne poznajem. Ona koju znam radi planiranje kolektivne ishrane u predškolskoj ustanovi.

Konkretno me je to interesovalo, da li se rade još neke analize ili pretrage (tipa gastro, endokrinolog itd)... U Subotici ima nnutricionista pri Zavodu za javno zdravlje kao tinejderka sam išla na konsultacije ali sam, na žalost, ostala malo razočarana jer nakon prepisane "terapije" (menija za 30 dana i fizičkih aktivnosti) umesto da se pokaže neki napredak, ja sam se ugojila još 10kg...
Pokušaću ponovo svakako, ipak su se trendovi promenili za ovih 15 godina...
Hvala ti lepo na pomoći!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1247
7.8.2012 13:51:43   
minavb
Imaš nas i naše teme.user posted image

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1248
8.8.2012 11:22:03   
minavb
doručak:dinja kojoj nisam mogla da odlim i od koje me sad peče grlo
užina:kuvani kukuruz
druga užina:bademi
ručak:piletina i salata
večera:president sir

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1249
8.8.2012 11:51:08   
Anoniman
Doručak oko 8: 1 velika banana
Ručak u 12: pirinač sa jajetom, lukom i paprikom
Užina: nemam pojma šta će biti, verovatno breskve ili lubenica jer nemam vremena ni živaca da nešto pripremam
Večera oko 20h: mislim da ću danas ono od juče, pošto sam juče pojela pola kroasana sa viršlom koji je ostao neši i pola kesice štapića (user posted image )

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here