|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
13.7.2012 23:01:15   
Maja31
Koliko vidim tebi je termina 18. 07., meni 08.08. i vec sam se uspanicila da li cu ostati 23.07., za kada imam zakazanu kontrolu, ili ce me vratiti. Sve se bojim da mi nekrene porodjaj pre kontrole.... U prvoj trudnoci sam se poroidila 12 dana pre termina... a vidim da je vecina vas oko termina.

(odgovor članu blackmagic)
Direktna veza do poruke: 1701
30.7.2012 9:42:01   
Anoniman
Sad čitam šta je pisala daki89 za subotičku bolnicu šta su sve rekli da ponese... Pa oni nisu normalni! Svake godine samo dodaju na spisak! Sad trebaš po tom spisku da nosiš i komplet garderobe koji će ostati u bolnici!!! user posted image I svoj oktanisept?! Pa majku mu nije li dovoljna sramota što nemaju escajg i wc papir?! Što krvariš po svojim spavaćicama, što ne menjaju posteljinu nego moraš da nosiš mušemu za ispod sebe ako prokrvariš na krevet, što sam 12h nakon porođaja dobila da jedem samo redak kačamak da "povratim snagu" user posted image ??? Još sam videla na spisku da stoji i toplomer!!!!!!!!!!!!! Pa šta je sledeće?! Moraću i krevet za sebe i bebu da ponesem?! A kao odeljenje tek renovirano sve full, ma sramota!!!

(odgovor članu Maja31)
  Direktna veza do poruke: 1702
30.7.2012 9:46:30   
red3lilu

IZVORNA PORUKA: n i n a

Sad čitam šta je pisala daki89 za subotičku bolnicu šta su sve rekli da ponese... Pa oni nisu normalni! Svake godine samo dodaju na spisak! Sad trebaš po tom spisku da nosiš i komplet garderobe koji će ostati u bolnici!!! user posted image I svoj oktanisept?! Pa majku mu nije li dovoljna sramota što nemaju escajg i wc papir?! Što krvariš po svojim spavaćicama, što ne menjaju posteljinu nego moraš da nosiš mušemu za ispod sebe ako prokrvariš na krevet, što sam 12h nakon porođaja dobila da jedem samo redak kačamak da "povratim snagu" user posted image ??? Još sam videla na spisku da stoji i toplomer!!!!!!!!!!!!! Pa šta je sledeće?! Moraću i krevet za sebe i bebu da ponesem?! A kao odeljenje tek renovirano sve full, ma sramota!!!

Jesu njenoj grupi tako rekli u školici, ne znam zašto, ali ne treba ni oktenisept, ni odelce, ni toplomer... provereno...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1703
30.7.2012 9:54:40   
Anoniman
E veruješ mi da bi se napravila grbava user posted image Ma boli me, neka se snađu!!! Brate mili, plaćaš i zdravstveno i plus pola pregleda i kontrola dodatno jer nije obuhvaćeno jel' te budžetom, i onda nemaš čime dupe da obrišeš kad odeš da se porodiš!

(odgovor članu red3lilu)
  Direktna veza do poruke: 1704
30.7.2012 9:54:58   
dAKi89
Hehehe eto Nina, sta da ti kazem, tako su nam rekli... Jeste sramota, kome god da pricam, ne mogu da se nacude sta sve treba za bolnicu. Ne mogu da verujem da ne mogu jednu spavacicu da nam daju, ili te museme... Ma uzas! A moja drugarica je gologuza setala u porodilistu jer nije ponela spavacicu, pa dok joj njeni nisu doneli! Zalosno user posted image
Oktenisept su rekli za pupak treba i za nasu ranu. Mozda u bolnici za pupak daju, a za ranu ne, pa zato... Stvarno ne znam, prva mi je trudnoca, ni u sta nisam upucena :) Ali zato upijam savete vas iskusnih user posted image

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1705
30.7.2012 9:56:45   
dAKi89

i onda nemaš čime dupe da obrišeš kad odeš da se porodiš!

hahaha pa da, zato su nam rekli da ponesemo papirne maramice user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1706
30.7.2012 9:58:39   
red3lilu
Imaju oni sve to u bolnici, friška informacija od jučeuser posted image , pitala kod jedne cure što radi tamo kao babica...
Meni se čini da je ta patronažna htela nekom da se uvuče pa je dala takvu pogrešnu informaciju.... inače, one (patronažne) nikad ne borave u bolnici pa u suštini poooojma nemaju šta treba a šta neuser posted image

(odgovor članu dAKi89)
Direktna veza do poruke: 1707
30.7.2012 10:02:13   
Anoniman
Iskreno ne znam da li ću u školicu i ovaj put, ali prvi put kad sam išla, imali smo jedan "čas" obilazak bolnice i tako su nam babice rekle šta da ponesemo... A inače vodim trudnoću u bolnici i ti toaleti dole u ambulanti stvarno nemaju ni sapuna za ruke ni wc papira. I pošto uglavnom čekam satima na kontrolu, viđala sam porodilje koje sirote dođu sa onim velikim putnim koferom user posted image A šta će, kad treba poneti boga oca!

(odgovor članu red3lilu)
  Direktna veza do poruke: 1708
30.7.2012 10:10:37   
red3lilu
E pa sad, Ok treba svega, ali ne mora baš sve od jednom da se poneseuser posted image
Mene su juče s_ebali keva i mm. Kad sam počela da kukam kako mi ne stane sve u torbu i ko će to da tegli, uzeli mi lepo spisak, i posortirali šta da ponesem a šta će mi muž doneti nakon porođaja i ko Bog....
Malo se mi trudnice razmazimo kad dođe to pakovanje, jao treba ovo, treba ono, a tamo si 2 dana...

Napominjem, i ja sam do juče mislila svaaaašta da ponesem, realno, pola od toga mi je bio višak,a drugu polovnu će mi doneti i ništa mi neće zafalitiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1709
30.7.2012 10:14:46   
Anoniman
Ma i ja imam mogućnost da meni svaki čas neko nešto donese... A eto ja sam se prirodno porodila, pa bila 5 dana u bolnici, pa mi radili i reviziju, potrošila sam tonu uložaka!!! Još sam i za Mićka morala dodavati pelena, jer nije bilo dosta... a imaš ženica iz Čantavira, Žednika, Male Bosne, Tavankuta, Bačke Topole čak... Njima sigurno njihovi ne mogu svraćati 5 puta dnevno user posted image

(odgovor članu red3lilu)
  Direktna veza do poruke: 1710
30.7.2012 10:14:51   
dAKi89
Ja sam uspela da strpam sve u torbu, tako da nosim sve ja :) Moj muz ce svoju glavu da zaboravi kad se ja porodim user posted image

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1711
30.7.2012 10:27:06   
red3lilu

Ma i ja imam mogućnost da meni svaki čas neko nešto donese... A eto ja sam se prirodno porodila, pa bila 5 dana u bolnici, pa mi radili i reviziju, potrošila sam tonu uložaka!!! Još sam i za Mićka morala dodavati pelena, jer nije bilo dosta... a imaš ženica iz Čantavira, Žednika, Male Bosne, Tavankuta, Bačke Topole čak... Njima sigurno njihovi ne mogu svraćati 5 puta dnevno user posted image

Znamuser posted image , i ja sam bila 5 dana tamo...
Definitivno peškiri, ulošci i mušeme zauzimaju većinu mesta... pa spavaćice, pelene, maramice za bebu.. sve je kabasto....
Mi smo u Šandoru, za 10 minuta može da stigne do bolnice, pa ću reskiratiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1712
30.7.2012 10:31:00   
Anoniman
A da i da naglasim da je zimi sva ta garderoba-spavaćice i bade mantil, veća, pa nekoliko čarapa... Grejanje je bilo katastrofa prošle zime-drugarica mi imala neku operaciju na ginekologiji i promrzla u sobi. Pre tri godine recimo ja sam bila u dvokrevetnoj sobi i nama je bilo pretoplo, a ženice u 6-krevetnoj do nas su cvokotale sa svojim bebama user posted image I sad me čeka igranka u decembru, pa ćemo videti

(odgovor članu red3lilu)
  Direktna veza do poruke: 1713
30.7.2012 10:35:00   
red3lilu
Ja sam tako u sred jula nosila debeli fotirski bade mantil jer su rekli u školici da treba, samo nisu definisali kakav user posted image (mada sam se smrzla taj dan kad sam se pordila tresla me groznica zbog infekcije a frajle uveče uključile klimu, pa sam pored ćebadi obukla i bademantil na spavaćicu da se ne smrznem)
Sad bogami neću nositi veliki, već onaj tanki uz spavaćicu sam dobila u kompletu... Zimi ne znam kako je...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1714
15.8.2012 9:48:49   
Zemunka85
Da li stvari za bebu unosim u porodjajnu salu?

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1715
15.8.2012 9:53:39   
Modessty
ništa ne unosiš u porodjajnu salu. Dok ne krenu naponi, ako je prirodan porodjaj, ti si u pripremnoj sobi pored porodjajne sale. Tu ti i ostaje torba koju si spremila. U porodilištu beba nosi njihove benkice ipelene. Možeš ti i svoje da doneseš ali ako beba ode na neki pregled ili je oni čuvaju tokom noći, ne nadaj se da će ti se vratiti u tvojoj benkici. Doduše sve zavisi i od porodilišta i od onih koji tamo tog trenutka rade. A stvari u koje ćeš bebu da izvedeš iz bolnice ti m ogu doneti tog dana kad bude trebalo. Ne moraš da nosiš unapred

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 1716
19.8.2012 18:04:56   
Linonina
Торба је спремна, пуна не може више ни шибица да стане, ево шта сам спаковала па ви реците ако нешто фали:
- 3 паковања мрежастих уложака
- 5 ком. мрежастих гаћица
- 2 пешкира
- папуче за собу
- папуче за купање
- 5 подметача за кревет
- асепсол
- подметачи за вц шољу
- чаршаф и јастучница
- 2 спаваћице
- 1 тањи баде мантил
- 2 пара чарапа
- тоалет папир
- ствари за личну хигијену
- додаћу још воду и кексиће

За бебу:
- памперс пелене од 3 до 6 кг (мало више од пола малог паковања од 24 ком. јер ми није могло све стати па сам мало извадила од тих пелена)
- 2 бенкице
- 2 тетра
- 1 шведска
- павловићева
- влажне марамице

То би требало да буде то, то је мања торба на точкиће, сад не знам да ли је нека носила још рецимо нешто торбу о раме или руксак то ми пада на памет јер не може све да ми стане?

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1717
19.8.2012 18:33:08   
Anoniman
licno, mislim da ti ne treba bade mantil i carape jer je pakao otvorio kapiju ka srbiji, kao ni asepsol jer to svuda ima.
posteljinu su ti trazili?

hoces se set_iti da dodjes posle porodjaja i kazes sta ti je zaista trebalo?

(odgovor članu Linonina)
  Direktna veza do poruke: 1718
19.8.2012 18:39:37   
Figaro88
Slazem se sa BB,ne znam gde se poradjas ali ne verujem da ce ti trebati carsaf i jastucnica,ni toliko podmetaca za krevet.Ja nisam nosila ni benkice,ni svedsku.Bade mantil sam ponela bezveze,samo mi je zauzimao mesto u torbi.....

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1719
19.8.2012 19:18:34   
Linonina
На Звездару, па сви кажу да траже ако немаш дају ти неку њихову поцепану и нема мењања док год си ту, нисам узела баде мантил онај дебели него огртач памучни који дође у комплету са спаваћицом, баш је танак као спаваћица.
Асепсол ми је за личну употребу за вц, наткасну није неопходан него ја без њега не идем user posted image

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 1720
19.8.2012 22:30:00   
Sanchy
Ja sam ponela tri spavacice a nijednu nisam koristila vec samo njihove ,bilo mi je zao da upropastavam svojeuser posted image ...

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1721
19.8.2012 22:32:09   
nink
Sanchy polako spremam stvari za porodiliste,pisi da li ti je nesto bilo neophodno od ovih vec navedenih stvari\???

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1722
19.8.2012 22:44:52   
Sanchy
Pa asepsol svakako,podmetaci za krevet i za wc solju takodje,bade mantil ti ne treba ,takodje ni tvoje spavacice veruj mi non stop si zamazan jer ti krece mleko,a njihove su takodje neprovidne onako dzakaste pa ti ni bade mantil ne treba...ne znam da li je neko pominjao treba ti jedna posebna kesa u koju ces da strpas podmetac za wc solju,peskir,sapun i toalet papir to ti treba posle klistiranja..ne mogu da se set_im da li mi je jos nesto trebalo ..ako se set_im dodacu..E sad u Visegradskoj za bebu ne nosis nista vec te posle pitaju ako ste u mogucnosti da vam neko donese pakovanje pelena i to je sve...naravno stvari za izlazak se donose na sam dan izlaska..

< Poruku je uredio Sanchy -- 19.8.2012 22:47:24 >

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 1723
19.8.2012 23:16:36   
Linonina
Санчи, значи и у Звездари имају њихове пиџаме? А постељину јеси ти носила?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1724
19.8.2012 23:34:54   
Sanchy
Ja sam se poradjala u Visegradskoj tako da za Zvezdaru ne znam ali trebalo bi..Posteljinu nisam nosila samo one jednokratne podmetace to je super stvar stvarno,bez toga ne kretati u porodiliste..

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here