Cunce
|
IZVORNA PORUKA: Cunce mi ovih dana idemo, ali ovo nam je rečeno za Betaniju: (videću kako ću proći, pa ću doći da ispravim) posebno spakujte, na vrhu, papuče, spavaćicu, toalet papir jedan, ja sam dodala i peškir i sapun jer ne znam ima li tuširanja posle klistiranja, (KAO ŠTO JE NEKO DODAO, IMA TUŠ, PA OBAVEZNO PEŠKIR I SAPUN ILI SL.) a pre porođaja, negde to ne praktikuju, mrežasti ulošci obavezno, valjda tu i mobilni ugašen, ja sam moj u posebnu torbicu sa dokumentima planirala.. KAD SE KREĆE U POROĐAJNU, KAŽU VAM DA PONESETE PAMPERS, TELEFON, MREŽASTE ULOŠKE I MISLIM DA JE TO TO, ZNAM SAMO DA SU MI PELENE BILE POSEBNO, PA SAM SE VRAĆALA PO JEDNU JER NISAM ZNALA DA TREBA, ČULA SAM TAMO DA PITAJU HOĆU LI NA NOGAMA DA SE PORODIM Spavaćica (duboki V izrez, zbog dojenja) - najmanje 2 komada JA SAM OSTALA DAN I PO ČINI MI SE, NI TOLIKO, A ZA DVA DANA ĆE VAM TREBATI I VIŠE, IMALA SAM 3 KOMADA I FALILA BI MI BAR JOŠ JEDNA Papuče (najbolje one za plažu) - nisu precizirali kakve, pa sad, kome je kako lakše, ja ću otići u onima za plažu, a poneti sobne GUMENE SU MI OSTALE TAMO GDE SE TUŠIRA PRE POROĐAJA JER SAM POD TUŠ OTIŠLA U NJIMA I NISAM STIGLA DA IH SPAKUJEM toalet papir DOSTA TOALET PAPIRA, NAROŠITO AKO GA CIMERKA NE PONESE, PA UZME VAŠ Peškir - par komada većih za tuširanje KAKO KOME, MENI JE TREBALO 2 KOMADA ZA JEDAN DAN, CIMERKA SA JEDNIM OSTALA I POSLE MENE Mrežaste gaćice - imam 10 komada, ne znam hoće li biti dovoljno OSTALO MI I ZA KOD KUĆE, TAMO SAM DODUŠE BACALA, A KUĆI PRALA, PRVIH NEDELJU DANA BAREM SU PREKO POTREBNE SA SVE MREŽASTIM ULOŠCIMA Mrežasti ulošci - ja spakovala 5 pakovanja, kažu to je dovoljno, ali zavisi od osobe do osobe BILO TAMAN, I TO SVE ZAVISI Pribor za ličnu higijenu - sve što treba, ali da dam ideju, pošto sam imala svemirsku, ogromnu, četku, uzela sam onu što kod Kineza ima, malecna plus ogledalce :) labelo dodati, ispucaju usne, a i mleko za telo sam spakovala jer su mi rekli da će mi značiti, plus kremu za ruke od koje se nikad ne odvajam, to ne morate :D LABELO I MLEKO NEPOTREBNI, KREMA ZA RUKE MI JE BILA NEOPHODNA, SLOBODNO SPAKUJTE NESESER, JA STAVILA U KESICU, A TAMO KAO U APARTMANU, TU GDE TREBA OGLEDALO MOŽE DA STOJI čarape PO OVOM VREMENU NE TREBA Multimam krema (protiv ragada) - ovo nemam NIJE MI TREBALA TAMO, KAD SAM STIGLA KUĆI, KUPILA SAM, MAŽEM PREVENTIVNO Pampers New Born pelene - JA NISAM UZELA NEW BORN, U ŠKOLICI ZA TRUDNICE SU NAS SAVETOVALI DA UZMEMO 2-KU) - ovde imam neke malene koje se mogu i preklopiti da budu manje, u inostranstvu kupljene, ne znam veličinu.. Bade mantil ako imam, a imam NISAM PONELA, NIJE POTREBAN Pumpica za izmlazavanje isto tako, ne mora, ali pošto imam, nosim za svaki slučaj NE TREBA ZA KOLOSTRUM, I JA SAM BLESAVA Oni podmetači za krevet, 5-6 komada sam spakovala OSTALO I ZA KOD KUĆE I KUPUJEMO I DALJE, PRAKTIČNI SU ZA PRESVLAČENJE JER MALAC PIŠKI I KAKI TEK KAD MU SE SKINE PELENA Knjiga, ako bebac spava, a ja ne mogu i dosadno mi je :) HAH, KNJIGA MI POMAŽE KOD KUĆE, TAMO NEĆETE BITI U STANJU NI TV DA GLEDATE, JA BAR NISAM MOGLA, BUDE NAS KAO KOKOŠKE ulošci za grudnjak, grudnjak NE TREBA UOPŠTE, A ZA KOD KUĆE ULOŠCI NE POMAŽU, ZA ČAS PROCURI, STAVLJAM PO PAMUČNU PELENU I DO TUŠIRANJA SAM MIRNA, UULOŠCI KAD SE IDE NEGDE mislim da je to to za bebu, pored običnih pelena, 2-3 komada pamučnih, vl. maramice i pavlovićeva, peškirić jedan, ništa više svekrva meni spakovala i cucu za svaki slučaj, ne znam treba li to NE TREBA NI CUCA, NI PAMUČNE PELENE NI PEŠKIRIĆ, MADA SAM JA PELENU JEDNU I OSTAVILA JER JE IZBLJUCKAO NJIHOVU, A NIGDE SESTARA, PA DA NE LEŽI NA MOKROM dokumenta nam rekoše lična karta, venčanii list, krvna grupa i Rh fator, analiza hepatitis B, poslednji izveštaj lekara i UZV (meni je dr rekla da nosim samo trudničku knjižicu) analize krvi, urina poslednji ctg, ako je rađen, mi nismo.. valjda nisam nešto zaboravila..
|