Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.5.2012 13:23:21
|
|
|
|
mtajcica83
|
Mi smo svo ovo vrijeme vjezbali , prevlacili, medjutim, svrcu jedva prolazi i pola glavica, neznam ni sama..Vodili smo ga na konrolu i dr nam je rekao za neki gel koji mu mi utrljavamo na vrhu kozice, ne bi li omeksalo pa da mu to lakse ide, ali cini mi se da to puno ne pomaze.Juce smo zvali dr, pa je rekao da sacekao i mazemo gel jos par dana a ako ne bude bolje da dodjemo pa ce on da vidi sta i kako.. ..
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 17.6.2012 15:00:34
|
|
|
|
tekta
|
moje dete se uvek buni kad mu povlacim tu kozicu iako to uglavnom radim tokom svakog kupanja, pa neznam da li ga boli ili bevoli to nedavno sam slucajno povukla malo vise pa ga je peklo kad piski, otisli smo kod lekara i ona mu je to ocistila i namazala, pa sam mu ja jos nekoliko dana mazala enbecinom i to je proslo. sad vucem mnogo manje nego do sada i ne buni se, ali nekako mislim da to nije dovoljno prevuceno za njegov uzrast, ima 2.5god... vidi se samo vrh, doktorica je rekla da netreba forsirati prevlacenje dok skroz ne skine pelene i ne ustali se piskanje, pa ako onda nebude moglo da ce to oni odraditi... ja se toga bas plasim,jer neznam da li ja to dobro odradim.... ima li neko slicno iskustvo?
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 21.6.2012 11:33:50
|
|
|
|
mtajcica83
|
Mi smo ponovo bili na kontrolu, i to ce svrcu ponovo morati da se radi jer doktori nisu skinuli dovoljno kozice, i opet mu se sve zalijepilo.Otvor mu je ko vrh igle, katastrofa..Kazu dr.da dok on uredno mokri to ne diramo, osim ne dAj Boze da mu se to skroz zatvori pa bi morao na hitnu operaciju..Kazu da ce raditi u totalnoj anestezijo i da i ja dalje to dolje bar malo povlaci u toku kupanja.A drugacije mi i ne dozvoljava, rita se, jednostavno neda da mu se takne piso,,Eto...tako da ce ponovo jadnicak sve nanovo...Uzas jedan
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 21.6.2012 11:50:21
|
|
|
|
Ana RR
|
Marko već neko vreme ne dozvoljava da mu prevučemo kožicu i čini mi se da sada manje može da se prevuče. Ranije se smejao dok to radimo a sada se otima. Nadam se da ga ne boli nešto, ovih dana treba da damo urin na analizu pa ćemo uraditi i bris.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.7.2012 20:12:14
|
|
|
|
Verus
|
Anci: kako je Mare? Jeste li analizirali urin? Ja povucem dokle samo hoce da ide, i to radim od Olijevog 2 meseca zivota. U Americi kazu da se ne obrazanom detetu nista ne treba raditi, da vremenom to samo dodje na svoje, ali sam poslusala svekrvu i vucem dokle samo ide i sperem vodom (ne sapunom). Moze da ide dalje nego ranije, pa valjda ce biti ok.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.7.2012 21:02:09
|
|
|
|
cockic
|
moj petar je povlaci sam zabrinu se ja reko sine rano si poceo i onda mu se packo i podigne jos nije skroz ali i dalje ceo glavic nam je van.naravno kad ga sam cacka.ja sam mu to radila cesce predhodnih 6-7 meseci kad se kupamo i on sad valjda svati da to treba pa radi sam.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.7.2012 21:25:27
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Anci: kako je Mare? Jeste li analizirali urin? Ja povucem dokle samo hoce da ide, i to radim od Olijevog 2 meseca zivota. U Americi kazu da se ne obrazanom detetu nista ne treba raditi, da vremenom to samo dodje na svoje, ali sam poslusala svekrvu i vucem dokle samo ide i sperem vodom (ne sapunom). Moze da ide dalje nego ranije, pa valjda ce biti ok. Jesmo draga, ima bakteriju proteus mirabilis (nikad čula i nikad pre nije to imao), ali pošto je ima i u brisu piše pretpostavljaju da je zato ima u urinu. Mažemo mu hloramfenikol 7-10 dana pa posle opet analiza. Sad kada sam ga mazala vidim neku crvenu tačku na piši, kao da je mm previše povukao kožicu pa je povredio sutra ćemo do dr da pogleda. Jooooooj, dokle više...
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 22.7.2012 21:54:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Elem, mi smo onomad davno bikli na cupkanju, pa neko vreme jesmo a neko nismo prevlacili, delimicno se zalepilo nazad ali ne onako kao pre, u poslednje vreme redovno peremo, kad danas, sa desne strane crveno... MM i ja smo se slozili da je kozica malko pukla tamo gde je bila zalepljena, a Luka je zapao u delirijum, te nikako nisam uspela da saznam dal boli od kad sam prevukla ili je peckalo i pre toga samo mi nije rekao. Odlucila sam da ostavim, da vidim kakvbo ce stanje biti sutra, pa u zavisnosti od toga cu da vidim hocemok li ici kod dr ili ne.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 22.7.2012 22:36:27
|
|
|
|
Ana RR
|
Marku je ona crvena tačka prošla baš brzo, dr rekla da ne diramo neko vreme, samo da blago povučemo kada ga peremo. Elem, sad pije antibiotik i mažemo pišu gentamicinom jer i dalje ima ovu bakteriju.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 23.7.2012 8:43:04
|
|
|
|
minna
|
Vlada meni vec neko vreme ne da da mu povucem, pocne da vristi izgleda da ga boli, pa ja nisam ni dirala, a do tada se lepo prervlacila kozica. Pre nekoliko dana se zalio da ga boli pisa kad piski, uradili smo urinokulturu i ima istu tu bakteriju sto si ti Ana napisala za Marka, ali nam je pedijatar rekla da je bas mala kolicina i da ne mora antibiotik, nego samo puno tecnosti. A da uradimo kontrolni. On se vise ne zali da ga boli kad piski, ali mi i dalje ne da da povucem pisu.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 23.7.2012 11:17:24
|
|
|
|
Ana RR
|
Minna, ni Mare nije davao da se povuče, stalno mi se migoljio a inače se uvek smeje kada to radimo. Uradite bris piše, taj mali broj u UK može biti zbog bakterija na piši. Mi već 4 dana mažemo gentamicin i sad se lepo prevlači kožica a on se ne buni.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 23.7.2012 11:29:37
|
|
|
|
cockic
|
vala moj mali sam sebi povlaci kozicu ne buni se uopste mada ja sam mu je povlacila redovno i sad kad se kupa sam je povlaci ima jos da se povuce ali ja neforsiram jos uvek samo mu je glavic izasao ostalo jos ne.mada ima vremena nama dr.rece do 4 godine.do tad ce je on sa ovim cackanjem sigurno povuci vremenom.jer kako je sad go stalno je povlaci.danas cu krenuti malo oktani da mu prsnem par dana jer ga pipa i prljavim rukama i valja se po podu go.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 23.7.2012 21:36:08
|
|
|
|
Anoniman
|
veceras je to mesto od juce manje crveno, ali j celom duznom oko gavica kozica crvenkasta, kao da je sama, nicim izazvana odlucila da se odlepi. takodje i kozica n vrhu pise je malo pukla. mislim da cu sutra nazvati dr da pogleda, cisto da znam dal treba da mazem necim, jer, kada su mu cupnuli kozicu, mazali smo enbecinom. eto, bas brinem.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 23.7.2012 21:37:35
|
|
|
|
Olga75
|
a da preventivno , dok dr ne pogleda prskas oktaniseptom , to ne pece a eto za svaki slucaj
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 24.7.2012 9:22:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Palo mi je na pamet. Mene buni to što njega to ne peče dok piški. Problem sa prskanjem i mazanjem je taj što on ne da da mu se povuče kožica van kade, u tripu je da ga pod vodom ne boli a napolju da. OK, kada dugo sedi u toploj vodi, kožica smekša, lakše se prevuče, ali leto je, voda nije topla, i ni ne sedi u njoj dovoljno da bi smekšalo, dakle samo trip u njegovoj glavi. Ja više stvarno ne znam šta ću sa tom njegovom šurom!
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.7.2012 16:40:57
|
|
|
|
mtajcica83
|
E drage moje, moj svrco je morao na operaciju zbog fimoze..Pod opstom anestezijom, itd..Pisala sam vec ovdje pa da se ne ponavljam ali evo da kazem za one koji nisu citali..Mi smo u aprilu morali njemu uraditi intrevenciju u lokalnoj anesteziji, i dr nije otkinuo dovoljno kozice tako da je oziljak potpuno srastao i skroz se zalijepio.Zalud smo mi mackali raznoraznim kremama, prevlacili, itd,itd...nije moglo da uspije nikako jer je manjak kozice otkinut i sad su mu morali skinuti dosta..Uglavnom, jadnicak se za ova 3 mjeseca od aprila bas namucio,i evo sad je proslo par dana od operacije, i dalje je nateceno, krvucka pomalo gdje su koncici, ali valjda ovaj put bude sve ok....Sad treba da mu spadne otok i crvenilo..
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.7.2012 16:56:16
|
|
|
|
cockic
|
a izvini zasto tako rano,nisam upucena jer njumu kozica uopste nije se sama odlepila stvarno se ne razumem sta je to.nego vidim da je mladi od mog sina.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 26.7.2012 10:14:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Juče sam Luki bez problema prevukla kožicu, bez bola, malo je još crveno s desne strane odakle je i krenula priča. Definitivno mislim da se to samo otkačila kožica, i da će proći za koji dan skroz.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 26.7.2012 10:25:42
|
|
|
|
cockic
|
sad procitah za fimozu to je kad je kozica skroz slepljena za glavic valjda dobro svati. a pa da mora koliko toliko da se pomera ako ne onda se sigurno ranije i mora povuci ili kako oni to vec operisu kod dece. peki je dr povukla sa 3 meseca vristao ko jarac ali sad je ok ne znam da li je za njegov uzrast dovoljno povucena kozica vec rece ceo glavic mu izadje aili ima jos dosta samo da ne moraju da mu ga cackaju,jer mora da je uzasno bolno.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 9.8.2012 0:52:46
|
|
|
|
Sanchy
|
Ja dobih savet da nista ne diram ..nikakvo prevlacenje povlacenje itd..kaze dr to ce samo doci na svoje ..ja se bas nesto i ne razumem ali kad tako kaze valjda zna sta prica...
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 9.8.2012 8:26:10
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Ja dobih savet da nista ne diram ..nikakvo prevlacenje povlacenje itd..kaze dr to ce samo doci na svoje ..ja se bas nesto i ne razumem ali kad tako kaze valjda zna sta prica... Takav sam savet i ja dobila i po njemu postupila. S vremena na vreme mu povučem samo onoliko koliko ide, ništa ne forsiram. On sam to toliko razvlači da verujem da će uskoro da sam prevuče skroz na skroz Ali, kao i za sve, iskustva su različita. Neki nisu ništa dirali, pa morali da idu na to prevlačenje, neki su prevlačili, pa su opet išli... Izabereš da radiš po jednom pricipu i toga se držiš.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 9.8.2012 8:41:29
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Izabereš da radiš po jednom pricipu i toga se držiš. Nikako da napišem ovde zaključak koji sam izvukla. Dakle, Luki je prevučena kožica kod dr sa 2,5 god. Kažu - neće se sećati, aha, važi, narednih 1,5 god je plakao kada god bih htela da mu prevučem, iako ga nije bolelo, već se sećao bola koji je prošao. Onda se rodio Marko, i Lukina piša je opet bila malo zapostavljena neko vreme. Kada smo počeli ponovo da prevlačimo, opet se bunio, posle par dana je prešlo. I dalje se psihički priprema kada treba da prevučem, i nakon toga fascinirano kaže "Nije me bolelo!", dakle - trauma. Opet par dana neprevlačenja, i kada sam prevukla, vidim kožica se otkačila na jednom mestu - dakle, sama od sebe (delimično se zalepilo nazad nakon čupanja). U skladu sa svime što sam prošla sa Lukom, kažem da nema teorije da se Marku čupa sem ako ne bude stvaralo neke medicinske probleme tipa otežano mokrenje. Inače, čupanje kožice jer je samo zalepljeno... Nema šanse. Odlepiće se samo. Odlepiće se kad počne da masturbira, kada krene u odnose... šta ja znam kada... i baš me briga. Obojici perem svaki drugi-treći dan, povučem maximalno koliko može.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 9.8.2012 8:43:45
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Tash Odlepiće se samo. Odlepiće se kad počne da masturbira, kada krene u odnose... šta ja znam kada... i baš me briga. Upravo tako. Meni je, pored pedijatra, i mm zabranio da diram Andreju pišu. Kaže - sam će on to kad poraste
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 9.8.2012 8:56:16
|
|
|
|
cockic
|
ja sam lose napisala peki kozica ce nije prevukla preko glavica nego samo do pola,ali on je svako kupanje sam povlaci ja ga podsetim i on povuce vec sam pisala njemu je dr sa 3 meseca povukla vristao je kao jarac ali se on toga neseca mozda je bolje tako ranije.mada su misljenja lekara podeljenja neko kaze povlaciti neko ne
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 9.8.2012 8:57:16
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja imam jedan novi problem, moje dete pre kupanja se popne golišav na krevet i "igra se" Mislim, povlači kožicu gore dole, pa dira rukicama, koje su se dotle igrale sa koje čim. Bojim se da se ne inficira, a nema šanse nahvatati ga da to ne radi, nekad ode pod sto, samo da obavi ritual
|
|
|
Anketa
Najlepse je...Piperi.Aurora (
15%)
Simona (
17%)
Selena (
9%)
Helena (
37%)
Neva (
10%)
Nela (
11%)
Ukupan broj glasova: 526Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!