Anoniman
|
evo me samo da vam se javim na kratko, nikako da stignem.. cristabel, sto se mleka tice, nismo jos nista uzeli, cekamo da vidimo sta ce dr da kaze pa cemo onda.. ne znam kako cemo to izvesti, jer ona jedva da pije vodu iz flasice. tj. pije ali smo joj napravili veliku rupu i onda smo nakrene gutljaj, dva i to je to. jos je toliko smesna, gurne meni u ruke svoju flasicu, otvori usta i ceka da joj ja dam da pije. gotovanka moja. koristili smo do sad tommee tipppee, sad se mislim da li da kupimo dr brown ili opet istu.. ili da joj iz ove flasice (samo novu cuclu da uzmem) dajem mleko, a vodu iz solje. pojma nemam. sto se ishrane tvoje bebe tice, ja te potpuno razumem. i moja je imala faze kad bukvalno nisam mogla ni dve kasicice da joj uguram u usta. ova moja se ljuti kad nece da jede, udara me po ruci, prosipa kasicu svuda po kuhinji.. i dan danas jede lepo samo ako je bas gladna. onda sama otvara usta i jedva ceka kasiku. ili ako se zaigra sa necim, pa joj ja onda samo guram, a ona nije ni svesna da guta. eto, to ti je moj savet. ili da dobro ogladni ili da je zanimas, nema ti druge. moja nekada negoduje, nece ni da proba. onda joj na silu namazem malo kasice oko usta, ona lizne, ako joj se dopadne otvara usta, a ako ne onda je tu kraj razgovora. opasna mala. sto se mleka tice, gledaj da joj postepeno smanjujes to mleko koje pije, a povecavas kolicinu ostale hrane. daj joj mleko posle obroka ako bas moras, ali manje, ne koliko bi inace popila. ja bih joj npr. izbacila za dorucak pahuljice sa mlekom, nego bih joj dala palentu ili nesto drugo sa vocem. ako uvedes jogurt, na konju si. ok bi bilo da pije mleko ujutru i uvece i ima jos jednu kasu u toku dana sa mlekom ili neki drugi mlecni obrok, npr. palentu sa jogurtom isl. verus, mi smo poceli da postepenim ukidanjem podoja. od pre par dana sisa ujutru, uvece i jednom preko dana. ne dozvoljavam joj da to dnevno sisanje bude u vreme kada treba da se uspava, nego negde izmedju. moram postepeno da ukidam jedan po jedan da ne bih napravila jos veci problem sabi sa grudima od onog koji trenutno imam. na onom mestu gde sam imala mastitis kada je K imala 3,5 meseca i dalje imam otvrdlinu i svaki put kada mi andodje mleko tu bude veliki rezervoar. plasim se prestanka dojenja i zbog toga. znam da bi trebalo da iskoristim nju sad dok jos sisa da mi to sredi, ali ne znam kako jer nista ne pomaze. kada sve posisa dojka mi bude ok, ali cim ponovo nadodje mleko opet se isto stvori. radiolog nije hteo da me primi na ultrazvuk dojke, rekao je da zakazem tek 4-6 meseci nakon prestanka dojanje, a pre toga da uradim klinicki pregled kod onkologa ili hirurga. planiram narednih nedelju, dve.. da ovako radim, jedan podoj dnevno plus jos malo izmuzavam. onda cu polako da ukidam i drugi, pa da ostanu samo ranojutarnji i vecernji. uspavljivanje.. histerisala je uzasno prvih dana. toliko da bih prepodne histeriju izdrzala, a popodne joj dala da sisa i da se tako uspava. danas je bilo puno bolje. uspavala se oba puta za 5-10 minuta, malo plakanja, negodovanja.. na kraju me jako zagrli, stegne me i tako zaspi. u suzama. nekada mi se cini da necu ovo preziveti, bas mi bude tesko. ona dok siki, sve vreme me mazi, po kosi, po rukama.. imas li neki savet za mene, sto se prestanka dojenja tice? yula, jel sad laki ok, jel osipic prosao? kako se provodite? videla sam na snimku kako vrcka, secer je pravi!!!! tash, ja sam vanilu uvela kroz babyking pirincane cerealije. mislim da bi to mare smeo da jede. ne vidim ni jedan razlog zasto ne bi smeo, kad moja K jede bez problema. i kakao smo tako uveli kroz kupovne kasice, nestle 8 zitarica, ali njih na zalost vise ne jede. inace, trebalo je da se juce vidimo sa doktorkom, ali nije radila u ambulanti, pa se vidimo sledeceg ponedeljka. izgleda da je mi nismo dobro razumeli. spremila sam spisak pitanja. K kaki mozda malo cesce nego inace, desi se recimo sa kaki 2 ili cak 3x u toku dana. to se retko rpe desavalo, cak nije kakila po par dana nekada. ali ok je, nema proliv, mozda malo tecnije..i dalje smatram da nije mlecno u mojoj ishrani bilo razlog one krvi u stolici, ali to je sad nevazno, bitno je da je ona dobro. polako vracamo namirnice u ishranu.. juce je jela breskvu i dinju, danas dzigericu, prokelj.. ja dobila neke vaginalete da koristim, dr kaze to je lokalno i nece bebi smetati... ali mi je ipak frka da joj ne smeta.
|