Anoniman
|
evo me, stigli od lekara.. ksenija je visoka 75cm i ima OKO 10 kg. nisu mogli lepo da je izmere, jer se plakala i pruzala ruke da je uzmem pa se vaga stalno drmala. malo je smrsala zbog proliva, ali ok, dr kaze da je to zadovoljavajuce za taj uzrast. sad se malo izduzila, porasla u visinu, nije vise bucka. dr planirala da primimo danas mmr pa kada je cula za proliv odustala. ja rekoh zbog alergije.. kaze to vise nije prepreka, sad i alergicna deca mogu da prime mmr. pominjala je neku drugu sto ima da se kupi, umesto mmr, odlucicemo kad dodje vreme za to. ona je do sada uvek primala drzavne vakcine. tash, sta su vama rekli za tu drugu, umesto mmr, jesu li vam preporucivali? uspeli smo posle toga da nadjemo onu dr, ona sad radi na pedijatriji kao pedijatar-alergolog. primila nas je danas, samo da bi videla rezulatet, a rekla da dete dovedemo u ponedeljak kada radi u ambulanti da je detaljno pregleda. kaze da rezultati govore da su kod nje alergije na hranu - u prolazenju! dva meseca da ne jede jaja, mlecno, psenicu i kikiriki (to nisam ni mislila), pa cemo da vidimo.. od svega toga ona je samo psenicu jela i to u tragovima. ja da ne jedem mlecno i jaja, a psenicu mogu. tj. prvo je rekla da smem zumance, samo ne belance pa posto je videla test ne obuhvata zumance, ipak je rekla celo jaje. njen savet je dojenje, ako ja mogu da izdrzim, kaze da bi to bilo najbolje za nju. ako ne, da probamo aptamil digest, npr. u kasici pa da vidimo kako ce da reaguje. pitali smo za alernovu, kaze videcemo, skupa je, mozda nece morati, probajte prvo ovo..sto se ostalih alergena tice, pitala da li spava na novom duseku ili pozajmljenom, zbog grinja. mi rekli novom.. gledacemo da ga malo proteresemo i osuncamo ovih dana. mada ja stalno usisavam, stalno joj menjam posteljinicu, stalno brisem podove.. bas sam se brinula i da ne preteram sa ciscenjem, pa da napravimo jos gore. jer ona sad puzi po celom stanu, svuda stigne, ulazi u spajz i pretura po stvarima, u kupatilo.. pa mi je bitno da bude cisto kad se vec vuce po podu. plocice u kuhinji i kupatilu stalno brisem ali se trudim da ne koristim cesto sredstvo, da ih brisem samo vodom. kako vi radite? jedino sto sam batalila peglanje, samo ono sto moram ja ispeglam, ostalo nista. tash, nasmeja me za bubasvabu i ja mislim kao i snele da je prenosilac prljavstine. a mozda su ljudi alergicni i na izlucevine koje ta bubetina ostavlja za sobom. kod nas stalno dolaze da pitaju da li imamo bude i treba li da zaprasuju, ali mi nismo dali, jer ih stvarno nema. jednom se desilo od kada smo se uselili (a ovde smo vec 3 godine) da sam u predsoblju nasla ogromnu bubasvabu, inace ih ne vidjam. sad imamo neke sitne bubicice, mislim da dolaze spolja..malecke su, kao sircetare, samo sto ne lete. snelle davaj neki predlog za meni, nemam vise ideja. kupila sam i ja heljdino mleko, ali pise na njemu da ima neki natrijum kazeinat. pitam danas dr za to, kaze ona probajte, pa ako dobije proliv izbacite. ne znam ni sama.. na svim ovim napicima firme zajic http://www.nutricia.rs/files/zajic.jpg pise to. koje si ti uzimala? s'' tim sto moj meni mora da bude malo dijetalan, znaci nista slatkisi i belo brasno.
< Poruku je uredio Macaki -- 20.7.2012 11:29:37 >
|