jabukica
|
Ja i moja beba imamo mali problem u poslednje vreme, ona se ranije nikada nije bunila da sisa, a sada nekad sisa lepo, a nekad krene u dreku i ne možeš je naterati da uhvati sisu u usta, pa se na karaju odustanem, do drugog puta. Ranije se ovo nikada nije dešavalo, prihvatala je sisu uvek i tražila da sisa i kad ima grčeve i kad štuca, uvek je sisala, a sada nekad kad štuca, nema šanse da će prihvatiti dojku, pa odustanem, dajem joj nekad vodu na kašikicu, to nekad pomogne nekad ne. Mislim da je problem delimično povezan sa refleksom otpuštanja mleka, jer ona nekad kad je gladna i kad je prošlo više sati od prethodnog podoja počne naglo da vuče, a dojke su prepune i mleko brže ide pa se zagrcne i jedva dođe do vazduha, nekad krene i u vrisku, pa mislim da se uplaši i da zbog toga nekad odbija da sisa. Nada, se da je ovo samo prolazna faza, i da ćemo vremenom to prevazići, inače super napredujemo, u četvrtak punimo 2 meseca (14.06.) i već imamo 6,300kg, a otpuštena je iz porodilišta sa 3,240kg (17.04.), ona samo sisa, i ponekad joj dajem malo vode, samo kad štuca, i to je baš mala količina, više joj iscuri nego što proguta.