nenja22
|
ako imaš vremena prođi malo kroz temu, pomoćiće ti puno sigurno... a ovko ukratko, probaj da razbuđuješ bebu, koliko god je moguće...meni je to u prve dve nedelje bila misaona imenia, spavao je kao blesav, malo sisao između, posle malko bi plakao i uspavao se, ja bila u fazonu suuuper...e posle skontam, kad mi je mnogo malo napredovao za dve nedelje, da je to plakanje uglavnom bila glad, a oni tako mali, skloni su da je prespavaju...tu pričam o tih prvih mesec dana eventualno, to posle nema šanse da se dešava, a takođe govorim o dnevnoj varijanti, noću nek spava kako i koliko hoće... savet za probuditi bebu kad je tako uspavana, nemam...mi smo ga i prskali hladnom vodom i štipkali i svašta pokušavali, ništa, ko krpena lutka...e posle, kad se jednom razbudio... e sad, dužina podoja, to je sve verovatno individualno...ja nikad se nisam trudila da uklopim u neko vreme to...tako da je on meni sigurno prvih tri meseca sisao koliko dugo i kad god je hteo, posle se to promenilo, verovatno dosta i zato jer sam počela da radim, ali i nekako, kasnije, oni naprave sebi tempo koji im odgovara...mada sam ja kosti i kasnije umela da dam kad god traži, nego je retko bilo da traži na manje od tri sata (sem periodi neki noćni, ali to je druga tema )