Torbica
|
torbice da li si i pokusavala da ga dajes deci ili si skroz iskljuciva po tom pitanju Cerkica mi je pilam kravlje nakon godinu dana, dok nije stigao aparat. Mada, nisam sto posto iskljuciva jer ide u vrtic a tamo ponekad dobiju. E sad. opet je manja sansa da zaradi neku alergiju ili vec nesto, s obzirom da ga ne pije svaki dan. Sin mi jos nije pio kravlje, ali ga ceka ista prica sa vrticem. Ukus sojinog, u pocetku se oseti razlika, normalno, mada ga ja zacinim sa prirodnim manastirskim medom i malo soli i bas sam ga doterala. Moja mama od 60 godina nije mogla da veruje da je to sojino, pa je i ona presla na njega. A najveca motivacija za to joj je bila sto pije lekove za osteoporozu... No da ne idem off. Hocu da kazem, neko ko je pio ceo zivot kravlje, pa i ja, i volela sam ga, navikne se brzo. Meni je sad to sojino kao kravlje i ukusno a pritom sigurno kvalitetnije od kravljeg. Dete ako ne zeli kravlje, nemojte ga siliti, ne prija mu. Jogurt je skroz ok. Sanchy, ne napisah juce za povrce, s obzirom da mahunarke (grasak, boranija, pasullj, a jos i kupus koji nije mahunarka) nadimaju i ne savetuju se dojiljama, najosetljiviji je period od prvih 6 nedelja. Ti mozes komotno - krompir, tikvice, sargarepe, brokoli, karfiol, spanac, patlidzan, paprike, paradajz... A posle tih 6 nedelja, probas da pojedes grasak pa vidis da li bebica ima grcice. Tako su nam u Skolici rekli. Pozdrav svima
|