Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 14.6.2012 22:57:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Pregledah ja encimenci sajt i jedino koje sam našla da je iz 123 kategorije je Chicco Neptun koje se nije ni malo proslavilo na testovima. Tako da možda iskoristite vaučer za nešto drugo a ipak kupite Recaro ili Cybex? Ili da uzmeš neko manje sedište uz vaučer pa posle kupiš veće, što se u suštini isplati samo ako imaš baš veeeliki vaučer.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 14.6.2012 23:01:22
|
|
|
|
Ana RR
|
BB, ako kupujete cybex idite u Aksu u Čačak. U NS i u BG cena je 32 hiljade, a tamo je 28. Mi smo tako kupili.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 14.6.2012 23:03:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Anci, pretpostavljam da niste isli samo zbog sedista? Kad ja gileta mogu u to sediste, nesto mi ono jaje deluje neudobno. Uzecu jedno od ta dva, vidim da ste vec sve prostudirale, pa cu samo da prekopiram hihihi
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 14.6.2012 23:09:08
|
|
|
|
Ana RR
|
Mišu, doneo nam drugar, nismo mi ni išli. Ono je od 9-36kg, tako da čim Gile dođe do te kilaže možeš da je metneš ali za cybex treba da ima i visinu zbog onog jastuka što ide ispred.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 14.6.2012 23:11:19
|
|
|
|
Anoniman
|
dobili smo 30% popusta, nije malo kad se kupuju sedista, za kolica i glodalice mi se ne isplati. ok, koje od ponudjenih 2-3 je bolje, toby je dobro prosao koliko se secam? a priori? svidja mi se sto se podesava visina i naslon kod njega ... anci, mene bi put do CA kostalo te dodatne 4 hiljade, mi smo malo severnije od vas :o) mada bi volela da vidim cacak... nisam bila tamo. ma retko gde van vojvodine sam i bila, a zato sam nju opajala uzduz i popreko. sem kikinde, tamo mi se nikad nije zalomilo. sorry na off..
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 14.6.2012 23:12:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Bas cu da pogledam kada se vratim ta dva. Ona ce taman da nabaci 9 kg mada ja sumnjam da ih vec sad ima.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 14.6.2012 23:13:44
|
|
|
|
Anoniman
|
nema histerije zbog jastuka? ja krenem da se znojim kad vidim to jastuce, mislim da se grasak ne bi bunio nego bi ga izglabao
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 14.6.2012 23:13:48
|
|
|
|
Ana RR
|
Najbolje ti je da vidiš na ADAC-ovom sajtu kakve su ocene. Možda Aksa isporučuje po Srbiji, nisam se raspitivala ali možeš proveriti.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 14.6.2012 23:15:16
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: BlackBetty nema histerije zbog jastuka? ja krenem da se znojim kad vidim to jastuce, mislim da se grasak ne bi bunio nego bi ga izglabao Histerija je blaga reč sve je ok dok ne krenemo da stavljamo jastuk, onda kreće izvijanje, ispadanje, kočenje, urlanje... ali posle se smiri
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 15.6.2012 23:17:11
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Sedište pomaže i te kako. Testovi su dokazali da u većini sudara tamo gde deca bez sedišta ginu, u dobrom sedištu prolaze sa manjim telesnim povredama. Tako da je računica prilično jasna. A loša sedišta mogu da puknu pri sudaru, da se raspadnu, da ne zaštite dete na pravi način i da umesto sa lakšim prođe sa težim povredama ili pogine. Džaba svi testovi i svi stručnjaci koji upozoravaju na to, onaj ko je izgradio svoj stav da je bolje djetetu da trčkara po autu ne želi ni da razmišlja o nečemu drugome i ja sam davno odustala od tog ubjeđivanja. Moje dijete se ne vozi ni jedan metar da nije svezan u sjedalici i to nam ne predstavlja nikakav napor nego najnormalniju sitzuaciju.. Kao što ja vežem pojas čim sjedam u auto (opet neke "budale" i to izmislile) tako smatram dužnosšću da zaštitim i dijete, da dam sve od sebe za njegovu sigurnost, a ono što je viša sila na to ne možemo da utječemo.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 22.6.2012 18:11:36
|
|
|
|
soni
|
treba mi pomoc, skroz sam se zbunila.. imamo nov auto i na zadnejm sedistu pise isofix, dobili smo sediste za bebu i neko mi kaze da ne mogu njega da koristim zato sto imam taj isofix a to sediste je za stare aute zato sto je bez neke baze, evo ovakvo je KLIK zasto ne mogu njega da koristim i zakacim ga samo pojasevima i sta zanci taj isofix, jel to baza ili ne??
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 22.6.2012 18:20:37
|
|
|
|
Okica sljokica
|
Soni mozes da ga koristis . Isofix je stabilnija varijanta ali mozes 100% da koristis sa kaisevima. Doduse ovo sediste sto imas ce mozda vremenom bebanu biti neudobno(kako raste) pa cete kupiti vece i udobnije... Ali sve jedno ,moze ovo na nove automobile i ako pise isofix.
< Poruku je uredio Okica sljokica -- 22.6.2012 18:21:01 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 22.6.2012 18:27:09
|
|
|
|
soni
|
pa da kupovacemo vece, ovo smo dobili..znaci kad kazu isofix misle na bazu??... imam 5 min od bolnice do kuce, i zivimo u centru gde su mi ambulante i sve ostalo, kola i ne koristimo uopste.. zato ne bih da kupujem tu bazu, koja je preskupa ako ne moram za par meseci sto cu ovakvo sediste koristiti
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 22.6.2012 20:50:31
|
|
|
|
Okica sljokica
|
da da misli se na bazu... kasnije mozes da uzmes isofix ,monogo je elegantnija varijanta tj bezbednije je i lakse se montira
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.6.2012 8:27:59
|
|
|
|
nela79
|
Zenske , treba snaha da mi se porodi u julu i oni izrazili zelju da im treba sjediste. Ja narucila ono koje ide od 0-18 kg. Juce je stiglo i izgled je super, ljepse i bolje izgleda nego na slici. E sad, ono sto mene zanima, vi koje imate sjedista iz te grupe, jel moze beba odmah iz porodilista u takvo sjediste. Znam da pise od 0-18 al mi nekako izgleda previse "sjedeci" polozaj i kad sam spustila na najnizi moguci. Molim iskustva, da znam da njima prenesem
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.6.2012 10:37:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Koje je sediste ?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.6.2012 10:38:25
|
|
|
|
Bebilina
|
Soni MC Cabriofix je izuzetno sediste, ali ko i svako drugo iz te grupe najsigurnije kad je na isofix bazi. Moze se vezati kaisem, ali je onda nestabilnije. U njemu ce ti beba biti do godinu dana. Ako kazes da ces ga koristiti jako retko mozda je ok da ne uzimas bazu, ali ako bude iole cesce mozda bolje da pogledas koriscenu bazu koja nije bila u sudaru i kupis tako. Ili da pozajmis posto su to ubedljivo najprodavanija sedista za novorodjencad u svetu pa mozda neko oko tebe ima. Nela puno zavisi od marke i modela sedista... Koje ste uzeli? Mi smo u Sr imali 0-18 ali sam ga ja koristila tek od godinu dana. Do tad sam donosila jaje jer mi je i bezbednije i udobnije delovalo... Znam da ih koriste od rodjenja, ali sa anatomskim jastukom koji uz njih dolazi. Ako taj jastuk nemaju ili su okrenuta u pravcu voznje onda ja ne bih nikako...
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.6.2012 10:40:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Mislim da se ni jedno ne okrece u pravcu voznje ( kako to zvuci ) , i ja mislim da zavisi od tog uloska za novorodjence ..
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.6.2012 10:41:11
|
|
|
|
Ana RR
|
Nela, pa valjda može, ako imaju onaj uložak za novorođenče. Mare je trenutno u fazi da obožava sedište i jedva čeka da mu stavimo onaj jastuk ja prosto ne verujem.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.6.2012 10:43:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Brzo prelaze iz mrzim u volim
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.6.2012 12:00:59
|
|
|
|
nela79
|
IZVORNA PORUKA: ribizla Koje je sediste ? Ribizla kubila sam Nania sjediste, mislim da si ti negdje postavila sliku. Tvoje je cini mi se crno a ja sam kupila plavo. I, jel moze od rodjenja?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.6.2012 12:38:17
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: ribizla Mislim da se ni jedno ne okrece u pravcu voznje ( kako to zvuci ) , i ja mislim da zavisi od tog uloska za novorodjence .. Nase se okrece U startu ide suprotno, onda unapred. A da me unites ne secam se koje je jer ga je brat kupovao... Uh Nania strasno uspravno deluje... Ja ne bih smela novorodjence u to... Jel ima nesto u uputstvu- recimo da se mora zavaliti do kraja u startu?
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.6.2012 12:41:46
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: nela79 IZVORNA PORUKA: ribizla Koje je sediste ? Ribizla kubila sam Nania sjediste, mislim da si ti negdje postavila sliku. Tvoje je cini mi se crno a ja sam kupila plavo. I, jel moze od rodjenja? Nemam ja nania nase je fisher price , i ne ide od rodjenja vec od prve godine ili od 9 kg ako se secam dobro .. Nania nije testirano sediste koliko ja znam OVO je nase bebilina , mislila sam na to da se jaje okrece suprotno od smera voznje u svakom slucaju
< Poruku je uredio ribizla -- 28.6.2012 12:43:46 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.6.2012 12:43:15
|
|
|
|
nela79
|
Pise to bebilina. Sjediste spustiti u najnizi polozaj i okrenuti sjediste u polozaj suprotan od smjera kretanja. Ma dodje mi da uzmem neku lutku da vidim kako izgleda u tom sjedistu. Gdje je sad ta Ribizla kad je trebam da cujem informaciju iz prve ruke ? Ako je ko vidi neka je uputi na ovu temu. Recite , trazena je jako
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.6.2012 12:44:06
|
|
|
|
Bebilina
|
Evo opisa za Naniu: This car seat is suitable from birth to approx. 4 years (0 - 18kg/40lbs) and is used rearward facing (from birth to 9kg/20lbs) and forward facing (9kg/20lbs to 18kg/40lbs). It is lightweight and portable and is secured in the car using the car adult seat belt. It has a five point harness, with a quick release button, and is equipped with a head cushion and chest and buckle pads for comfort and safety. The harness is tightened with a "one pull" operation. This seat has five recline positions, so that your child can lie back when they go to sleep. The shoulder harness height can be changed as your child grows. The cover is removable and hand washable. Znaci okrece se od 9kg, mislim da je tako kod svih grupe 0-1. Ribizla ti imas grupu 1
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKEGrčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?