Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:03:55
|
|
|
|
Cunce
|
Ja mislim da ću svekrvu poslati na ovu temu jer ja vozačku nemam, mislim da ću to sledeće godine rešavati A bake se već dogovorile da vozikaju bebu okolo, deda i tata mi nisu baš sigurni jer voze kao manijaci No, prostudiraću temu, ako je tema predlaganje najboljeg autosedišta
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:05:47
|
|
|
|
minavb
|
Ja volim sedište, a i Vanja ga voli.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:06:42
|
|
|
|
Anoniman
|
I mi volimo sediste i jedva cekam da slozim tri sedista nazad
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:07:09
|
|
|
|
Cunce
|
U Nemačkoj ga morate imate odmah pri izlasku iz porodilišta, ne možete ga drugačije voziti kući.. Ne znam da li to i kod nas važi Mislim, mi još nismo kupili, imamo samo nosiljku za iznošenje, nežno narandžastu za koju me pojedinci kritikuju da je za devojčicu, a nije, pa medvedići, pobogu, beba je beba
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:08:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Jeca je rekla sve. Bustere mrzim još više od sedišta, jer iz bustera, vezan padne, pa spava naglavačke. Baš je bezbedno. U sedištu makar uspemo nekako da mu podbočimo glavu da ne pada neko vreme. Kada sama vozim decu, nema izbora, sede vezani. Kada mm vozi, Marko mi je u krilu, ili sedi pored mene, Luka na busteru (kratke relacije). Kada idemo na more i sl, obojica su u sedalicama jer ja ne stajem između sedalica pa da ih puštam napolje. Realno, ne mislim da su bezbedni ni u sedalicama ni van njih, i trudim se da o tome ne mislim, razmišljam pozitivno inače bih poludela. Moja mama se slupala pre 10ak godina, malo jače. Moj brat je ostao živ samo jer je nepropisno sedeo na prednjem sedištu, jer je tip uterao u mamin auto bočno, da uaplio se air bag, ali vrata su bila ulubljena do sredine auta. Šta bi tu pomoglo sedište?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:09:02
|
|
|
|
Cunce
|
Joj, ribizla, pa mi da možemo, čim se oporavimo, išla bi druga beba, pa treća, probali bismo i da usvojimo jednu Ali ne možemo to sad, ipak živimo kod njegovih.. To tek kad se skućimo
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:11:04
|
|
|
|
Cunce
|
Tash, naplašićeš me pa neću dati dete da se vozi Znači i o ovome treba dobro razmisliti..
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:15:12
|
|
|
|
Jeca*
|
o mučeničkom spavanju u boosteru neću ni da govorim...stvarno mnogo tužno nedavno smo se vraćali od mojih, mukica je toliko bio umoran, zaspao, pada, udara glavom o vrata... izvadila sam ga iz boostera, spustila booster dole, i lepo je legao ko čovek, sa glavom u mom krilu..tako smo mi kao sardine spavali ko deca kad smo isli na more ok, nauka napreduje, smislili su bolja kola, sedista, nove zakone..ali to ne znaci da to moram da volim i slepo postujem. Ja sam mama a mama zna najbolje sta je najbolje za njeno dete
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:18:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam mama a mama zna najbolje sta je najbolje za njeno dete Bas tako
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:19:16
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi smo u sedištu izašli iz porodilišta. A zbog spavanja u booosteru smo kupili sedište do 36 kg pa će imati gde da se nasloni da spava kao i sad.
< Poruku je uredio gae_gr -- 11.6.2012 11:22:21 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:24:46
|
|
|
|
Modessty
|
iskreno meni je mnogo bolje da sedi vezan u sedištu dok ga sama vozim, a ne da razmišljam gde je i šta radi u trenutku dok kočim zbog budale ispred sebe. Mogu da ga vidim, mogu da mu dodam sok ili igračku ako treba... Kad se svi vozimo zajedno, ja sam pozadi sa njim. Meni je vezan pojas spasio glavu i Danila dok je bio u stomaku. O ekstremima neću da razmišljam. Uvek ima i ono šta ako... Mi smo kupili Belleli Giotto sedište prošle godine, do 36kg je i koštalo je 9.500,00. Zadovoljni smo. Nema ga na spisku ADAC-a. Kad je ono skoro bio zemljotres više sam se plašila za svoje dete i razmišljala kako da ga spasim nečega na šta ne mogu da utičem. Na vožnju ipak imam uticaja. A linkove sam postavila jer smatram da su korisni. I tu se naravno postavlja pitanje - zašto kod nas nema takvih testova?
< Poruku je uredio Modessty -- 11.6.2012 11:25:42 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:25:06
|
|
|
|
Okica sljokica
|
Statisticki gledano najbezbednije je da se deca voze u sedistu...E sad,naravno,da postoje situacije kada ne pomaze nista ali Boze moj,...to i nije tema. Najopasnije je voziti se sa decom ne vezanom ,svidelo se to nama ili ne... I ja sam par puta uzela dete ,samo,i stavila u krilo ,na kracim relacijama... ali jednom je mm bas dobro zakocio tako da smo se propisno smorili od plakanja i cvoruge a to je najmanje sto se moglo desiti. Mi mimamo Britax sediste,odlicno ..nagradjivani za sigurnost vec nekoliko godina u nazad.Ali ja to ne bi znala da izaberem ,iskreno, to je mm pazljivo birao. Kostalo je oko 25,6 hilj. otp
< Poruku je uredio Okica sljokica -- 11.6.2012 11:27:16 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:27:22
|
|
|
|
minavb
|
Moj će u školu da krene sa 18kg, tako da sam mirna prilično dugo. Vanja u autu ne može da ne bude vezan. Čim ga u toku vožnje pustim, kao gremlin krene da se vere po vozačevom sedištu, i želi da sedne napred da čačka kontrolnu tablu. Inače voli sedište. Sam se u njega popne i provlači ruke kroz kaiševe.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:28:08
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: Modessty iskreno meni je mnogo bolje da sedi vezan u sedištu dok ga sama vozim, a ne da razmišljam gde je i šta radi u trenutku dok kočim zbog budale ispred sebe. Mogu da ga vidim, mogu da mu dodam sok ili igračku ako treba... Kad se svi vozimo zajedno, ja sam pozadi sa njim. Meni je vezan pojas spasio glavu i Danila dok je bio u stomaku. O ekstremima neću da razmišljam. Uvek ima i ono šta ako... Mi smo kupili Belleli Giotto sedište prošle godine, do 36kg je i koštalo je 9.500,00. Zadovoljni smo. Nema ga na spisku ADAC-a. Kad je ono skoro bio zemljotres više sam se plašila za svoje dete i razmišljala kako da ga spasim nečega na šta ne mogu da utičem. Na vožnju ipak imam uticaja. A linkove sam postavila jer smatram da su korisni. I tu se naravno postavlja pitanje - zašto kod nas nema takvih testova? ovo sam i ja rekla. Sve na stranu, nikad nije nevezan u sedistu kad je sam sa vozacem u kolima
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:32:02
|
|
|
|
Ana RR
|
Mi smo u fazi urlanja čim priđemo kolicima ili autosedištu. Pre neki dan kad smo se vraćali od malog miša toliko je urlao ispred zgrade da sam čekala kad će neko da nam priđe i pita šta radimo tom detetu mm i ja jeeeeeedva uspemo da ga savladamo i stavimo onaj jastuk ispred njega, ako ga ne prođe ta faza uskoro kunem se da nigde nećemo ići.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:36:29
|
|
|
|
purplish
|
Privukao me naslov teme pa sam morala "zaci" na istu. I mi smo svoju malecku iznijeli u autosjedalici iz porodilista. Za babine smo dobili Recaro Young Sport i koristimo je od 1. god zivota, znaci vec 2 godine i jako smo zadovoljni . Nego vidim ima jako oprecnih misljenja o sjedalicama, ja sam definitivno ZA njihovo koristenje. Ne zelim uopste razmisljati sta bi se moglo desilo bebi/djetetu u slucaju nesrece, da joj se nesto desi samo zato stoje meni bila u krilu. Zbog OVAKVIH vijesti sam jos vise sigurna da ispravno postupam . Naravno da se desavaju i nesrece gdje autosjedalica nece pomoci, ali ovako bar imam osjecaj da cinim sve da moje dijete bude sigurno u voznji.
< Poruku je uredio purplish -- 11.6.2012 11:37:22 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:44:28
|
|
|
|
Ana RR
|
Slažem se sa purplish. Ja sam neumoljiva kad je AS u pitanju, koliko god se drao ne vadim ga odatle. Tu grešku sam napravila sa kolicima, čim bi počeo da kmeči ja sam ga uzimala i sad me urniše (a nositi 11kg i gurati kolica meni je stvarno mnogo).
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 11:51:43
|
|
|
|
Lilla
|
Moja beba nece u auto bez AS! Znam da ni u njemu nije 100% siguran, ali je svakako mnoooogo sigurniji u njemu nego bez njega. U zadnje vrijeme sam primjetila da bas ne sjedi udobno u njemu, nagne se ka naprijed da gleda kroz prozor i iskrivi glavu, pa pri malo jacem kocenju glava mu ide naglo ka nazad. Morat cu da mu kupim onaj jastucic za bebe sto ide oko vrata, svakako ce mu super doci u putu kad krenemo na odmor, da moze lijepo da se nasloni i spava a da ga ne boli vrat.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 13:29:09
|
|
|
|
Nina777
|
Jao Ana i mi mucimo muku sa tim jastukom ispred, ne svidja mu se sediste nikako, a bas sam strepela od toga i sad nemam pojma sta da mu radim, viri mukica ispod onog jastuka i place, katastrofa, nikako ne mogu da ga zabavim, a treba da idemo na more
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 13:53:14
|
|
|
|
Ana RR
|
Šta da mu radim, mora tu sedeti. Pevam, pričam, pokazujem šta ima napolju, i nekako preguramo. Od skoro je počeo da se buni, u početku je bilo ok.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 13:56:28
|
|
|
|
lesica
|
L je potpuno naviknuta na as,stavise pocela je sama i da namesta kaiseve jedino je ostalo jos i da se prikopca sama i resena stvar. U sustini ja sam mnogo opustenija kada je ona u as,ona je opustenija i ne kuvamo se ni jedna ni druga. Sigurnost necu da pominjem to se podrazumeva.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 15:24:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi nemamo problem sa AS. Bila je počela da vrišti kad je stavljam al sam onda ukapirala da je porasla i da je vreme da podignemo štitnik za glavu jer joj donji deo žulja ramena kad je vezujemo. Čim smo to rešili, prestala je da se buni. pošto nismo kupili letnju navlaku stavim tetra pelenu preko ramena kad je u majici na bretele da je kaiševi ne greju previše i milina. Mislim da su sedišta sa pojasom ipak prijatnija, posebno leti od Cybexa.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.6.2012 15:25:36
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Cunce U Nemačkoj ga morate imate odmah pri izlasku iz porodilišta, ne možete ga drugačije voziti kući.. Ne znam da li to i kod nas važi Mislim, mi još nismo kupili, imamo samo nosiljku za iznošenje, nežno narandžastu za koju me pojedinci kritikuju da je za devojčicu, a nije, pa medvedići, pobogu, beba je beba I u SAD. Sve i da zivis preko puta ulice u kojoj je bolnica, ne daju ti bebu dok ne pokazes novo sediste u kolima.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 14.6.2012 22:35:27
|
|
|
|
Anoniman
|
trebaju mi saveti, jesam izlistala temu od pocetka ali i dalje ne mogu da se odlucim. resili smo da kupimo recaro ili cybex, posto ciljamo na 1-2-3 klasu (volim tu 3u1 opciju) ali dobili smo vaucer popust od enci-mencija. maxi-cosi nije 1-2-3? ima li sta njihovo tamo sto zadovoljava ovu potrebu, kao i da je sediste dobro proslo na testovima?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Koksaki virus hara vrtićima širom SrbijeAmerički koksaki virus, u narodu poznat i kao bolest prljavih ruku hara po vrtićima u Srbiji i regionu i beleži se mnogo...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?