|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kakvo autosedište za bebu?
28.6.2012 12:46:44   
Bebilina
Naravno ribizla, grupa 0 i 0+ su samo u suprotnom smeru. Nela pita za 0-1 user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 1626
28.6.2012 12:48:05   
soni
evo mi cemo ovo , norvesko je i mislim jako sigurno

KLIK

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 1627
28.6.2012 12:48:10   
Anoniman
Soni , divno je user posted image

< Poruku je uredio ribizla -- 28.6.2012 12:54:36 >

(odgovor članu Bebilina)
  Direktna veza do poruke: 1628
28.6.2012 12:50:16   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: nela79

Pise to bebilina. Sjediste spustiti u najnizi polozaj i okrenuti sjediste u polozaj suprotan od smjera kretanja. Ma dodje mi da uzmem neku lutku da vidim kako izgleda u tom sjedistu. user posted image

Gdje je sad ta Ribizla kad je trebam da cujem informaciju iz prve ruke ? Ako je ko vidi neka je uputi na ovu temu. Recite , trazena je jako user posted image

A jel ima onaj ulozak za novorodjence ?

(odgovor članu nela79)
  Direktna veza do poruke: 1629
28.6.2012 12:55:43   
nela79
Pa je... li ga , iam ono nesto na sjedistu. Cek da nadjem sliku pa da postavim

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1630
28.6.2012 12:56:36   
Bebilina
Soni sta bi sa Maxi Cosi?
Ovaj proizvodjac pravi iZi Sleep koji plasira Stokke i ako im je isti standard proizvodnje za oba (a verujem da jeste) onda je super. user posted image
Da, kada je sigurnost u pitanju ja verujem skandinavskih dizajnu. Dovoljno je pogledati kuda je Volvo otisao sa tehnologijom user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1631
28.6.2012 12:59:17   
nela79
EVO OVO SJEDISTE Ribizla , samo sam kupila plavo posto bi trebao djecak da se rodi. Ako je dr pogrijesio za pol, a ja omasim za sjediste bice veselouser posted image

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 1632
28.6.2012 13:12:57   
Anoniman
Nesto me izbacilo user posted image
Nela pa ima taj ulozak za novorodjence , ne znam kako izgleda u prirodi ali bi trebalo kad se spusti skroz da bude prilagodjeno malenoj bebi i da ne izgleda bas kao da sedi ..

(odgovor članu nela79)
  Direktna veza do poruke: 1633
8.7.2012 0:02:23   
Azra_
Mame, ima li koja iskustva sa Fisher Price sedištima 0-18?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1634
8.7.2012 11:58:52   
Anoniman
Ako ti nesto znaci , ja sam zadovoljna sa FP 9-36 kg

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 1635
9.7.2012 7:48:16   
vukosava
Ja nesto kontam da sam znala ranije da kupim 2 umesto stolice za rucavanje. Dete mi obozava da jede u sedistu (u autu). user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1636
27.7.2012 13:10:11   
Sanchy
Citam sta ste pisale pa vidim da ste sve ok sa tim sedistima za auto a ja nesto mislim da uopste nisu prilagodjena za novorodjencad,imam dva sedista chipolino euforia i chiccov model ne znam koji dobila sam ga,oba imaju ulozak za male bebe ali svejedno meni se cini da beba vise sedi u tome nego sto lezi a o glavi koja mu nekako padne i iskrivi se da i ne govorim,pri tom citam ako bebu ne postavite kako treba rizikujete ostecenje vratnih prsljenova ili ako mu glava padne na grudi moze doci do prekida u disanjuuser posted image ..juce sam isla do Akse da vidim ostala sedista kako su uradjena alki koliko vidim sve je to isto..u redu od recimo treceg meseca da se koriste kada beba vec samostalno drzi glavu ali do treceg ne znam stvarno...ima lki ko ovakvih nedoumica ili mislite da su ta sedista ok za male bebe????

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 1637
27.7.2012 13:15:12   
Anoniman
Meni su sedišta generalno maltretiranje deteta, bez da mislim da predstavljaju neku posebnu bezbednost za decu, ali to sam ja. Uopšteno, po meni za bebu do 3-4 meseca nije ništa sem ravne podloge. U skladu sa tim delim tvoje mišljenje. Nisam razmišljala (ni čitala) o prekidu disanja, priklještenjima kičme, ali mi nikako nije izgledalo udobno za bebu, koliko god da su me ubeđivali da je to "fetus" položaj, mene nisu ubedili. Naravno, vozili smo bebu, nisam imala izbora po nekada, ako sama idem sa njih dvojicom, nemam kud pošto vozim. Ako je mm vozio, beba mi je uvek bila u rukama, i dan danas je uglavnom tako. Iz istih razloga mi uvek bude žao kada vidi da žene stave jaje na kolica, pa u njega bebu i tako ih vode u šetnju. 

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 1638
27.7.2012 13:38:22   
Sanchy
U pravu si nikad ne bih stavila jaje na kolica ,i za to fetus polozaj ,isto me nisu ubedili,na stranu to sto vise sedi nego lezi ali vrat nikako ne moze da stoji kako treba upravo zato sto je polozaj vise sedeci nego lezeci..kupila sam ja i ravnu korpu u njoj sam ga i vozila tj.mm,ali sam htela da vidim da li bas svi stavljaju bebice od mesec dana u as ili sam ja jedina kojoj se to sediste apsolutno ne dopada a pogotovu kada sam procitala onaj deo o ostecenju vratnih prsljenova..uzas..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1639
27.7.2012 13:48:41   
Sashica82

IZVORNA PORUKA: Tash

Meni su sedišta generalno maltretiranje deteta, bez da mislim da predstavljaju neku posebnu bezbednost za decu, ali to sam ja.

Ja mislim da su maltretiranje i za stariju decu. Moj sin ima 9 meseci, pre neki dan išli na put od 2 sata. Sav se ukočio! Ok, praviti pauze, ali mi u kolima možemo kako tako da promenimo položaj, ma možemo da se pomerimo.

Daleko od toga da mislim da su bespotrebna, ali ja se sećam kao mala, kada smo negde putovali, ja i sestra legnemo na zadnje sedište, napravimo celu igraonicu, ili jednostavno spavamo na našim jastucima. Ok bezbednost i sve, samo se sećam kako je bilo super. Sad mi je nešto "sedi i ćuti" user posted image

Inače, mi kupili polovno sedište, saaavršeno očuvano, bebe confort iseos tt, za 40 eur. Sve sam navlake oprala, kao novo! I mislim da je udobno, koliko uopšte ta sedišta mogu da budu. Uzela sam ga jer može da se spusti u ležeći položaj (ne mnogo), ali da mu baš ne visi glava kada zaspi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1640
27.7.2012 13:50:34   
Anoniman
Moja deca prezivela neostecena u sedistima , i Martu cu tako , ja sam za , ali razumem i da su mnogi protiv user posted image

(odgovor članu Sashica82)
  Direktna veza do poruke: 1641
27.7.2012 13:53:02   
jovicaa
nama je aleksandar od prvog dana u sedistu, prvo u jajetu, pa smo onda uzeli neko sa tri polozaja.
sto se mene tice sediste je zakon i treba ga forsirati od pocetka.
prosle godine smo isli cak i na more, znaci put od 12,13 sati i sve vreme je bio dobar, sedeo u svom sedistu. voli ga i navikao je da je tu njegovo mesto u kolima, nikada nismo imali nikakvih problema. znaci ako lepo naviknete dete od prvog dana na sediste, olaksacete sebi jako, svako nase putovanje proslo je bez problema.
a i mislim da je dete mnogo bezbednije vezano u sedistu, nego kada slobodno moze da vrslja po kolima.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Sashica82)
Direktna veza do poruke: 1642
27.7.2012 14:56:12   
Anoniman
I moja deca su navikla, ali nikako ne mogu da razumem kako tu može biti udobno. Kajševi su zategnuti da dete ne može da se nagne i izvuče, iza leđa ne ulazi vazduh, a ima sedalice i sa strane, dakle definitivno se ne luftira. Meni guzica utrne ako ne mrdam, a oni definitivno uopšte ne mrdaju. user posted image

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 1643
27.7.2012 15:00:45   
jovicaa
ne znam tash.... kod aleksandra nisu tako jako zategnuti tregeri, mislim da moze malo da se mrda.. ne deluje mi kao da mu je neudobno... uvek deluje zadovoljno u svom sedistu. ali naravno ako idemo na duzi put, pravimo ceste pauze.

< Poruku je uredio jovicaa -- 27.7.2012 15:01:53 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1644
27.7.2012 15:31:32   
Anoniman
Nego koliko su mu zategnuti tregeri? Može da izvuče ruke? Mislim, nisu ni moja deca prikovana za naslon, ali ima lufta max 1cm, a to je realno ništa, jer ako ima više lufta, koja je poenta?

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 1645
27.7.2012 16:28:51   
jovicaa
ne moze da izvuce ruke, normalno su zategnuti, ni previse ni premalo... ali cesto se okese, pa moramo da namestamo

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1646
27.7.2012 18:31:14   
Ana RR
Tash, a zamisli kako je mom Maretu u cybex-u user posted image ali nema van iz njega, dok se ne uparkiramo sedi u tome makar i kukao. Koristili smo i jaje, stalno smo negde švrljali i uvek je bio u njemu. I meni je delovalo kao da je iskrivljen ali sam as nameštala tako da bude dosta položeno i da glava ne može da mu pada. Kako god, uvek sam ZA autosedište.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1647
28.7.2012 0:05:54   
Anoniman
nisi zadovoljna cybexom, rekla bih???

(odgovor članu Bebilina)
  Direktna veza do poruke: 1648
28.7.2012 7:54:07   
cockic
mene zanima ono sediste koje se stavi samo na guzu,ne znam kako se zoveuser posted image pise da je od 15 do 36 kg.
iskreno to bi mi najvise odgovaralo zbog mesta u kolima da mi njih oboje stanu lepo da nebude glomazno.ona ce taman da nasledi pekino sediste.a njega na to.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1649
28.7.2012 9:46:05   
red3lilu
cokic ja sam uzela Nidži takvo sedište pod guzu od Nania proizvođača, ima atest, ali mu ja zaista ne vidim funkciju user posted image ... prvo, nemam pojas na zadnjem sedištu, a u autu u kome ima pojas on mu ide preko grudi i tačno preko vrata pa se dete "davi", smeta mu...
Po našem zakonu treba i odgovara, ali u EU bi me tako slatko kaznili jer navodno nije po standardima za taj uzrastuser posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here