Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 11:33:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Tašo, ako još imaš ono što sam ti svojevremno poslala, imaš recept za taj kupus.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 11:33:57
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Tash Kako se pravi slatki kupus, onaj u paradajz sosu? Prodinstam malo junetine sa lukom i šargarepom, dodam mladi kupus sečen na kocke, nalijem sa malo supe ili vodom i dodam kocku za supu, krčkam, pa pred kraj nalijem sokom od paradajza. Obavezno začinim mirođijom i belim lukom.
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 11:40:17
|
|
|
|
Anoniman
|
SLATKI KUPUS 1kg kupusa iseći na kocke 2 mala c. luka sitno isečena 4 čena b. luka sitno isečena (preskočim?) vegeta biber dl paradajza (mogu li da kuvam usput paradajz, svež, da ne koristim sok od paradajza - mislim, znam da se sok od paradajza pravi od kuvanog paradajza , ali ne znam kako se tačno sprema) 2 kašike masti (ulje?) 3 kašike brašna 1 kašika aleve paprike (preskočim?) U šerpu staviti kupus, c. i b. luk, vegetu, biber i naliti vodom do pola kupusa. Kuvati poklopljeno dok se kupus ne skuva (oko 45min), pa dodati zapršku od masti, brašna i paprike, dodati paradajz i kuvato još 15 minuta.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 11:41:20
|
|
|
|
PoisonEve
|
Joj, ovo je jedno od retkih jela koje ne volim
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 11:42:53
|
|
|
|
Anoniman
|
Ni moj muž ne voli, a ja mogu da jedem bez ičega, uopšte ništa ne moram imati uz to, i jedem dok ima po cenu da povraćam posle.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 11:44:39
|
|
|
|
Anoniman
|
A što ne uvedeš Maretu mladi beli luk? Još ne sme? Možeš da ga preskočiš. Možeš da smanjiš zapršku, čak i da je izbaciš, ako napraviš onako guuust paradajz. Možeš da ubaciš svež paradajz bez kožice, a možeš i u posebnoj šerpici da ga dobro ukuvaš sa soli, biberom, peršunovim i celerovim lišćem, možeš i malo babure da ubaciš, i kad se fino redukuje možeš da ubaciš u blender i napraviš sos. To možeš i da držiš u zamrzivaču u recimo onim posudicama za urin, pa da ne kuvaš svaki put novo. Umesto masti naravno može i ulje, ovo je original kako je moja baka pravila, znaš da bake mađarice trpaju mast u sve. Aleva paprika je više radi boje, nema tu mnogo uticaja na ukus.
< Poruku je uredio Nedja RR -- 4.6.2012 11:45:36 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 11:44:43
|
|
|
|
Olga75
|
ja malo prodinstam crni luk i dodam kupus i to dinstam , dolijem malo vode da ne zagori i to se tako dinsta i dinsta i dolivam kuvani paradajz od oka i to je to , ako vidim da sam preterala sa vodom onda sitno iseckam krompir i ubacim , on malo pokupi a sa mesom isto samo sto prvo na luku prodinstam meso sad sam bas napisala
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 11:48:28
|
|
|
|
Anoniman
|
ja malo prodinstam crni luk i dodam kupus i to dinstam , dolijem malo vode da ne zagori i to se tako dinsta i dinsta i dolivam kuvani paradajz od oka i to je to , E, mislim da je ovo recpet za mene. Samo što ću u drugoj šerpici da kuvam paradajz. VRH!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 11:50:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Neđo, ne znam kako da mu uvedem. Jedino da pravim npr tri dana za redom grašak, pa boraniju, pa tikvice, pa prvo odvadim bez belog luka, a onda u ostatak dodam beli luk i odatle mu dam zalogaj. A to je skroz komplikovano, jer vikend ima 2 dana, a meni trebaju 3, jer ja tokom nedelje ne kuvam, a maminoj kućnoj pomoćnici koja kuva ne verujem.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 11:53:08
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Tash ja malo prodinstam crni luk i dodam kupus i to dinstam , dolijem malo vode da ne zagori i to se tako dinsta i dinsta i dolivam kuvani paradajz od oka i to je to , E, mislim da je ovo recpet za mene. Samo što ću u drugoj šerpici da kuvam paradajz. VRH! Ovako ja jedem. Za Vanju i mm-a dodam meso i krpmpir i svi mljackamo. Sebi uvek malo zaljutim i dodam beli luk.
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 11:53:42
|
|
|
|
Anoniman
|
A da napraviš samo, recimo, jedno od ta tri jela i da mu pre ili posle redovnog ručka za taj dan daš dozu tog jela sa belim lukom? Neće mu ništa poremetiti ako posle redovnog ručka pojede kašiku graška, zar ne?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 11:55:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja mislim da bih ja tu dodala još malo šećera. Ja i u paradajz čorbu dodam na jedan tanjir po supenu kašiku šećera. (ja sam mađarica - do pola, volem slatku kuhinju! )
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 11:56:09
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR A da napraviš samo, recimo, jedno od ta tri jela i da mu pre ili posle redovnog ručka za taj dan daš dozu tog jela sa belim lukom? Neće mu ništa poremetiti ako posle redovnog ručka pojede kašiku graška, zar ne? Da, da, tako i radim, ali mi je neverovatan tovar da kuvam grašak koji niko neće jesti da bih njemu dala kašičicu, pa sve nešto odlažem.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 12:01:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa skuvaj malo A to za šećer, moja baka je UVEK dodavala u sve što sadrži kuvani paradajz, i u sve što sadrži sirće, tako i keva moja radi. Ja volem kiselo.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 12:05:51
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa mnogo mi posla "za malo". Idem sa mamom na more 17og. Tamo ću da je naučim kako ja kuvam to sve (pošto ona kuva drugačije, a ja volim bakinu kuhinju), i onda ćemo se dogovoriti da tako kuva za nas, samo da doda beli luk, i ja izvadim Marku zalogaj, a ostalo mi ručamo.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 15.6.2012 12:57:31
|
|
|
|
boba 11
|
Pomagajte Deca imaju afte pa treba da jedu kasastu hranu.Za danas sam smislila da napravim kao paprikas ali bez zaprske i zacina tj.kao neku corbicu od krompira i sargarepe a sta cu kuvati kasasto ostale dane kad to traje i do dve nedelje
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 15.6.2012 13:06:41
|
|
|
|
minavb
|
Krem čorbu od karfiola ili brokolija, pire od krompira, pire od graška, potaž od tikvica, šampinjona,...
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 15.6.2012 13:12:31
|
|
|
|
soni
|
sve te corbice su super.. mozes i paradajz, ubacis krompira pa im ispasiras..
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 15.6.2012 13:30:11
|
|
|
|
boba 11
|
hvala
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 14:37:06
|
|
|
|
red3lilu
|
Kud baš na stranicu sa slatkim kupusom da upadnem Obožavam ga! A kad imam nameru da ga spremam onda je raspored kuvanja u nedelji ovakav: jedan dan gulaš sledeći dan slatki kupus treći dan pomešam ostatke gulaša i kupusa pa bude kupus s mesom
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 14:38:02
|
|
|
|
Okica sljokica
|
pa nema nikog
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 14:40:09
|
|
|
|
red3lilu
|
tu sam ja, i sad sam se počela bacati oko kuvanja jer vooooooooooooooolim, obožavam da kuvam! jedini je smor da baš trenutno nisam fizički u mogućnosti da to i izvedem
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 14:43:32
|
|
|
|
Okica sljokica
|
Imala gulas prekjuce (a onda i juce) supu isto 2 dana ,domacu ,domaca rzanca -mama pravi. Becar paprikas ili kakko neko zove sataras mogu da pravim i jedem svaki bozji dan. Meso mi se nesto i ne jede al sto kazes,ne odbijam. Nemam vise neku ideju osim svezeg voca i povrca...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 14:48:17
|
|
|
|
red3lilu
|
Ja sam se juče naoštrila da ću praviti taranu, ali me je tako zezao stomak da nisam mogla to da izvedem, a uveče sam planirala da nastavim gulaš. Sinoć mm pripremi sve za gulaš i stavimo u teflonsku tepsiju pa u rernu da se tako kuva, onda nema puno obaveza oko njega, kad mi crkne grejač Ipak, me je dočekao jutros da ga skuvam onako redovno u loncu...i danas a bogami i sutra će to da se ručka... ali i dalje mislim na taranu....njam.. eee, a mlinci mu dođu kao domaće lazanje??
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 14:50:27
|
|
|
|
Yag
|
uhh evo jos jedne voljne za kuvanje ali ovi dana opasno i za jedenje svasta nesto mi naum pada pa bolje da se drzim podalje od kuhinje...danas sam cak dva kolaca napravila a ja i mm sami ko ce to sve pojesti...JAAA ...i da opasno mi se jedu cevapi i bas steta sto sam u takvom kraju sveta gde su dobri cevapi nedostupni
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.