|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pričajmo o hrani...
4.6.2012 11:33:46   
Anoniman
Tašo, ako još imaš ono što sam ti svojevremno poslala, imaš recept za taj kupus.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 251
   RE: Pričajmo o hrani...
4.6.2012 11:33:57   
minavb

IZVORNA PORUKA: Tash

Kako se pravi slatki kupus, onaj u paradajz sosu?

Prodinstam malo junetine sa lukom i šargarepom, dodam mladi kupus sečen na kocke, nalijem sa malo supe ili vodom i dodam kocku za supu, krčkam, pa pred kraj nalijem sokom od paradajza. Obavezno začinim mirođijom i belim lukom.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 252
   RE: Pričajmo o hrani...
4.6.2012 11:40:17   
Anoniman
SLATKI KUPUS 
 
1kg kupusa iseći na kocke
2 mala c. luka sitno isečena
4 čena b. luka sitno isečena (preskočim?)
vegeta biber dl paradajza (mogu li da kuvam usput paradajz, svež, da ne koristim sok od paradajza - mislim, znam da se sok od paradajza pravi od kuvanog paradajza user posted image , ali ne znam kako se tačno sprema)
2 kašike masti (ulje?)
3 kašike brašna
1 kašika aleve paprike (preskočim?)

U šerpu staviti kupus, c. i b. luk, vegetu, biber i naliti vodom do pola kupusa. Kuvati poklopljeno dok se kupus ne skuva (oko 45min), pa dodati zapršku od masti, brašna i paprike, dodati paradajz i kuvato još 15 minuta.    

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 253
   RE: Pričajmo o hrani...
4.6.2012 11:41:20   
PoisonEve
Joj, ovo je jedno od retkih jela koje ne volimuser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 254
   RE: Pričajmo o hrani...
4.6.2012 11:42:53   
Anoniman
Ni moj muž ne voli, a ja mogu da jedem bez ičega, uopšte ništa ne moram imati uz to, i jedem dok ima po cenu da povraćam posle. user posted image

(odgovor članu PoisonEve)
  Direktna veza do poruke: 255
   RE: Pričajmo o hrani...
4.6.2012 11:44:39   
Anoniman
A što ne uvedeš Maretu mladi beli luk? Još ne sme?
Možeš da ga preskočiš. Možeš da smanjiš zapršku, čak i da je izbaciš, ako napraviš onako guuust paradajz. Možeš da ubaciš svež paradajz bez kožice, a možeš i u posebnoj šerpici da ga dobro ukuvaš sa soli, biberom, peršunovim i celerovim lišćem, možeš i malo babure da ubaciš, i kad se fino redukuje možeš da ubaciš u blender i napraviš sos. To možeš i da držiš u zamrzivaču u recimo onim posudicama za urin, pa da ne kuvaš svaki put novo.
Umesto masti naravno može i ulje, ovo je original kako je moja baka pravila, znaš da bake mađarice trpaju mast u sve. Aleva paprika je više radi boje, nema tu mnogo uticaja na ukus.

< Poruku je uredio Nedja RR -- 4.6.2012 11:45:36 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 256
   RE: Pričajmo o hrani...
4.6.2012 11:44:43   
Olga75
ja malo prodinstam crni luk i dodam kupus i to dinstam , dolijem malo vode da ne zagori i to se tako dinsta i dinsta i dolivam kuvani paradajz od oka i to je to , ako vidim da sam preterala sa vodom onda sitno iseckam krompir i ubacim , on malo pokupi
a sa mesom isto samo sto prvo na luku prodinstam meso
sad sam bas napisala user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 257
   RE: Pričajmo o hrani...
4.6.2012 11:48:28   
Anoniman
ja malo prodinstam crni luk i dodam kupus i to dinstam , dolijem malo vode da ne zagori i to se tako dinsta i dinsta i dolivam kuvani paradajz od oka i to je to ,


E, mislim da je ovo recpet za mene. user posted image

Samo što ću u drugoj šerpici da kuvam paradajz.

VRH! user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 258
   RE: Pričajmo o hrani...
4.6.2012 11:50:09   
Anoniman
Neđo, ne znam kako da mu uvedem.
Jedino da pravim npr tri dana za redom grašak, pa boraniju, pa tikvice, pa prvo odvadim bez belog luka, a onda u ostatak dodam beli luk i odatle mu dam zalogaj.
A to je skroz komplikovano, jer vikend ima 2 dana, a meni trebaju 3, jer ja tokom nedelje ne kuvam, a maminoj kućnoj pomoćnici koja kuva ne verujem.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 259
   RE: Pričajmo o hrani...
4.6.2012 11:53:08   
minavb

IZVORNA PORUKA: Tash

ja malo prodinstam crni luk i dodam kupus i to dinstam , dolijem malo vode da ne zagori i to se tako dinsta i dinsta i dolivam kuvani paradajz od oka i to je to ,


E, mislim da je ovo recpet za mene. user posted image

Samo što ću u drugoj šerpici da kuvam paradajz.

VRH! user posted image


Ovako ja jedem. Za Vanju i mm-a dodam meso i krpmpir i svi mljackamo.user posted image Sebi uvek malo zaljutim i dodam beli luk.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 260
   RE: Pričajmo o hrani...
4.6.2012 11:53:42   
Anoniman
A da napraviš samo, recimo, jedno od ta tri jela i da mu pre ili posle redovnog ručka za taj dan daš dozu tog jela sa belim lukom? Neće mu ništa poremetiti ako posle redovnog ručka pojede kašiku graška, zar ne?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 261
   RE: Pričajmo o hrani...
4.6.2012 11:55:04   
Anoniman
Ja mislim da bih ja tu dodala još malo šećera. user posted image Ja i u paradajz čorbu dodam na jedan tanjir po supenu kašiku šećera. user posted image

(ja sam mađarica - do pola, volem slatku kuhinju! user posted image )

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 262
   RE: Pričajmo o hrani...
4.6.2012 11:56:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

A da napraviš samo, recimo, jedno od ta tri jela i da mu pre ili posle redovnog ručka za taj dan daš dozu tog jela sa belim lukom? Neće mu ništa poremetiti ako posle redovnog ručka pojede kašiku graška, zar ne?


Da, da, tako i radim, ali mi je neverovatan tovar da kuvam grašak koji niko neće jesti da bih njemu dala kašičicu, pa sve nešto odlažem.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 263
   RE: Pričajmo o hrani...
4.6.2012 12:01:07   
Anoniman
Pa skuvaj malouser posted image A to za šećer, moja baka je UVEK dodavala u sve što sadrži kuvani paradajz, i u sve što sadrži sirće, tako i keva moja radi. Ja volem kiselo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 264
   RE: Pričajmo o hrani...
4.6.2012 12:05:51   
Anoniman
Pa mnogo mi posla "za malo".
Idem sa mamom na more 17og. Tamo ću da je naučim kako ja kuvam to sve (pošto ona kuva drugačije, a ja volim bakinu kuhinju), i onda ćemo se dogovoriti da tako kuva za nas, samo da doda beli luk, i ja izvadim Marku zalogaj, a ostalo mi ručamo. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 265
   RE: Pričajmo o hrani...
15.6.2012 12:57:31   
boba 11
Pomagajteuser posted image
Deca imaju afte pa treba da jedu kasastu hranu.Za danas sam smislila da napravim kao paprikas ali bez zaprske i zacina tj.kao neku corbicu od krompira i sargarepe a sta cu kuvati kasasto ostale dane kad to traje i do dve nedeljeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 266
   RE: Pričajmo o hrani...
15.6.2012 13:06:41   
minavb
Krem čorbu od karfiola ili brokolija, pire od krompira, pire od graška, potaž od tikvica, šampinjona,...

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 267
   RE: Pričajmo o hrani...
15.6.2012 13:12:31   
soni
sve te corbice su super.. mozes i paradajz, ubacis krompira pa im ispasiras..

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 268
   RE: Pričajmo o hrani...
15.6.2012 13:30:11   
boba 11
hvalauser posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 269
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 14:37:06   
red3lilu
Kud baš na stranicu sa slatkim kupusom da upadnemuser posted image
Obožavam ga!
A kad imam nameru da ga spremam onda je raspored kuvanja u nedelji ovakav:
jedan dan gulaš
sledeći dan slatki kupus
treći dan pomešam ostatke gulaša i kupusa pa bude kupus s mesom user posted image

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 270
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 14:38:02   
Okica sljokica
pa nema nikog user posted image


(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 271
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 14:40:09   
red3lilu
tu sam ja, i sad sam se počela bacati oko kuvanja jer vooooooooooooooolim, obožavam da kuvam!
jedini je smor da baš trenutno nisam fizički u mogućnosti da to i izvedemuser posted image

(odgovor članu Okica sljokica)
Direktna veza do poruke: 272
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 14:43:32   
Okica sljokica
Imala gulas prekjuce (a onda i juce) supu isto 2 dana ,domacu ,domaca rzanca -mama pravi. Becar paprikas ili kakko neko zove sataras mogu da pravim i jedem svaki bozji dan. Meso mi se nesto i ne jede al sto kazes,ne odbijam. Nemam vise neku ideju osim svezeg voca i povrca...

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 273
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 14:48:17   
red3lilu
Ja sam se juče naoštrila da ću praviti taranu, ali me je tako zezao stomak da nisam mogla to da izvedem, a uveče sam planirala da nastavim gulaš. Sinoć mm pripremi sve za gulaš i stavimo u teflonsku tepsiju pa u rernu da se tako kuva, onda nema puno obaveza oko njega, kad mi crkne grejač user posted image
Ipak, me je dočekao jutros da ga skuvam onako redovno u loncu...i danas a bogami i sutra će to da se ručka...
ali i dalje mislim na taranu....njam..
eee, a mlinci mu dođu kao domaće lazanje??user posted image

(odgovor članu Okica sljokica)
Direktna veza do poruke: 274
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 14:50:27   
Yag
uhh evo jos jedne voljne za kuvanje ali ovi dana opasno i za jedenje svasta nesto mi naum pada pa bolje da se drzim podalje od kuhinje...danas sam cak dva kolaca napravila a ja i mm sami ko ce to sve pojesti...JAAAuser posted image ...i da opasno mi se jedu cevapi i bas steta sto sam u takvom kraju sveta gde su dobri cevapi nedostupniuser posted image

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

(odgovor članu Okica sljokica)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ravioli sa mlevenim mesom i prelivom od ša...
Ringerajin kuvar: lelaigor
Faširane snicle
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here