Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 14:51:19
|
|
|
|
Olga75
|
pa tarana onda sutra sa sve kobasicom , bar kod mene , to je cas posla ( ako nisi naostren da sam pravis taranu ) a finooooo
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 14:52:09
|
|
|
|
Okica sljokica
|
sta bese tarana? Mlinci jesu domace testo ali uze od lazanja... upravo jedem svoje salmon pljeskavice i tarator,odlicno za ulozenih 5 minuta posla
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 14:53:32
|
|
|
|
red3lilu
|
uhh, ostaće bi gulaša, kanda će tarana u ponedeljak biti na repertoaru.. kod mene se pravi isključivo od povrća, ne volim ništa da dodajem, a nisam ni naučila tako tarana je takođe domaće testo, kao male kuglice
< Poruku je uredio red3lilu -- 22.6.2012 14:54:15 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 14:54:53
|
|
|
|
Yag
|
Olga jel i ti pravis domacu trrhanu(taranu) onako kisalis pa susis.ja je isto volim skroz ona kupovna nije ni pola od domace...inace od mm nana nam napravi sveke godine samo se brine sto je njoj 70 i neka godina pa ko ce nam praviti kad nje nebude...ajd da pozivi 100 godina za tarhanu
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 14:55:12
|
|
|
|
Okica sljokica
|
Yag a sto sama ne napravis cevape.?..znam da nisu isti kao kad kupis ..ali mogu i bolji da ispadnu
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 14:56:38
|
|
|
|
Verus
|
Ajde da neko stavi recept za tu taranu Ja sama uvek mesim cevape i budu super. Sitno luk sameljem u onom secku, stavim soli, bibera i malo sode bikarbone. Bude odlicno!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 14:57:06
|
|
|
|
red3lilu
|
kad kažemo tarana mi podrazumevamo kompletno jelo, dakle dinstani luk, malo šargarepe, krompirića, doda se vode i kuva, nakon toga ubaci se tarana, i kuva sve zajedno, doda seckana paprika i paradajz, sok od paradajza...tako nekako, mora da bude guuusto skroz tarana upije sokove... a može da se i ukrasi, što kaže Olga i sa kobasicom
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 14:58:23
|
|
|
|
Olga75
|
Yag , pravim kad sam bas onako za taj posao kao i rezance za supu inace kupim onu industrijsku pa nek ide zivot
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 14:58:57
|
|
|
|
Okica sljokica
|
uh uh uh dobra vam je ta tarana i ovako a narocito ukrasena ,moze i ljuta kobasica predpostavljam..
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 14:59:08
|
|
|
|
Yag
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Ajde da neko stavi recept za tu taranu Ja sama uvek mesim cevape i budu super. Sitno luk sameljem u onom secku, stavim soli, bibera i malo sode bikarbone. Bude odlicno! jel mislis kako skuvat gotovu taranu ili kako napraviti taranu??? bas mi se ta ideja vuce kroz glavu i bila sam pocela da trazim recepte...bas vam hvala
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 15:03:41
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Ajde da neko stavi recept za tu taranu e Verus , evo sad cu da ti stavim recept iako sam ga stavljalaaaa tarana kako je ja pravim : testo : na jedno jaje ide 100 g ostrog brasna ( to je razmera ) to se zamesi i onda se renda ( trenica ) to je najjednostavnije i ostavi da se susi , kao sto se tusi domace testo za supu , hocu reci dan - dva i stavlja u platnene vrece jelo tarana : doooobro zagrejati ulje i na njenu prodinstati susenu taranu ( ja je dinstam sa crnim lukom ) kad je onako " ziva " onda se na nju baci crvane paprike da se rasporedi i zalije sa vodom ( ja stavim vise od pola paradajz sok ) i onda se u nju ubaci kobasica , moja majka je stavljala i krompir , zacini i kuva , mora se stalno mesati jer zagori nacisto ali je vrlo brzo i gotovo , za nekih 20 minuta i to je taj moj recept prijatno
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 15:05:17
|
|
|
|
red3lilu
|
mislim da stvaarno treba imati vremena i volje da bi se napravila bilo koja varijanta domaćeg testa ili rezanaca... probala sam jednom, pravila sam domaće rezance za nasuvo(domaći široki rezanci) i tako se zeznula sa merom da smo imali kilu nasuva sa sirom i kilu nasuva sa makom...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 15:13:27
|
|
|
|
Yag
|
Olga moja nane je pravi isto smao bez jaja mislim da ovako ide brasno odplilike mozda neka stavi 5 kg ostrog i umjesi sa vodom srednje tvrdoce u duboku posudu jer nadolazi...i ostavi na sunce znaci mora biti ljeto...21 dan..posle procedi u gustu krpu..dobro iscedi svu tekucinu i kroz supljiikastu tepsiju napravi oblik tarane...ejj toplsa preporuka probaj te beluverziju tarane Recept..1 l vode,pola case mleka 50 gr maslaca sol po potrebi kad uzvre dodati taranu malo vise nego za obicnu supu da bude gusca..kad se ukuha tarana u zdjelice ili tanjure i kojima cemo sercirat stavljati po kasiku kisalog vrhnja...odlicno veruj te mi pogotovo kad je ljeto
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 15:16:11
|
|
|
|
red3lilu
|
IZVORNA PORUKA: Yag Recept..1 l vode,pola case mleka 50 gr maslaca sol po potrebi kad uzvre dodati taranu malo vise nego za obicnu supu da bude gusca..kad se ukuha tarana u zdjelice ili tanjure i kojima cemo sercirat stavljati po kasiku kisalog vrhnja...odlicno veruj te mi pogotovo kad je ljeto uh,uh, ne može biti loše pošto sam zavisnik od svih vrsta testa, jednom prilikom sam u nedostatku makarona skuvala taranu s pavlakom, mmmmmm
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 15:25:56
|
|
|
|
Yag
|
Veruj mi ja nisam takav nacin pravljenja tarane probala dok se nisam udala i moja mama je uvek pravila kao sto su zene vec gore opisale...:)) ali kad sam se udala i secam se da je bas nane od mm napravila za jedan rucak iskreno ja sam se mislila ocul da probam..ali stid gde necu kad sam probala trazila i drugi tanjur
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 15:27:39
|
|
|
|
Olga75
|
kod nas se tarana pravi i kao prilog uz meso ( licno ne volEm ) ali dinsta se i dinsta i mesa i talo do besvesti dok se ne proprzi ali nikako ne sme da zagori i tako
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 15:29:57
|
|
|
|
Yag
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 15:32:12
|
|
|
|
red3lilu
|
Interesantno mi je kad se kaže kod nas Ima toliko jela koje nose isto ime a spremaju se na različite načine, a opet ima i toliko naziva za neka od jela koja se svuda spremaju na isti način al sam ga sad spetljala, al razumete me, jel?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 15:35:08
|
|
|
|
Yag
|
da bas
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 15:35:23
|
|
|
|
viking
|
evo vam ideje za doručak :)
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 15:37:56
|
|
|
|
red3lilu
|
uhh, viking, fantazija ja sam videla nešto slično. viršla se raseče po sredini ali ne do kraja i onda je saviješ kontra u obliku srca. kraj se pričvrsti čačkalicom, unutra se stavi jaje i tako peče evo i sličica
< Poruku je uredio red3lilu -- 22.6.2012 15:39:09 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 15:39:16
|
|
|
|
PoisonEve
|
Super je
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 15:39:28
|
|
|
|
Okica sljokica
|
Viking ovo je fenomenalno!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 15:40:22
|
|
|
|
Yag
|
Ukus???I jesul jaja skroz pecena???
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 22.6.2012 15:42:42
|
|
|
|
viking
|
nemam pojma!!! ovo je slika sa neta!!! :) ali proceniš, uzmeš manje jaje a veću papriku, ne "istreseš" celo jaje... IZVORNA PORUKA: Yag Ukus???I jesul jaja skroz pecena???
< Poruku je uredio viking RR -- 22.6.2012 15:45:37 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ružice sa siromRingerajin kuvar: minnica
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.