Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 21.5.2012 15:04:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Daaaa...on nastavlja da se "kuva" tj postaje kao žvaka ako se ne ispere...good idea, a potpis ti je vr'
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 21.5.2012 15:06:53
|
|
|
|
Jeca*
|
ja sam sinoc skuvala mladi krompir u kuvalu na pari i danas sam rucala zelenu salatu, rotkvu i mlad krompir. Dobro bi mi u to dosla i rukola, ali nisam je imala. Stavila sam vlašac
_____________________________
The price of discipline is always less than the pain of regret Robin Sharma
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 21.5.2012 15:11:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Evo jednog saveta - nemojte da kupujete mlevenu piletinu u mesarama, ili je sameljite na mašini kod kuće ili pozajmite od nekoga mašinu, sameljite veću količinu pa zamrznite, ako nemate mašinu. Sama činjenica da belo meso i batak, bez kosti, koštaju oko 500din/kg, a mleveno oko 400 govori dovoljno, ko zna šta tu trpaju
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 21.5.2012 15:13:56
|
|
|
|
viking
|
karton.
_____________________________
Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju "Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 21.5.2012 15:27:08
|
|
|
|
viking
|
Gde su nam i kako se zovu recepti za decu? Bila sam ubeđena da imamo temu sa receptima za klince, a ispade da nemamo (imamo samo za bebe).
< Poruku je uredio viking RR -- 21.5.2012 15:29:59 >
_____________________________
Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju "Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 21.5.2012 16:26:53
|
|
|
|
PoisonEve
|
Kod nas u mesari je mleveno skuplje od filea i to mi nije jasno Nego sta bi sa mojom cezar salatom?
_____________________________
"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama" Ajrton Sena
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 21.5.2012 16:37:40
|
|
|
|
minavb
|
Cezar salata evo prijatno
_____________________________
Mina, persona non grata :) Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.5.2012 19:57:11
|
|
|
|
Olga75
|
dajte mi ideju za neki fini kolac od visanja ali bas fini , nista lenja pita i to tako nego nesto visnje , cokolada , slatka pavlaka , onako fiino pliz , priti pliz
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.5.2012 20:42:31
|
|
|
|
Jeca*
|
KLIK
_____________________________
The price of discipline is always less than the pain of regret Robin Sharma
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.5.2012 21:03:57
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Jeca* KLIK MOLIM??????? Ova fotka sa parčetom torte je moja fotka!!! Ne mogu da verujem, kakvi lopovi!! EDIT: Ispravka, ipak su je platili
< Poruku je uredio Ana RR -- 31.5.2012 21:09:40 >
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.5.2012 21:10:49
|
|
|
|
Lu
|
Ana ostavi im komentar, LOPOVI ukrali ste moju sliku!
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 31.5.2012 21:17:26
|
|
|
|
Ana RR
|
hahaha, za malo ali setih se da proverim (učinilo mi se da je to fotka koja je i ovde na rr a ona nije u prodaji).
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 10:37:56
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash SOS OD MIROĐIJE (za 1 osobu) - malo ulja - 1 kaf kašika brašna - 1 ravna k.kašika mirođije Kuvam i dosipam vodu. Na kraju dodam pola kašike soli i šećera isto koliko i brašna. IZVORNA PORUKA: Macaki tash, sta radis sa ovim sosom od mirodjije, sa cim se to jede? ovo ostalo ja kuvam malo drugacije, tj. za nas sa zaprskom, a za K cu da odvadim kada bude jela isto sto i mi... IZVORNA PORUKA: Tash Pa meso, krompir i sos od mirođije. Jedeš ga isto kao sos od paradajza. IZVORNA PORUKA: Tash Zbunila sam se: Nikada nisi jela sos od mirođije? IZVORNA PORUKA: Macaki nikad. kako mislis kao sos od paradajza, ja njega ne jedem sa krompirom i mesom. ali sad mi se bas prijelo, verovatno zato sto ne smem paradajz! :smajlikojiselupapoglavi: IZVORNA PORUKA: Tash Kako ga ne jedeš? nego sa čime ga jedeš? Npr, kuvaš supu, izvadiš meso, dopraviš pire i sos od paradajza /mirođije. To se kod nas zove "Supe, sosa, mesa", uglavnom se jede za nedeljni ručak , umesto barenog mesa može i pohovano, pečeno. Vi to ne jedete? Žene, jel to neka priča da se u Vojvodini jede a u Srbiji ne? Baš me zanima.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 10:42:36
|
|
|
|
minavb
|
Napisala sam ti tamo u drugoj temo, kod nas u Šumadiji se to ne jede. Moram da napomenem da je Vojvodina i dalje u Srbiji.
_____________________________
Mina, persona non grata :) Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 10:42:40
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: Tash Zbunila sam se: Nikada nisi jela sos od mirođije? Ja sam ga prvi put jela kad sam se spetljala sa jednim Šandorom. Mi "srbijanci" ne jedemo sos od mirođije, mi uz rinflajš i pečenje jedemo ren.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 10:43:46
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Moram da napomenem da je Vojvodina i dalje u Srbiji. Mico, ja sam odustala od autonomaških ideja, znaš na šta sam mislila. Znači to je priča kao što ja jedem kompot od bresvi ili kajsija uz pečeno pile. mmmmmmmmmmmmm
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 10:44:50
|
|
|
|
Olga75
|
a jedemo i sos od visanja i sos od jabuka sa sve mesom a i kompot jedemo sa mesom
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 10:46:27
|
|
|
|
minavb
|
Šalim se malko Ja volim te lalinske kombinacije. I sama često pravim sos od mirođije, ali ja ga pravim sa slatkom pavlakom, ne onaj klasičan. Obožavam onaj Olgin recept za pečenje sa dunjama, jedino mi nikad nije bilo jasno, što se kod tog mog Šandora za predjelo jede bečka šnicla ako je glavno jelo pečeni but sa sosom od višanja.
_____________________________
Mina, persona non grata :) Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 10:47:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja recimo mnogo volim da jedem musaku od tikvica sa hlebom i margarinom i kompotom od breskvi.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 10:48:31
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb jedino mi nikad nije bilo jasno, što se kod tog mog Šandora za predjelo jede bečka šnicla ako je glavno jelo pečeni but sa sosom od višanja.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 10:48:45
|
|
|
|
Olga75
|
pa mozda su hteli posebno da te ugoste obicno je predjelo supa - corba , pa rinflajs i sos pa onda gulas pa peceno meso , prilog , salata i kompot i ondaK desert pa ko prezivi prica tj. tako je u mojoj familiji kad je neki spesl event
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 10:49:51
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: Tash Ja recimo mnogo volim da jedem musaku od tikvica sa hlebom i margarinom i kompotom od breskvi. i kombinacija domaca kobasica i jabuke ili grozdje
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 10:54:27
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR pa mozda su hteli posebno da te ugoste Ma jok, to im je ručak kad su svi na okupu, a ja sam kod njih često bila godt, toliko često da su mi uvaljivali prženje bečke. Znači predjelo bečka i neki dinstani kupus, supa, rinflajš, pečenje i krompir sa kompotom i sosem, i na kraju štrudle. Gospođa mama me nije podnosila pošto sam od svega toga jela taj kupus i malo mesa.
_____________________________
Mina, persona non grata :) Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 11:30:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Kako se pravi slatki kupus, onaj u paradajz sosu?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 4.6.2012 11:32:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Obožavam sos od mirođije, pravim ga slično kao Tašina baka. Kombinaciju voća sa bilo čim slanim ne mogu ni da vidim, ništa mi gore nema od toga. Mina, ja prvi put čujem da se bečke jedu kao predjelo Znam za recimo pohovasne paprike punjene sirom, pohovane palačinke, pohovani sir...sve je to bombastično ali u Voši prolazi kao predjelo.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Posna pesak tortaRingerajin kuvar: Maraj
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?