Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 13:56:29
|
|
|
|
bea83
|
IZVORNA PORUKA: Mama 78 A gde bi bili Viki i Bea nego tamo gde se klopa.Grlimo vas devojke i momke:) i mi vas
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 13:58:02
|
|
|
|
bea83
|
IZVORNA PORUKA: mama kukunka danas sam prvi put u tikvice, sargarepu i pirinac dodala mrvicu pavlake.. I mi smo ovo danas ručali
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 14:38:50
|
|
|
|
peca
|
Bea za mog zeta Meni nije dobro kad pomislim na uvodjenje bilo cega.... Ovako je lakse, odmeris zamutis i turis.... Ali kako se borimo sa flasicom u zadnje vreme, zanima me kako ce ta borba izgledati sa kasikom, pola bensendina meni, pola njoj i polako A tek sto sam se pogubila citajuci ovu temu to je tek posebna prica... Mi cemo odma da predjemo na pizzu A sve kao izbegavam ovu temu u fazonu, ma ne mogu sad da se opterecujem sa tim, imam vremena da razmisljam o tome, a vreme nema mislosti, vec smo 3,5 meseca pregurali, dok se okrenem bice 4... itd.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 14:41:25
|
|
|
|
bea83
|
Bogami posle muke sa flašicom nama je kašika došla ko bensedin Možda će i kod vas tako da bude jes da dečko više voli da njupa slatko nego slano, al uvalim mu igračke,pevam,smejem se,pustim crtaće, animacija 100% i ne primeti da jede tikvicu umesto kajsije
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 14:47:15
|
|
|
|
peca
|
Jovanu igracke uopste ne interesuju Bas cu u skorije vreme napraviti neki experiment sa kasikom A to da se pevam i smejem, to malo teze Ja sam jedna neurticna nazovi majka
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 14:50:54
|
|
|
|
bea83
|
Ima da propevaš ako bude trebalo A imam i fazon da mu uvalim plastičnu kašiku u ruke i on se tripuje da će kao sam da ubaci zalogaj pa centrira i otvara usta a ja za to vreme ubacim kašiku sa hranom i onda mu ništa ne bude jasno ali idalje pokušava isto ja sam mama prevarant
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 15:27:52
|
|
|
|
maslackic
|
treba mi savet, kako se sprema breskva? kuva li se? ljusti li se?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 15:30:31
|
|
|
|
bea83
|
Ja je oljuštim i kratko kuvam, možda tri minuta, bocnem viljuškom da vidim jel skroz mekana i to je to, ne dodajem onu vodu u kojoj se kuvala jer onda bude mnogo retko A kajsiju kuvam sa koricom(kožicom kako li se kaže) jer se raspadne ako je oljuštim pre, i isto kratko kuvam i posle oljuštim
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 15:33:53
|
|
|
|
cockic
|
da znate da su zdravije susene kajsije od svezih imaju vise vitamina A koliko me secanje sluzi
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 15:35:30
|
|
|
|
bea83
|
ne znam za to, al sušene može da jede cele godine a sveže samo ovih par nedelja Kad bebe smeju dinju,zna li neko?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 15:43:55
|
|
|
|
cockic
|
pa zato ti i kazem za kasnije da moze i susene da jedu samo se prokuvaju isto kao i sveze i bude super. mada kajsije kao sto rekoh isto farbaju facu bude dete narandzasto kako sam se ja isprepadala kad mi je petar bio narandzast od kajsije i sargarepe i onda sam samo malo proredila davanje toga i izgubio je to rumenilo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 15:45:58
|
|
|
|
bea83
|
Ja samo čekam kad će ovaj moj da bude ko djubretarac narandzast jer svaki dan jede ili šargarepu ili kajsiju ili bundevu a nekad i sve to zajedno Od sutra uvodimo karfiol pa sledeće nedelje brokoli da malo razbijemo narandzastu boju
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 15:46:58
|
|
|
|
cockic
|
bari nam se jabuka da vidimo kako ce je ruckati.peka mi nije voleo moju jabuku kad obarim ali teglicu je hteo.mada sad obozava sveze jabuke.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 15:49:34
|
|
|
|
bea83
|
zato što u teglici ima šećera Viktor nije bio oduševljen prvi put, ali već sutradan je smazao celu,samo je fazon da kupim što zlatni delišes i to da bude što žuća tj sladja
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 18:58:00
|
|
|
|
Mama 78
|
Evo da dodam pošto ga stvarno obožava pšenicni griz:)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 22:12:33
|
|
|
|
cockic
|
jabukicu nije za sad sa odusevljenjem prihvatila malo se mrstila jer upoznaje ukus,bas mi je bila smesna kakvu facu napravi ja cu joj u te jabuke kasnije ubaciti i malo onih pirincanih pahuljica sa mlekom nego nisam htela odmah ako navikne na takvu jabuku nece posle obicnu da jede.opasni su oni.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.6.2012 22:29:13
|
|
|
|
maslackic
|
tako ja radim, prvo jabuku samu , jedan dan, pa jabuku sa pirincanim, pa jabuku sa sargarepom, da joj ne dosadi a da uradimo po savetu dr a tri dana po novoj namernici..
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.6.2012 12:15:32
|
|
|
|
Azra_
|
Ja ludim od ovog mog baksuza. On bi jeo samo šargarepu, bundevu i bananu, eventualno neku jabuku ali da je jako slatka. Ne vidim efekat hranjenja voćem i povrćem ako u sve moram da mu ubacim pahulje i to ove sa mlekom, jer one nemlečne neće. Kad mu ubacim bar malo mlečnih pahuljica, sve je pod kontrolom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.6.2012 14:15:32
|
|
|
|
Anoniman
|
kad nece bez pahulja a ti ih stavi, samo sa svakim obrokom smanjuj po malo dok ih ne izbacis. mi smo tako, sad ih stavljam samo malicak i to samo sa karfiolom
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.6.2012 14:36:28
|
|
|
|
maslackic
|
ja moram reci da kod nas sve ide..pu pu pu ...samo recimo do malo pre nije bilo struje, pa sam morala da joj dam Milupinžu kasicu ,krompir spanac i odvratna je..miris gadan, previsae cvrsta..jedva je pojela nesto malo...a inace smate celu malu teglicu...i da nevoli tikvicu i shvatam je :D
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.6.2012 14:42:23
|
|
|
|
bea83
|
Mi smo doručkovali jabuku i krušku, a ručali brokoli,šargarepu i tikvicu, slatko i dalje ide lakše, a i ujutru je odmornij a popodne se unervozi što mora da jede kašiku po kašiku,on bi da želudac bude napunjen odmah a ne da on mora da se trudi Maslackic ja Milupine kašice razredjujem sa malo vode, nema šanse da ih pojede tako guste. Azra dodaj pahuljice pa smanjuj polako
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.6.2012 17:58:34
|
|
|
|
cockic
|
mi oko 11 ruckali jabuku koju ja pravim a ne voli je nesto posebno treci dan se mrsti,a za rucak sargarepa i krompir sto joj se izgleda bas dopada na prvo ruckanje tatu smo poslali u nabavku kasica i bebelaca do tempa .nisam mogla sa njom po ovom paklu. sutra joj dodajem i tikvicu da vidimo kako ce nju prihvatiti.mada ona po meni je bezukusna kad se obari.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.6.2012 15:18:58
|
|
|
|
maslackic
|
azra, ja sam imala problem da nije htela vodu, samo caj, pa sam joj u vou stavljala sve manje caja i sad pije vodu, naravno , caj uvek oce u neeogranicenim kolicinama? e sad, hocu da zamrznem spanac, i znam da treba da se "blansira" ali ja ne znam sta mu to dodje.. i koliko moze spanac da stoji zamrznut? mm kupio mnoogooo i sad ne znam sta cu sa njim.. sta znam , ali da ga imam i kad mu ne bude sezona...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.6.2012 15:26:33
|
|
|
|
vonavoj
|
ja sam juce blitvu blansirala,u kljucalu vodu stavila blitvu,kuvala 1min,izvadila,i odmah u hladnu vodu i zamrzivac ..tako sam nasla na forumu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.6.2012 15:32:20
|
|
|
|
maslackic
|
fala lepo koliko moze da bude smrznuto? mesec dana? manje vise?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Porodjaj posle klasicne operacije vanmatericne trudnoceJelenaArDrage zenice
Kako ste se porodile posle klasicne operacije vanmatericne trudnoce? Proslo je godinu dana, operacija je bila hitna, odstranjen je jajovod i rez je kao kod carskog porodjaja.Prirodno (
100%)
Carskim rezom (
0%)
Ukupan broj glasova: 2Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!