|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
13.6.2012 16:43:51   
peca
Ja poludeh sa Jovanom, u zadnje vreme me mnogo zeza sa hranjenjem user posted image Stuce pola flasice kao da si rekao keks, i posle nece, sanse nema da je celu popije...A pritom i podrugne i sve fulll, ne vidim razlog... Tek ponekad se desi...Da nece ovo mleko, ne bi ga pila uopste zar ne ? Jos se izvestila sa guranjem flasice sto guranjem jezika, sto vadjenjem flasice iz usta rukama, i raznim otimanjem...Hranjenje postaje borba... Ne kapiram to ponasanje... Nije vise tako mala beba, popije u najboljem slucaju 90 ml. user posted image sto je smesno, i tuzno u isto vreme...

...naterace me da joj pre vremena uvedem nesto bilo sta da vidim kako ce da reaguje...

...nisam pametna...ne znam da li se i vama ovako nesto desavalo i kako ste to resile ? ... Mi smo na ad mleku...

....neko radi sve po Bozjoj volji a ipak je sirotinja, neko zna celu bibliju napamet a i dalje je zivotinja...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 626
13.6.2012 16:50:37   
Ana RR
Mare je imao tu fazu samo ne mogu da se setim u kom periodu. Kad krene da pije pomislim kako će mu biti malo a onda na pola počne da gura flašicu i neće više. Trajalo je neko vreme, isto sam se nervirala ali videla sam da je sit, normalno se ponašao.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 627
13.6.2012 17:31:34   
cockic
i mi isto mucimo se sa ruckanjem,ujutru joj dam prvo siku pa onda posle nekih sat i po vestaka 180 ona jedva popije 120ml,a uvece joj dam da siki oko 17-18h i  tek oko 20h i opet sinoc nije popila tad sam joj stavila 180ml popila je mozda 150 ml.uvek joj napravim vise bolje da bacim nego da ostane gladna.a kad zavrsi krene da glodje cuclu i smeje se to je znak da nece vise.

mada ona meni jede jednu milupu dnevno a to je dosta jace jer joj ja pravi gusce,nego sto treba.i to samo hoce kasicicom da rucka nece na bocicu,mozda mi je i bolje.sad za nedelju dana krecem sa vocem.tako sam malom pa cu i njoj.tj prva ce mi biti jabuka user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 628
14.6.2012 10:36:20   
Azra_
Pitanjce u vezi pravljenja kašica. Kako da napravim voćnu sa žitaricama. Ovaj deo oko spravljanja voća mi je jasan, a kako žitarice? Da li mogu voćnu kašicu da pomešam sa pahuljicama i da to bude obrok?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 629
14.6.2012 12:51:47   
maslackic
na kutiji zitarica milčupa pise da se spremaju ovakoc ( to su one bezmlecne miupine): 20gr pahuljica(6-7 kasika) sa jednom i po kasicicom ulja repoice + 120 ml prokuvane tople vode+ 100 gr svezeg ispasiranog sezonskog voca..
e tako pise na kutiji, sad ti prilagodi bebi...mi jos nismo puno uveli voca..samo jabuku i bananu..

inace i9 ovde da javim, da mi je dete jelo pahuljice danas user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 630
14.6.2012 13:07:56   
Azra_
Maslačkić, ako se spremaju sa vodom, trebalo bi da su to one mlečne, ili se ja varam? Kakvo je to ulje koje se dodaje?

Koja je to Milupa koju ti koristiš? Mi smo jeli one pirinčane pahuljice i pirinčano-kukuruzne. Na njima je priprema 45g(4 kašika) +130ml vode i ništa više.

< Poruku je uredio Azra_ -- 14.6.2012 13:10:54 >

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 631
14.6.2012 13:40:03   
maslackic
mi kmoristimo ove sada KLIK spremala sam ih danas sa mojim mlekom..ponekad sa AD mlekom, jer pijemo Allernovu ,pa sa njom razmutim, sa vocem, nisam pravila, a ovo sto sam ti napisala pise na kutiji,znaci ove sto nemaju mleka mogu sa vodom da se razmute..user posted image

a za to ulje poima nemam..niti sam pravila, niti videla da je neko tako pravio user posted image mozda se to dodaje da bi bilo masnije jer nema mleka stvarno ne znam...

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 632
14.6.2012 13:50:23   
Azra_
Mogu i sa vodom da se prave iako su nemlečne? Možda ima logike. Ako dodamo voće u nemlečne žitarice napravljene sa vodom, to i bude nemlečni obrok.

Na kutiji piše od 6.meseca. Hm...

< Poruku je uredio Azra_ -- 14.6.2012 13:51:52 >

Direktna veza do poruke: 633
14.6.2012 15:03:26   
maslackic

IZVORNA PORUKA: Azra_

Mogu i sa vodom da se prave iako su nemlečne? Možda ima logike. Ako dodamo voće u nemlečne žitarice napravljene sa vodom, to i bude nemlečni obrok.

Na kutiji piše od 6.meseca. Hm...

bas tzako, i to bude fin dorucak..

a zitarice sa mlekom mogu da budu fine za veceru..negde sam procitala da su site i da nisu teske za stomak pa su super za veceru..

a to sto pise za 6 meseci , pa jos malo pa cemo imati po 6 meseci i vi i mi user posted image

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 634
14.6.2012 15:14:10   
maslackic
i sta dalje sada, uveli krompir, sargarepu, pirinac, kukuruz., bananu, cini mi se da joj jabuka izaziva gasove jer mnogo place kada nju jede , a tikvucu ni da pomirisi (potpuno je razumem user posted image )

sta mogu od voca sada da uzmem da joj muckam?

i moram jos da skontam da li do sada nije htela samo da jede ili nece da jede ono sto ja skuvam user posted image

Direktna veza do poruke: 635
14.6.2012 15:30:00   
cockic
ja sam malom cini mi se krusku,kajsiju(samo kajsija hoce da crveni facu kao sargarepa)i sve redom.

a od povrca nisam se nesto pridrzavala redosleda mislim da sam mu odmah uvela blitvu,spanac i zelje kazu to se uvodi kasnije zbog nitrata koliko se secam.mozda i odvali ali ja to po secanju.samo znam da treba kasnije.
blitva je prva od zelenisa.pa sam brokoli,karfiol...i to povrce koje je specificnog mirisa.

Direktna veza do poruke: 636
14.6.2012 15:31:05   
bea83
IZVORNA PORUKA: peca

Ja poludeh sa Jovanom, u zadnje vreme me mnogo zeza sa hranjenjem user posted image Stuce pola flasice kao da si rekao keks, i posle nece, sanse nema da je celu popije...A pritom i podrugne i sve fulll, ne vidim razlog... Tek ponekad se desi...Da nece ovo mleko, ne bi ga pila uopste zar ne ? Jos se izvestila sa guranjem flasice sto guranjem jezika, sto vadjenjem flasice iz usta rukama, i raznim otimanjem...Hranjenje postaje borba... Ne kapiram to ponasanje... Nije vise tako mala beba, popije u najboljem slucaju 90 ml. user posted image sto je smesno, i tuzno u isto vreme...

...naterace me da joj pre vremena uvedem nesto bilo sta da vidim kako ce da reaguje...

...nisam pametna...ne znam da li se i vama ovako nesto desavalo i kako ste to resile ? ... Mi smo na ad mleku...

Peco draga, opet isti problem imamouser posted image  Samo kod nas traje mesec dana ako ne i duže, prvo je bilo jedva primetno, pomalo je smanjivao ujutru, pa je onda počeo ozbiljno da zeza tako da smo se sveli na 400ml dnevno i tu sam presekla i uvela klopu pre 15-20 dana. Sad tamani na kašiku sve ali flašica je i dalje problem. Uspem da ga prevarim pred popodnevno spavanje kad je u polusvesnom stanju, uveče posle kupanja i noću. Sve ostalo je borba sa mlekom, iz koje često on izadje kao pobednik sa kašikom ustimauser posted image
Pedijatar nam je rekao da se ne sekiramo i da ga ne forsiramo, da pije mleka koliko hoće a da uvodimo hranu malo ubrzano da bi bio sit. Osim pirinčanih i kukuruznih pahuljica koje se trudimo da njupamo što manje pošto on spada u tešku kategoriju preko 8kguser posted image  uveli smo do sada krompir,tikvicu,šargarepu,paškanat,jabuku,breskvu i kajsiju, i kao dodatak slanim kašicama maslinovo ulje.Sve klopa,bez razlike, po 150-200g po obroku (može i više ali zla mama ne spremi nikad višeuser posted image )

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 637
14.6.2012 15:34:00   
maslackic
e da, kupila sam karfiol , ali nije htela da klopa pa sam ga ja smazala...njega mogu samog da izpasiram? a blitvu mogu sa recimo krompirom da mesam? nekako mi bezveze samo nju da smuckam..

ne gledam ni ja red neki, dr je nabrojao sta treba da izbegavamo, redosled nije spominjao

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 638
14.6.2012 15:53:08   
maslackic
bea, svaka cast za kg i klopanje.. user posted image

ovaj moj stiglic od bebe je kao mrvica sa svojih 5500 (mereno pre 10 dana) sa punih 5 meseci...mozda sada vec ima 6 kg..vauuuu user posted image

Direktna veza do poruke: 639
14.6.2012 16:04:14   
bea83
Maslackic, znam da se sekiraš, i ja se iskidala sa ovim mojim dembelijom kad je naglo prestao da pije mleko, koliko kog kg ima ipak ne može da izdrži sa tako malo mleka, ali on je bio i nervozan i kmezav tako da se nisam dugo dvoumila nego sam se bacila na kašiku, a tvoja kozica izgleda zadovoljna sa svojom manekenskom linijomuser posted image  Nekako razmišljam da ona pošto je sitna sigurno i ne može da pojede neku veliku količinu, dovoljna joj je i mala teglica, bitno je da je ona počela da klopa, vidim da ste imali problem, sigurno je navukla strah od tog glupog barijuma(ako se tako zoveuser posted image )

Direktna veza do poruke: 640
14.6.2012 21:50:30   
Mama 78
A gde bi bili Viki i Bea nego tamo gde se klopa.Mi siskamo još uvek i imamo klopu 3,4 puta u toku dana.Pirinačne,kukuruzne,fruktolino,keksolino.Ovo slano ne voli,ali porucka.Ubacila sam joj šargarepu,krompir i blitvu,a da i tikvicu.I tek sad vidim da joj moje mleko odavno nije bilo dovoljno.Grlimo vas devojke i momke:)

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 641
14.6.2012 21:57:44   
cockic
o pa mama vi ubaciste klopicu super user posted image mi smo tek na pirincanim pahuljicama i malo dodatak bebelaca i ostalo sika,a to ostalo je u toku nociuser posted image i po danu par puta siki.

(odgovor članu Mama 78)
Direktna veza do poruke: 642
14.6.2012 22:26:43   
Mala Stasa
Zdravo mame...imam jedno pitanje beba mi ima tri ipo meseca i na prihrani je.od pre dva dana smo uveli kravicu 2,8mm ona je to lepo prihvatila ali ja bih joj jos uvek davala malo kravicu malo bebilak pa me interesuje da li smem to da mesam?naprimer-ona ima sedam obroka za 24h ja bih joj davala cetiri obroka kravicu a tri bebilak i dokada smem tako da mesam ako uopste smemuser posted image .

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 643
14.6.2012 22:53:29   
Mama 78
Stasa ja lično ne mogu da ti pomognem,ali možda mame koje hrane bebe formulom znaju nešto o mešanju te dve vrste mleka.

(odgovor članu Mala Stasa)
Direktna veza do poruke: 644
14.6.2012 23:00:37   
Mama 78
Cockic provalila sam da joj brzo dosadi jedan ukus,pa moram da menjam tako da eksperimentisem,a super reaguje na sve što joj uvalim:)

(odgovor članu Mama 78)
Direktna veza do poruke: 645
14.6.2012 23:08:33   
mama kukunka
mi smo isto neki dan pre punih 5 meseci poceli da klopamo..provalila sam da joj nije dosta moje mleko..i stvarno, od tad je mnogo zadovoljnija..đ
sto se kilaze tice, nismo sitni, pre 15t dana imali 7750, dakle sada oko8kg..
a jedemo:pirincane i rice-corn pahuljice i toga pojede oko pola doze sa kutije
od povrca:krompir, sargarepu, blitvu, tikvice, brokoli
od voca: jabuka, breskva, banana, sljiva
jeli smo pre neki dan i jabuku sa keksom..

kna kasiku jede 2-3 puta dnevno..odokativno-pola male teglice po obroku..
i sisa, sisa i sisa..
vodu nudim non stop. ali samo ponekad popije po 20ak ml..
a da, danas sam prvi put u tikvice, sargarepu i pirinac dodala mrvicu pavlake..

(odgovor članu Mama 78)
Direktna veza do poruke: 646
15.6.2012 10:15:44   
IRJ82
i mi smo poceli sa uvodjenjem hrane, ali je nama dr rekla do sestog meseca samo cisto voce i povrce, bez ikakvih drugih dodataka (pahuljica i sl)
do sada je jela jabuku, sargarepu, krompir i tikvicu i sve joj se svidja

najveca sreca nam je stigla 28.01.

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 647
15.6.2012 10:21:03   
Guardian
Molim vas za savet i pomoć. user posted image

Kad pravite kašu od banana dodate li i malo adaptiranog mleka? Smem li da dam bebi od 6 meseci bananu? Pedijatrica rekla samo jabuka i breskva, ne znam zašto, a idemo kod nje tek za mesec dana. Da li da joj dam na svoju ruku bananu ili kajsiju na pr.?

Kada prođe par dana od toga mogu li umesto Milupe pirinač-kukuruz da joj dajem Milupu pirinač-banana?

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 648
15.6.2012 10:21:25   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Mala Stasa

Zdravo mame...imam jedno pitanje beba mi ima tri ipo meseca i na prihrani je.od pre dva dana smo uveli kravicu 2,8mm ona je to lepo prihvatila ali ja bih joj jos uvek davala malo kravicu malo bebilak pa me interesuje da li smem to da mesam?naprimer-ona ima sedam obroka za 24h ja bih joj davala cetiri obroka kravicu a tri bebilak i dokada smem tako da mesam ako uopste smemuser posted image .

Mislim da to ne predstavlja nikakav problem, ali smatram da je bebica premala za kravlje mleko. Laički rečeno, prejako je za njen stomačić.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Mala Stasa)
Direktna veza do poruke: 649
15.6.2012 13:12:26   
vonavoj
guardian,smes da das bananu,i mislim da ne treba da dodajes mlekouser posted image ..nema potrebe!
a i Milupu smes da dajesuser posted image

< Poruku je uredio vonavoj -- 15.6.2012 13:13:14 >

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

imena
nata11

Za koja ste vise imena

stara srpska (61%)

moderna kratka (39%)

Ukupan broj glasova: 107

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here